Platja, muntanya, piscina, viatges, descans, “juerga”, terrasses, gelats, amics, família, lectura, passejar, llargues migdiades, fora rellotge, no fer res, etc. ... sinònims de VACANCES!
Pels qui ja les heu acabat, que no sigui molt dura l’entrada; pels qui encara esteu, aprofiteu al màxim, i pels qui com jo les comenceu, que ho passeu molt bé.
La Cuina de l’Eri tanca fins al mes de setembre. Intentaré, això si, participar en els reptes del mes d'agost.
No vull marxar sense agrair una vegada més, a totes les persones que d’una manera o altre passeu per aquesta cuina. És un satisfacció immensa veure com dia darrera dia, aquest bloc continua sent viu. Sense la vostra participació això no seria possible. MOLTES GRÀCIES!!!
I us deixo amb aquestes galetes de plàtan molt saboroses, d’aquelles que comences amb una i no pots parar...
Espero que us agradin!
Ingredients:
250 grams de farina de civada
250 grams de farina
2 plàtans madurs
150 grams de fructosa
1 ou
1 pessic de sal
150 grams de mantega
El suc de mitja llima
Sucre Muscovado (o sucre morè)
1 ou (per pintar)
Preparació:
- Deixar la mantega a temperatura ambient. Tamisar les farines juntament amb la sal.
- En un bol barregem la mantega i la fructosa fins que quedi una mescla blanquinosa.
- Afegim l’ou lleugerament batut i barregem fins que quedi incorporat. Afegim els plàtans triturats i el suc de la llima i barregem.
- Anem afegint la farina de mica en mica, fins incorporar-la tota. Queda una massa humida. La passem a un altre bol i la tapem amb paper film. La deixem a la nevera entre 2 o 3 hores, fins que agafi consistència.
- La traiem, fem 2 o tres parts i fem un cilindre amb cada part de la massa. Ràpidament, per què s’estova molt ràpid, enrotllem el cilindre amb paper vegetal i tornem a portar a la nevera 1 o 2 hores més.
- Passat aquest temps, traiem els cilindres, els pintem amb l’ou batut i hi afegim el sucre muscovado o morè i premem una mica amb les mans per a que s’enganxi i tornem a portar a la nevera. Amb una hora hi haurà prou.
- Pre escalfem el forn a 175º.
- Traiem els cilindres (d’un amb un) i anem tallant les galetes d’un gruix de 2 a 3 mil·límetres. Són fàcils de tallar i les anem posant a la safata de forn.
- Les deixem coure entre 15 o 17 minuts, fins que estiguin daurades. Les traiem les deixem refredar al damunt d’una reixeta.
Bon profit!
Ostres, t'en has oblidadt dels que encara no estem, sniff sinff, pero tot arribarà. Esperem que tinguis temps de fer totes aquestes coses que has posat, deu me, i si no, disfruta, disfruta i disfruta.
ResponEliminaBones vacances.
Aiiii, que m'oblidaba, les galetes tenen un aspecta deliciòs.
ResponEliminapetons bonica
Que ricas se ven las galletas!!!, y que solita me vais a dejar este mes de agosto....... Un beso guapa y que lo pases fenomenal.
ResponEliminaQuina pinta les galetes i que sols que ens quedem, uns quants.
ResponEliminaBones vacances i que descansis.
Petonets.
Aquestes galetes les tastarem segur! que passis bones vacances...t'estarem esperant!
ResponEliminaDoncs el que ja hem fet les vacances t'esperarem menjant alguna de les teves delicioses galetes... bon estiu maca!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que ricas Eri!...hala a disfrutar del tiempo de descanso familiar que os lo merecéis.
ResponEliminaSer felices y hasta la vuelta en la que seguiremos con tantos planes pendientes,no?
Un besote
Que ricas galletitas nos has preparado de despedida.
ResponEliminaQue descanses y disfrutes lo máximo que luego tienes que volver con fuerzas para preparar mas cositas lindas como esta.
Besines
Nieves
Bones vacances maca... gaudeix molt del temps lliure.
ResponEliminaPetons
Siiii, las mías también se acercan...aunque me queda una entrada para mañana :) Tú pásatela bien y disfruta mucho...
ResponEliminaPor cierto, por qué tienes tantas chanclas iguales jejejeje
Besos!
