divendres, 29 de juliol del 2011

Menú Film & Food



Aquest mes des del  bloc Film & Food  ens repten a preparar un plat comptant només amb els següents ingredients:
A la nevera: mitja síndria, un préssec, 300 g de formatge fresc, una mica de llet, 1 pit de pollastre, 1 ou, i ½ enciam.
Al rebost: 3 patates, 1 ceba, all, 250 g de macarrons secs.
I els bàsics: sal, sucre, aigua, oli i mantega.

Sovint ens passa, o simplement ens ve de gust, mirar i remirar que tenim i improvisar un plat, doncs això és el que justament buscava aquest repte, elaborar algun plat dolç o salat amb alguns o tots aquest ingredients.

La meva aportació és aquesta:

Crema freda d’enciam



Broqueta de pollastre i fruita


Mini pastís de formatge amb confitura de pell de síndria


Les estovalles d’aquest menú  i el platet de presentació de les postres, són regal de Neus . Moltes gràcies!!!!

Espero que us agradi!


Ingredients per a la crema d’enciam:
1 patata
1 ceba
250 grams d’enciam
Aigua
Sal
Mantega
Una mica de formatge

Preparació de la crema:
  • Tallem la ceba i la posem en un cassó amb una mica de mantega a foc baix. Abans que agafi color, afegim la patata pelada i deixem un minut tot remenant. Afegim l’enciam tallat i cobrim am aigua. Afegim la sal i deixem coure fins que quedi una mica de líquid (en funció de com d’espessa vulgueu la crema.
  • Triturem, deixem refredar a temperatura ambient i portem a la nevera fins el moment de servir.
  • Servim amb uns dauets de formatge fresc.
Ingredients per a la broqueta:
Pit de pollastre a daus
Síndria i préssec a daus
Sal i oli

Preparació de la broqueta:
  • Tallem el pit de pollastre i el deixem en maceració una estona amb llet i a la nevera
  • Tallem la síndria, i el préssec a daus de la mateixa mida que el pollastre.
  • Posem el pollastre en paper absorbent i el fem a la planxa.  Després fem la síndria i el préssec.
  • Inserim en una broqueta alternant pollastre i fruita. Posem sal i oli i servim calent. (El costum, em va fer posar pebre... però no n’hauria de portar).
Ingredients per al pastís de formatge (4 pastissets):
50 grams de formatge fresc
½ ou
2 cullerades soperes de farina
2 cullerades soperes de sucre
Mantega i farina pels motllos


Preparació del pastís:
  • Batem el ½ ou i hi afegim el sucre, tornem a batre fins que quedi ben incorporat. Afegim la farina tamisada i rajolí de llet i remenen fins que quedi incorporat i sense grumolls.
  • Pintem amb mantega i una mica de farina els motllos i posem ¾ de la mescla.
  • Portem al forn pre escalfat a 180º entre 25-30 minuts, fins que siguin cuits i una mica torrats per les vores.
  • Deixem refredar a temperatura ambient i portem a la nevera fins els moment de servir.
Ingredients per a la confitura de pell de síndria:

Per aquesta recepta poso les quantitats i ingredients de la recepta original que és del bloc Fem un mos, però jo només he utilitzat 100 grams i sense llimona, per consumir en pocs dies.

Pell de síndria
Sucre 150 grams per quilo de pell (en funció de com de dolça en agradi)
El suc d’una llimona
Aigua

Preparació de la confitura:
  • De la pell de la síndria, en traiem la part verda i la part de la carn, amb una mica de la part vermella, la tallem a daus petits de 2 centímetres.
  • En un cassó posem la síndria, un got d’aigua, el sucre i el suc de la llimona.
  • Deixem a foc molt baix. Ràpidament començarà a treure’n tota l’aigua de la síndria. Anem remenant i afegint aigua, vigilant que no es quedi sense.
  • Si preferim no trobar trosset, un cop feta, la triturem.
  • Posar en pots esterilitzats, tapar i posar cap per avall durant 24 hores per a que facin el buit.


Bon profit!

