Aquestes darreres setmanes he estat totalment desconnectada del bloc i és que la grip aquest any va arribar a casa amb força i no volia marxar...
No em volia perdre però, el repte d’aquest mes de Memòries d'una cuinera que consisteix en preparar un pastís d’aniversari.
No tenia cap aniversari a la vista, o això creia. Fins que veient l’evolució de fans a la pàgina La Cuina de l'Eri del Facebook, si que tenia alguna cosa a celebrar: més de 100 fans en un mes!!!!
Moltes, moltes gràcies! Estic molt contenta per la bona rebuda que he tingut, al igual que amb el bloc, mai esperes aquesta bona acollida. Aquest pastís va a per tots vosaltres!!!
Ingredients pel pastís:
3 ous M
75 grams de sucre
60 grams de farina
15 grams de farina de panís
1 pessic de sal
½ c/c de bicarbonat
1 c/p de vainilla en pols
Ingredients pel farcit:
65 grams de Mascarpone
65 grams de melmelada de maduixa
Ingredients per l’almívar:
20 grams de sucre
20 ml de aigua
15 ml de licor al gust
Ingredients per a la cobertura:
350 ml nata (35% MG)
Sucre (al gust)
Colorant alimentari blau
Ingredients per a la decoració:
50 grams Xocolata blanca per fondre
Preparació de la base:
· Pre escalfar el forn a 180º.
· Batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Barregem la resta d’ingredients, els tamisem i els incorporem a la barreja amb moviments suaus.
· Posem mantega i farina al motllo i el posem al forn amb funció de ventilador si és possible, uns 30/35 minuts. Retirem, deixem refredar cinc minuts i posem al damunt d’una reixeta.
Preparació de l’almívar:
· Posem en un cassó a foc suau tots els ingredients i fem bullir uns 5 minuts. Deixem refredar i reservem
Preparació del farcit:
· Barregem els ingredients i reservem.
Preparació de la cobertura:
· Muntem la nata i afegim el sucre i el colorant. Reservem a la nevera.
Preparació de la lletra:
· Fem una plantilla de la lletra F. La posem a sota d’un paper vegetal.
· Fonem la xocolata blanca i la posem en una màniga pastissera quan hagi perdut una mica de calor. Amb compte fem primer el perfil de la lletra i després acabem omplint la resta de la lletra. Posem a la nevera.
Muntatge del pastís:
· Obrim el pastís per la meitat i pintem amb l’almívar. A continuació posem el farcit i cobrim de nou.
· Decorem amb la nata i finalment posem la lletra al damunt. Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
Me quedé con ganas del corte, cachis ;)
ResponEliminaEs preciosa.
Enhorabuena!
Ohh qué original!! Jo quan he llegit el títul del post m'he pensat que seria de fondant, però així amb la covertura de nata t'ha quedat molt maco. Per cert felicitats, jejej.
ResponEliminaA mi la nata no m'atrau gaire, però reconec que per llepolería el tastaría segur, jeje.
Molts petonets!!
Doncs no pateixis que jo m'agafo el meu tall, i ben gran!;)
ResponEliminaI de la grip, què et puc explicar? A casa també ens ha agafat carinyo!
Petonets i moltíssimes gràcies per participar.
Moltes felicitats Eli, a aquest ritme el facebook treurà fum!!!!!!!!!!
ResponEliminaEspero que ja estiguis millor de la grip, volem veure't per aquí més sovint. El pastís t'ha quedat genial i un bocinet si que em menjava ara.
Petonets
Ai la grip, sembla que ha entrat a tot arreu i no vol marxar!
ResponEliminaEnhorabona pels fans, te'ls mereixes... això del facebook del bloc enganxa també, eh? jejeje Quin pastís tan xulo!
Petonets
Sandra
Doncs moltes felicitats!! D'aquí a poc ja els 500!! jehjeje I llavors un altre pastel eh?? :))
ResponEliminaPetons bonica!!
LA gripe pisa fuerte,me alegro que estés bien....este pastel es muy original,que éxito,me alegro!!
ResponEliminaUn besazo
Moltes felicitats! El pastís ha quedat molt xulo, molt original!
ResponEliminaMarta
Hola Eri, guapa tu
ResponEliminanena te ha quedat de Super 10, MIL FELICITACIONS
I dos mil petonets Susanna
Myu original, te ha quedado estupendo. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaAlça!! quin pastís mes facebokero!!!! t´ha quedat molt be!
ResponEliminaPrecioso y original !!!
ResponEliminapetonets
Wow que original, m'encanta!!! jajaja molt maco si.
ResponEliminaPetons
T'ha quedat molt bé!! Ànims amb la grip aquí també l'estem patint.
