dimecres, 29 de febrer de 2012

Pastís Facebook



Aquestes darreres setmanes he estat totalment desconnectada del bloc i és que la grip aquest any va arribar a casa amb força i no volia marxar...

No em volia perdre però, el repte d’aquest mes de Memòries d'una cuinera que consisteix en preparar un pastís d’aniversari.

No tenia cap aniversari a la vista, o això creia. Fins que veient l’evolució de fans a la pàgina  La Cuina de l'Eri del Facebook, si que tenia alguna cosa a celebrar: més de 100 fans en un mes!!!!

Moltes, moltes gràcies! Estic molt contenta per la bona rebuda que he tingut, al igual que amb el bloc, mai esperes aquesta bona acollida. Aquest pastís va a per tots vosaltres!!!

Ingredients pel pastís:
3 ous M
75 grams de sucre
60 grams de farina
15 grams de farina de panís
1 pessic de sal
½ c/c de bicarbonat
1 c/p de vainilla en pols

Ingredients pel farcit:
65 grams de Mascarpone
65 grams de melmelada de maduixa

Ingredients per l’almívar:
20 grams de sucre
20 ml de aigua
15 ml de licor al gust

Ingredients per a la cobertura:
350 ml nata (35% MG)
Sucre (al gust)
Colorant alimentari blau

Ingredients per a la decoració:
50 grams Xocolata blanca per fondre

Preparació de la base:

·         Pre escalfar el forn a 180º.
·         Batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Barregem la resta d’ingredients, els tamisem i els incorporem a la barreja amb moviments suaus.
·         Posem mantega i farina al motllo i el posem al forn amb funció de ventilador si és possible, uns 30/35 minuts. Retirem, deixem refredar cinc minuts i posem al damunt d’una reixeta.

Preparació de l’almívar:

·         Posem en un cassó a foc suau tots els ingredients i fem bullir uns 5 minuts. Deixem refredar i reservem

Preparació del farcit:

·         Barregem els ingredients i reservem.

Preparació de la cobertura:

·         Muntem la nata i afegim el sucre i el colorant. Reservem a la nevera.

Preparació de la lletra:

·         Fem una plantilla de la lletra F. La posem a sota d’un paper vegetal.
·         Fonem la xocolata blanca i la posem en una màniga pastissera quan hagi perdut una mica de calor. Amb compte fem primer el perfil de la lletra i després acabem omplint la resta de la lletra. Posem a la nevera.

Muntatge del pastís:

·         Obrim el pastís per la meitat i pintem amb l’almívar. A continuació posem el farcit i cobrim de nou.
·         Decorem amb la nata i finalment posem la lletra al damunt. Reservar a la nevera fins el moment de servir.



Bon profit!

43 comentaris:

  1. Me quedé con ganas del corte, cachis ;)
    Es preciosa.
    Enhorabuena!

    ResponElimina
  2. Ohh qué original!! Jo quan he llegit el títul del post m'he pensat que seria de fondant, però així amb la covertura de nata t'ha quedat molt maco. Per cert felicitats, jejej.
    A mi la nata no m'atrau gaire, però reconec que per llepolería el tastaría segur, jeje.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  3. Doncs no pateixis que jo m'agafo el meu tall, i ben gran!;)
    I de la grip, què et puc explicar? A casa també ens ha agafat carinyo!
    Petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats Eli, a aquest ritme el facebook treurà fum!!!!!!!!!!
    Espero que ja estiguis millor de la grip, volem veure't per aquí més sovint. El pastís t'ha quedat genial i un bocinet si que em menjava ara.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Ai la grip, sembla que ha entrat a tot arreu i no vol marxar!
    Enhorabona pels fans, te'ls mereixes... això del facebook del bloc enganxa també, eh? jejeje Quin pastís tan xulo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Doncs moltes felicitats!! D'aquí a poc ja els 500!! jehjeje I llavors un altre pastel eh?? :))
    Petons bonica!!

    ResponElimina
  7. LA gripe pisa fuerte,me alegro que estés bien....este pastel es muy original,que éxito,me alegro!!

    Un besazo

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats! El pastís ha quedat molt xulo, molt original!
    Marta

    ResponElimina
  9. Hola Eri, guapa tu

    nena te ha quedat de Super 10, MIL FELICITACIONS

    I dos mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Myu original, te ha quedado estupendo. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  11. Alça!! quin pastís mes facebokero!!!! t´ha quedat molt be!

    ResponElimina
  12. Precioso y original !!!

    petonets

    ResponElimina
  13. Wow que original, m'encanta!!! jajaja molt maco si.

    Petons

    ResponElimina
  14. T'ha quedat molt bé!! Ànims amb la grip aquí també l'estem patint.
    Un petó,
    Esther

    ResponElimina
  15. Hola Pitufilandia!!!

