divendres, 15 d’abril de 2011

Faves amb patates fregides i ou ferrat. La Recepta del 15




Per aquest mes La Recepta del 15  ens proposen fer alguna recepta amb faves. Cuinades d’aquesta manera és una de les formes més habituals de menjar faves a casa. Jo estava acostumada a menjar les Faves a la Catalana que feia la meva mare, però el meu marit a casa seva les feien amb patates i ous ferrats, així que anem alternant les dues receptes.

Espero que us agradi!


Ingredients per a dos plats:
800 grams de faves
3 carxofes
A mànec d’alls tendres
1 porro petit
½ got de vi blanc
½ got d’aigual
3 fulles de menta
Sal i pebre
Oli d’oliva
Patates
2 ous
Sal gruixuda


Preparació:
  • Pelem les faves, les rentem i les bullim uns 5 minuts (aquestes eren molt petites i molt tendres) amb una mica de sal i les colem.
  • En un cassó, afegim una mica d’oli d’oliva i quan estigui calent, afegim les carxofes que haurem pelat i tallat deixant la part més tendra, a trossos petits, quan comencin a posar-se rosses, les retirem i afegim en el mateix oli el alls tendres, nets i tallats. A mitja cocció afegim el porro.
  • Un cop estiguin ben sofregits, afegim les carxofes i les faves. Afegim una mica de sal, el pebre i les fulles de menta tallades ben petites. Remenem una mica i deixen un parell de minuts.
  • Afegim el vi i l’aigua i deixem coure a foc baix, fins que redueixin els líquids.
 Muntatge del plat :
  • En un cercle d’emplatar posem les faves. Al damunt unes patates fregides i a sobre l’ou ferrat amb una mica de sal gruixuda.



Bon profit!

43 comentaris:

  1. Que original! Me l'apunto per provar! :)
    Una salutació!

    ResponElimina
  2. Ole Eri, aquesta manera de menjar les faves no la coneixia i m'agrada molt!! Em menjaria aquest platet ben a gust!!
    Gràcies per participar-hi bonica!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  3. jajajaj nena molt original potser el meu marit que es aficionat als ous i les patates aixi si que les menjaria jaja petonsssss

    ResponElimina
  4. ahh jo no marxo per setmana santa o sigui que vens per pineda avisa,petons guapaa.

    ResponElimina
  5. Una proposta bona i divertida, jejeje!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Que xulo Eri! Ja m'imagino trencant l'ou ferrat i menjant-me les faves i les patates amb el rovell regalimant. M'encanta!
    Petonets i bones vacances!

    ResponElimina
  7. Les faves les he tastat amb ou ferrat i són boníssimes, la propera vegada amb patates!;)
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Una manera sensacional de menjar faves completament diferent... segur que l'ou, un cop el rovell s'ha trencat, deu quedar molt bé amb la barreja de les faves i les patates, com una trencadissa diferent. M'ha encantat!

    un petó maka

    ResponElimina
  9. Has fet un mix de les dues receptes sensacional. La combinació de les faves, amb les patates i l'ou ferrat ha de quedar fantàstica, per sucar-hi pa! ;)

    ResponElimina
  10. Ostres, quina cosa més bona!! Aquesta agradaria molt a casa. Quan fem ous i patates fregides en diem " festival del colesterol". Amb les faves, li donaríem un toc de sa... Haha! Molt i molt bona aquesta recepta. Queda apuntada ;)
    Petonets i gràcies per participar!!

    ResponElimina
  11. Oh!! Quina proposta més bona...això s'haurà de provar!!
    Petonets!

    ResponElimina
  12. Mai em faig patates fregides amb ou ferrat...no perquè no m'agradi, no! ... ara que, si porta favetes...potser no porta tantes calories... ja, ja, ja!! Un plat boníssim!

    ResponElimina
  13. Ohhhhh!!!Eri amb lo que m´agraden els ous!!!...ja m´imagino quan el trenques amb el pa i que cau per sobre les faves!!!!amb cau la baba. Super bona aquesta versió!!!

    ResponElimina
  14. Veig faves i ja em tenen guanyat. I si a més és amb un ou com aquest i així presentat, no ho dubtis, no tindré cap compassió a l'hora de devorar-lo.

    ResponElimina
  15. Mira!! Sempre pensem (o penso, millor dit) en les faves estofadetes, però així... han d'estar de llepar-s'hi els dits!! Amb el rovell de l'ou per sobre... mmmmmm
    Petonetsss

    ResponElimina
  16. Trobo que amb l'ou ferrat combinen molt bé! quin plat més bo!

