Unes postres de cullera que no deixaran indiferent a ningú!
M’agrada molt cuinar amb herbes i des de fa un temps fer postres amb les flors cada vegada m’agrada més. Podeu veure una recepta elaborada amb “karkadé”: Mini mousse de llima amb gelatina de karkadé.
Avui li toca a l’espígol! M’encanta el seu aroma, però mai he provat res amb ell, així que aprofitant que la Neus em va regalar un potet i la meva germana també em va regalar sucre d’espígol, vaig fer aquests gotets que han agradat moltíssim. Gràcies noies!
Espero que us agradin!
Ingredients per a 5/6 gots (depenen de la capacitat)
Ingredients per a la crema d’espígol:
200 ml de nata líquida (35% MG)
1 c/p d’espígol
1 rovell d’ou XL i 1 ou XL
50 grams de sucre
100 ml de llet
20 grams de midó
Ingredients pel mousse de formatge:
75 grams de formatge fresc
25 grams de mascarpone
1 fulla de gelatina
40 grams de sucre
150 ml de nata (35% MG)
Opcional: Sucre d’espígol
Preparació de la crema:
· Posem la nata a escalfar amb l’espígol. Quan arrenqui a bullir parem el foc i deixem en infusió.
· Dissolem el midó amb la llet.
· En un cassó posem l’ou i el rovell juntament amb el sucre i barregem. Afegim la barreja de llet i mido i a foc suau, sense parar de remenar. Quan sigui calenta, afegim la nata amb l’espígol (podem colar o deixar les flors d’espígol) i anem remenant fins que espesseixi.
· Aboquem la crema en les copes i deixem refredar. Portem a la nevera.
Preparació del mousse:
· Posem la fulla de gelatina a hidratar amb aigua freda.
· En un bol barregem el formatge fresc, el mascarpone i el sucre.
· Semi muntem 100 ml de nata i reservem.
· Posem els 50 ml de nata restants a escalfar i afegim la fulla de gelatina prèviament escorreguda amb les mans. Desfem i afegim a la mescla dels formatges. Incorporem amb unes varetes.
· Afegim la nata semi muntada amb moviments suaus.
· Posem la mousse en una màniga pastissera unes dues hores a la nevera.
· Traiem els gots i afegim la mousse al damunt de la crema. Deixem a la nevera fins el moment de servir.
· Afegim el sucre i ja podem servir.
Bon profit!
OOOOHHHHH!! qué cosa más bonita. Felicidades.
ResponEliminaQuin gotet tan preciós mare meva.... la combinació em sembla magnífica i això que no he provat mai la crema d'espígol!
ResponEliminaPetons!!
Apa quina xulada!!!! Molt original...
ResponEliminaPetonets.
Para alegrar el fin de semana, la presentación divina. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaUau, mira que jo en el món de les herbes sóc una autèntica ignorant, i aquests gotets d'espígol em semblen el súmmum de la sofisticació... jaja dona, és que amb aquesta presentació tan preciosa!! I només amb "mascarpone" ho has dit tot: jo m'hi tiro de cap! ;)
ResponEliminaUn petonàs! :D
Quins gots mes bonics, una presentaciómolt bona, i el gust, m'encantaria provar-ho, segur que no deixa indiferent!
ResponEliminaPetons
Doncs mira que sóc de menjar cremes, però l'espígol mai l'he provat de cap forma.... i no sé on comprar-lo....!!! Hauré de dir-li a la Neus que me'n regali també.... jajajajja
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana :))
Ummm quina aroma i quin gustet mes bo Eli, m'encanta!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Això té una pinta tremenda!
ResponEliminaA mi que m'encanta enfangar-me per Collserola amb la BTT ... esperem el bon temes per recol · lectar herbes! i floretes!
Som "ciclistes boletaires" nosaltres!
Aquest diumenge vam sortir amb les meves filles a cercar Romani, la meva petita de tres anys és una experta recol · lectora!
Els ametllers ja estan florint!
Saps que m´encanten les postres de gotet i aquests gotets m´han enamorat tant com a recepta coma presentació, a mi em poses aquest gotet davant i abans de taastar-lo et faig un petó molt gran!!! Bon cds.
ResponEliminaDelicioso y delicado. Nunca he probado a cocinar con lavanda, pero intuyo que me gustaría mucho, y más con una receta así
ResponEliminaBesos
A mi també m'agrada molt l'espígol, però cal vigilar amb les quantitats perquè és molt intens. Recordo un gelat d'espígol que vaig fer a classe que era super potent, je je je...
ResponEliminaLa combinació d'aquest gotet m'encanta, resulten unes postres de luxe i super elegnats.
No coneixia el sucre d'espígol, el buscaré ;)
Guauuuu !!!que original y bonito..nunca lp he probado
ResponEliminaBuen finde
Bss
Mai he tastat l'espígol com a condiment per cuinar. deu quedar molt aromàtic.