    Q ve q ja estiguis millor. El pastis es una pasada, jo no sé d'on treus tantes idees...ets la pera.

    Un petonet i ens veiem aviat.

    ResponElimina
  16. jajajaj No estem tots prou enganxats al facebook, que ara també ens el mengem!!! jajaja Moltes felicitats pels seguidors, te'ls mereixes tant... com et mereixes un tros d'aquest pastís!! jeje

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  17. Si has agafat fort la grip, si i no vas poder venir l'altre dia, així que recupera't i a la próxima a veure si esn veiem ;) Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  18. Qui no ha patit la grip aquest any ??? a casa tots, i jo quasi em quedo sorda d´una otitis. El pastís es genial, un tallet queda ??? Segur que no. Petons i millorat força.

    ResponElimina
  19. tu cabeza no para, siempre estas dandole a la imaginación,muy original este pastis F y me alegro que seas feliz con tus seguidores.Me cojo un trocito de este rico pastel
    peto

    ResponElimina
  20. Nena, m´agafo el meu tros. Espero que quedi un trosset, sinó m´hauràs de fer un per a mi, je, je, je...Espero que estiguis millor; si has entrat al meu blog veuràs que jo també he patit la grip amb majúscules...Apa, et convido a una lionesa-

    ResponElimina
  21. Un pastis super original!!! I deu ser tan bo.... em quedo amb el farcit!!! Mai se m'hauria passat pel cap!!! T'ho copiere en breu...
    Un petonas i moltes felicitats!!!
    Sònia

    ResponElimina
  22. Que incrível!!!

    Meus cumprimentos pela ideia tão original!

    Petonets

    Renata

    ResponElimina
  23. Que chulo !! Felicidades por esos seguidores
    Besos

    ResponElimina
  24. Se ve espléndida. Me encanta, variando la imagen me das una idea más para el cumple de mi peque.
    Suerte en el concurso guapa.

    ResponElimina
  25. Moltes felicitats, segur que en tindràs molts més de seguidors, tens unes receptes fantàstiques i aquest pastís es molt original per delebrar-ho.
    Espero que ja estiguis totalment recuperada de la grip.
    Petons.

    ResponElimina
  26. Quin pastís més maco que t'ha quedat Eri, enhorabona i a sumar-ne molts més!! petons

    ResponElimina
  27. caxis aquests virus!!!! i benvinguda al facebook! ets una artista, si veuen aquest pastís te'l compren!!!! jajajajajajaja

    ResponElimina
  28. Que original, me encanta el color, te ha quedado chulísima.

    Cuídate mucho, tienes razón, la gripe arrasa.

    un besazo, linda

    ResponElimina
  29. Aquest blau és el color amb que es pintaven les cases i/o finestres per espantar els mosquits. Segur que espantes els virus!! És tant xulo...! Millora't guapa. Molts petons.

    ResponElimina
  30. Un pastís molt divertit, amb un color que crida molt l'atenció.

    Moltes felicitats per la nova Pàgina a Facebook!!!

    ResponElimina
  31. Enhorabona per aquests 100 fans, aquest pastís meravellós i sobretot cuidat be de la grip!!! Petonets.

    ResponElimina
  32. Moltes felicitats pel facebook i per aquest pastís tan original!

    ResponElimina
  33. Enhorabona nena!!! ja veus que has tornat amb força...

    Un petonet

    ResponElimina
  34. Felicitats pels amics del face i per aquests pastís tan original!

    ResponElimina
  35. Moltes felicitats Eri!!! :) quin pastís més blau!! el de facebook t'haurien de fer un monument ;) petonets

    ResponElimina
  36. Elena, pero ¿Dónde he estado yo metida que no he visto este pastel tan gracioso que nos has preparado?, jajajaj.
    Me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  37. Nena, quina passada, tens una imaginació !!! Doncs m'agrada molt com t'ha quedat el pastis !!! En quant em conecti al facebook ja tindràs alre seguidora ;-)
    Espero estigueu millor de la grip a casa, jo em penso que per casa nostre també va passar, avui li he obert la porta a veure si marxa ;-)
    Bon cap de setmana guapa
    Petonets

    ResponElimina
  38. ei fantàstic el teu blog, et segueixo..je je. ah si vols participar al meu sorteig: http://www.etiametiam.blogspot.com/2012/03/concurs-blog-etiam-by-maite-amics.html

    ResponElimina
  39. ¡Pues vaya manera de celebrarlo! Es muy original, felicidades por tantos seguidores, seguro que poco a poco van creciendo, no me extraña nada con las recetas tan ricas que siempre nos haces

    Abrazos y espero que estés ya mejor

    ResponElimina
  40. Hola!!! día a día pones cosas más apetitosas... me la apunto con tu permiso...besos.

    ResponElimina