divendres, 6 de maig del 2011

Sopa de maduixes amb gelat de mascarpone a la llima


Unes postres fàcils de fer, ràpid i que permeten tenir-ho preparat amb antelació.

Espero que us agradi!

Ingredients per a la sopa:
Maduixes
Fructosa o sucre (al gust)

Ingredients pel gelat:
125 ml de licor de llima
500 grams de mascarpone
175 grams de sucre fi
150 ml de nata per muntar

Ingredients per decorar:
Maduixes deshidratades
Pell de llima ratllada

Preparació de la sopa:
  • Rentem les maduixes, les assequem una mica amb paper absorbent i els hi retirem el peduncles. Les posem en un bol juntament amb la fructosa o sucre i les triturem.
  • Les passem per un colador xinès i la deixem la nevera fins el moment de servir.
Nota: La sopa ha d’estar molt freda, així que millor que estigui com a mínim 4 o 5 hores a la nevera. El sucre o fructosa dependrà de com de dolces siguin les maduixes, millor anar provant fins trobar la dolçor adequada. Per aquest sopa jo he utilitzat 1,400 Kg de maduixes i 60 grams de fructosa.

Preparació del gelat:
  • En un bol posem el mascarpone i el licor de llima i ho batem fins que quedi incorporat. Tamisem el sucre fi i l’incorporem a la mescla batent fins que quedi ben barrejat.
  • Muntem la nata i la reservem a la nevera.
  • Posem la mescal en un recipient apte pel congelador i la disposem sense tapar, durant 1 o 2 hores, fins que comenci a quallar pels costats.
  • La traiem del congelador, la passem a un bol i batem de nou fins que quedi cremosa. Llavors, afegim la nata muntada, la incorporem i tornem a posar al congelador fins que es solidifiqui (unes 2 o 3 hores).
Notes:
1.    Per conservar el gelat, s’ha de guardar tapat.
2.    Es pot utilitzar en comptes del licor de llima, la mateixa quantitat de suc de llima embotellat.
3.    El mascarpone li dona molta cremositat en aquest gelat, però es pot utilitzar qualsevol altre formatge fresc.
Muntatge del plat:
  • Disposem en un plat fons la sopa de maduixes. Al damunt una o dues boles de gelat. Per acabar empolvorem amb algunes maduixes deshidratades i ratlladura de la pell de llima.



Bon profit!
Font gelat: Llibre “Helados”

39 comentaris:

  1. Oh... que bona...el mascarpone ha de quedar molt refrescant a la llima.
    Petonets

    ResponElimina
  2. ostres Eri! quina passada de postres!!! si avui presentes aixó, ja ens podem anar preparant per la recepta edl 15!!!!! una combinació exel·lent!!! petonets guapa i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Eri, avui m'has robat el cor!!! Quina meravella!
    Un petonàs!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Has fet un plat amb uns ingredients fabulosos almenys per a mi...Tinc curiositat per saber el gust que li dóna la llima.
    Per cert,quasi sempre utilitzes fructosa. Per algun motiu en concret, vull dir quina diferència li trobes si possesis sucre?

    ResponElimina
  5. T'anava a escriure el mateix que la Judith... el 15 ja ens podem preparar!! jajaja
    Aquestes postres són de luxe, m'apunto aquest super gelat amb el toc de llima! Una delícia!
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  6. mmmmmmmm quina cosa mes bona,la veritat que aixo es disfrutar amb un postre,molts petonssss

    ResponElimina
  7. Com vols que no ens agradi? ha de ser deliciós!!
    Provarem aquesta manera de fer gelats casolans.
    Bon cap de setmana guapa!!

    ResponElimina
  8. Eri, vols dir que ens deixaràs res per la Recepta del 15?
    Com a fan incondicional de les maduixes et diré que aquest plat em sembla de luxe total! Si per separat les dues receptes ja m'agradarien, juntes han de ser la bomba!
    Tinc ganes de provar de fer gelat a casa, a veure si m'animo!
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  9. Apuntat queda!!! on para el boto d'imprimir? no estava en cami? :-)

    petons,

    ResponElimina
  10. De esta sopita repetía yo unas cuantas veces y sin protestar ;)

    Un lujazo total Eri !!!

    Besinos, buen fin de semana.

    ResponElimina
  11. como todo lo que haces espectacular!!!!!

