dimecres, 15 de febrer del 2012

Croquetes de xoriço picant



Aquest mes a La recepta del 15  ens conviden a preparar croquetes. Per unanimitat a la família, de les que acostumo a fer, aquestes són les que han guanyat i presento en aquesta meravellosa iniciativa: Unes croquetes de xoriço picant.

Espero que us agradin!

Ingredients per a 20 croquetes de 4cm

Ingredients:
1 pebrot verd
1 ceba
100 grams de xoriço picant
190 grams de pit de pollastre (pes net)
40 grams de farina
Oli i sal
300 ml de llet
1 rovell d’ou
Ou pe arrebossar
Pa ratllat
Pa “cracker”

Preparació:
  • Fregir el pollastre fins que quedi torrat i picar-lo ben fi. Reservar.
  • Picar la ceba, el pebrot i el xoriço i reservar.
  • Posem la llet a escalfar.
  • En una paella posem l’oli, i quan sigui calent afegim el pebrot i després la ceba i deixem fregir. Retirem, posem en colador per retirar l’excés d’oli.
  • Posem a la paella aquest oli sobrant i afegim una mica més (fins uns 40 ml) i quan sigui calent, afegim la farina, remenem fins que la farina sigui cuita.
  • Afegim la llet de mica en mica i remenem amb unes varetes enèrgicament fins que es faci una massa compacta i sense grumolls. Afegim un rovell d’ou i incorporem.
  • Afegim la resta d’ingredients i anem remenant sense parar fins que la massa es desprengui de la paella.
  • Passem la massa a un recipient fins que es refredi. Si hi ha excés de l’oli del xoriço, posem la massa al damunt de paper de cuina, i anem repetint l’operació un parell de vegades.
  • Un cop freda la massa (es pot posar a la nevera tota la nit) la posem en una màniga pastissera i fem les croquetes.
  • Arrebossem primer amb pa ratllat, després amb ou batut i finalment amb el pa cracker. Es poden fer al moment o bé congelar.
  • Fregir amb oli i servir calentes




Bon profit!

45 comentaris:

  1. Muy buena pinta estas croquetas.Me las apunto, son diferentes. Saluditos.

    ResponElimina
  2. Me encantan las croquetas, tienen una pinta buenísima. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Quina recepta més bona, pel nom ja m'ha cridat l'atenció però en l'última foto on es veu el farcit fa que em tingui enganxada a la pantalla!

    ResponElimina
  4. Ay madre, qué rico!!
    Tienen que estas súper sorprendentes!

    ResponElimina
  5. Prepara un tupper que vengoooo.

    Wuau quines croquetes més bones que hi han avui a la red. Aquestes teves a casa agradaren segur.

    Pillina les altres les tens mooolt amagades jajajaj

    un petonet

    ResponElimina
  6. Ole!!! aquestes son fantàstiques amb un bon vinet jo no deixo ni una!!! li faré al maridito que aquestes coses li encanten!!!felicitats!!!

    ResponElimina
  7. A casa ens encanta el xoriç picant!!! Així que me les emporto ara mateix :)))

    Petons!!!

    ResponElimina
  8. M'encanta el xoriço....les copiaré....petons

    ResponElimina
  9. Estas se las hago a mi hijo y me hace la ola nena,que pinta!!

    Un besote

    ResponElimina
  10. Així, ben gustosetes, una opció molt bona, que segur no deixa indiferent a ningú!un entrant fantastic.

    ResponElimina
  11. Qué bones Elen amb aquest puntet picant segur que costa para de menjar.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Esas sí que son unas croquetas alegres, tienen que ser una delicia seguro; hay que hacer caso de las mayorías
    Besos

    ResponElimina
  13. Ohh que originals i que bones, amb el que m'agrada a mi el picantet..
    Petons

    ResponElimina
  14. Com pot ser que jo m'hagi vist negra per fer una foto a les croquetes i tu en facis de tan xules!!!! Molt gustoses amb el puntet picant...
    petonets

    ResponElimina
  15. Amb la ceba, el pebrot i el xoriç, han de quedar unes croquetes super gustoses, no m'estranya que siguin les que han triomfat més a casa ;)

    ResponElimina
  16. Uaauuu! jo no sóc de picant. El meu cos no el suporta però aquest xoriçet embolcallat en forma de croqueta m´ha robat el cuore!

