dilluns, 2 de maig de 2011

Galetes tronc d'arbre


Ni de lluny m’han quedat com a l’Irmina del bloc El Zurrón de los Postres, però sincerament estic prou satisfeta del resultat, tant visual com de sabor.
De gust ja imaginava que m’agradarien, però a mida que anava fent les galetes, m’anava desanimant pensant que em sortirien com un nyap. Però no, mentre es coïen i jo estava enganxada mirant el forn... sortosament van començar a agafar la forma de tall d’un tronc. M’encanta la forma d’aquestes galetes!! No us sembla que és molt maco?
La propera vegada les faré més primetes per què amb una galeta tens per un esmorzar!
Irmina, muchas gracias por compartir esta estupenda receta!

Espero que us agradin!



Ingredients per a la massa de la galeta:
140 grams de sucre fi
1 cullerada sopera de mel
50 ml de llet
1 ou
650 grams de farina de rebosteria
250 grams de mantega sense sal
1 pessic de sal
2 beines de cardamom
½ beina de vainilla
Unes gotes d’essència de vainilla

Ingredients per a la cobertura:
4 cullerades soperes de sucre morè
½ ou
2 cullerades soperes de sucre morè de canya no refinat (Muscovado)*

Ingredients per unir les diferents capes:
½ ou
1 culleradeta de cacau pur en pols.

*El sucre Muscovado o Moscobado, és un sucre de canya no refinat originari de les Illes Maurici. Té un color marró fosc i és molt humit. Jo l’he comprat a Gadgets & Cuina.




Preparació de la massa de la galeta:
  • Traiem les llavors de les beines del cardamom i les aixafem. Obrim la beina de la vainilla i traiem les llavors. Posem en un cassó la llet amb les llavors  i ho portem al foc fins que arrenqui a bullir. Parem el foc i deixem infusionar.
  • En un bol posem la mantega pomada, el sucre fi i la mel, y batem. Incorporem el ou i tornem a batre. Colem la llet i l’afegim a la mescla i tornem a batre fins que quedi tot ben incorporat.
  • Afegim el pessic de sal i l’essència. Tornem a batre. Anem afegit la farina tamisada poc a poc i anem incorporant-la a la barreja fins formar una bola, que guardarem en una bossa de plàstic a la nevera un mínim de 3 hores.
Preparació de la galeta:

  • Agafem una part de la massa i fem un cilindre de 2 cm de diàmetre i 26 cm de llarg. El posem a la nevera.
  • Batem un ou i el reservem.
  • Agafem part de la massa i amb l’ajuda d’un corró i damunt d’un paper vegetal, l’estirem ben fina i tallem fent un rectangle de 26 x 8 cm. Pintem la superfície amb l’ou batut i empolvorem amb una mica del cacau el pols.
  • Traiem el cilindre de la nevera i el posem al damunt del rectangle. Ajudant-nos amb el paper vegetal, emboliquem el cilindre amb el rectangle i posem a la nevera.
  • Agafem una altra part de la massa i fem el mateix procediment, però fen el rectangle de 26 x 8,5 cm. (Jo vaig necessitar 26 x 9 cm). Tornem a posar a la nevera.
  • I així successivament incrementant la mida de l’ample. Contra més capes fem i més fines, més quedarà la forma de tronc.
  • Finalment, pintem el cilindre amb ou batut i empolvorem del sucre morè. Amb l’ajuda del paper vegetal pressionem per a que el sucre s’adhereixi bé. Guardem el cilindre enrotllat en el paper vegetal a la nevera com a mínim 12 hores.
  • Traiem de la nevera, tornem a pintar amb ou batut i li posem el sucre Muscovado per tot el cilindre. Tornem a posar a la nevera una estona (jo el vaig tenir una hora). Mentre pre escalfem el forn a 170º.
  • Tallem cercles d’un centímetre aproximadament i les anem posant sobre un paper vegetal en una safata de forn.
  • Les deixem uns 20 minuts o fins que estiguin daurades. Las traiem i les deixem en una reixeta fins que es refredin.


Bon profit!

46 comentaris:

  1. Per mi son perfectes!!!ja m´agradaría que em quedessin com a tu!! deuen ser molt bones!un petó

    ResponElimina
  2. Ja li vaig veure a ella i les tenia apuntades, tu m'estas donant una altre empenteta per tastar-les!

    petons,

    ResponElimina
  3. Doncs són molt originals...realment semblen soques d´arbre. M´agrada aquest punt de vainilla.

    ResponElimina
  4. Doncs jo veig unes galetes molt ben fetes... i amb les anelles dels arbres!!!

