dilluns, 18 d’abril del 2011

Pad Thai. La recepta viatgera


El Pad Thai és un típic plat tailandès amb base de fideus d’arròs o blat. Hi ha moltes varietats, amb verdures, pollastre, marisc i d’altres ingredients que fan un plat sa i molt saborós. Els cacauets per exemple, indispensables en qualsevol de les seves variants, la salsa de peix, o la pasta de tamarinde, el nap, el tofu, i com no, pels amants del picant, el xili, etc.

Fa dos any vam estar tres setmanes a Tailàndia i quan vaig veure que el amics d'El Taller de Cuina proposaven en motiu del seu segon any de bloc una recepta que ens transportes en algun indret del que tinguéssim un bon record, vaig pensar que podia elaborar una senzilla recepta a la meva manera del Pad Thai amb gambes.

Quasi cada dia vam provar un Pad Thai, tots diferents i a quin més bo!

Espero que us agradi!


Ingredients per a 4 persones:
Fideus d’arròs, blat, etc.
Gambes crues i netes (unes 8 gambes per persona)
Brots de soja tendre
4 cullerades soperes de salsa de peix
Tofu (a gust)
Cacauets (unes 3 cullerades soperes)
1 xili picant (opcional sinó agrada el picant)
½ llima
3 Ous
2 cullerades mitjanes de sucre
1 ceba mitjana/gran
Oli de Girasol
1 all



Preparació:
  • Preparem els fideus segons les indicacions del fabricant.
  • Netegem les gambes i les posem al Wok (també es pot fer amb una cassola) a foc fort amb 3 cullerades soperes d’oli fins que estiguin fetes.
  • Les retirem i afegim la ceba i l’all ben picats i si cal afegim una mica més d’oli. Quan estiguin daurada la ceba i l’all, afegim els cacauets (podem reservar uns quants per decorar), la salsa de peix, els ous lleugerament batuts. Anem remenant i deixem coure un parell de minuts, fins que l’ou hagi quallat.
  • Afegim ara les gambes que havíem retirat i el xili i tornem a deixar un minut de cocció.
  • Afegim els fideus, el tofu tallat a cubs petits i els brots de soja. Incorporem bé tots els ingredients i deixem un parell de minuts més a foc suau. Els brots de soja no s’han de coure molt.
  • Retirem el wok del foc i afegim una mica del suc de la llima. Servim calent.



Bon profit!

36 comentaris:

  1. No ho he tastat, peró pels ingredients que té segurísim que m'agrada.
    Quines fotos més maques Eri!!
    Petonets!
    Esther,
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Quina recepta més bona!! I quin color que té l'aigua a la darrera foto!
    Me n'alegro que la mousse de maduixa t'hagi agradat!
    Un petó!
    Paula

    ResponElimina
  3. Aquest plat ha de ser boníssim!! Només amb la foto se'ns fa la boca aigua. I les fotos de Tailàndia genials!! quin viatge més xulo, nosaltres el tenim pendent.
    Moltes gràcies per participar guapa!!
    Petonets i bona setmana!

    ResponElimina
  4. Quina delicia de recpta,no la coneixia però ara la tenc apuntada per fer.la.
    Les fotos son expléndides i molt maques.
    Molts de petonets i bona setmana Santa.

    ResponElimina
  5. M'has transportat!!!
    Quin viatge més maco!!!
    i quin plat més deliciós!!!
    Petonets,
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  6. Uauuuuuuuuuuuuuuuuuuu! El plat es veu deliciós però les fotos són espectaculars!!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  7. Ai Tailàndia, sempre m'han dit que és un viatge espectacular!! Però la teva recepta no es queda enrere... ha de ser boníssima!!
    Quants reptes ens queden encara? jejeje
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  8. qué plato más rico, me encanta. No lo conocía pero me parece muy rico.
    Me gustan las fotos.
    Hasta la semana que viene.
    Besos

    ResponElimina
  9. Quina entrada més xula, un plat exquisit i ens has obert un finestral al exterior.
    Un petonet

    Ara t'escric...

    ResponElimina
  10. Que linda a Thailand! é o meu sonho conhecer esse país...ainda espero!

    Pad Thai, uma verdadeira delícia!

    Explicação: O google translator não é confiável: Não é queso de coco, e sim queso ou coco...uma opção entre um ou outro, sim? espero que tenha entendido bem!