    ResponElimina
  12. Maduixes i mascarpone, mmm.... són una combinació sensacional!
    Tinc debilitat pels gelats, a l'estiu només menjaria gelats, je je je... Crec que el teu gelat dóna per inaugurada la nova temporada de gelats! :)

    ResponElimina
  13. He vist la foto i he anat a buscar una cullera !!!
    Bonisssim !!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  14. Ummmm un postre de luxe, avuí t´has lluit, bé com sempre però és que és molt xuli aquesta recepta, quins colors!!!Bon CDS

    ResponElimina
  15. Que bien combinan las fresas y el mascarpone!!!. hacen una pareja ideal. un beso

    ResponElimina
  16. Ostres!!! saps que he fet una cosa molt semblant per la recepta del 15??? la vaig fer abans perquè aquest cop en dia 15 tinc examens però bé, m'esperaré a publicar-la! M'agrada molt aquesta combinació amb el gelat, un dia la vaig provar en un restaurant, però mira què et dic, que la teva presentació és molt més bonica que aquella!! Provaré de fer el gelat de la manera que expliques. petons

    ResponElimina
  17. Nena, quina pinta aquest gelat i amb Mascarpone. Ummmmmmmmmmm, m'ha encantat.

    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  18. fantastico este postre pienso que la mezcla mascarpone y lima tiene que dar muy buen resultado.Te ha quedado una foto muy buena con el color rojo de la sopa de fresas
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  19. No més de veure'l, sem fa la boca aigua.
    Felicitats
    ISABEL

    ResponElimina
  20. Pero quina bona pinta!!!
    Mónica-Recetasdemon

    ResponElimina
  21. Gelat de mascarpone, m'encanta.

    Petons i bon finde!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  22. Hola Eri
    Es nota que ha arribat el bon temps, és el temps de fruita i postres freds.
    Ara estic descobrint el mascarpone, aquesta proposta és molt temptadora.
    Bon cap de setmana i bona cuina

    ResponElimina
  23. Amb el gust de la llima tant refrescant segur que m'agrada i la sopa de maduixes li dona molt bon contrast de color i de sabor.
    Queda preciós.
    Petons.

    ResponElimina
  24. Woowwww!! Quina recepta més xula, xula, xula!!! Amb "lo maduixera" que soc!!! Petons

    ResponElimina
  25. Me encanta esta receta yo tengo ganas de hacerla!!!!!!!! y la idea del mascarpone genial muy buena. besos

    ResponElimina
  26. Maco de debò! M'encanten els colors d'aquest postre!

    ResponElimina
  27. Hum! Demà compraré maduixots i tinc Mascarpone. Gràcies per la recepta

    ResponElimina
  28. amb la caloreta que s'acosta, aquesta sopa ha de substituir sens dubte les que hem pres tot l'hivern. t'ha quedat amb un color preciós!

    ResponElimina
  29. Que ricooooo y que contraste de colores,genial ;)

    Buen finde Elena.

    besos

    ResponElimina
  30. Quina delicia de postre! i que ben presentat..
    Petonets.

    ResponElimina
  31. Ostres, quina casualitat! Acabo de fer unes éclairs amb mascarpone i maduixes. Aquests combinació és boníssima. Tot i que el mascarpone sol és un pèl 'soso'. Crec que amb gelat ha de millorar considerablement. Que bo!
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  32. Woww quin postre!! aquesta sopa dolça té un aspecte deliciós i segur que està d'escàndol!! m'ecanta!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  33. Hola guapa tu

    un postres deliciòs, amb una combinació de colors i sabors de 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  34. Brutal. Ambdues coses m'agraden molt, les maduixes i el mascarpone, que en forma de gelat ha d'estar suau,fred i saborós i amb gustet a llima.

    Una proposa per pecar!

    ResponElimina
  35. Ya he sacado los billetes para ir a esas mascarpone-isla y bañarme en ese mar de fresa.

    ResponElimina
  36. Qué mezcla tan buenaaaaa!!!!!!!!! debe ser refrescante y gustosísimo! me encanta tu propuesta, guapa!!!!
    Un besote!

    ResponElimina
  37. Qué mezcla más exquisita y que refrescante tu postre. Un lujazo.
    Besos

    ResponElimina
  38. Bonísima combinació. el mascarpone amb la llima, i la sopeta de maduixes.. mmm.

    ResponElimina
  39. Eri m'ha agradat molt aquesta recepta i el contrast de colors és brutal. Jo darrerament tinc també moltes receptes de maduixes. Hem d'aprofitar la temporada, oi? Per cert vull donar-te les gràcies pel comentari que m'has deixat al blog i per l'aclariment entre melmelada i confitura. Ningú m'ho havia explicat tant bé com tu (ni el google... ja,ja)

    ResponElimina