Aquest mes a La recepta del 15 ens conviden a preparar croquetes. Per unanimitat a la família, de les que acostumo a fer, aquestes són les que han guanyat i presento en aquesta meravellosa iniciativa: Unes croquetes de xoriço picant.
Espero que us agradin!
Ingredients per a 20 croquetes de 4cm
Ingredients:
1 pebrot verd
1 ceba
100 grams de xoriço picant
190 grams de pit de pollastre (pes net)
40 grams de farina
Oli i sal
300 ml de llet
1 rovell d’ou
Ou pe arrebossar
Pa ratllat
Pa “cracker”
Preparació:
- Fregir el pollastre fins que quedi torrat i picar-lo ben fi. Reservar.
- Picar la ceba, el pebrot i el xoriço i reservar.
- Posem la llet a escalfar.
- En una paella posem l’oli, i quan sigui calent afegim el pebrot i després la ceba i deixem fregir. Retirem, posem en colador per retirar l’excés d’oli.
- Posem a la paella aquest oli sobrant i afegim una mica més (fins uns 40 ml) i quan sigui calent, afegim la farina, remenem fins que la farina sigui cuita.
- Afegim la llet de mica en mica i remenem amb unes varetes enèrgicament fins que es faci una massa compacta i sense grumolls. Afegim un rovell d’ou i incorporem.
- Afegim la resta d’ingredients i anem remenant sense parar fins que la massa es desprengui de la paella.
- Passem la massa a un recipient fins que es refredi. Si hi ha excés de l’oli del xoriço, posem la massa al damunt de paper de cuina, i anem repetint l’operació un parell de vegades.
- Un cop freda la massa (es pot posar a la nevera tota la nit) la posem en una màniga pastissera i fem les croquetes.
- Arrebossem primer amb pa ratllat, després amb ou batut i finalment amb el pa cracker. Es poden fer al moment o bé congelar.
- Fregir amb oli i servir calentes
Bon profit!
Muy buena pinta estas croquetas.Me las apunto, son diferentes. Saluditos.
ResponEliminaMe encantan las croquetas, tienen una pinta buenísima. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaQuina recepta més bona, pel nom ja m'ha cridat l'atenció però en l'última foto on es veu el farcit fa que em tingui enganxada a la pantalla!
ResponEliminaAy madre, qué rico!!
ResponEliminaTienen que estas súper sorprendentes!
Prepara un tupper que vengoooo.
ResponEliminaWuau quines croquetes més bones que hi han avui a la red. Aquestes teves a casa agradaren segur.
Pillina les altres les tens mooolt amagades jajajaj
un petonet
Ole!!! aquestes son fantàstiques amb un bon vinet jo no deixo ni una!!! li faré al maridito que aquestes coses li encanten!!!felicitats!!!
ResponEliminaA casa ens encanta el xoriç picant!!! Així que me les emporto ara mateix :)))
ResponEliminaPetons!!!
M'encanta el xoriço....les copiaré....petons
ResponEliminaEstas se las hago a mi hijo y me hace la ola nena,que pinta!!
ResponEliminaUn besote
Així, ben gustosetes, una opció molt bona, que segur no deixa indiferent a ningú!un entrant fantastic.
ResponEliminaQué bones Elen amb aquest puntet picant segur que costa para de menjar.
ResponEliminaPetons.
Esas sí que son unas croquetas alegres, tienen que ser una delicia seguro; hay que hacer caso de las mayorías
ResponEliminaBesos
Ohh que originals i que bones, amb el que m'agrada a mi el picantet..
ResponEliminaPetons
Com pot ser que jo m'hagi vist negra per fer una foto a les croquetes i tu en facis de tan xules!!!! Molt gustoses amb el puntet picant...
ResponEliminapetonets
Amb la ceba, el pebrot i el xoriç, han de quedar unes croquetes super gustoses, no m'estranya que siguin les que han triomfat més a casa ;)
ResponEliminaUaauuu! jo no sóc de picant. El meu cos no el suporta però aquest xoriçet embolcallat en forma de croqueta m´ha robat el cuore!
ResponEliminaA casa triumfarien... els hi encanta el xoriço !!!
