dimecres, 26 de setembre del 2012

Postres refrescants de llima i maria lluïsa


Les vacances ja van acabar fa molt dies, de fet ni les recordo, però el dia a dia, sovint no em permet dedicar-me tot el que m'agradaria al bloc. Però ja torno a ser aquí amb moltes ganes i desitjosa de visitar-vos,  per veure que s’està coent a les vostres cuines... 

I aprofitant que encara tenim bon temps, us deixo amb unes postres ben refrescants i fàcils de fer!!!

Ingredients per a la crema:

300 ml de llet
200 ml de nata (18% MG) 
125 grams de sucre
4 rovells d’ou M
2 branques de maria lluïsa (unes 20 fulles grans)
20 grams de farina de panís

Ingredients per a la mousse:
200 grams de mascarpone
100 grams de sucre
200 ml de nata (35% MG)
2 fulles de gelatina
El suc d’una llima i mitja i la ratlladura de dues llimes


Preparació de la crema:

  • Posem a escalfar la nata i la llet amb les fulles de maria lluïsa rentada i assecada amb un paper absorbent. Quan arrenqui a bullir, parem el foc i deixem en infusió fins que estigui a temperatura ambient.
  • En un cassó barregem els rovells dels ous amb el sucre i la farina de panís. Incorporem la mescla líquida i barregem de nou que quedi tot ben incorporat.
  • Portem a foc suau i sense parar de remenar fins que espesseixi una mica. Si hagués quedat algun grumoll passar pel colador xinès.
  • Aboquem en els gots i un cop a temperatura ambient la posem a refrigerar. Mentre preparem la mousse.

Preparació de la mousse:

  • Posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
  • Barregem el mascarpone amb el sucre, el suc i la ratlladura de les llimes.
  • Retirem la fulla de gelatina de l’aigua i la dissolem amb una cullerada sopera d’aigua en el microones.
  • La incorporem a la mescla barrejant bé per que quedi incorporada.
  • Semi muntem la nata i l’afegim amb moviments suaus. La posem en una màniga pastissera i ho incorporem als gots. Deixem a la nevera unes 4 hores fins que tingui consistència.


Bon profit!

34 comentaris:

  1. Oh, et trobàvem a faltar. Doncs benvinguda de nou. I m'agrada aquesta manera de començar. Aquestes cremes son ideals. Lleugeres, fresquetes i tens raó que encara venen de gust perquè fa molta calor. Un petó i molta força per encarar aquesta tornada.

    ResponElimina
  2. Hola Eri
    Uns postres molt refrescants
    Bona cuina

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta recepta i com tinc Mª Luisa en el jardí, la vaig ha fer. Ja t'explicaré

    ResponElimina
  4. Que bien tenerte ya por aquí, se te echaba de menos y que mejor que volver con este postre!!
    Bss

    ResponElimina
  5. Ja tenía jo ganes de veure les teves receptes.
    Avui ja es nota més fresqueta, però jo em prendría molt de gust un gotet de llima i maria lluïsa, dos sabors que m'agraden.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Eiiii, que ve veure les teves receptes... vinga tot es començar després ja veures et torna a entrar el gusanillo jajaja

    Un petonet veina i potser q anem a dormir no???

    ResponElimina
  7. Benvinguda de nou, quines vacances que has fet, eh? :)
    M'encanta la maria lluïsa, trobo que fa le spostres molt refrescants.

    ResponElimina
  8. vaya vacaciones que te has dado,ja,ja
    otra combinacion irresistibles mestre Eri
    peto

    ResponElimina
  9. Benvinguda!! Llima i maria lluisa? M'encanta! Molt natural, Petons

    ResponElimina
  10. ....i a sobre mascarpone!! nena vens amb força ehh!! m'encanta! petons

    ResponElimina
  11. Quin postre mes bo, m'encanta petons

    ResponElimina
  12. Quin postra més bo i refrescant, i amb mascarpone Ummm
    Ben tornada.
    Petons

    ResponElimina
  13. Hola Eri guapa tu

    Nena quina proposta més deliciosa, i no et dir res de les fotos, sorten de la pantalla

    mil petonets dolços, Susanna

    ResponElimina
  14. Quina delicia! Segur que va volar! Petons

    ResponElimina
  15. Ya te echaba de menos pero me alegro que vuelvas cargada de energia y con este rico postre para disfrutar. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  16. Me ha encantado tu receta. Nunca he probado la hierba luisa (o eso creo), pero me parece genial todo el proceso. A ver si la encuentro, y si no lo sustituyo por albahaca. Muchísimas gracias.

    ResponElimina
  17. m'encanten els citrics i la menta i la Mª Lluísa.... es a dir, que aixó m'agrada segur.
    Benvinguda!

    ResponElimina
  18. Quina alegria tornar-te a tenir per aquí, ja t'enyoràvem! Aquest postre ha de ser boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  19. Hola !!!
    Casi hemos vuelto a un tiempo.

    Un postre estupendo aunque por aqui no siga haciendo tanto calor siempre se recibe con agrado un vasito tan tentador.

    Besinos.

    ResponElimina
  20. Em sona això que dius ;) Has triat una recepta ben bona per a tornar, aquesta hi haurà que tastar-la...petonets

    ResponElimina
  21. Hola guapi!!! Benvinguda de nou!! Si que és refrescant, però a mi m´agrada tot l´any!!! petonets

    ResponElimina
  22. Que bo! a més la maria lluisa és una herba que m' agrada molt.

    ResponElimina
  23. Una bona recepta per tornar a recordar les vacances, oi?

    ResponElimina
  24. Però què bo! A Mallorca, de la marialluïsa en deim herba lluïsa.Té un aroma que m'encanta i en canvi només la faig servir en infusions. Quina bona idea aquesta combinació!

    ResponElimina
  25. Això s'haurà de provar, i abans que comenci a fer fresqueta!

    ResponElimina
  26. Darrerament ha casa ens ha donat per redescobrir els llibres de pastisseria d'en Frederic bau, en Jordi Roca... i la marialluïsa hi surt força. Trobo que amb la llima han de quedar unes postres molt fines i refrescants.
    petonets

    ResponElimina
  27. A mi la maria lluïsa m'agrada molt. Sempre en tinc en una torreta gran. Quan passo pel costat no puc estar de tocar-la. Amb la llima fan una bona parella.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  28. Bienvenida a la rutina Eri,con este refrescante postre de lima,que siempre viene bien después de una buena comida.
    Me alegra que estés a quí.

    Un besito grande

    ResponElimina
  29. M'agrada molt la olor i el gust de la maria lluïsa. Unes postres molt digestives.
    Costa molt trobar temps per arribar a tot, aix.
    Petons.

    ResponElimina
  30. ¡Qué alegría encontrate por aquí de nuevo! He pasado ya varias veces buscando tus recetas... Una propuesta muy buena para regresar, aún hace un poco de calorcilla y apetece tomar cosas que nos refresquen

    Abrazos!!!

    ResponElimina
  31. Aquestes postres sempre venen de gust! m'emporto la recepta!

    ResponElimina
  32. Saps que tinc maria lluisa plantada al jardí??? Quina proposta més xula per fer-ne alguna cosa més que infusions jejeje...
    Petons guapa

    ResponElimina
  33. Una combinació molt original.

    Des d'aquí s'oloren els aromes d'aquesta recepta!

    ResponElimina
  34. Muy refrescante y el saborcito de la maria luisa me encanta. Te ha quedado un postre perfecto para después de una buena cena.
    Saludos

    ResponElimina