Bones vacances Elen, que descansis molt i ho passis molt bé.
ResponEliminaLes galetes tenen molt bona pinta, de les de començar i no acabar.
Petons i fins al septembre.
Bones vacances a tu també.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Que passeu molt bones vacances i fins la tornada!.
ResponEliminaAquestes galetes s'han de tastar!
MOlt bones vacances!!! unes galetes boniques i boníssimes segur!!! petó
ResponEliminaDescansa y disfruta de la familia.
ResponEliminaDeliciosas las galletas.
Nos vemos a la vuelta.
Besos.
passa-ho molt bé i fins al setembre!
ResponEliminaEri,
ResponEliminaAnirem menjant aquestes galetes tan bones mentre t'esperem.
Molt bones vacances!
Una abraçada.
:)
Ricas no riquisimas... da gusto solo de verlas mmmm un abrazo.
ResponEliminaAmb aquests productes tan sortit unes receptes força interessants
ResponEliminaPetons
Eri!!! Disfruta molt de les vacances!! Al setembre t'explico si vaig superant el repte!! Cristina/ Coca ( Correu ) Et vaig llegir i no vaig dir més!! Un petonas bonica!! Muaaaack
ResponEliminaEri,
ResponEliminaQue buena receta... Las galetes de plàtan se an quedado con un aspecto delicioso : ) Disfruta mucho las vacacions que te esperamos.
Besitos grandes!
bones galetas de platan Eri y disfruta de las vacaciones y gracias tambien a ti por ser como eres.Fins septembre
ResponEliminapetons
miquel
guapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! gaudeix molt!!! que t'ho mereixes. A veure si el temps acompanya!!!! que últimament està d'un tonto... petonets i fins la tornada!
ResponEliminaHola amic!
ResponEliminaEstic de tornada al món dels blocs, que estava viatjant, gaudint d'unes petites vacances.
Que bonic galetes com sempre bella i les seves receptes són delicioses!
Petons i tenir un gran cap de setmana!
Quina bona pinta!
ResponEliminaDoncs que ho passeu molt i molt bé, i que dencanseu molt, i quan vosaltres torneu jo marxaré, bé, és un dir, perquè a no ser que ens toqui la loteria durant el mes d'agost, que també és un dir perqué no hi crec i la loteria em toca cada dia, no ens mourem de casa, però penso cuinar molt i molt, al meu aire, sense presses. Bé, lo dicho!, una forta abraçada i ens veiem a la tornada.
Muakis!
Jo sóc de les que encara hi estic!! disfruta moltíssim d'aquestes vacances tan merescudes! Aquestes galetes fan una pinta boníssima, llàstima que no sóc gaire amiga del plàtan, però les tindré en compte si mai he de fer un detallet... o simplement pels de casa, que el plàtan sí que els hi agrada! petons i molt bones vacances, fins la tornada!! :D
ResponEliminaQué ho passes molt bé!!! Les galetes perfectes!! Besets!!!
ResponEliminaHo sento molt... però aquesta entrada l'hauré d'amagar.. perque se que si les veu el meu marit me les farà fer cada vegada que surt amb bicicleta! és a dir: cada dia!!!
ResponElimina... "bueno" va.. me l'apunto per fer-lo content ; )
MOLT BONES VACANCES, et trobaré a faltar!!!
Què bones, fan una pinta espectacular!!!Nosaltres també marxem de vacances!!!petons!!
ResponEliminaJo ja estic disfrutant de les meves a la Toscana! Disfruta de les teves!!! Petonets.
ResponEliminaHan de quedar unes galetes cruixents i delicioses, de vici total.
ResponEliminaQue vaigin molt bé les vacances, descansa i torna amb les piles ben carregades. Ens veiem el setembre!
Espero que lo estés pasando genial, mientras que llegas me llevo una de estas fantásticas galletas
ResponEliminaAbrazos
Bones vacances guapa!!!!
ResponEliminaM'emporto aquesta recepta que pinta molt i molt bé....
Hum!!!!
ResponEliminaBones vacances i fins la tornada!!!!
(no puc publicar amb el meu compte avui, no sé perquè)
Núria (pambolixocolata)
La combinació d'unes galetes amb unes vacances, no té rival.
ResponElimina