    Petonets

    ResponElimina
  5. t'han quedat molt xules, quan les vaig veure per primer cop hem van encantar, enohorabona per la recepta!1

    ResponElimina
  6. Bon dia guapa! doncs t'han quedat fantàstiques! ja em van fer gràcia el primer cop que les vaig veure, però ara encara em pica més la curiositat!!! però ja saps que m'haig d'estrenar amb aquest món de galetetes! jijiji. Petonets guapa

    ResponElimina
  7. Molt maques!!! un perill tenir-les a prop!! petó i bona setmana!

    ResponElimina
  8. Són una monada!! Quan les vaig veure me les vaig apuntar a pendents, a veure si realment m'hi animo!! T'han quedat molt bé!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Elena,
    Trobo que visualment t'han quedat magnífiques i veient els ingredients, segur que gustativament son sensacionals.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Doncs si, em semblen molt maques! I ja saps que m'encanta com presentes les receptes.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Qué galletas tan originales, tienen que estar de miedo de buenas

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  12. ostras dons les faré un dia ,tenen una pinta molt bonaaaaaa,petonsss

    ResponElimina
  13. Pues yo creo que te han quedado estupendas, preciosas y con una pinta buenísima. Por no hablar de las fotos, que son bonitas de verdad.
    Besos guapa

    ResponElimina
  14. Són molt boniques! i amb el toc del cardamom i la vainilla han de ser boníssimes!

    ResponElimina
  15. Són molt xules i originals. Jo crec que t'han quedat de conya!
    Petonets maca,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  16. Oh... fenomenales te ha quedado, me han encantado.
    Gracias por avisarme, es un orgullo ver que hacen mis ideas y recetas.
    No siempre todos los ingredientes que yo pongo, son los que tienen que ser, se pueden variar, es solo como yo lo he hecho y orientativo, está claro que a ti te han salido de primera, y unas fotos preciosas.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  17. Es veuen delicioses!!! Molt originals així enrotllades..... No he vist les d'ella però les teves em semblen genials!!!

    ResponElimina
  18. Jo també vaig veure la recepta i em va agradar molt, però porta tanta feina que encara la tinc a pendents...
    A tu t'ha quedat molt bé, no sé perquè paties tant! ;)

    ResponElimina
  19. T'han quedat molt bé, semblen troncs de veritat. Ets una artista.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Ohh...quines galetes més maques!! I amb "lo galletera" que soc...recepta apuntada!!
    Petons!

    ResponElimina
  21. No sé com són aquestes galetes però puc dir que el pastís de tres xocolates estava deliciós! Gràcies per deixar-nos-el disfrutar! Fa goig veure els plats i postres del teu blog! Records, Jordi Pons

    ResponElimina
  22. una recepta molt i molt original, t'ha quedat molt bé i de sabor semblen molt i molt bones.

    ResponElimina
  23. Que precioses! 'han quedat molt autèntiques. Ténen tota la pinta de ser boníssimes.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  24. caray Eri y te quejas si estan soberbias estas galletas y con las fotos que has puesto y la explicacion todo detalle demasie, molt be mestre
    fins dema
    peto
    miquel

    ResponElimina
  25. Elena, doncs jo les veig unes galetes perfectes!! Tant atipen? Jo crec que una de sola no m'atiparia. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  26. Sempre un mateix és el pitxor crític. A mi em semblen magnífiques i pels ingredients hab de ser molt bones.

    ResponElimina
  27. Doncs jo trobo que t'han quedat ben maques, les vaig veure al blog de la Irmina i les tinc apuntades per provar també!

    ResponElimina
  28. T'han quedat genials.

    Són unes galetes molt originals, realment semblen de fusta.

    Deixades en un bosc fins i tot un castor es confondria.

    ResponElimina
  29. Ya se las habia visto a Irmina cd las publico y me habian encantado pero las tuyas no se quedan atras y te han quedado genial.Bss

    ResponElimina
  30. Silvia,
    Moltes gràcies. La primera vegada sempre costen una miqueta...
    Sònia,
    Veig que molta gent les tenia apuntades. Es que són molt maques.
    Cristina,
    Potser es nota més el gustet al cardamom.
    Neus,
    Moltes gràcies. A la foto es perd una mica la forma, però què hi farem!
    Montse,
    Doncs animat que val la pena!
    Judith,
    Si però ara hauràs de fer-ho amb el repte de l’Annie, je!je!
    Teresa,
    Si que ho és si!
    Sandra,
    Doncs a veure si t’animes eh?
    Josep,
    Moltes gràcies. Tenen un sabor molt bo!
    Mònica,
    Moltes gràcies maca! M’alegra molt que t’agradi.
    Javier,
    Muchas gracias y buena semana también para ti!
    Agnés,
    Et quedaran magnífiques, segur!!!!