    ResponElimina
  17. qué ricas con huevo frito y alcachofas, me encantan. Siempre digo que la yema de huevo es la mejor de las salsas.
    Besos

    ResponElimina
  18. Guauuu, perquè he dinat que sinò ..... es clar que els hi faria un forat eh? Molt bona idea presentar-les aixó, un plato molt complet i deliciós, prenc nota.
    Moltes gràcies
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponElimina
  19. Hum! M'ha portat directa a l'infància...
    Per sucar-hi pa!

    ResponElimina
  20. Te ha quedado deliciosamente bien presentado!!!. besos.

    ResponElimina
  21. Amb tu començo la ronda de tarda "favística"...Uauuu! Si et criden si et compien al MC DONALS...m´ho fas saber: t´assessoro i els hi traien pasta.

    ResponElimina
  22. Eri! Que bé!! El verd de les favetes hi va molt bé al clàssic d'ou ferrat amb patates! Són les 6 però ja t'asseguro que m'ho menjaria ara :p

    ResponElimina
  23. En aquesta recepta es presenten junts tres ingredients molt agraïts. Cadascun per separat ja és bo, així que segur que combinats també.

    És com una temptació a la que deixar-se arrastrar de tant en tant.

    ResponElimina
  24. Eri muy buena combinacion todos los ingredientes me gustan y yo tambien al ver la foto me estaba imaginando pinchar una punta del huevo y ver caer la yema bestial
    bona setmana santa mestre
    peto
    miquel

    ResponElimina
  25. Empiezo por ese brazo de gitano que me ha robado el alma... bandido!!!!!!! Madre mía... de naranja!.
    Pero con este bacalao con puerros ya has rozado el cielo... Me parece una receta de lo más original y sabrosa. Me lo apunto!!!!!!
    Y esta receta del 15...!!!!! jajajajjaa Me ha encantado!!!!!! Ayyyyyyy, como me gusta este plato!. A quién no le gusta?. Yo quiero, yo quiero, yo quierooooooooo.
    Un besote y muchísimas gracias por tu felicitación

    ResponElimina
  26. M'agradat molt aquesta manera de fer les faves, a casa les menjavem a la catalana, o les que son molt tendres amb la pell i sofregides amb ceba i el meu marit les menjave amb arròs.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  27. me encanta este plato, me lo comeria ahora mismo mojando pan en ese huevo, ummmmmmmmmmm.... Buen fin de semana, y gracias por lla receta.

    ResponElimina
  28. Bonisssima recepta!! Em quedo pel teu blog! Petons

    ResponElimina
  29. Una recepta ben gustosa amb carxofes i tot!,i ben nutritiva!, deu feu una mica de pena destrossar aquesta presentació!...Bon cap de setmana Eri.

    ResponElimina
  30. Quina manera tan original de fer les faves. El plat m'ha encantat.

    Un petonet

    ResponElimina
  31. No habia vist mai les faves així, el plat queda mol vistós i m´imagino que molt bo!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  32. Eri, si l'yves veu aquest plat ve volant a casa teva!!!! són els seus ingredients preferits!!!! petonets reina i bon cap de setmana

    ResponElimina
  33. Digue's que si, les patates i l'ou ferrat que no faltin jejej

    Ptons!
    Ana da: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  34. A casa aquesta recepta els hi encantarà!
    Petons
    Mónica-Recetasdemon

    ResponElimina
  35. Minha amiga,

    podíamos com certeza morar mais próximas, ia ser uma festa só!

    A receita que trazes hoje está bastante diferente e original, gostei bastante!

    Petons! (beijos em catalão?)

    ResponElimina
  36. Quina pinta més bona que té aquest plat. Les patates fregides em tornen boja. La barreja sembla exquisita. Ho haurem de provar.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  37. Vinc de veure un remenat de faves, i ara me les trobo acompanyades d'un formós ou ferrat!. Això és massa!

    ResponElimina
  38. Una propuesta moderna y chic de lñas habas,que ricaaaas,mi hijo así,coronadas con ese huevo,anda que se las comería sin chistar
    Un plato excelente!!

    Un beso

    ResponElimina
  39. Un plat únic deliciós i ben contundent. M' agrada molt!

    ResponElimina
  40. Quina presentació mes divertida.
    M'agrada l'idea de un plat complert.
    Felicitats

    ResponElimina
  41. El montaje es muy llamativo y supongo que tiene que estar mucho más que bueno, para empezar mojando pan el huevo...

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  42. Bona proposta, no crec que es pugui ressistir ningú.
    Salutacions,
    Anna

    ResponElimina