dimarts, 21 de gener del 2014

Croquetes de pollastre, escalivada i formatge de cabra


Tot i que les croquetes és un plat laboriós de fer, sense dubte val la pena l'esforç. Si us agrada l'escalivada i el formatge de cabra, us recomano que les tasteu, són molt, molt bones!

I res millor per acompanyar-les que una cervesa artesanal oi? Gràcies a  Pep Nogué que a la darrera Trobada blocaire ens va obsequiar amb unes cerveses artesanals de fajol i una varietat de cervesa negra de cafè, llet i cacau: Keks

Ingredients:
370 g de pit pollastre (pes net)
80 g escalivada deshidratada
100 ml d'oli
100 g de farina
150 g de crema de formatge de cabra
750 ml de llet
Sal
Pa ratllat
Pa cracker
Ous

Preparació:
Tallem el pit de pollastre a trossos. Afegim una mica de sal  i el fregim en una paella fins que quedi lleugerament torrat. Retirem i triturem.
Posem 200 ml de llet a escalfar amb l'escalivada a foc baix. Just quan arrenqui a bullir retirem el cassó del foc. Posar a escalfar la llet restant.
Posem els 100 ml d'oli a una cassola (podeu posar la meitat de mantega) i 2c/c de sal. Quan sigui calent, afegim la farina i anem remenant fins que la farina estigui ben cuita, que hagi canviat de color lleugerament torrat.
Aboquem la llet i l'escalivada i baixem el foc al mínim. Anem remenant i afegim el pollastre i la crema de formatge. Deixar coure uns minuts i sense parar de remenar, fins que la massa es desenganxi de les parets de la cassola. Provar i rectificar de sal si cal.
Posar la massa en una safata i aquesta dins d'un bol amb aigua freda i gel. Quan estigui a temperatura ambient ja podeu formar les croquetes. No cal posar la massa a refrigerar.
Un poc fetes, arrebossar primer amb pa ratllat, després amb l'ou batut i després amb el dos tipus de pa (75% pa cracker i 25% pa ratllat). Podeu fregir-les ja en oli calent o bé congelar-les.

Notes:
Aquesta massa us ha quedarà una mica consistent. Al fregir les croquetes, la crema de formatge es fondrà, amb el que la massa quedarà més cremosa.

Amb aquestes quantitats, s'aprecien perfectament els sabors, tant del pollastre, escalivada i formatge de cabra, però pot variar en funció de les marques que utilitzeu del dos darrers ingredients principals.




17 comentaris:

  1. Tienen que saber a goria, qué bien te han quedado. Un abrazo, Clara

    ResponElimina
  2. Hola Enric,

    Se ven terriblemente ricas!!!!

    Un abrazo

    Las recetas de Meritxell

    ResponElimina
  3. Que bones han d'estar.
    M'agraden molt le croquetes caseres pero donen molta feina per fer-les.
    No obstant, prenc nota d'aquestes.
    Salutacions.

    ResponElimina
  4. Eres la reina de las croquetas, que por cierto, todavía no me se la historia, ehhh Que te parece si me la explicas y de mientras me pones unas cuantas de estas croquetas y una cerveza.
    Las probaré, que tengo la escalibada deshidratada
    Bsssssssss

    ResponElimina
  5. tenen molt bona pinta! a mi no m'agrada el formatge de cabra pero a casa segur que volarien! si que donen feina de fer pero val la pena!

    ResponElimina
  6. Aquesta barreja de sabors amb croquetes no l'he tastat, m'emporto la recepta. Imagino que es pot fer perfectament amb escalivada feta a casa, tampoc l'he vist deshidratada.
    Petons.

    ResponElimina
  7. delicioses! Això són tres croquetes en una de sola, espectacular! Els tres sabors combinen super bé.

    ResponElimina
  8. Han de ser bonisimes, amb tot el que porten, les hem de probar segur. Petonets.

    ResponElimina
  9. Una barreja que en forma de croquetes ha d’estar extraordinària
    Petons

    ResponElimina
  10. Menuda combinación!! deben estar bien ricas. Por cierto, dónde compras la escalivada deshidratada?? Bss.

    ResponElimina
  11. Si per ingredient separat ja seria una croqueta bona, la combinació dels tres ingredients segur que eren tres vegades bones!!

    ResponElimina
  12. Fan una pinta fantàstica! Però no crec haver vist mai escalivada deshidratada enlloc... Es deu poder fer també amb escalivada "normal"?

    ResponElimina
  13. Mira que la foto se surt de la pantalla i el cruixent t'ha quedat de fàbula!
    Nani

    ResponElimina
  14. Un trio d'ingredients espectacular!

    ResponElimina
  15. Quina passada!! em sembla que les farem!!

    ResponElimina
  16. Si si donde podemos encontrar la escalibada deshidratada?

    Pilar

    ResponElimina