    ResponElimina
  31. Pilar,
    Muchas gracias!
    Albota,
    Els hi donen un gustet molt bo! Però es nota més el cardamom
    Esther,
    Per ser la primera vegada, no em puc queixar!
    Irmina,
    Muchas gracias. Viniendo de ti es un elogio. Me encanta las cosas que haces, pero me atrevo solo con algunas!
    Catieu,
    Si les mires, veuràs que són espectacular i amb una presentació immillorable. La Irmina és tot creativitat.
    Gemma,
    Si que donen feina, si! Però quan les treus del forn ja tornes a pensar quan les tornaràs a fer!
    Anna,
    Moltes gràcies maca!
    Jordi,
    Moltes gràcies!! Quina il•lusió veure’t per aquí. Celebro que us agradés. Espero que pugueu anar provant altres cosetes que no sigui pa! Una abraçada
    Manel, Elisabet,
    Moltes gràcies. Són unes galetes molt recomanables!
    Miquel
    Te has cambiado la foto! Que guapo estas Mestre. Nos vemos en un ratito!
    Mercè,
    Si que atipen, si! Es que són molt grans, amb tantes capes i per fines que les faci, no deixen de ser grans.
    Núria,
    És cert el que dius. I com tinc de referència les originals, doncs clar, no les veus tan maques. Però no em puc queixar!
    M. Àngels,
    Uf! Quanta gent les té a pendents! Doncs vinga que a tu segur que et queden precioses!
    Tomi,
    No se si es confondria, però que les menjaria, segur!
    Esther,
    Muchas gracias. Yo es que cuando la vi, las encontré tan originales que no me lo pensé dos veces! Besos

    ResponElimina
  32. Aquestes les provo ben aviat, que originals!!
    Petonets

    ResponElimina
  33. Qué monas, es verdad que parecen el tronco de un árbol.
    Preciosas.
    Besos

    ResponElimina
  34. Uala! que xules! m'agraden molt i molt! Quan et surten així de bé tens un subidon d'autoestima que no te l'acabes amb una setmana, veritat?
    Aquesta recepta me l'anoto, i les faig segur.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  35. Què originals aquestes galetes, i segur que són boníssimes!!! un petonet

    ResponElimina
  36. Qué bonitas!!!!. verdaderamente parecen troncos cortados. lo que no se aprenda en los blogs.........!!!. besos

    ResponElimina
  37. Que belas, que deliciosas!

    Eu que adoro os biscoitinhos, já vou copiando a receita, que farei em breve, adorei!

    Un petonet!(acho linda essa palavra!)

    ResponElimina
  38. Las tengo en pendientes desde que las vi en el blog de Irmina pero aún no me he animado.

    A ti te han quedado perfectas , qué arte !!!!

    Besinos.

    ResponElimina
  39. I tant que t'han quedat bé!!! Jo també les tinc a la llibreta de pendents, Petonets!

    ResponElimina
  40. No he vist les de el zurrón de los postres, però aquestes teves es beuen delicioses i t'han quedat precioses. Ben bé com si fós el tronc d'un arbre. M'han agradat molt i que portin cardamom em tenta molt!! QUè bones!!

    Molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  41. Que xules!! algun cop he passat pel teu blog però em sembla que no havia deixat mai cap comentari! m'han agradat molt aquestes galetes, queden molt boniques, i amb la presentació dels branquillons, fantàstiques! provaré de fer-les, una abraçada!

    ResponElimina
  42. Gemma,
    Espero que t’agradin molt!
    Ana,
    Muchas gracias!
    Gemma,
    És veritat! Quan veus que han quedat bé tens molta satisfacció i quan a la família els hi agraden encara més!
    M.José,
    Moltes gràcies!
    Anna,
    Es verdad, yo cada día aprendo algo nuevo con todos vosotros!
    Renata,
    Como me alegro que te gusten. Y también que te encante “un petonet”
    Bego,
    Pues venga anímate pronte ha hacerlas que te encantaran!
    Mercè,
    Aquestes galetes veig que quan les va publicar la Irmina, va anar a parar a moltes carpetes de pendents eh?
    Alba,
    A mi em va agradar molt la forma, però el cardamom em va donar la última empenta!
    Bet,
    Benvinguda i moltíssimes gràcies pel teu comentari!! Si les fas espero que t’agradin i ja m’explicaràs que t’han semblat. Una abraçada!

    ResponElimina
  43. Jo no he vist les altres però aquestes em semblen fantàstiques, tenen molt bona pinta i amb molt de gust en menjaria unes quantes per esmorçar.
    Petons!

    ResponElimina
  44. Doncs em semblen una preciositat. T'han quedat fantàstiques, i estan.... mmmmmmm. Ara que no miraves, he agafat una jijiji.
    Petonets guapa

    ResponElimina
  45. Hola guapa tu

    que maques i de segur que bones....anoto la teva dolça proposta i gràcies per compartir-la

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  46. Hola,
    Les he tastat i són increïbles!!! El sucre de fora està molt bo.

    ResponElimina