    Acho que todas as pessoas do mundo deveriam falar a mesma língua não é? Seria muito mais fácil!!!!

    Molts petonets (muitos beijos?)

    ResponElimina
  11. Quin plat més bo, m´agraden aquestes receptes exòtiques!!!les fotos precioses, has fet un post molt maco!!!!ptons

    ResponElimina
  12. Una recepta extraordinària, tot i que jo, maldestre com soc amb els "palets", me'l menjaria amb forquilla.
    Aquests mercats "flotants" orientals son realment sensacionals i molt més espectaculars encara, que els mercats terrestres. Sens dubte un gran viatge.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Me quedo con el conjunto, receta espectacular y fotos no para menos.
    Me lo apunto Eri un monton de besitos.

    ResponElimina
  14. No coneixía aquest plat pero fa venir ganes de provar-lo i les fotos,de viatjar cap a Tailàndia.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  15. M'apunto la recepta. M'agrada molt provar nous menjars d'arreu del món. Sempre es troben sabors sorprenents. Aquest plat té una pinta excel·lent.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  16. m'agrada, m'agrada. i em porta records també de la meva estada a tailàndia, o més ben dit a bangkok, on vaig poder tastar algunes variants d'aquest plat, fins i tot en les parades del carrer, on menja la gent del país. un plat que m'encanta.

    ResponElimina
  17. Ostres, ha de ser molt bo aquest plat! Les fotos són precioses, un gran viatge.
    També tinc ganes de participar però saps que no ser quina recepta fer? No hi ha cap plat que em transporti a cap viatge, potser la favada? No ser, rumiaré una mica més, jejeje!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  18. M¨agradat tot en conjunt. No podria estar sense menjar el plat però tampoc sense fer el viatge...Me n´han parlat tan bé de Tailàndia...a la llista de pendents!

    ResponElimina
  19. olé!!!! molt bé Eri! quina proposta més exel·lent! i quina enveja m'has fet entrar, només veient l'última foto ja hi aniria ara mateix!!! moltíssima sort guapa!!!! petonets

    ResponElimina
  20. ohh quin plat mes bo i quines fotosssss,ja m'agradaria a mi ja anar de viatge jejej ets una artista,petonets

    ResponElimina
  21. m'encanta la cuina thailandesa, aquesta recepta segur que cau. petonets

    ResponElimina
  22. Quines fotos mes maques i la recepta per transportar-se a Tailandia sense sortir de casa.
    Per a mi amb el xili em va be.
    Petons.

    ResponElimina
  23. La recepta per una banda i les fotos per una altra ja són prou espectaculars. Ara bé, pensar en menjar-se un Pad Tahia la pròpia Tailàndia no té preu.

    Els ingredients del plat m'agraden molt i sempre em ve de gust tastar-lo.

    ResponElimina
  24. Hola guapa tu

    Quins records, nosaltres també i varem estar a Thailandia, va ser un viatge tant maco.......

    Varem tenir la gran sort de quasi tornar a neixer,...doncs varem tornar de Phoquet 15 dies abans del Sunami,...ara mateix no estic preparada per tornar-hi, em va efectar molt, moltissim, doncs un dels hotels més castigats era el nostre..i quan recordo totes aquelles persones que varem coneixer allà, s´em fa un nus al coll....

    petonets Susanna

    ResponElimina
  25. aquesta recepta em va de perles per que m'han portat unes quants ingredients per fer cuina tai i ja ting un plat per anar fen jeje
    una abraçada i bona setmana santa.

    ResponElimina
  26. Ja fa dies que volia passar per la teva cuina i m'hi quedo!! :) Les coses que vist mhan agradat molt, sobretot aquesta recepta tan exòtica. Últimament m'estic aficionant força al tofu i no tinc massa receptes on introduïr-lo, ara ja en tinc una més! ;) Té molt bona pinta!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  27. Que entrada tan delicada y colorida,estos platos a demás de tener un toque exótico,los encuentro la mar de finos.