    ResponElimina
  17. A casa triumfarien... els hi encanta el xoriço !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Con chorizo!!!! menuda pinta, se de una que como las vea con lo que le gusta el chorizo ja,aa,aja,ja, besos.

    ResponElimina
  19. Elen, sabia que triomfarien les teves. La forma perfecta -com no podia ser d'altra manera venint de tu-, la foto bestial i han de ser saboroses a més no poder... A mi m'encanta el xoriço, així que les faré segur! Petonets bonica.

    ResponElimina
  20. Que buenas!! Que juego nos dan las croquetas..
    Bss

    ResponElimina
  21. De chorizo, y encima picantes......ya me has conquistado de nuevo!!!. Qué cosa tan rica. Besos

    ResponElimina
  22. Oh... A mi el picant m'encanta... Que bones han de ser aquestes de xoriço. Em moro per provar-les! Buaah!

    MOltíssimes gràcies per participar!!!
    Petonets!

    ResponElimina
  23. Ui nena, però quina pinta que tenen!! El coloret és fantàstic, i el toc de picant també!

    Ens has deixat l'enllaç al bloc? és que ja em perdo! jajaja

    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  24. tienen que estan muy buenas,una combinacion fantastica,tengo un chorizo iberico de Nadal por abrir,ya se donde se gastara un poquito
    peto

    ResponElimina
  25. Aquest toc picant m'agrada, amb un bon vinet passaran de meravella.

    Quines ganes tinc avui de sopar croquetes, estaria bé fer un pica pica de totes

    ResponElimina
  26. Quina croquetada!!!!!!!!!!!!!
    El 15 de Febrer el podiem nomenar el dia nacional de la croqueta.
    A quines mes bones, aquestes de xorizo, me les apunto. Em semblen fantàstiques.
    Petons

    ResponElimina
  27. Croquetes de xoriço?? Qué originals!!!! M'agraden!
    Petons!

    ResponElimina
  28. Quin color tan maco que tenen. I amb el que m'agrada el xoriço, crec que si me les deixessis al davant em podrien arribar a fer mal ;-)

    ResponElimina
  29. Xoriço!!!! Impressionant!!! Han d'estar de vici. i el xoriço, picant... que pensaves en mi???? ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  30. Eri! cóm has conseguit que et quedin totes iguals??? ets la millor. molts petonets

    ResponElimina
  31. Mmmm que bones i casolanes de xoriç!! mentre sigui del bo, del que no repeteix, me l'enduc!! jeje petons

    ResponElimina
  32. Dios mio, que buenas deben estar.......
    Besos.

    ResponElimina
  33. una bona conbinacio per fer una cerveceta,
    molts petons!!!

    ResponElimina
  34. Aquestes les haig de fer. El farcit té una pinta boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  35. Quines croquetes més acolorides!!! ideals per a mi que m'agrada el picant..

    ResponElimina
  36. Quin coloret i que bones amb xoriço, en tinc un de bó que m´han regalat i en podré fer pel vermut de diumenge!!!! petons,

    ResponElimina
  37. Que delícia de "Tapas"!!!!

    Uns croquetes fabulosos seriam um ótima opção para acompanhar um cerveja gelada no calor que está fazendo estes dias aqui no meu país!

    Geniais, assim como o lindo Bolo de Whisky que está logo abaixo,

    Deixo meus cumprimentos,

    Petonets (gosto muito dessa palavra!)
    Renata

    ResponElimina
  38. Calientes como tú dices o frías, no te dejaba ni una en el plato

    Por aquí tengo un choricito que ya sé cómo va a caer...

    Abrazos

    ResponElimina
  39. bonissimes com sempre !!!

    petonets

    ResponElimina
  40. Madre mía no quiero pensar cómo estarán estas croquetas.
    Saludos

    ResponElimina
  41. Mira que no sóc gens fan del xoriço picant, i ara m'han vingut unes ganes de tastar les teves croquetes...!! jaja De veritat, quina pinta la foto que es veu la croqueta partida per la meitat!!

    A veure si m'animo a fer-les! :D Un petonàaaas!!

    ResponElimina
  42. Que colorcito tan atómico, uhmmmmmmmmmmmm, seguro que están deliciosas, que ricassssssss.

    un besazo, guapísima y feliz finde

    ResponElimina
  43. Bé, si han estat escollides per majoria, segur que estan tant bones com semblen a les fotos.

    ResponElimina
  44. Sense dubte unes croquetes sorprenents.
    Petons

    ResponElimina