Avui us porto una recepta que van preparar al Nadal a Hofmann. Bé, en realitat és una mitja recepta, ja que el plat afegia unes cireres macerades, uns cruixents de mel i romaní i l’elaboració del mi-cuit de foie. Però com no tenia temps per elaborar-ho tot, ho deixo pendent per una altre ocasió.
La combinació del foie am el codony, amb el cruixent de les avellanes garapinyades, amb el pa de figues i la salseta de vi és simplement, perfecte! Us el recomano.
Ingredients pel mil fulls de foie:
Foie
Codony
Avellanes o ametlles garapinyades
Ingredients pel pa de figues i avellanes:
350 grams de farina de força
150 grams de farina integral
30 grams de llevat fresc (jo he utilitzat només 25)
280 ml d’aigua
80 grams de figues seques tallades a daus (jo he posat 100 grams)
50 grams d’avellanes torrades, pelades i trencades (jo he posat 60 grams)
10 grams de sal
Ingredients per a la reducció de vi:
500 ml de vi negre
100 grams de glucosa (es pot substituir per sucre)
½ beina de vainilla
¼ d’anís estrellat
1 clau
1 c/c de pebre negre
¼ de branca de canyella
Preparació del pa (panificadora):
· Posar en la cubeta els ingredients en el següent ordre: l’aigua, el llevat, les farines i la sal. Posar el programa d’amassar i llevar.
· Afegir les figues i avellanes a meitat del procés d’amassar. Retirar la massa quan finalitzi el procés d’amassar. Fer una bola amb la massa, posar en un recipient, tapar amb paper film i deixar tota la nit a la nevera.
· Treure la massa de la nevera i deixar 20 m a temperatura ambient. Formar 4 barres, fer uns talls i deixar llevar fins que doblin el volum.
· Pre escalfar el forn a 210º i posar un recipient apte al forn amb aigua i draps per generar vapor. Anar vigilant que no ens quedem sense aigua.
· Coure el pa a 180º durant 35/40 minuts. Retirar i deixar refredar al damunt d’una reixeta.
Preparació de la reducció de vi:
· Posem en un cassó a foc suau tots els ingredients i deixem reduir a la meitat. Colem i tornem a posar al foc fins aconseguir la textura. Ha de quedar com una salsa, després espesseix una mica. Reservem a la nevera fins el moment de servir. Es conserva dues setmanes a la nevera.
Preparació del mil fulls:
· Tallem el foie i el codony en peces de la mateixa mida i muntem el mill fulls.
· Piquem les avellanes/ametlles i l’arrebossem pels costats. Acompanyem d’unes llesques de pa, una mica de reducció de vi i variat d’enciams amanits.
Bon profit!
fantastico esta combinacion tiene que ser muy buena en boca aparte de expectacular a la vista,a pendents directa
ResponEliminapeto
Quina presentación més exquisida i aquest pa ha de estar molt bo, un perfecte acompayament.
ResponEliminaEstàs feta una artista.
Petons.
Mare meva, això és de alta gastronomia!!! Que bo té que ser. Jo encara no m'hi atreveixo amb aquests tipus de plats, més que res perquè tampoc crec que agradés a casa, els nens perquè són petits i aquestes coses no els hi agraden massa, i als meus pares perquè són molt i molt tradicionals i no crec pas que els hi agradés. Encara que a mi siiiiiiii! Mmmm! Felicitats per la recepta, és genial!
ResponEliminaEl pa de figues acompanyat de foie és un espectacle, però aquest monument que has preparat ha de ser diví! Que bo noia...cada vegada et llueixes més amb les presentacions ;)
ResponEliminaAquest pa amb el foie em xifla, i ara tinc els nassos al pa i la recepta que feliç em fas, m´encanta com t´ha quedat!!!! Muaks i muaks!!!
ResponEliminaVaja que li has posat avui al Miquel foie... entre tu i ell i teniu tantes combinacions ...es increible.
ResponEliminaBon dia guapa
petons
Amb el que m'agraden els plats de Hofmann i me'ls tires tota en cara eh?? Jajajja però mira, així en tinc la recepta :P
ResponEliminaPetons maca
Tiene que estar para morir de placer, me encanta, Un abrazo, Clara.
ResponEliminaM'ho estic imaginant i té que ser deliciòs.... Bonissim!