    Feliz semana santa.

    cariños

    ResponElimina
  28. Esther,
    Doncs si tens oportunitat tasta’l, t’agradarà segur.
    Paula,
    Moltes gràcies! Té un colo preciós oi?
    Jordi-Albota
    Gràcies a vosaltres per a la iniciativa. M’ha encantat!
    Ague,
    A veure si t’agrada, espero que si!
    MGlòria,
    Va ser un viatge fantàstic. Tailàndia ho té tot!
    Mònica,
    Moltes gràcies!!!!!
    Sandra-Xavi,
    És un viatge que s’ha de fer, val molt la pena. Reptes? Ostres a mi em falta Film & Food i estic “atacada”, no hi ha res que m’acabi d’agradar! Ja veurem que surt..
    Pilar,
    Feliz Semana Santa! Que disfrutes mucho!
    Neus,
    M’alegro que t’agradi i sobre tot que ja tornis a estar amb nosaltres!
    Renata,
    Muchas gracias, ahora ya lo he entendido. Muitos beijos
    Silvia,
    Moltes gràcies. Vaig pensar que 4 fotos ens acostaven una mica més al país...
    Josep,
    Em vaig quedar meravellada del “Mercat flotant”. Val molt la pena. Amb forquilla o amb els dits, que es tracta de menajr-los, sigui com sigui!
    María,
    Muchas gracias!
    Gemma,
    Moltes gràcies! Quan posava les fotos també em van venir ganes de tornar-hi...
    Nyanyels,
    A veure si t’agrada. Amb la salsa de peix i els cacauet té un sabor molt característic.
    Manel,
    Nosaltres també el vam provar a les paradetes del carrer i els feien tant bons... oi?

    ResponElimina
  29. El Pad Thai me encanta tanto como Thailandia. Que ganas de volver!!!!!. besos. te han quedado deliciosos......

    ResponElimina
  30. Gemma,
    A mi em va costar decidir-me una mica, entre Perú i Tailàndia. Però em vaig decantar més per Tailàndia per que els ingredients eren més fàcils d’aconseguir. Una fabada i tant que si! A mi m’encanta!! Petonets
    Cristina,
    T’agradaria molt aquest plat, de debó que no conec a ningú que no li agradi. I Tailàndia, és un lloc on et quedes meravellat amb tot!
    Judith,
    La darrera foto l’he posat per que on està Tailàndia sense les seves platges? Però quan tornàvem de les Illes Phi-Phi, quasi no ho expliquem del temporal que vam agafar. Només et diré que mai més agafaré un vaixell!
    Agnés,
    Moltes gràcies maca!
    Montse,
    Les sopes també son bones oi? Celebro que t’agradi.
    Ana,
    Jo també en poso, el problema es trobar la quantitat justa oi? Com piquen els xilis!
    Tomi,
    Si que és un plaer menjar-te un Pad Tahi en allà a qualsevol lloc, tots tenen el seu encant.
    Susanna,
    No m’estranya que t’afectes tant!!! Jo vaig fer un viatge a Perú i ens va agafar el terratrèmol i francament ho vam passar molt malament. Molts petons
    Francesc ,
    Mira què bé! Doncs me n’alegro molt. Bona Setmana Santa
    Alba,
    Benvinguda i gràcies! M’alegro que t’hagi agradat i et quedis. Ara passo pel teu bloc. El tofu és un ingredient que jo diria el pots posar a molts plats i en aquest queda deliciós! Petons
    Silvia,
    Muchas gracias. Te deseo también una feliz Semana Santa.
    Anna,
    Yo también tengo ganas de volver... Besitos!

    ResponElimina
  31. Quin plat mes bo! i quins colors que tenen les fotos, venen ganes d´anar-hi!
    Bona setmana
    Anna

    ResponElimina
  32. Que bo!!! Una recepta deliciosa!!!
    Quines fotos!!! i quina enveja (però sana, eh?). Ràpid tenia jo la maleteta feta....

    ResponElimina
  33. M'ha encantat la recepta i les fotos de més avall. Quina enveja haver estat a Tailàndia!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  34. Ummmmmmmmmmmmm!!! ha d'estar boníssim! i aquestes fotos... són meravelloses!!! Un petonàs!!

    ResponElimina
  35. nada me gusta mas que estos platos, podria comerlos a diario. Gracias!!!!!!

    ResponElimina
  36. Que buenos recuerdos; el plato estaba sabroso de verdad!!! Gracias tatita por hacernos recordar nuestro genial viaje!!!

    ResponElimina