ResponEliminaUn petó,
Esther
Hola Pitufilandia!!!
ResponEliminaQ ve q ja estiguis millor. El pastis es una pasada, jo no sé d'on treus tantes idees...ets la pera.
Un petonet i ens veiem aviat.
jajajaj No estem tots prou enganxats al facebook, que ara també ens el mengem!!! jajaja Moltes felicitats pels seguidors, te'ls mereixes tant... com et mereixes un tros d'aquest pastís!! jeje
ResponEliminaUn petonàs! :D
Si has agafat fort la grip, si i no vas poder venir l'altre dia, així que recupera't i a la próxima a veure si esn veiem ;) Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Qui no ha patit la grip aquest any ??? a casa tots, i jo quasi em quedo sorda d´una otitis. El pastís es genial, un tallet queda ??? Segur que no. Petons i millorat força.
ResponEliminatu cabeza no para, siempre estas dandole a la imaginación,muy original este pastis F y me alegro que seas feliz con tus seguidores.Me cojo un trocito de este rico pastel
ResponEliminapeto
Nena, m´agafo el meu tros. Espero que quedi un trosset, sinó m´hauràs de fer un per a mi, je, je, je...Espero que estiguis millor; si has entrat al meu blog veuràs que jo també he patit la grip amb majúscules...Apa, et convido a una lionesa-
ResponEliminaUn pastis super original!!! I deu ser tan bo.... em quedo amb el farcit!!! Mai se m'hauria passat pel cap!!! T'ho copiere en breu...
ResponEliminaUn petonas i moltes felicitats!!!
Sònia
Que incrível!!!
ResponEliminaMeus cumprimentos pela ideia tão original!
Petonets
Renata
Que chulo !! Felicidades por esos seguidores
ResponEliminaBesos
Se ve espléndida. Me encanta, variando la imagen me das una idea más para el cumple de mi peque.
ResponEliminaSuerte en el concurso guapa.
Moltes felicitats, segur que en tindràs molts més de seguidors, tens unes receptes fantàstiques i aquest pastís es molt original per delebrar-ho.
ResponEliminaEspero que ja estiguis totalment recuperada de la grip.
Petons.
Quin pastís més maco que t'ha quedat Eri, enhorabona i a sumar-ne molts més!! petons
ResponEliminaQuè original!!!!
ResponEliminacaxis aquests virus!!!! i benvinguda al facebook! ets una artista, si veuen aquest pastís te'l compren!!!! jajajajajajaja
ResponEliminaQué chula es!!!!!
ResponEliminaQue original, me encanta el color, te ha quedado chulísima.
ResponEliminaCuídate mucho, tienes razón, la gripe arrasa.
un besazo, linda
Aquest blau és el color amb que es pintaven les cases i/o finestres per espantar els mosquits. Segur que espantes els virus!! És tant xulo...! Millora't guapa. Molts petons.
ResponEliminaUn pastís molt divertit, amb un color que crida molt l'atenció.
ResponEliminaMoltes felicitats per la nova Pàgina a Facebook!!!
Enhorabona per aquests 100 fans, aquest pastís meravellós i sobretot cuidat be de la grip!!! Petonets.
ResponEliminaMoltes felicitats pel facebook i per aquest pastís tan original!
ResponEliminaEnhorabona nena!!! ja veus que has tornat amb força...
ResponEliminaUn petonet
Felicitats pels amics del face i per aquests pastís tan original!
ResponEliminaMoltes felicitats Eri!!! :) quin pastís més blau!! el de facebook t'haurien de fer un monument ;) petonets
ResponEliminaElena, pero ¿Dónde he estado yo metida que no he visto este pastel tan gracioso que nos has preparado?, jajajaj.
ResponEliminaMe encanta.
Besos
Nena, quina passada, tens una imaginació !!! Doncs m'agrada molt com t'ha quedat el pastis !!! En quant em conecti al facebook ja tindràs alre seguidora ;-)
ResponEliminaEspero estigueu millor de la grip a casa, jo em penso que per casa nostre també va passar, avui li he obert la porta a veure si marxa ;-)
Bon cap de setmana guapa
Petonets
Partis?
ResponEliminaei fantàstic el teu blog, et segueixo..je je. ah si vols participar al meu sorteig: http://www.etiametiam.blogspot.com/2012/03/concurs-blog-etiam-by-maite-amics.html
ResponElimina¡Pues vaya manera de celebrarlo! Es muy original, felicidades por tantos seguidores, seguro que poco a poco van creciendo, no me extraña nada con las recetas tan ricas que siempre nos haces
ResponEliminaAbrazos y espero que estés ya mejor
Hola!!! día a día pones cosas más apetitosas... me la apunto con tu permiso...besos.
ResponElimina