dissabte, 25 de gener de 2014

Mil fulls de patates i espàrrecs amb la seva gelatina


Si voleu aprofitar tot l'espàrrec, aquesta recepta us pot servir. 

Ingredients per a dues persones:
1 mànec d’espàrrecs verds
1 patata gran
1 grapat de pinyons
2 fulles de gelatina
4 c/s oli d’oliva
1 c/s vinagre 
2 c/p de mostassa
Sal

Preparació:
Rentar els espàrrecs. Tallar les puntes i pelar una mica. Reservar les puntes i les tires.
Tallar tots per la meitat a la mateixa mida i bullir amb aigua bullint i sal un parell de minuts. Colar i posar en aigua freda i gel per detenir la cocció. Tornar a colar i deixar sobre paper de cuina.
Posar les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
Amb les puntes i tires que ens han sobrat posem amb 200 ml d’aigua a bullir amb sal uns minuts, fins que estiguin tendres. Triturar i passar per un colador xinès. Utilitzar només 150 ml del liquat dels espàrrecs i afegir la gelatina i remenar. Posar en un recipient baix i quadrat i deixar a la nevera fins que es gelatinitzi. Quan estigui tallar a daus.
Bullir la patata amb aigua i deixar-la refredar. Torrar els pinyons una mica en una paella.
Per a la vinagreta: Barrejar l'oli, sal, vinagre i mostassa.
Muntatge del plat. Tallar les patates a rodanxes i posar al damunt espàrrecs. I així amb la resta de capes. Entre capa i capa anar posar la vinagreta. Acabar amb els pinyons i vinagreta. Posar els daus de gelatina al voltant del mil full.

Per aprofitament: Quan peleu els espàrrecs, amb les tires i troncs, podeu fer una gelatina o una crema. Amb la gelatina que us sobri, podeu usar-la per decorar i/o guarnir altres plats.

14 comentaris:

  1. això es digne de restaurant amb estrella michelin eee!!! quina presentació mes bonica!! Jo en vui un troset, m'encanten els esparrecs!

    ResponElimina
  2. Queda super elegant!! I es sa i bonissim!!!! :)

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta es digne d'un restaurant de categoria !! M¡'agradat la idea de fer gelatina amb la part dels esparrec que no ens mengem.
    Petons

    ResponElimina
  4. ademas de buena la receta ,te ha salido una foto chulisima¡¡
    petons

    ResponElimina
  5. Bona manera d'aprofitar totalment els espàrrrecs. Una presentació excel.lent!
    Petons.

    ResponElimina
  6. Una presentació perfecte...i molt bona recepta!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. El toc de pinyons, fantàstic! Tot plegat de 10.

    ResponElimina
  8. Tenemos que hacer una quedada para cocinar, ehhhh que maravilla de plato
    Bss

    ResponElimina
  9. M´apunto a la iniciativa de la Lola!!!! Quedem???? Petons

    ResponElimina
  10. Una presentació preciosa. Els daus de gelatina queden molt originals i segur que boníssim!

    ResponElimina
  11. Un plato exquisito y bien fácil, me ha gustado mucho. Bss.

    ResponElimina
  12. Un plat impresionant per lo sencill y per lo bonic que queda.
    Un abraç

    ResponElimina
  13. Una recepta elegant, original i molt vistosa, ideal per un dia de convidats.
    I amb ingredients humils i ben sans!

    ResponElimina
  14. Ostres, quina presentació més maca. M'encanta Eri.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina