dissabte, 23 de juliol del 2011

Galetes de sèsam del regal de Film & Food



Vaig ser l’afortunada de guanyar el sorteig del mes passat que proposava Film & Food que anava de receptes gregues.

Com podeu imaginar em va fer molta il·lusió i més encara quan vaig obrir el paquet: Unes meravelloses olives de Kalamata i un llibre de receptes de cuina grega.

El llibre ja està ple de pos-it per anar fent les receptes i avui us deixo amb unes Galetes de sèsam, a les que només he variat dos ingredient, llima per llimona i farigola per romaní. Les vam tastar fa uns dies a un sopar a casa i a tots ens van agradar molt.

Noies, moltes gràcies per aquest fantàstic regal!

Espero que us agradin!



Ingredients:
150 grams de farina
3 cullerades de llavors de sèsam
L’escorça ratllada d’una llima (o llimona)
2 cullerades soperes de romaní fresc picat (o farigola)
½ culleradeta de sal
Pebre
2 cullerades soperes de mantega
Aigua freda
1 clara d’un ou petit

Preparació:
  • En un bol posem la farina, 2 cullerades del sèsam, la llima, el romaní, la sal i el pebre i remenen.
  • Tallem la mantega a daus i l’anem incorporant poc a poc a la mescla fins que quedi una textura de pa ratllat.
  • Anem afegint l’aigua freda mica en mica, fins que ens quedi una massa consistent i uniforme.
  • La passem a la taula de treball prèviament enfarinada i l’estirem amb el corró fins que quedi una capa fina.
  • Tallem les galetes amb el tallador de galetes que tinguem. Les pintem amb la clara d’ou i posem pel damunt les llavors que havíem reservat.
  • Les posem al foc pre escalfat a 170º entre 20 i 25 minuts, fins que quedin torrades.
  • Les retirem i deixem refredar al damunt d’una reixeta.
  • Per conservar, guardar en una caixa hermètica.



Bon profit!

34 comentaris:

  1. ostres quina recepta mes bona,la veritat que tenen d'estar mmmm,felicitats per aquests premis,la veritat que els veig fantástics,tot be?.petons

    ResponElimina
  2. Vaja i jo sense provar-les ahir,eh???La propera farem un super berenar d'acord?

    ResponElimina
  3. Aquestes galetes tenen una pinta estupenda, com ens tens acostumats. Quins regals més xulos!!!

    Petonets

    ResponElimina
  4. Que maravillosas, tienen un aspecto estupendo...
    A ver que recetitas nos preparas con ese libro estupendo ... ¿las veremos no?
    Besines
    Nieves

    ResponElimina
  5. qué galletas más ricas, son buenísimas.
    Estupendo regalo, me encanta la cocina griega.
    Besos

    ResponElimina
  6. Un bon regal, felicitats!!! i unes galetes fantàstiques!!! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Sempre van bé unes galetes i aquestes no les he provat mai. Tenen un molt molt bon aspecte.

    Moltes felicitats pel premi. Ara ha explorar el llibre de cuina grega.

    ResponElimina
  8. Eri,
    Enhorabona pel premi i anoto la recepta de les galetes.
    Fan una pinta exquisita.
    Com fa dies que no he estat per aquí, vaig llegint de mica en mica, els teus posts anteriors.
    Salutacions.
    :)

    ResponElimina
  9. Ohh!! la recepta té bona pinta, potser algun dia la faig

    ResponElimina
  10. Apa, quina bona pinta,les galetes. Podies haver-les portat ahir, per berenar,eh!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Que bones deuen estar.. només per les fotos ja es veu.

    ResponElimina
  12. Si no tingués la cuina feta un cristo perquè estic fent dissabte del rebost... les faria ara mateix!! No trigaran gaire...

    Petonets i bon cap de setmana guapa!

    ResponElimina
  13. Les galetes salades m'agraden moltissim, però son massa adictives, aquestes les haig de provar.

