dilluns, 13 de gener del 2014

Bombó de gorgonzola i melmelada de mores



Després d'uns dies de descans, tornem amb un aperitiu, que quan els  hi vaig veure a NeusDolores i Miquel ja sabia que en aquesta recepta havia de fer-la ràpidament. He fet la meva versió amb gorgonzola i mores.
Un aperitiu boníssim i molt recomanable per que et permet tenir-lo preparat amb dies d'antelació.

Ingredients per a uns 20 bombons:
200 ml de nata per a muntar
2 fulles de gelatina
75 g de formatge gorgonzola
60 gr de melmelada de mores "La Vieja Fábrica"
Pa de motllo
Flors seques
sal

Preparació:
Posar una fulla de gelatina a hidratar amb aigua freda uns 10 minuts.
Posar 100 ml de nata a escalfar amb un pessic de sal i el formatge a trossos. Anar remenant fins que el formatge s'hagi dissolt totalment. Incorporar la gelatina escorreguda i batre.
Omplir el motllos de bombons 3/4 parts i deixar refredar a temperatura ambient. Posar després al congelador.  Quan estigui congelat, repetir l'operació amb la melmelada de mores, però sense la sal i acabar d'omplir els motllos.
Estirar el pa de motllo amb un corró i deixar-lo molt prim. Tallar amb motlles de galetes un centímetre més gran que el motllo dels bombons. Posar-lo al forn a 180º fins que quedin cruixent.
Desemmotllar els bombons i deixar a temperatura ambient entre 15 i 25 minuts. Posar sobre el pa cruixent, afegir unes flors seques i servir.

He preparat aquesta recepta amb la melmelada La Vieja Fábrica que hi havia a la caixa de @Degustabox del mes de Desembre.

Si no els coneixeu, us convido a que feu una ullada a la seva Web: http://bit.ly/ZUMSLm . @Desgustabox, és una caixa que reps a casa teva amb 8 i 12 productes sorpresa. Si utilitzeu aquest codi: "gourmetB999" obtindreu un descompte, sent el preu final 9,99€ en comptes de 14,99€ amb les despeses d'enviament incloses.
Podeu trobar-los també a Facebook: http://on.fb.me/105fOQV y a Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3


14 comentaris:

  1. Quina recepta més xula!!! m'ha agradat moltíssim, és ideal i boníssima!! :)

    ResponElimina
  2. Si al final me la fareu fer!!! delicius de bombons!!! Petonet maca!!!

    ResponElimina
  3. tu version como no podia ser menos, esta sublime y elegante con esta presentacion¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Ohhh Ohhh, ayer me dormí con imagen en mi cabeza y veng corriendo esta mañana. Brutal tu version.
    Gracias por el enlace guapa
    Bss

    ResponElimina
  5. Jajajaja, m'ha passat igual que la Lola, ahir a la nit vaig veure la teva publicació al fb i vaig dir ohhhh, ohhhhh i ahir justament vaig fer un pastis de carn amb patates i per decorar vaig fer servir les flors que ens vas regalar.

    Un petonet guapa

    ResponElimina
  6. Qué exquisitez de aperitivo y además monísimo. Besos

    ResponElimina
  7. Además de ser precioso es toda una tentación que no me importatïa probar ahora mismo.
    Besos

    ResponElimina
  8. Qué bocado más rico, además visualmente es precioso, me lo apunto para las próximas fiestas. Bss.

    ResponElimina
  9. oh, que bona!! Em sembla una recepta fantàstica. Curiosament, avui també he publicat un bombó! ;-) Però el meu de salmó. Petons

    ResponElimina
  10. Segur que els convidats no esperen trobarse amb aquests sabors tan bons, però s'animaràn a tastar-los en veure la presentació.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Impressionant! Uns bombons deliciosos i molt originals.

    ResponElimina
  12. És un aperitiu molt elegant, original i molt bo. La combinació del grogonzola amb la melmelada a de quedar deliciosa.
    La presentació t'ha quedat super vistosa!

    ResponElimina
  13. No solo estará buenísimo es que resulta precioso.
    Saludos

    ResponElimina