A la darrera entrada, us explicava que la Sònia, en una trobada de blocaires ens havia regalat un pot de melmelada de tomàquet feta per ella.
Doncs bé, aquest no va ser l’únic regal. L’Anna, del bloc Tomates verdes fritos també va tenir un tot un detall amb tots nosaltres i ens va regalar un llapis, que jo utilitzo per escriure les receptes del bloc. Aquests llapis no venien de tant lluny com la melmelada, però també van venir volant des de Madrid.
Jo vull agrair-li a l’Anna aquest regal, dedicant-li aquesta recepta, uns panets flonjos, amb un subtil gust i aroma a ametlla i que casa hem fet un parell de vegades i han volat!
Anna, moltes gràcies! Espero poder tenir la oportunitat de tornar-te a veure ben aviat!
Espero que us agradi!
Preparació:
- Posar a la panificadora (programa d’amassar i llevar) els ingredients en el següent ordre: llet, mantega tallada a trossos, l’ou, el llevat esmicolat, una part de la farina, les ametlles en pols, la llet en pols, la resta de la farina, la sal i la fructosa.
- Un cop finalitzat el procés d’amassar, traiem la massa i fem porcions de 80 grams i les deixem reposar tapades amb un drap humit durant 30 minuts.
- Els hi donem forma de barreta sense punta i les posem a la safata del forn (al damunt d’un SILPAT o paper de forn).
- Es pinten amb l’ou lleugerament batut amb una mica de sal. Fem uns talls bastants profunds i es deixen fermentar en un lloc càlid durant 90 minuts (o fins que veieu que han doblat el volum).
- Pre escalfem el forn a 250º i per generar vapor posem en un recipient aigua amb draps. Quan l’aigua comenci a bullir i es veu el vapor ja es poden introduir els panets al forn.
- Els tornem a pintar amb l’ou i els hi posem els trossets d’ametlla pel damunt.
- Els deixem coure a 230º entre 10 i 12 minuts (dependrà de cada forn).
- Un cop cuits, els deixem refredar al damunt d’una reixeta.
Notes:
1. Vigilar que el recipient amb aigua no es quedi sense. Anar afegint poca aigua a mida que es vagi evaporant. Jo el que faig és tenir aigua escalfant al foc i així l’incorporo aigua bullint.
2. Abans de posar-los al forn, es pot substituir l'ou per mantega fossa.
Bon profit!
Apa, nena, es q a tu dona gust regalar-te coses...q ets ben agraida, eh!!! quins panets....el q no se es si aqui en venen, de llet d'ametlles...ho miraré....
ResponEliminaQuina delícia.... Mira que els panets de llet no em diuen gran cosa però els he vist amb aquesta foto, i al llegir que d'ametlla ja em queia la baba. Em sembñen fantàstics ben calentonets amb una mica de xocolata per esmorzar, (jo ja em faig la meva peli)
ResponEliminaPetons! ;)
Hola, t'han quedat d'escàndol, quina pinta...Fan un goig?
ResponEliminaUn petonet
Ooooooh!. qué detallazo!!!. menuda sorpresa me has dado. Mientras iba leyendo, como hablabas de Sonia, pensé que los panecillos los habrías rellenado con la mermelada que te había quedado, y Zás!, leo algo de Anna y se me ha puesto el corazón a 200. Muchísimas gracias preciosa, fue sólo un detalle de última hora. Me alegra que te sea tan útil y que haga que tu letra sea tan preciosa. Me quedo con tu receta!!!. Besos
ResponEliminaM'apunto a fer aquests panets ràpidament, i el llapis, molt bonic!
ResponEliminadeliciosos panets i precioses fotos, si tingués llet en pols i llet d'ametlles, ara mateix me'n feia per demà a esmorzar.
ResponEliminaUnos panes deliciosos, me encantan y se ven hermosos.
ResponEliminaBesos
Estic prenent una infusio i ara hem menjaria un d'aquets panets....
ResponEliminaPetonets
M'agradat molt aquest post, diu com ets..dolça i bona com els panets,
ResponEliminaLa fotografia llueix moltissim!! quina pinta!!
La podré fer sense panificadora??
Ho intentaré.
Molts petons preciosa
Que bons aquest panets, tenen una pinta molt bona per esmorzar, molt maca la foto de la recepta i el llàpis molt maco també!!!petons
ResponEliminaUau! Quin aspecte més deliciós que tenen. M'apunto la recepta per provar-la.
ResponEliminaUna abraçada!
Quina bona utilitat li has donat a aquest llapis, una manera molt original de posar els ingredients.
ResponEliminaEls panets es veuen de luxe.
La llet d'ametlles es tipus Almendrina o d'un altre classe?
Petons.
No els havia vist mai amb llet d'ametlla.. és més, tampoc he provat la llet d'ametlla en si, jejej només la orxta :PP (encara que o crec que tinguin res a veure). Tenen una pinta brutal.
ResponEliminaVinc a veure't que me'n emporto un per esmorzar!!
un petó :)
Caram, quina sort amb tants regals! :)
ResponEliminaM'encanten els panets de llet, i fets amb llet d'ametlla encara han de quedar més aromàtics... boníssims per esmorzar amb la melmelada de la Sònia! ;)
mare meva quins panets mes bonssss,la veritat que es veuen tan tendres,el llapis es molt xulo un detall molt maco de ,'Anna.petons
ResponEliminaquina bona pinta !!! al final demanaré la panificadora ...
ResponEliminapetonets
M´agraden molt els panets.Trobo que són molt agraïts...amb melmelada, amb xocolata, amb pernil dolç i formatge....mmmmmmmmm!!!!
ResponEliminaAquests teus amb llet d' ametlla no els he provat mai. Deu ser una exquisidesa.
Per cert, em falta el llapis...col.leciono llapis.
Ja m’imagino aquests panets amb un bon tros de xocolata!
ResponEliminaTrobo molt encertada l’opció d’utilitzar llet d’ametlles. És un bon tret diferencial d’altres panets de llet.
Guauuuuuuuuuu que color tienen mas bueno y doradito que ganas de darle un mordisco.
ResponEliminaCaram, això està ple de regals xulos últimament!! Quina lletreta més maca... i quines panets més rebons!! El toc de la llet d'ametlla ha de quedar realment bo!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Eri eres una persona tan humana y generosa que detalles como este del lapiz hacen emocionar a cualquiera, me encanta poder disfrutar de tu amistad.Bueno la recepta sensacional un buen pan del mestre Xavier que tu como alumna aventajada ya tuneas o adaptas a tu gusto y las fotos soberbias
ResponEliminaun peto
miquel
Quina sort tenir aquestes amigues tan generoses!
ResponEliminaEls panets t'han quedat perfectes amb una presentació molt acurada.
Petons!
Anna
Hay que ver, que buena letra tienes ;D
ResponEliminaTus bollitos me encantan, me llevo tu receta porque en casa éste tipo de masas nos encantan. Pero te vuelvo a decir que me encantan tus detalles
Besos guapa
Unos bollitos de lo más rico y super suaves.
ResponEliminaBesos!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Que bons amb llet d' ametlla, segur que tene un gust exquisit!
ResponEliminaDemà hem compro la panificadora, així que prenc nota. Noia cuinas de meravella i tens una lletra preciosa!
ResponEliminaPetonets,
Esther
Oh, oh, oh!!! Aquests panets són perfectes!! Fantàstics!
ResponEliminaPetons!
Muy rico gracias por compartir, Soy tu nueva seguidora, un abrazo de Doris.
ResponEliminadoris-miscosillas.blogspot.com
Quina delícia de panets!!! bona setmana!
ResponEliminaEriiiiiiiiiiiiiii! ets una artista amb el pa! et queda tan i tan bé!!!! aquests panetsa han d'estar boníssims!!! ara et vindré a buscar uns quants! petonets bonica
ResponEliminaOstres molt maco el detall i els panets pa que.
ResponEliminaMuas!
Ai Eri, si mai us en sobren penseu en mi! Semblen brioxos! Quina lletra més maca!
ResponEliminaPetons.
No m'estranya que volin, tenenuna pinta fantàstica!
ResponEliminaEri,
ResponEliminaSe yan quedado con un aspecto maravilhosso... La color ficou perfecta, Que ricos que se ve : )
Besitos!
complimenti, devono essere davvero buonissime! le proverò senz'altro! un bacione!
ResponEliminaNenaaaa, aquests panets els tenim que tastar a casa !!! Ara mateix copio la recepta (amb el teu permís es clar) Perque han d'estar super bons !!!
ResponEliminaMoltes gràcies per la recepta.
petonets
Hemos tenido transmisión de pensamientos..a ver a mi que se me ocurre....Tremedos panes Eri son realemnte superiores,me atrevo a decir que mejor que los de barriga y mira que he ido a comprar muchas veces,eh!...a la vista si lo son.
ResponEliminaTe felicito!
Un beso
Quina bona idea fer-los amb llet d'ametlla!! s'haurà de provar, tot i que ja em balla pel cap de fer-los amb orxata, jejeje!!
ResponEliminaTe ha quedado fantastico el pan la foto, y tu letra es preciosa.
ResponEliminaYa no se puede pedir mas.
Besos
Vaya panes, se ven tan tiernitos, que da gusto y qué brillo.
ResponEliminaUn beso.
Translator nie tłumaczy kartki z gramaturą :( Jestem załamana. Przepysznie wygląda to pieczywko.
ResponEliminaQue pinta mas buena tienen estos panes, yo quiero hacer algún pan que todavía no me e atrevido, besos Eri.
ResponElimina