dimecres, 8 de febrer del 2012

Mil fulls de foie amb codony, pa de figues i reducció de vi





Avui us porto una recepta que van preparar al Nadal a Hofmann. Bé, en realitat és una mitja recepta, ja que el plat afegia unes cireres macerades, uns cruixents de mel i romaní i l’elaboració del mi-cuit de foie. Però com no tenia temps per elaborar-ho tot, ho deixo pendent per una altre ocasió.

La combinació del foie am el codony, amb el cruixent de les avellanes garapinyades, amb el pa de figues i la salseta de vi és simplement, perfecte! Us el recomano.


Ingredients pel mil fulls de foie:
Foie
Codony
Avellanes o ametlles garapinyades

Ingredients pel pa de figues i avellanes:
350 grams de farina de força
150 grams de farina integral
30 grams de llevat fresc (jo he utilitzat només 25)
280 ml d’aigua
80 grams de figues seques tallades a daus (jo he posat 100 grams)
50 grams d’avellanes torrades, pelades i trencades (jo he posat 60 grams)
10 grams de sal

Ingredients per a la reducció de vi:
500 ml de vi negre
100 grams de glucosa (es pot substituir per sucre)
½ beina de vainilla
¼ d’anís estrellat
1 clau
1 c/c de pebre negre
¼ de branca de canyella

Preparació del pa (panificadora):

·         Posar en la cubeta els ingredients en el següent ordre: l’aigua, el llevat, les farines i la sal. Posar el programa d’amassar i llevar.
·         Afegir les figues i avellanes a meitat del procés d’amassar. Retirar la massa quan finalitzi el procés d’amassar. Fer una bola amb la massa, posar en un recipient, tapar amb paper film i deixar tota la nit a la nevera.
·         Treure la massa de la nevera i deixar 20 m a temperatura ambient. Formar 4 barres, fer uns talls i deixar llevar fins que doblin el volum.
·         Pre escalfar el forn a 210º i posar un recipient apte al forn amb aigua i draps per generar vapor. Anar vigilant que no ens quedem sense aigua.
·         Coure el pa a 180º durant 35/40 minuts. Retirar i deixar refredar al damunt d’una reixeta.





Preparació de la reducció de vi:

·         Posem en un cassó a foc suau tots els ingredients i deixem reduir a la meitat. Colem i tornem a posar al foc fins aconseguir la textura. Ha de quedar com una salsa, després espesseix una mica. Reservem a la nevera fins el moment de servir. Es conserva dues setmanes a la nevera.

Preparació del mil fulls:

·         Tallem el foie i el codony en peces de la mateixa mida i muntem el mill fulls.
·         Piquem les avellanes/ametlles i l’arrebossem pels costats. Acompanyem d’unes llesques de pa, una mica de reducció de vi i variat d’enciams amanits.




Bon profit!

44 comentaris:

  1. fantastico esta combinacion tiene que ser muy buena en boca aparte de expectacular a la vista,a pendents directa
    peto

    ResponElimina
  2. Quina presentación més exquisida i aquest pa ha de estar molt bo, un perfecte acompayament.
    Estàs feta una artista.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Mare meva, això és de alta gastronomia!!! Que bo té que ser. Jo encara no m'hi atreveixo amb aquests tipus de plats, més que res perquè tampoc crec que agradés a casa, els nens perquè són petits i aquestes coses no els hi agraden massa, i als meus pares perquè són molt i molt tradicionals i no crec pas que els hi agradés. Encara que a mi siiiiiiii! Mmmm! Felicitats per la recepta, és genial!

    ResponElimina
  4. El pa de figues acompanyat de foie és un espectacle, però aquest monument que has preparat ha de ser diví! Que bo noia...cada vegada et llueixes més amb les presentacions ;)

    ResponElimina
  5. Aquest pa amb el foie em xifla, i ara tinc els nassos al pa i la recepta que feliç em fas, m´encanta com t´ha quedat!!!! Muaks i muaks!!!

    ResponElimina
  6. Vaja que li has posat avui al Miquel foie... entre tu i ell i teniu tantes combinacions ...es increible.

    Bon dia guapa
    petons

    ResponElimina
  7. Amb el que m'agraden els plats de Hofmann i me'ls tires tota en cara eh?? Jajajja però mira, així en tinc la recepta :P
    Petons maca

    ResponElimina
  8. Tiene que estar para morir de placer, me encanta, Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  9. M'ho estic imaginant i té que ser deliciòs.... Bonissim!
    Petons

    ResponElimina
  10. ostres, Eri, es q jo crec q he de venir a viure a prop teu, q tot m'agrada!!!