ResponEliminaPetonets.
Con chorizo!!!! menuda pinta, se de una que como las vea con lo que le gusta el chorizo ja,aa,aja,ja, besos.
ResponEliminaElen, sabia que triomfarien les teves. La forma perfecta -com no podia ser d'altra manera venint de tu-, la foto bestial i han de ser saboroses a més no poder... A mi m'encanta el xoriço, així que les faré segur! Petonets bonica.
ResponEliminaQue buenas!! Que juego nos dan las croquetas..
ResponEliminaBss
Delicioses! I com sempre impecables
ResponEliminaDe chorizo, y encima picantes......ya me has conquistado de nuevo!!!. Qué cosa tan rica. Besos
ResponEliminaOh... A mi el picant m'encanta... Que bones han de ser aquestes de xoriço. Em moro per provar-les! Buaah!
ResponEliminaMOltíssimes gràcies per participar!!!
Petonets!
Ui nena, però quina pinta que tenen!! El coloret és fantàstic, i el toc de picant també!
ResponEliminaEns has deixat l'enllaç al bloc? és que ja em perdo! jajaja
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
tienen que estan muy buenas,una combinacion fantastica,tengo un chorizo iberico de Nadal por abrir,ya se donde se gastara un poquito
ResponEliminapeto
Aquest toc picant m'agrada, amb un bon vinet passaran de meravella.
ResponEliminaQuines ganes tinc avui de sopar croquetes, estaria bé fer un pica pica de totes
Quina croquetada!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaEl 15 de Febrer el podiem nomenar el dia nacional de la croqueta.
A quines mes bones, aquestes de xorizo, me les apunto. Em semblen fantàstiques.
Petons
Croquetes de xoriço?? Qué originals!!!! M'agraden!
ResponEliminaPetons!
Quin color tan maco que tenen. I amb el que m'agrada el xoriço, crec que si me les deixessis al davant em podrien arribar a fer mal ;-)
ResponEliminaXoriço!!!! Impressionant!!! Han d'estar de vici. i el xoriço, picant... que pensaves en mi???? ;-)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Eri! cóm has conseguit que et quedin totes iguals??? ets la millor. molts petonets
ResponEliminaMmmm que bones i casolanes de xoriç!! mentre sigui del bo, del que no repeteix, me l'enduc!! jeje petons
ResponEliminaDios mio, que buenas deben estar.......
ResponEliminaBesos.
una bona conbinacio per fer una cerveceta,
ResponEliminamolts petons!!!
Aquestes les haig de fer. El farcit té una pinta boníssima!
ResponEliminaMarta
Quines croquetes més acolorides!!! ideals per a mi que m'agrada el picant..
ResponEliminaQuin coloret i que bones amb xoriço, en tinc un de bó que m´han regalat i en podré fer pel vermut de diumenge!!!! petons,
ResponEliminaQue delícia de "Tapas"!!!!
ResponEliminaUns croquetes fabulosos seriam um ótima opção para acompanhar um cerveja gelada no calor que está fazendo estes dias aqui no meu país!
Geniais, assim como o lindo Bolo de Whisky que está logo abaixo,
Deixo meus cumprimentos,
Petonets (gosto muito dessa palavra!)
Renata
Calientes como tú dices o frías, no te dejaba ni una en el plato
ResponEliminaPor aquí tengo un choricito que ya sé cómo va a caer...
Abrazos
bonissimes com sempre !!!
ResponEliminapetonets
Madre mía no quiero pensar cómo estarán estas croquetas.
ResponEliminaSaludos
Mira que no sóc gens fan del xoriço picant, i ara m'han vingut unes ganes de tastar les teves croquetes...!! jaja De veritat, quina pinta la foto que es veu la croqueta partida per la meitat!!
ResponEliminaA veure si m'animo a fer-les! :D Un petonàaaas!!
Que colorcito tan atómico, uhmmmmmmmmmmmm, seguro que están deliciosas, que ricassssssss.
ResponEliminaun besazo, guapísima y feliz finde
Bé, si han estat escollides per majoria, segur que estan tant bones com semblen a les fotos.
ResponEliminaSense dubte unes croquetes sorprenents.
ResponEliminaPetons