divendres, 16 de març de 2012

Llenties de plat en got


Aquesta recepta és una manera diferent de menjar un bon plat de llenties. Simplement farem un puré amb les llenties i anirem fent diferents capes amb la resta d’ingredients, la botifarra, el xoriço o allò que us agradi posar-hi a les llenties. Per acabar, afegirem uns xips de carbassa i porro que li donen un toc més divertit al got.

Visualment queda molt bé amb els diferents colors i si us agraden els plats amb textures, aquest sense dubte un agradarà molt!

I amb aquesta recepta participo a La Recepta del 15 d’aquest mes dedicat a les llenties.


Ingredients:

Llenties vermelles (especial per purés)
Aigua o brou (segons indicació del fabricant)
½ pebrot verd
Un tros de xoriço
½ botifarra negre
1 ceba petita
Carbassa
Porro
Sal, oli d’oliva i pebre

 Preparació:

·         Tallem el pebrot i la ceba i ho fregim en una cassola amb una mica d’oli d’oliva.

·         Afegim el xoriço sense pell i deixem coure un parell de minuts

·         Afegim l’aigua o brou, la sal el pebre i les llenties. Deixem coure segons les indicacions del fabricant i quan faltin cinc minuts per acabar, afegim la botifarra negre.

·         Mentre, tallen la carbassa i el porro en juliana i fregim fins deixar-ho cruixent.

·         Retirem la botifarra i el xoriço de la cassola. Agafem les llenties i les triturem.

·         En el got posem la botifarra esmicolada, al damunt el puré de llenties i a sobre el xoriço tallat a trossos petits. Acabem amb uns xips cruixents de carbassa i porro. Servim calent.





Bon profit!

48 comentaris:

  1. Sembla un jardí! que maco, i com no ben bo!
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Eri!! Hem coincidit bastant en la idea del gotet!! Cal que et digui que m'encanta? jejeje T'ha quedat espectacular!
    Moltes gràcies per participar
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina idea més original! M'agrada molt aquesta versió i els cruixents per sobre hi queden espectaculars!

    Petons bonica

    ResponElimina
  4. Veina fas aparicions breus,pero ole quines receptes ens portes sempre ets capac de deixar-nos amb la boca oberta. Ets una gran cuinera.

    un petonet
    Neus

    ResponElimina
  5. ole ,ole de la tierra al paladar mas exquisito,queda fantastico asi presentado,una gran idea la manera de comer unas humildes lentejas y ir encontrando sus ingredientes por capas y el cruixents le van divinamente
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  6. Quina foto més maca, quin joc de colors!!! i ha de ser ben bo. M'ha agradat molt!!! Mira que n'hi han de maneres de menjar les llenties, ara ja no hi val a dir que són avorrides.
    Una abraçada i feliç cap de setmana!

    ResponElimina
  7. A ver quien se atreve a decir que no a unas lentejas así. De lujo total, me encanta tu vasito
    Besos guapa.

    ResponElimina
  8. Molt original aquesta forma de menjar les llentíes i el cruixent que les acompanya qué bo ha de estar.
    Tot bé?
    Petons.

    ResponElimina
  9. Quin gotet i quina foto més macos, una festa pels ulls!
    Petons :)

    ResponElimina
  10. Quina recepta tan original! Queda una presentació espectacular i tastar-ho te que ser bonissim! Petons

    ResponElimina
  11. Així presentat un simple plat de llenties queda com un dinar de luxe!
    petons
    Mon

    ResponElimina
  12. No he fet servir mai les llenties vermelles! ja les buscaré, perquè veig que hi han bastantes receptes amb elles. Aquest gotet ja és una alegria per la vista i segur que un plaer pel paladar!!! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Una presentación de autentico infarto.

    Besos.

    ResponElimina
  14. OLÁ ERI!
    LINDAS FOTOS, LINDA APRESENTAÇÃO E BELÍSSIMA RECEITA!

    ÓTIMO FINAL DE SEMANA!
    BEIJOS

    ResponElimina
  15. Y yo haciéndolas siempre igual!
    Ay, ese ali oli cómo les debe ir...

    ResponElimina
  16. Ummm que bones, m'encanten amb tantes textures!!!!!!!!!! Les has convertit en un plat de Michelin.
    Petonets

    ResponElimina
  17. Impresionante presentación!!! Un besito y buen finde!!

    ResponElimina
  18. Uaaau, si sembla de restaurant amb estrella Michelin!! Estic segura que, tal com dius, el contrast de textures és espectacular!! Me l'apunto per fer-la pel proper cap d'any! (a Itàlia les prenen perquè porti bona sort jeje) Un petonet guapa! :D

    ResponElimina
  19. T'ha quedat molt vistós, té uns colors preciosos.Quina presentació tan maca, per variar!
    Molts petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  20. La combinació de llenties i botiffarra queda sensacinoal i presentat així en format crema i gotets queda molt més elegant.