    ResponElimina
  11. A partir d'ara et parlaré de vosté. Cada dia em sorprens més.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  12. Un mil fulls molt original!prenc nota del pa, que m'ha agradat molt! es que a casa el foie no ens va gaire.

    ResponElimina
  13. Decididament, hi ha coses, com aquesta, que només es poden veure en "alguns" blocs. Vaja una delicadesa tan treballada!...i tan ben pensada!. Una abraçada

    ResponElimina
  14. Cómo te curras las recetas, siempre me sorprendes, me han entrado unas ganas de probarlo increíbles...

    Abrazos

    ResponElimina
  15. Ole Eri! quina passada. El pa no se si m'animaré a fer-lo, ja saps que em fa mandra, però la resta és de luxe!!!! genial. petonets guapa

    ResponElimina
  16. La verdad que si se ve PERFECTO, todo una delicatessen, me la voy a copiar para darle a mi marido una sorpresa para San Valentin, besitos.

    ResponElimina
  17. Quina pasada de delicies,el mil fulls es una delicatess i el pa una tentació.
    Un petonet molt gros.

    ResponElimina
  18. Espectacular aquest milfulls! Això ho he de fer un dia de quedar bé!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  19. Muy bueno, con un nombre muy largo!! ;) pero buenísimo!!

    ResponElimina
  20. Acabo de descubrirte y tengo que decir que tu blog me encanta, tienes mucho talento. Enhorabuena, me pasaré de vez en cuando.

    ResponElimina
  21. Vaja! potent,eh? Jo l´he batejat com "sí, la recepta del foie amb codony...sí, sí aquella de l´Eri" je, je, je... M¨agradat molt la combinació amb pa...crec que no podia ser d´una altra manera.

    ResponElimina
  22. Un plat elegant i molt original. I si compres el foie, és relativament senzill de fer. Una bona proposta per Nadal!

    ResponElimina
  23. Realment fantàstic!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  24. Qué maravilla!!!. me encanta el foie y con esa presentación queda de restaurante de estrella michelín. Un beso.

    ResponElimina
  25. Soberbo, maravilhosamente apresentado,

    Estou encantada!!!!

    Petonets,

    Renata

    ResponElimina
  26. Una combinación excelente, no puede gustarme más.
    Besos

    ResponElimina
  27. Que rico y fino nos cocinas,soberbio,sin más.

    Un besote

    ResponElimina
  28. Pedazo de receta más completa. Me encantan todos los ingredientes!!!
    Bess

    ResponElimina
  29. Espectacular! Sembla exquisit!
    Marta

    ResponElimina
  30. Jo no soc de foie, però es un plat que li encantarà al Miquel
    Petons

    ResponElimina
  31. Juas! un plat d'estrella michelin sens dubte!! m'ha encantat!!! petons

    ResponElimina
  32. Aquesta recepta la reservo per un dia molt, molt especial! E s p e c t a c u l a r!!! Petonets artista!

    ResponElimina
  33. Bufff, aquesta recepta és brutal!!! Foie? Codony? Pa de figues??? És que m'agrada tot! Ha de ser impressionant!!!!

    ResponElimina
  34. No soc massa de menjar foie, però la recepta i les fotos fan que aquesta proposta sigui molt temptadora.

    ResponElimina
  35. Jolín, nena! què original! quina súper barreja!!!! m'agrada!

    ResponElimina
  36. A aquestes hores no es pot passar per aquí,m´agrada molt tot el que presentes.
    Petons

    ResponElimina
  37. wowwwwwwwwwwww se ve sencillamente espectacular!!! Besitos

    ResponElimina
  38. Buffsss!!!! Quina bona pinta!!!! Una presetnació impecable. Ha de ser boníssimmmm!!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  39. Una combinació perfecte!!
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  40. No crec que pugui esperar fins nadal

    Muas!

    ResponElimina
  41. Quin luxe de plat, nena darrerament estas que et surts...

    Un petonet

    ResponElimina
  42. No, no, si ja es veu que el nivell de la recepta és de la Hoffman... Quanta sofisticació!! jaja És d'aquells plats amb els que deixes els convidats amb la boca oberta jaja Impressionant! :)

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  43. Em sembla tot deliciós!!! I si es una recepta de la Hofmann aixó ja es una garantia. Petonets.

    ResponElimina