Un brioix molt aromàtic per a la
fava tonka, amb matisos que em recorden
a una barreja de nou moscada, vainilla i clau, és un brioix ben diferent i molt
saborós.
Ingredients per a un motllo de
23/24 cm:
370 grams de farina de força
12,5 grams de llevat fresc
50 grams de Crème fraîche
2 ous M
50 grams de sucre
1 c/c de sal
50 grams de mantega
50 ml de llet
1 fava tonka ratllada
1 ou batut per pintar
Preparació (en panificadora) :
Posar els ingredients en el
següent ordre: llet, llevat esmicolat, ous, mantega, fava tonka, Crème fraîche
, farina, sal i sucre.
Posar el programa d'amassar i
llevar. Un cop acabat el programa, fer 8 boles d'uns 80/90 grams. En un motllo de desemmotllar,
posar paper de forn a la base i al voltant, posar 1 bola al centre i les
restants.
Deixar llevar amb paper film per
sobre. Podeu deixar-ho a la nevera tota la nit. Pintar amb l'ou batut i coure
amb el forn preescalfat a 180º uns 20 minuts, primer amb el forn només per sota
i als 15 minuts acabar la cocció amb la funció de dalt i per sota.
Deixar
refredar al damunt d'una reixeta i llestos!
Quina cosa més deliciosa i inclús sento l'olor, ummmmmmm
ResponEliminaM'encanten els brioxos!!! Té una bona pinta i ens el vens tan bé que hauré d anar a buscar una fava.
ResponEliminaPetonets bonica :-)
Aquest si q dic q esta collonut....vaja q he tingut la gran sort q m has regalat un identic.
ResponEliminaUn petonet
Mare meva, ja el faré oi tant que el faré. Petonets maca!
ResponEliminate ha quedado precioso con una forma y color sublime y bueno sin dudarlo¡¡
ResponEliminabon cap de setmana
Peto
Estic enamorada de la fava tonka.... m'encanta!
ResponEliminaEl brioix t'ha quedat super flonjo i esponjós.
Ummmmm Eri que bo, m'encanta el punt que dona la tonka. T'ha quedat una molla meravellosa!!!!!
ResponEliminaPetonets
Això si que és un Sr.brioix...es desfà a la boca. Maquíssim!
ResponEliminaNo he tastat mai la fava tonka, però ja ens descrius molt bé el seu sabor i em puc imaginar que està molt bo.
ResponEliminaTe una molla que donen ganes de menjar-la a pessics.
Petons.
A banda d'haver-te quedat amb un aspecte preciós i abellidor, segur que és boníssim!!! Enhorabona!!
ResponEliminahe de provar la fava tonca!!! i per descomptat fer aquest super brioix!!! què bo ha d'estar!!
ResponEliminaSembla deliciós, Eri. El teu brioix obre la gana! Petons
ResponEliminaQuin brioix tan bonic! Sembla deliciós. Me l'apunto!
ResponEliminaQuin brioix tan bonic! Sembla deliciós. Me l'apunto!
ResponElimina