Les vacances ja van acabar fa molt dies, de fet ni les recordo, però el
dia a dia, sovint no em permet dedicar-me tot el que m'agradaria al bloc. Però
ja torno a ser aquí amb moltes ganes i desitjosa de visitar-vos, per veure que s’està
coent a les vostres cuines...
I aprofitant que encara tenim bon temps, us deixo amb unes postres ben
refrescants i fàcils de fer!!!
Ingredients per a la crema:
300 ml de llet
200 ml de nata (18% MG) 125 grams de sucre
4 rovells d’ou M
2 branques de maria lluïsa (unes 20 fulles grans)
20 grams de farina de panís
Ingredients per a la mousse:
200 grams de mascarpone100 grams de sucre
200 ml de nata (35% MG)
2 fulles de gelatina
El suc d’una llima i mitja i la ratlladura de dues llimes
Preparació de la crema:
- Posem a escalfar la nata i la llet amb les fulles
de maria lluïsa rentada i assecada amb un paper absorbent. Quan arrenqui a
bullir, parem el foc i deixem en infusió fins que estigui a temperatura
ambient.
- En un cassó barregem els rovells dels ous amb el
sucre i la farina de panís. Incorporem la mescla líquida i barregem de nou
que quedi tot ben incorporat.
- Portem a foc suau i sense parar de remenar fins
que espesseixi una mica. Si hagués quedat algun grumoll passar pel colador
xinès.
- Aboquem en els gots i un cop a temperatura
ambient la posem a refrigerar. Mentre preparem la mousse.
Preparació de la mousse:
- Posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua
freda.
- Barregem el mascarpone amb el sucre, el suc i la
ratlladura de les llimes.
- Retirem la fulla de gelatina de l’aigua i la dissolem
amb una cullerada sopera d’aigua en el microones.
- La incorporem a la mescla barrejant bé per que
quedi incorporada.
- Semi muntem la nata i l’afegim amb moviments
suaus. La posem en una màniga pastissera i ho incorporem als gots. Deixem
a la nevera unes 4 hores fins que tingui consistència.
Bon profit!
Oh, et trobàvem a faltar. Doncs benvinguda de nou. I m'agrada aquesta manera de començar. Aquestes cremes son ideals. Lleugeres, fresquetes i tens raó que encara venen de gust perquè fa molta calor. Un petó i molta força per encarar aquesta tornada.
ResponEliminaHola Eri
ResponEliminaUns postres molt refrescants
Bona cuina
M'encanta aquesta recepta i com tinc Mª Luisa en el jardí, la vaig ha fer. Ja t'explicaré
ResponEliminaQue bien tenerte ya por aquí, se te echaba de menos y que mejor que volver con este postre!!
ResponEliminaBss
Ja tenía jo ganes de veure les teves receptes.
ResponEliminaAvui ja es nota més fresqueta, però jo em prendría molt de gust un gotet de llima i maria lluïsa, dos sabors que m'agraden.
Petons.
Eiiii, que ve veure les teves receptes... vinga tot es començar després ja veures et torna a entrar el gusanillo jajaja
ResponEliminaUn petonet veina i potser q anem a dormir no???
Benvinguda de nou, quines vacances que has fet, eh? :)
ResponEliminaM'encanta la maria lluïsa, trobo que fa le spostres molt refrescants.
vaya vacaciones que te has dado,ja,ja
ResponEliminaotra combinacion irresistibles mestre Eri
peto
Benvinguda!! Llima i maria lluisa? M'encanta! Molt natural, Petons
ResponElimina....i a sobre mascarpone!! nena vens amb força ehh!! m'encanta! petons
ResponEliminaQuin postre mes bo, m'encanta petons
ResponEliminaQuin postra més bo i refrescant, i amb mascarpone Ummm
ResponEliminaBen tornada.
Petons
Hola Eri guapa tu
ResponEliminaNena quina proposta més deliciosa, i no et dir res de les fotos, sorten de la pantalla
mil petonets dolços, Susanna
Quina delicia! Segur que va volar! Petons
ResponEliminaYa te echaba de menos pero me alegro que vuelvas cargada de energia y con este rico postre para disfrutar. Besos!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Me ha encantado tu receta. Nunca he probado la hierba luisa (o eso creo), pero me parece genial todo el proceso. A ver si la encuentro, y si no lo sustituyo por albahaca. Muchísimas gracias.
ResponEliminam'encanten els citrics i la menta i la Mª Lluísa.... es a dir, que aixó m'agrada segur.
ResponEliminaBenvinguda!
Quina alegria tornar-te a tenir per aquí, ja t'enyoràvem! Aquest postre ha de ser boníssim!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola !!!
ResponEliminaCasi hemos vuelto a un tiempo.
Un postre estupendo aunque por aqui no siga haciendo tanto calor siempre se recibe con agrado un vasito tan tentador.
Besinos.
Em sona això que dius ;) Has triat una recepta ben bona per a tornar, aquesta hi haurà que tastar-la...petonets
ResponEliminaHola guapi!!! Benvinguda de nou!! Si que és refrescant, però a mi m´agrada tot l´any!!! petonets
ResponEliminaQue bo! a més la maria lluisa és una herba que m' agrada molt.
ResponEliminaUna bona recepta per tornar a recordar les vacances, oi?
ResponEliminaPerò què bo! A Mallorca, de la marialluïsa en deim herba lluïsa.Té un aroma que m'encanta i en canvi només la faig servir en infusions. Quina bona idea aquesta combinació!
ResponEliminaAixò s'haurà de provar, i abans que comenci a fer fresqueta!
ResponEliminaDarrerament ha casa ens ha donat per redescobrir els llibres de pastisseria d'en Frederic bau, en Jordi Roca... i la marialluïsa hi surt força. Trobo que amb la llima han de quedar unes postres molt fines i refrescants.
ResponEliminapetonets
A mi la maria lluïsa m'agrada molt. Sempre en tinc en una torreta gran. Quan passo pel costat no puc estar de tocar-la. Amb la llima fan una bona parella.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Bienvenida a la rutina Eri,con este refrescante postre de lima,que siempre viene bien después de una buena comida.
ResponEliminaMe alegra que estés a quí.
Un besito grande
M'agrada molt la olor i el gust de la maria lluïsa. Unes postres molt digestives.
ResponEliminaCosta molt trobar temps per arribar a tot, aix.
Petons.
¡Qué alegría encontrate por aquí de nuevo! He pasado ya varias veces buscando tus recetas... Una propuesta muy buena para regresar, aún hace un poco de calorcilla y apetece tomar cosas que nos refresquen
ResponEliminaAbrazos!!!
Aquestes postres sempre venen de gust! m'emporto la recepta!
ResponEliminaSaps que tinc maria lluisa plantada al jardí??? Quina proposta més xula per fer-ne alguna cosa més que infusions jejeje...
ResponEliminaPetons guapa
Una combinació molt original.
ResponEliminaDes d'aquí s'oloren els aromes d'aquesta recepta!
Muy refrescante y el saborcito de la maria luisa me encanta. Te ha quedado un postre perfecto para después de una buena cena.
ResponEliminaSaludos