    ResponElimina
  14. Enhorabona pel premi, ja anirem veient les receptes que segur faràs.
    Els teus convidats deuen estar molt contents amb tu, les teves receptes sont de 10 i aquestes galetes una maravella.
    Petons maca.

    ResponElimina
  15. A gaudir del regal i de les galetes, que semblen d'allò més saborós!

    ResponElimina
  16. Hummm, nada más entrar me huele a galletas, qué buenas...
    Me voy con buen sabor de boca.
    Un beso.

    ResponElimina
  17. OOOOOOOOOOOOhhhh! Què bones han de ser aquestes galetones i tu que les presentes així tan bé...Molt bé, tu ves treient post-it's i fent receptes que a mi m'encanta tot el que fas! A mi també em va agradar molt conèixer-te!! De moment he aconseguit una connexió a pedals, alguna coseta us podré seguir...Molts petonets!

    ResponElimina
  18. quines galetes.. se'm fa la boca aigua només de mirar les fotografies

    ResponElimina
  19. Moltes felicitats, Eri!! :D Així m'agrada, que ja treguis partit del regal! Aquestes galetes tenen pinta de ser tant aromàtiques com cremoses, com m'agradaria tastar-les!! jaja Veig que d'aquí poc tindrem una experta en gastronomia grega :)

    Molts petonets!!

    Anna

    ResponElimina
  20. Felicidades por el premio y ya le estas quitando possit al libro con estas fantasticas galletas con sesamo, me gusta la cocina griega asi que estare atento a tus proximas recetas de esta pais mediterraneo.
    te han quedado muy bonitas y ricas seguro me gusta todos los ingredientes que lleva.
    Bona setmana i fins dijous
    petons
    miquel

    ResponElimina
  21. Quein regal més maco, moltes felicitats pel premi i per les galetes, semblen delicioses!! un petonet

    ResponElimina
  22. Vaya galletas más ricas!!! Las fotos son tan impresionantes que me parece que las saboreo, jejeje!!! Me quedo. Un saludo.

    ResponElimina
  23. felicitats pel premi... no més faig que mirar-me aquesta llauna d'olives de kalamata... i aquestes galetones.. no se per on començaria!! fantastiques
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Moltes felicitats per aquest premi tan saborós! Jo també tindriua el llibre ple de punts per anar fent les receptes...
    Les galetes tenen una pinta fantàstica!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  25. ja em vaig morir d'enveja quan vaig veure que eres la guanyadora, i ara més amb aquestes galetes!!!!! són fantàstiques, i amb sèsam? jajajaajajja. Molts petonets bonica

    ResponElimina
  26. Unes galetes boníssimes!!!! m'encanten!! Moltes gràcies per fer aquesta entrada i el detall de posar els regals!!
    Molts petonets guapa

    ResponElimina
  27. Que regalazo Eri,así que estámos de estreno...te has lucido con la receta....me gustaría tener ese sésamo negro,como puede ser que no lo haya visto?...jejeje
    Lo buscaré.

    besotes

    ResponElimina
  28. Aquests llibres de la Parragón son una meravella, tenen receptes molt bones i molt fácils.

    T'han quedat molt be les galetes.
    Petons

    ResponElimina
  29. Felicitats pel premi!!! Quin bona pinta!!!

    ResponElimina
  30. Ah !! debio ser mientras que estuve de vacaciones,no sabia que lo habias ganado!! Enhorabuena,pero la verdad no se porque te la doy porque tu trabajo cocineril se merece ese premio y muchos mas.
    Solo basta mirar estas galletitas,ya se ve una gran cocinera detras de ellas,me ha encantado la receta.
    Besos mil,Esther

    ResponElimina
  31. què bones!!!moltes felicitats!!! :)

    ResponElimina
  32. Jo tinc aquest llibre, té receptes molt xules!
    M'agrada la mida de les galetes, millor dues de petites que una de gran!
    Petonets.

    ResponElimina
  33. Quines galetes noia!!! Tenen un aspecte fabulos! ;)

    ResponElimina