Tot i
que les croquetes és un plat laboriós de fer, sense dubte val la pena l'esforç.
Si us agrada l'escalivada i el formatge de cabra, us recomano que les tasteu,
són molt, molt bones!
I res millor per acompanyar-les que una cervesa artesanal oi? Gràcies a Pep Nogué que a la darrera Trobada blocaire ens va obsequiar amb unes cerveses artesanals de fajol i una varietat de cervesa negra de cafè, llet i cacau: Keks
I res millor per acompanyar-les que una cervesa artesanal oi? Gràcies a Pep Nogué que a la darrera Trobada blocaire ens va obsequiar amb unes cerveses artesanals de fajol i una varietat de cervesa negra de cafè, llet i cacau: Keks
Ingredients:
370 g de
pit pollastre (pes net)
80 g
escalivada deshidratada
100 ml d'oli
100 g de
farina
150 g de
crema de formatge de cabra
750 ml
de llet
Sal
Pa
ratllat
Pa
cracker
Ous
Preparació:
Tallem el pit de pollastre a trossos. Afegim una mica de sal i el fregim en una paella fins que quedi lleugerament
torrat. Retirem i triturem.
Posem 200 ml de llet a escalfar amb l'escalivada a foc baix. Just quan
arrenqui a bullir retirem el cassó del foc. Posar a escalfar la llet restant.
Posem els 100 ml d'oli a una cassola (podeu posar la meitat de mantega) i
2c/c de sal. Quan sigui calent, afegim la farina i anem remenant fins que la
farina estigui ben cuita, que hagi canviat de color lleugerament torrat.
Aboquem la llet i l'escalivada i baixem el foc al mínim. Anem remenant i
afegim el pollastre i la crema de formatge. Deixar coure uns minuts i sense
parar de remenar, fins que la massa es desenganxi de les parets de la cassola.
Provar i rectificar de sal si cal.
Posar la massa en una safata i aquesta dins d'un bol amb aigua freda i gel.
Quan estigui a temperatura ambient ja podeu formar les croquetes. No cal posar
la massa a refrigerar.
Un poc
fetes, arrebossar primer amb pa ratllat, després amb l'ou batut i després amb
el dos tipus de pa (75% pa cracker i 25% pa ratllat). Podeu fregir-les ja en
oli calent o bé congelar-les.
Notes:
Aquesta
massa us ha quedarà una mica consistent. Al fregir les croquetes, la crema de
formatge es fondrà, amb el que la massa quedarà més cremosa.
Amb
aquestes quantitats, s'aprecien perfectament els sabors, tant del pollastre,
escalivada i formatge de cabra, però pot variar en funció de les marques que
utilitzeu del dos darrers ingredients principals.
Tienen que saber a goria, qué bien te han quedado. Un abrazo, Clara
ResponEliminaHola Enric,
ResponEliminaSe ven terriblemente ricas!!!!
Un abrazo
Las recetas de Meritxell
Que bones han d'estar.
ResponEliminaM'agraden molt le croquetes caseres pero donen molta feina per fer-les.
No obstant, prenc nota d'aquestes.
Salutacions.
quina combinacio mes gustosa
ResponEliminaEres la reina de las croquetas, que por cierto, todavía no me se la historia, ehhh Que te parece si me la explicas y de mientras me pones unas cuantas de estas croquetas y una cerveza.
ResponEliminaLas probaré, que tengo la escalibada deshidratada
Bsssssssss
tenen molt bona pinta! a mi no m'agrada el formatge de cabra pero a casa segur que volarien! si que donen feina de fer pero val la pena!
ResponEliminaAquesta barreja de sabors amb croquetes no l'he tastat, m'emporto la recepta. Imagino que es pot fer perfectament amb escalivada feta a casa, tampoc l'he vist deshidratada.
ResponEliminaPetons.
delicioses! Això són tres croquetes en una de sola, espectacular! Els tres sabors combinen super bé.
ResponEliminaHan de ser bonisimes, amb tot el que porten, les hem de probar segur. Petonets.
ResponEliminaUna barreja que en forma de croquetes ha d’estar extraordinària
ResponEliminaPetons
Menuda combinación!! deben estar bien ricas. Por cierto, dónde compras la escalivada deshidratada?? Bss.
ResponEliminaSi per ingredient separat ja seria una croqueta bona, la combinació dels tres ingredients segur que eren tres vegades bones!!
ResponEliminaFan una pinta fantàstica! Però no crec haver vist mai escalivada deshidratada enlloc... Es deu poder fer també amb escalivada "normal"?
ResponEliminaMira que la foto se surt de la pantalla i el cruixent t'ha quedat de fàbula!
ResponEliminaNani
Un trio d'ingredients espectacular!
ResponEliminaQuina passada!! em sembla que les farem!!
ResponEliminaSi si donde podemos encontrar la escalibada deshidratada?
ResponEliminaPilar