Ingredients pel pa de pessic:
3 ous grans
75 grams de sucre
75 grams de farina
½ c/c de vainilla en
pols
Ingredients per l'almívar:
50 grams d'aigua
50 grams de sucre
Un rajolí de licor
d'avellanes
Ingredients pel farcit:
200 grams de mascarpone
40 grams de crema de torró de Xixona Sirvent (o al
gust)
200 ml de nata per muntar
Per a la cobertura:
200 grams de xocolata intens Nestlé Postres
50 grams de mantega
Preparació:
Pre escalfar
el forn a 180º. Batre els ous
i el sucre fins doblar el volum. Afegir
la vainilla i farina tamisada i barrejar
suaument fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls. Posem paper
vegetal al damunt de la plàtera que hi anirà al forn. Posem la massa en una
màniga pastissera i ho aboquem fent “zig–zag” sobre el paper. Deixar coure uns
10 minuts. El traiem i el posem al damunt d’un drap. L’enrotllem i el deixem
refredar.
Per a
l'almívar: Posar el sucre i l'aigua a escalfar a foc mig uns minuts fins que
agafi consistència d'almívar fluix. Parar el foc, afegir el licor, remenar i
deixar refredar.
Batre
el mascarpone amb la crema de torró.
Muntar la nata i afegir-la. Posar en una màniga pastissera. Desenrotllar el tronc i tallar amb un ganivet un
dels laterals per deixar-lo recte. Pintar amb l'almívar i posar la crema.
Tornar a enrotllar i deixar a la nevera.
Tallar
un tros del tronc en diagonal i reservar. Fondre la xocolata i la mantega al
microones i remenar fins obtenir una crema fina i homogènia. Posar una mica de
la crema on anirà el tros de tronc que hem tallat i posar-ho a sobre. Deixar 10
minuts a la nevera per que la xocolata es solidifiqui i no correm el risc que
després rellisqui.
Treure de la nevera i cobrir de la xocolata. Fer les ratlles amb una forquilla i decorar
al gust.
Encara no he esmorçat i veig aixo..mare meva jajaja quina pinta
ResponEliminapetons^^
Quin tronc mes maco Eri com tot el que fas. Et desitjo un bon fi d.any que marxi tot el que no tha fet feliç i es quedi lo mes maco, que tinguis una bona entrada d, any. Feliç 2014! on m, agradaria compartir amb tu tot allò que em compartit.Petons maca!
ResponEliminaPodries guardame un tros??????
ResponEliminaFelicitats i bon any 2014
Petons
Eri...la meva estimada vecina, la meva amiga per riure i plorar, la meva amiga-blocaire que enten perfectament l'alegria de trovar aquell plat, aquell trapito que segur que queda collonut a les fotos, i ademés que viu molt aprop i puc veure les seves creacions i tastar-las jajaja
ResponEliminaFeliç 2014, i que et porti una mica de calma...una mica nomes que no vagis tan a topeeee i aixi gaudir una mica més de la teva companyia i que poguem continuar gaudint dels tallers, dels cafés, de les petites bogeries, de trapitos, fustes ...dels somriures, pero que tot vingui acompanyat de salut i bons moments per tots nosaltres.
Un petonet guapa
Bon any nou, guapa!!
ResponEliminaBon any nou!!
ResponEliminaPetons
Tremendo tronco Eri.sublime y magestuoso¡¡
ResponEliminaTe deseo que tengas una fantastica salida del 2013 y una entrada divina del 2014 y que te traiga el nuevo año todo lo que desees y sobre todo gracias por ser mi amiga y compartirlo durante todo el año.
Y como dice la Neus un poco de mas tiempo libre te iria de perlas, por pedirlo que no quede¡¡
2014 petons i una forta abraçada
Un trosset per a mi? Bona entrada d´any nou.
ResponEliminaFa molt bona pinta!! Boníssim!!
ResponEliminaMai no he fet un tronc de nadal però en veure la teva foto i recepta me n'han entrat ganes. T'ha quedat perfecte! Quina pinta!
ResponEliminaUn tronc ben nadalenc, que bonic que t'ha quedat!
ResponEliminaQuè bo Eri i què nadalenc! T'ha quedat un tronc super autèntic i segur que boníssim! Només amb la foto ja ve de gust fer-li una queixalada!
ResponEliminaQué chulo Eri, te molt bona pinta i ha d'estar deliciós amb aquesta combinació d'ingredients.
ResponEliminaPetonets i bon any nou!
T'ha quedat perfecte!
ResponEliminaI farcit de torró, és el meu preferit.
Que tinguis un feliç 2014!