dilluns, 30 de desembre del 2013

Tronc de xocolata i torró de Xixona


Ingredients pel pa de pessic:
3 ous grans
75 grams de sucre
75 grams de farina
½ c/c de vainilla en pols

Ingredients per l'almívar:
50 grams d'aigua
50 grams de sucre
Un rajolí de licor d'avellanes

Ingredients pel farcit:
200 grams de mascarpone
40 grams de crema de torró de Xixona  Sirvent (o al gust)
200 ml de nata per muntar

Per a la cobertura:
200 grams de xocolata intens Nestlé Postres 
50 grams de mantega


Preparació:
Pre escalfar el forn a 180º. Batre els ous i el sucre fins  doblar el volum. Afegir la  vainilla i farina tamisada i barrejar suaument fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls. Posem paper vegetal al damunt de la plàtera que hi anirà al forn. Posem la massa en una màniga pastissera i ho aboquem fent “zig–zag” sobre el paper. Deixar coure uns 10 minuts. El traiem i el posem al damunt d’un drap. L’enrotllem i el deixem refredar.

Per a l'almívar: Posar el sucre i l'aigua a escalfar a foc mig uns minuts fins que agafi consistència d'almívar fluix. Parar el foc, afegir el licor, remenar i deixar refredar.

Batre  el mascarpone amb la crema de torró. Muntar la nata i afegir-la. Posar en una màniga pastissera. Desenrotllar el tronc i tallar amb un ganivet un dels laterals per deixar-lo recte. Pintar amb l'almívar i posar la crema. Tornar a enrotllar i deixar a la nevera.

Tallar un tros del tronc en diagonal i reservar. Fondre la xocolata i la mantega al microones i remenar fins obtenir una crema fina i homogènia. Posar una mica de la crema on anirà el tros de tronc que hem tallat i posar-ho a sobre. Deixar 10 minuts a la nevera per que la xocolata es solidifiqui i no correm el risc que després rellisqui.

Treure de la nevera  i cobrir de la xocolata. Fer les ratlles amb una forquilla i decorar al gust. 

14 comentaris:

  1. Encara no he esmorçat i veig aixo..mare meva jajaja quina pinta

    petons^^

    ResponElimina
  2. Quin tronc mes maco Eri com tot el que fas. Et desitjo un bon fi d.any que marxi tot el que no tha fet feliç i es quedi lo mes maco, que tinguis una bona entrada d, any. Feliç 2014! on m, agradaria compartir amb tu tot allò que em compartit.Petons maca!

    ResponElimina
  3. Podries guardame un tros??????
    Felicitats i bon any 2014
    Petons

    ResponElimina
  4. Eri...la meva estimada vecina, la meva amiga per riure i plorar, la meva amiga-blocaire que enten perfectament l'alegria de trovar aquell plat, aquell trapito que segur que queda collonut a les fotos, i ademés que viu molt aprop i puc veure les seves creacions i tastar-las jajaja

    Feliç 2014, i que et porti una mica de calma...una mica nomes que no vagis tan a topeeee i aixi gaudir una mica més de la teva companyia i que poguem continuar gaudint dels tallers, dels cafés, de les petites bogeries, de trapitos, fustes ...dels somriures, pero que tot vingui acompanyat de salut i bons moments per tots nosaltres.
    Un petonet guapa

    ResponElimina
  5. Tremendo tronco Eri.sublime y magestuoso¡¡
    Te deseo que tengas una fantastica salida del 2013 y una entrada divina del 2014 y que te traiga el nuevo año todo lo que desees y sobre todo gracias por ser mi amiga y compartirlo durante todo el año.
    Y como dice la Neus un poco de mas tiempo libre te iria de perlas, por pedirlo que no quede¡¡
    2014 petons i una forta abraçada

    ResponElimina
  6. Un trosset per a mi? Bona entrada d´any nou.

    ResponElimina
  7. Fa molt bona pinta!! Boníssim!!

    ResponElimina
  8. Mai no he fet un tronc de nadal però en veure la teva foto i recepta me n'han entrat ganes. T'ha quedat perfecte! Quina pinta!

    ResponElimina
  9. Un tronc ben nadalenc, que bonic que t'ha quedat!

    ResponElimina
  10. Què bo Eri i què nadalenc! T'ha quedat un tronc super autèntic i segur que boníssim! Només amb la foto ja ve de gust fer-li una queixalada!

    ResponElimina
  11. Qué chulo Eri, te molt bona pinta i ha d'estar deliciós amb aquesta combinació d'ingredients.

    Petonets i bon any nou!

    ResponElimina
  12. T'ha quedat perfecte!
    I farcit de torró, és el meu preferit.
    Que tinguis un feliç 2014!

    ResponElimina