30 comentaris:

  1. Ostres, si has fet un menú sencer!!!!!!!!!!! quina pasada, t'ha quedat fantàstic!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Es difícil hacer tanto con tan poco, ¡qué barbaridad! qué cosas más ricas con tan pocos ingredientes.
    Feliz verano guapa
    Besos

    ResponElimina
  3. Que ben aprofitats tots els ingredients propossats pel repte, una passada, realment donaba per un menú i ho has aconseguit. Petons, bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Fabuloso, yo también he hecho tres platos, pero déjame decirte que me gustan más los tuyos... ;-)

    ResponElimina
  5. Ostres, un menú complet, això si que es ben mereix el premi. Que bo tot!!!!! Poc és molt, oi?
    Bon cap de setmana família!

    ResponElimina
  6. buenooooooo qye pasada...un menu completo!!!!! alucino....sois la caña!!!! beso

    ResponElimina
  7. Eri, tu no participes als reptes, tu dones lliçons! Mare meva, cada dia et superes, ens ho estàs posant molt difícil!!!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Això si que és un menú complet!!
    Ara que he de buidar la nevera per marxar de vacances et contractaré per que em facis els menús. ole ole!
    Petonets guap!

    ResponElimina
  9. Ostres Eri, quina crack!! Un menú complet i de luxe, eh? Avui vinc a dinar i et porto el poc que tinc a la nevera.... i segur que em fas meravelles! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Vaya lujo de menú! Y menudo postre...

    ResponElimina
  11. Menos mal que no me ha dado tiempo de participar, después de ver los fantásticos menús que preparais, yo hubiera quedado fatal!!! 3 platos!!! a duras penas se me ocurrió a mi uno... :s

    ResponElimina
  12. otra gran propuesta, me estais poniendo los dientes largos con tanto menú estupendo.
    enhorabuena, está genial.

    un beso !!

    ResponElimina
  13. Wow un menú completo. me parece supervaliente.

    Reto superado con creces, no??

    Besos.

    ResponElimina
  14. Vaja menú... quan torni a casa al septembre que no hi haura res a la nevera ja vindre a casa teva... que portarem gana

    Jo ja t'ho vaig dir ahir, crec que encara estara pensant que faig mirant l'interior de la nevera...jajajaj

    Gràcies bonica,

    Bon estiu
    Petons, fins septembre

    ResponElimina
  15. Pero bueno, ¿cómo es posible que con los ingredientes que teníamos se te puedan ocurrir todas estas delicias?.
    Me has dejado alucinada.
    Besos

    ResponElimina
  16. ostres nena! avui t'has lluit! és tot un festí aquest menú!! molts petonets guapa i bon cap de setmana

    ResponElimina
  17. Muy bien Eri te funciona bien tu imaginacion,nos has dado un menu completo y con cuatro cosas.Fantasticos todos los platos.
    Bon finde i fins septembre maca
    petons
    miquel

    ResponElimina
  18. Ostres Eri, ets una crack eh! quin munt de coses que t'han sortit, totes boníssimes, d'aprofitament i ideals per l'estiu, què més es pot demanar??? bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  19. Que menú más ideal Eri,todo muy apetecible,pero esa brocheta sobre la pizarra,me encanta!!

    Un beso

    Buen fin de semana

    ResponElimina
  20. mirá todo lo que se puede hacer con tan poco! :)

    ResponElimina
  21. Plas, plas, plas(aplausos)... aunque más que aplausos había que darte una ovación. Menuda pasada de menú con cuatro cosillas. Oye que si necesitas una provadora para tu cocina Yo encantada, dejo Valencia y me voy pa Barcelona, wapa, jajaja.
    Nos vemos en Septiembre, descansa en vacaciones que vaya si te lo has ganado...
    Besos desde Hoy cocina Vivi

    ResponElimina
  22. Admiro que hagas todo un menú tan rico con esos ingredientes. lo has pensado perfecto y así se ve .... Besos

    ResponElimina
  23. Te lo has currado de lo lindo, eh. Te veo otra vez como ganadora, je je.

    ¡Feliz finde!

    ResponElimina
  24. Felicitats per aquest fantástic menú. Fa tot molt bona pinta!!!.
    Petonets.

    ResponElimina
  25. Para que luego digan que no había ingredientes. