Pàgines

diumenge, 12 de juny del 2011

Panets de llet d'ametlla (panificadora)


A la darrera entrada, us explicava que la Sònia, en una trobada de blocaires ens havia regalat un pot de melmelada de tomàquet feta per ella.

Doncs bé, aquest no va ser l’únic regal. L’Anna, del bloc Tomates verdes fritos també va tenir un tot un detall amb tots nosaltres i ens va regalar un llapis, que jo utilitzo per escriure les receptes del bloc. Aquests llapis no venien de tant lluny com la melmelada, però també van venir volant des de Madrid.

Jo vull agrair-li a l’Anna aquest regal, dedicant-li aquesta recepta, uns panets flonjos, amb un subtil gust i aroma a ametlla i que casa hem fet un parell de vegades i han volat!

Anna, moltes gràcies! Espero poder tenir la oportunitat de tornar-te a veure ben aviat!

Espero que us agradi!


Preparació:
  • Posar a la panificadora (programa d’amassar i llevar) els ingredients en el següent ordre: llet, mantega tallada a trossos, l’ou, el llevat esmicolat, una part de la farina, les ametlles en pols, la llet en pols, la resta de la farina, la sal i la fructosa.
  • Un cop finalitzat el procés d’amassar, traiem la massa i fem porcions de 80 grams i les deixem reposar tapades amb un drap humit durant 30 minuts.
  • Els hi donem forma de barreta sense punta i les posem a la safata del forn (al damunt d’un SILPAT o paper de forn).
  • Es pinten amb l’ou lleugerament batut amb una mica de sal. Fem uns talls bastants profunds i es deixen fermentar en un lloc càlid durant 90 minuts (o fins que veieu que han doblat el volum).
  • Pre escalfem el forn a 250º i per generar vapor posem en un recipient aigua amb draps. Quan l’aigua comenci a bullir i es veu el vapor ja es poden introduir els panets al forn.
  • Els tornem a pintar amb l’ou i els hi posem els trossets d’ametlla pel damunt.
  • Els deixem coure a 230º entre 10 i 12 minuts (dependrà de cada forn).
  • Un cop cuits, els deixem refredar al damunt d’una reixeta.
Notes:
1.    Vigilar que el recipient amb aigua no es quedi sense. Anar afegint poca aigua a mida que es vagi evaporant. Jo el que faig és tenir aigua escalfant al foc i així l’incorporo aigua bullint.
2.    Abans de posar-los al forn, es pot substituir l'ou per mantega fossa.

Font: Recepta adaptada del Llibre Pan d’en X.Barriga


Bon profit!

42 comentaris:

  1. Apa, nena, es q a tu dona gust regalar-te coses...q ets ben agraida, eh!!! quins panets....el q no se es si aqui en venen, de llet d'ametlles...ho miraré....

    ResponElimina
  2. Quina delícia.... Mira que els panets de llet no em diuen gran cosa però els he vist amb aquesta foto, i al llegir que d'ametlla ja em queia la baba. Em sembñen fantàstics ben calentonets amb una mica de xocolata per esmorzar, (jo ja em faig la meva peli)
    Petons! ;)

    ResponElimina
  3. Hola, t'han quedat d'escàndol, quina pinta...Fan un goig?

    Un petonet

    ResponElimina
  4. Ooooooh!. qué detallazo!!!. menuda sorpresa me has dado. Mientras iba leyendo, como hablabas de Sonia, pensé que los panecillos los habrías rellenado con la mermelada que te había quedado, y Zás!, leo algo de Anna y se me ha puesto el corazón a 200. Muchísimas gracias preciosa, fue sólo un detalle de última hora. Me alegra que te sea tan útil y que haga que tu letra sea tan preciosa. Me quedo con tu receta!!!. Besos

    ResponElimina
  5. M'apunto a fer aquests panets ràpidament, i el llapis, molt bonic!

    ResponElimina
  6. deliciosos panets i precioses fotos, si tingués llet en pols i llet d'ametlles, ara mateix me'n feia per demà a esmorzar.

    ResponElimina
  7. Unos panes deliciosos, me encantan y se ven hermosos.
    Besos

    ResponElimina
  8. Estic prenent una infusio i ara hem menjaria un d'aquets panets....
    Petonets

    ResponElimina
  9. M'agradat molt aquest post, diu com ets..dolça i bona com els panets,
    La fotografia llueix moltissim!! quina pinta!!
    La podré fer sense panificadora??
    Ho intentaré.
    Molts petons preciosa

    ResponElimina
  10. Que bons aquest panets, tenen una pinta molt bona per esmorzar, molt maca la foto de la recepta i el llàpis molt maco també!!!petons

    ResponElimina
  11. Uau! Quin aspecte més deliciós que tenen. M'apunto la recepta per provar-la.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Quina bona utilitat li has donat a aquest llapis, una manera molt original de posar els ingredients.
    Els panets es veuen de luxe.
    La llet d'ametlles es tipus Almendrina o d'un altre classe?
    Petons.

    ResponElimina
  13. No els havia vist mai amb llet d'ametlla.. és més, tampoc he provat la llet d'ametlla en si, jejej només la orxta :PP (encara que o crec que tinguin res a veure). Tenen una pinta brutal.

    Vinc a veure't que me'n emporto un per esmorzar!!

    un petó :)

    ResponElimina
  14. Caram, quina sort amb tants regals! :)
    M'encanten els panets de llet, i fets amb llet d'ametlla encara han de quedar més aromàtics... boníssims per esmorzar amb la melmelada de la Sònia! ;)

    ResponElimina
  15. mare meva quins panets mes bonssss,la veritat que es veuen tan tendres,el llapis es molt xulo un detall molt maco de ,'Anna.petons

    ResponElimina
  16. quina bona pinta !!! al final demanaré la panificadora ...

    petonets

    ResponElimina
  17. M´agraden molt els panets.Trobo que són molt agraïts...amb melmelada, amb xocolata, amb pernil dolç i formatge....mmmmmmmmm!!!!
    Aquests teus amb llet d' ametlla no els he provat mai. Deu ser una exquisidesa.

    Per cert, em falta el llapis...col.leciono llapis.

    ResponElimina
  18. Ja m’imagino aquests panets amb un bon tros de xocolata!

    Trobo molt encertada l’opció d’utilitzar llet d’ametlles. És un bon tret diferencial d’altres panets de llet.

    ResponElimina
  19. Guauuuuuuuuuu que color tienen mas bueno y doradito que ganas de darle un mordisco.

    ResponElimina
  20. Caram, això està ple de regals xulos últimament!! Quina lletreta més maca... i quines panets més rebons!! El toc de la llet d'ametlla ha de quedar realment bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. Eri eres una persona tan humana y generosa que detalles como este del lapiz hacen emocionar a cualquiera, me encanta poder disfrutar de tu amistad.Bueno la recepta sensacional un buen pan del mestre Xavier que tu como alumna aventajada ya tuneas o adaptas a tu gusto y las fotos soberbias
    un peto
    miquel

    ResponElimina
  22. Quina sort tenir aquestes amigues tan generoses!
    Els panets t'han quedat perfectes amb una presentació molt acurada.

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  23. Hay que ver, que buena letra tienes ;D
    Tus bollitos me encantan, me llevo tu receta porque en casa éste tipo de masas nos encantan. Pero te vuelvo a decir que me encantan tus detalles
    Besos guapa

    ResponElimina
  24. Unos bollitos de lo más rico y super suaves.

    Besos!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  25. Que bons amb llet d' ametlla, segur que tene un gust exquisit!

    ResponElimina
  26. Demà hem compro la panificadora, així que prenc nota. Noia cuinas de meravella i tens una lletra preciosa!
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  27. Oh, oh, oh!!! Aquests panets són perfectes!! Fantàstics!
    Petons!

    ResponElimina
  28. Muy rico gracias por compartir, Soy tu nueva seguidora, un abrazo de Doris.
    doris-miscosillas.blogspot.com

    ResponElimina
  29. Quina delícia de panets!!! bona setmana!

    ResponElimina
  30. Eriiiiiiiiiiiiiii! ets una artista amb el pa! et queda tan i tan bé!!!! aquests panetsa han d'estar boníssims!!! ara et vindré a buscar uns quants! petonets bonica

    ResponElimina
  31. Ostres molt maco el detall i els panets pa que.

    Muas!

    ResponElimina
  32. Ai Eri, si mai us en sobren penseu en mi! Semblen brioxos! Quina lletra més maca!
    Petons.

    ResponElimina
  33. No m'estranya que volin, tenenuna pinta fantàstica!

    ResponElimina
  34. Eri,
    Se yan quedado con un aspecto maravilhosso... La color ficou perfecta, Que ricos que se ve : )

    Besitos!

    ResponElimina
  35. complimenti, devono essere davvero buonissime! le proverò senz'altro! un bacione!

    ResponElimina
  36. Nenaaaa, aquests panets els tenim que tastar a casa !!! Ara mateix copio la recepta (amb el teu permís es clar) Perque han d'estar super bons !!!
    Moltes gràcies per la recepta.
    petonets

    ResponElimina
  37. Hemos tenido transmisión de pensamientos..a ver a mi que se me ocurre....Tremedos panes Eri son realemnte superiores,me atrevo a decir que mejor que los de barriga y mira que he ido a comprar muchas veces,eh!...a la vista si lo son.
    Te felicito!

    Un beso

    ResponElimina
  38. Quina bona idea fer-los amb llet d'ametlla!! s'haurà de provar, tot i que ja em balla pel cap de fer-los amb orxata, jejeje!!

    ResponElimina
  39. Te ha quedado fantastico el pan la foto, y tu letra es preciosa.
    Ya no se puede pedir mas.
    Besos

    ResponElimina
  40. Vaya panes, se ven tan tiernitos, que da gusto y qué brillo.
    Un beso.

    ResponElimina
  41. Translator nie tłumaczy kartki z gramaturą :( Jestem załamana. Przepysznie wygląda to pieczywko.

    ResponElimina
  42. Que pinta mas buena tienen estos panes, yo quiero hacer algún pan que todavía no me e atrevido, besos Eri.

    ResponElimina