Pàgines

dilluns, 6 de febrer del 2012

Tast de verdures i gambes



Per que amb verdures també es pot gaudir d’un tast ràpid de fer i molt saborós.

Us he de confessar que tenia la idea al cap i em semblava bona, però quan estava passant les mongetes per a la paella, sense coure-les abans vaig començar a pensar que no seria comestible... però no,  al estar tallades tan petites i el temps de forn va ser suficient.

Amb aquesta recepta em presento al 1er. concurs de receptes amb verdures organitzar per Margot  i patrocinat per:






Ingredients per a 20 boles

Ingredients:
150 grams de pastanaga
150 grams de carbassó
150 grams de mongeta tendre
50 grams de pebrot verd
80 grams de porro
150 grams + 20 de gambes netes i pelades 
Sal i pebre
Mantega
Oli
2 cullerades soperes de salsa de peix (opcional)
1 cullerada sopera de crème fraîche
6 cullerades soperes de panko (o pa ratllat)

Preparació:

·         Piquem les verdures i els 150 grams de gambes ben petites.
·         En una paella, posem una mica de mantega i saltem les verdures per separat. Han de quedar un xic crues.
·         Ho barregem amb les gambes picades, la salsa de peix, la crème fraîche, el panko, la sal i el pebre.
·         Formem boles de 25 grams i les pintem amb oli.
·         Posem al forn pre escalfat a 180º entre 25 i 30 minuts.
·         Mentre saltem les gambes i els hi afegim una mica de sal i pebre.
·         Enfilem una bola i una gamba i ja podem servir calent.




Bon profit!

38 comentaris:

  1. la bomba de bueno,un lujo en la boca seguro
    suerte
    peto

    ResponElimina
  2. Pero quina forma més bona de menjar verdures...m'agrada molt Elena i no trigare en probar...

    Sort...ah i ves al bloc de la Isa Frabisa

    Un petonet

    ResponElimina
  3. Ostres,q xules...a veure si les preparo dissabte!

    ResponElimina
  4. Tienen que estar de auténtico pecado, suerte en el concurso. Feliz semana, Clara

    ResponElimina
  5. Molt bona pensada! la presentació molt xula! una mossegada molt sana i bona! sort!

    ResponElimina
  6. OOOhhh esto se ha de probar,que rica Eri,te has pasado...llevo la cervecita?

    Un besazo

    ResponElimina
  7. Quina bona idea! Per mi ja et declaro guanyadora.... Jejejejje i de presentació queda maquíssim!

    Petons bonica

    ResponElimina
  8. M'ha encantat!! Un aperitiu molt bo!! Que tinguis sort!
    Petons

    ResponElimina
  9. Una idea genial.
    Suerte en el concurso.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Quina monada! Ha d'estar boníssim. Aquesta recepta me la guardo especialment pels meus fills: la poden menjar i els encantarà.Petonets i molta sort!!

    ResponElimina
  11. Vaya gozada de receta, como para no disfrutar de las verduras, preparadas así se meten por los ojos!!

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  12. Ohhh!!!! Quina mossegada!! Un pecat deliciós!!!
    Ptns

    ResponElimina
  13. Elena trobo que es una idea genial!!!petons

    ResponElimina
  14. Super pintxo!! de bandera!!

    Sort!!

    ResponElimina
  15. Un bocado delicioso con esa gamba coronando la brocheta. Una receta ganadora al 100%. Suerte en el concurso. Feliz semana

    ResponElimina
  16. Una bona pensada; un petit four de verdures exquisit. Què hi hagi sort.

    ResponElimina
  17. Tota unba monada i jo si que sóc de verdiretes.

    Muas!

    ResponElimina
  18. Quina presentació més temptadora!!! els ingredients com que son 100% verduretes m´encanten.. Sort en el concurs. Petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  19. Me encnatan las verduras que lleva y la estética.
    Suerte guapa.
    Besos

    ResponElimina
  20. Te ha quedado de premio!!. seguro que Margot está encantada con tu receta, es muy de su estilo. Un beso y suerte.

    ResponElimina
  21. Quina xulada!! Un tastet boníssim!
    Sort al concurs!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  22. Un petit tast. Molt guapo!

    M'agrada la barreja de verdura i gamba. És original.

    ResponElimina
  23. Yo disfruto mucho comiendo verduras porque me encantan, así que tu bocadito tan bien acompañado me encantaría.
    Besos

    ResponElimina
  24. M'encanta la proposta queden unes broquetes originals, vistoses, sanes i molt bones!

    ResponElimina
  25. M'encanta la proposta de la Margot i aquestes mandonguilles vegetarianes t'han quedat precioses i molt originals!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  26. Una manera molt interessant i diferent de menjar verdures
    Petons

    ResponElimina
  27. Una passada, que tinguis molta sort en el concurs!

    ResponElimina
  28. Si necessites que les tasti vinc volant! ja,ja,ja
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponElimina
  29. quin tastet més bo! jo opino el mateix que la Moni, jajajajajajaja. Moltíssima sort guapa

    ResponElimina
  30. Que manera més genial d'utilitzar les verdures... Impressionat (i famolenc)

    ResponElimina
  31. Quina manera més original de menjar verdures, es veu molt bo.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponElimina
  32. Quina delicia t'has tret de la màniga, ostres si que m'ho has possat difícil...Jo encara estic pensant.

    Un petonet

    ResponElimina
  33. Mare meua! Quina coseta mes bona!... ummmm!!!
    Petonets. Vivi

    ResponElimina
  34. Ay, que recetas más ricas estáis presentando y yo sin saber que hacer todavía, besos.

    ResponElimina
  35. Una proposta deliciosa, sana, i fàcil de preparar! Què més es pot demanar? :)

    Petons!!

    ResponElimina
  36. Eri, vaig fer aquestes boletes fa uns dies i estaven bonissimes! Moltes gracies per la recepta!

    ResponElimina
  37. Eri, ja et vaig dir q estaven molt bones...aqui tens la meva versió...http://www.blogexquisit.com/2012/03/croquetas-de-verduras-y-gambas-horno.html

    Petons

    ResponElimina