ResponEliminaPetons
ostres, Eri, es q jo crec q he de venir a viure a prop teu, q tot m'agrada!!!
ResponEliminaA partir d'ara et parlaré de vosté. Cada dia em sorprens més.
ResponEliminaMolts petonets.
Un mil fulls molt original!prenc nota del pa, que m'ha agradat molt! es que a casa el foie no ens va gaire.
ResponEliminaDecididament, hi ha coses, com aquesta, que només es poden veure en "alguns" blocs. Vaja una delicadesa tan treballada!...i tan ben pensada!. Una abraçada
ResponEliminaCómo te curras las recetas, siempre me sorprendes, me han entrado unas ganas de probarlo increíbles...
ResponEliminaAbrazos
Ole Eri! quina passada. El pa no se si m'animaré a fer-lo, ja saps que em fa mandra, però la resta és de luxe!!!! genial. petonets guapa
ResponEliminaLa verdad que si se ve PERFECTO, todo una delicatessen, me la voy a copiar para darle a mi marido una sorpresa para San Valentin, besitos.
ResponEliminaQuina pasada de delicies,el mil fulls es una delicatess i el pa una tentació.
ResponEliminaUn petonet molt gros.
Espectacular aquest milfulls! Això ho he de fer un dia de quedar bé!
ResponEliminaPetons
Sandra
Muy bueno, con un nombre muy largo!! ;) pero buenísimo!!
ResponEliminaAcabo de descubrirte y tengo que decir que tu blog me encanta, tienes mucho talento. Enhorabuena, me pasaré de vez en cuando.
ResponEliminaVaja! potent,eh? Jo l´he batejat com "sí, la recepta del foie amb codony...sí, sí aquella de l´Eri" je, je, je... M¨agradat molt la combinació amb pa...crec que no podia ser d´una altra manera.
ResponEliminaUn plat elegant i molt original. I si compres el foie, és relativament senzill de fer. Una bona proposta per Nadal!
ResponEliminaRealment fantàstic!!!
ResponEliminaPetonets.
Qué maravilla!!!. me encanta el foie y con esa presentación queda de restaurante de estrella michelín. Un beso.
ResponEliminaSoberbo, maravilhosamente apresentado,
ResponEliminaEstou encantada!!!!
Petonets,
Renata
Una combinación excelente, no puede gustarme más.
ResponEliminaBesos
Que rico y fino nos cocinas,soberbio,sin más.
ResponEliminaUn besote
Pedazo de receta más completa. Me encantan todos los ingredientes!!!
ResponEliminaBess
Espectacular! Sembla exquisit!
ResponEliminaMarta
Jo no soc de foie, però es un plat que li encantarà al Miquel
ResponEliminaPetons
Juas! un plat d'estrella michelin sens dubte!! m'ha encantat!!! petons
ResponEliminaAquesta recepta la reservo per un dia molt, molt especial! E s p e c t a c u l a r!!! Petonets artista!
ResponEliminaBufff, aquesta recepta és brutal!!! Foie? Codony? Pa de figues??? És que m'agrada tot! Ha de ser impressionant!!!!
ResponEliminaNo soc massa de menjar foie, però la recepta i les fotos fan que aquesta proposta sigui molt temptadora.
ResponEliminaJolín, nena! què original! quina súper barreja!!!! m'agrada!
ResponEliminaA aquestes hores no es pot passar per aquí,m´agrada molt tot el que presentes.
ResponEliminaPetons
wowwwwwwwwwwww se ve sencillamente espectacular!!! Besitos
ResponEliminaBuffsss!!!! Quina bona pinta!!!! Una presetnació impecable. Ha de ser boníssimmmm!!!!
ResponEliminaPetonets guapa
Una combinació perfecte!!
ResponEliminaPetons
Mónica
Deliciosa!!! Fabulosa receta!
ResponEliminaNo crec que pugui esperar fins nadal
ResponEliminaMuas!
Quin luxe de plat, nena darrerament estas que et surts...
ResponEliminaUn petonet
No, no, si ja es veu que el nivell de la recepta és de la Hoffman... Quanta sofisticació!! jaja És d'aquells plats amb els que deixes els convidats amb la boca oberta jaja Impressionant! :)
ResponEliminaUn petonàs! :D
Em sembla tot deliciós!!! I si es una recepta de la Hofmann aixó ja es una garantia. Petonets.
ResponElimina