Aquest mes el repte de Retos Gastroamig@s va de plats freds per l'estiu. He adaptat el "Ajo blanco" fent-lo amb all negre amb arengada i coulis de gerds.
Aquí podeu veure les seves delicioses propostes:
Cocinando con Neus, Mi gran diversión, Dulces Bocados, Les receptes del Miquel, 5 sentidos en la cocina, A bell bulto, Blog de cuina de la Dolorss
Ingredients:
2 alls negres
300 ml d'aigua
200 ml de llet evaporada Ideal
100 g de molla de pa
100 g d'ametlles crues
pelades
Sal i oli d'oliva verge
1 arengada
60 g de gerds
1 cullerada de sucre
1/2 cullerada de suc de
llimona
Perles d'oli d'oliva verge
Farigola
Preparació:
Posar la molla de pa amb l'aigua a remullar.
Afegir els alls, un pessic de sal, la llet evaporada i
les ametlles i triturar.
Anar afegint en un fil l'oli d'oliva fins deixar una
texturar fina.
Reservar a la nevera per que estigui ben fred.
Posar en un cassó el gerds, el sucre i la llimona i
deixar coure un minuts a foc suau. Triturar i deixar refredar.
Netejar l'arengada i tallar-la a trossos petits.
Poseu-les al plat, afegiu l'all negre i acabeu amb uns
punts de coulis de gerds.
Decoreu amb unes perles d'oli d'oliva verge i
farigola.
Vecina tu sempre original, aquesta la tastaré segur, el all negre ja no falta a casa meva.
ResponEliminaUn petonet
jajaja, Eri, m'ha encantat el joc de paraules ;-) l'all negre m'encanta i l'all blanc també, o sigui que aviat el tastarem ;-)
ResponEliminaUn petó
Molt original i bo
ResponEliminaSorprendente!! Es muy buena idea sustituir el ajo blanco por negro, y el acompañamiento le debe dar un toque perfecto. Besos!
ResponEliminaAna
Esta versión tuya debe de estar divina. Fantastica combinacion.
ResponEliminaPetons
Ets la reina dels plats espectaculars i originals, un ajoblanco amb all negre. I a sobre fàcil!!!
ResponEliminauna abraçada
Joo Eri que buen punto le has dado, me encanta!!
ResponEliminaBss
Quina proposta tan original!
ResponEliminaS'haurà de tastar!
Ptnts
Glòria