ResponEliminaPetonets
estic convençuda que el perfum de l'espígol és un encert!! quan dius que t'haig de portar la farigola? jajajajajaja. petonets
ResponEliminainsisteixo...busca'm un reconet a casa teva!
ResponEliminaTinc una miqueta encare... aixo ho tastare i ho portare a casa dels meus pares, que el tema herbes lis va molt, pq els nens em diren nooooo!!!.
ResponEliminaEts una persona mooolt agraida, pero Despistada, mira q no presentar-me a la teva germana l'altre dia jajajaja.
Un petonet
EStoy híper llena, he comido por catorce, pero jo, te aseguro que me tomaba esos dos vasos! )
ResponEliminaEsos vasitos lucen divinos e imagino que huelen de maravilla.
ResponEliminaUn postre perfecto Eri!
UN beso y buen fin de semana.
Oooooh!!!. qué vasitos tan chulos. Me encantan. Besos y buen finde.
ResponEliminaNo m'imagino el seu gust, pero d'aspecte estàn fantàstics!!! Petonets.
ResponEliminaQué ben presentats, molt originals, no he tastat mai l'espígo,, imagino que queda molt aromàtic i bo.
ResponEliminaPetons.
una combinacion muy original no he probado el espigol asi en postres,pero aun me queda un poco del que me dio Neus asi que a ver si tengo un hueco y lo pruebo.Te ha quedado un postre innovador y muy bien presentado con tu toque de gracia
ResponEliminapeto
Quins productes més originals i segur que donen uns sabors ben bons i totalment diferent a lo que estem acostumats.
ResponEliminaUn petonet
Perocosa quina cosa tan bona!! La presntació molt bonica!!
ResponEliminaLa presentació impressionants i segur que de por !!!
ResponEliminapetonets
La meva veïna té una bona mata d´espigol al seu jardí..jejeje....hauré de demanar-li permís per agafar-ne un poquet.
ResponEliminaPetons
Que original i bons, aquests gotets...
ResponEliminaMarta
M'agraden moltíssim els postres en gotet! i l'olor de l'espígol m'encanta, de fet quan era petita em vaig fer colònia d'espígol en un taller de l'escola jeje. El que no sabia era que existia sucre d'espígol... una cosa nova que he après, petonets!
ResponEliminaAquestes postres són de categoria, eh!! no imagino gens com deu ser la crema d'espígol però no em faria res tastar-la tal i com l'has preparat, té molt bona pinta!
ResponEliminaMolts petonets guapa!
Quins gotes tan bons i originals. L' espigol és tan aromàtic que segur que li dóna un toc exquisit.
ResponEliminaMare meva Elen, amb aquests gotets tan aromàtics i tan bonics jo no sabria si menjar-me'l o posar-los per aromatitzar l'armari... Ha de ser boníssim. I sucre d'espígol? Bó i bonic segur! Petonets preciosa.
ResponEliminaEfectivament ERI, tal i com dius, no deixen indiferent.
ResponEliminaUna proposta atrevida i original!
L'olor de l'espígol no m'agrada massa però he de dir que aquests vasets m'han enamorat. La presentació és exquisida!
ResponEliminaPetonets!
Anna
uau Eri, quina bona pinta!
ResponEliminaA mi l'espígol també m'encanta, tant per aromatitzar la casa, com per perfumar-me una mica jo, però això d'utilitzar-lo a la cuina ha de ser tota una experiència.
Felicitats pels gotets!
Quina delicadesa de postre, de presentació i de fotografía!...això de dur l'espígol al paladar ha de ser una experiencia curiosa. Un postre magnífic, com tots els teus... una abraçada! (pots passar pel bloc?, estic de 2 aniversari i us demano em proposeu una mousse que jo intentaré fer...i dic intentaré perquè estan dient cada una...je,je, gracies!)
ResponEliminaQuè macos..... i segur que boníssims! ets genial!!!!
ResponEliminaEspìgol, no l'he utilitzat i aquest gotets, es veuen de 10.
ResponEliminaMuas!
No he cuinat mai amb espígol però l'olor m'encanta, ja és un pas. Tens raó, no poden deixar indiferents.
ResponEliminaBon cap de setmana.
Hola!que recetas con tan buena pinta. He descubierto esta página, www.cazarecetas.com, dónde puedes poner tus recetas, promocionar tu blog y ganar un dinerillo con tus recetas. Echale un ojo por si te interesa.
ResponEliminaUn saludo.
¡Vaya lujo de vasitos! Esto sí que es sacarle partido a los regalos, te quedaron de miedo
ResponEliminaAbrazos y buen día
Brutal aquesta recepta!!!!!!! muaaa
ResponEliminaEri es ES PEC TA CU LAR!!!!
ResponEliminaEs una recepte q he trigat molt a fer-la pero que la fare més cops....felicitats!!!
Un petonet
¡¡Que cosa tan linda!!!. Vamos que hasta para poner de adorno y tienen pinta que estar deliciosos con ese toque aromático.
ResponEliminaFelicidades.