    ResponElimina
  21. Wooowww que ensalada más glamourosa Eri...te has quedado con la blogesfera,divina y una combinación deliciosa.

    Besotes

    ResponElimina
  22. Com m'agraden aquests gots per donar-li un canvi als plats quotidians ... Bé el gots i la forma de realitzar la recepta amb aquesta crema i aquests cruixents, ole el xulo que et quedo
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Deliciosas y con esa presentación...excelente.
    Besets

    ResponElimina
  24. Mmm t'han quedat amb una presentació impressionant !!!
    petonets

    ResponElimina
  25. Hola Eri !!!

    Vaya presentación , esto es de categoria !!!!

    Buen fin de semana. Besinos.

    ResponElimina
  26. Segur que ens agradarà perquè amb la botifarra negra triunfa! Presentat amb got preciós

    ResponElimina
  27. Quina manera més senzilla de possar-li estil a unes llenties, m'encanta.

    Un petonet

    ResponElimina
  28. Oh! quin got més xulo! M'agrada el joc de textures!

    ResponElimina
  29. Quina bona presentació....d'un plat ben senzill has fet un plat de luxe...
    Petonets.

    ResponElimina
  30. Una presentació preciosa per una gran recepta!

    ResponElimina
  31. Vaya presentación tan original para unas lentejas. Es todo un descubrimiento saborear esas lentejas de esta forma. Así seguro que los niños no se aburren. Me ha encantado.
    Besos y buen finde

    ResponElimina
  32. Eres un crak!!! conseguir esto con las lentejas....XD XD XD XD XD

    ResponElimina
  33. Por mi parte el concurso ganado, me parece una receta fantástica en todos los sentidos. Un abrazo,Clara.

    ResponElimina
  34. Està bé això de menjar amb el gotet. A mi les llenties m'agraden de totes les maneres, però si porten un mica de xoriço com les teves, m'encanten.
    Bona cuina

    ResponElimina
  35. Eriii! que maco!!! segur que boníssim!! es que son molt originals presentades d´aquesta manera!!!! Muaks

    ResponElimina
  36. Donaria un imperi per una cullerada!!
    Petons,
    Esther

    ResponElimina
  37. Suposo que ja t'hauran dit que és molt original! Però a més ha d'estar boníssim. Amb aquesta presentació entra tot.
    Un petó

    ResponElimina
  38. La presentacion lo dice todo :D
    Un besito
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  39. Una presentació impressionant, donen ganes de menjar-ho encara que no en sabessim els ingredients.

    Avui a Esfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat (www.edfruita.com), hem penjat el calendari de fruita i el de verdura perquè puguis conèixer quina és la millor temporada per comprar les fruites i verdures que pots trobar a esfruita.com Et convidem a entrar-hi!

    www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-verdura
    www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-fruita

    També recordem que si feu clic a "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita, aconseguireu un 5% de descompte en la primera compra. A què esperes?

    facebook.com/Esfruita

    ResponElimina
  40. Ohhh Eri!!!! És que sempre m'arrenques un ohhh!!!! amb aquestes presetnacions. Impressionant!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  41. Quina delicia més original dins el got,m'encanta¡¡¡¡segur que vares triunfar per que es veu una delicatess.
    Un petonet molt gros.

    ResponElimina
  42. Un clàssic amb una molt bona presentació.

    Molt original aquesta nova manera de menjar llenties.

    ResponElimina
  43. Ostras! solo diferente??? es super original!!!

    ResponElimina
  44. ¿y quién dijo que las pobres lentejas siempre tienen que estar relegadas a los guisos? ¡ellas también pueden ser elegantes! ¡queda demostrado acá! :)

    ResponElimina
  45. Creo que presentadas así es imposible resistirse a comer estar lentejas, aquí no vale lo de que "el que quiere las come y el que no las deja" ;)

    Abrazos y buen día

    ResponElimina
  46. Vamos a ver como me explico sin meter la pataza. Las lentejas son uno de mis platos favoritos (soy rara, lo reconozco). Pero el mismo alimento igualmente cocinado en puré a veces me tira para atrás y las lentejas es uno. PERO, con esa excelentísima presentación lo voy a intentar por enésima vez.
    Es que se ve tan delicioso y bueno................

    ResponElimina
  47. Com sempre.... em deixes bocabadada!!! La teva imaginacio no te limits!! Quina cosa tan amca i tan bona....
    Un petonas`
    Sònia

    ResponElimina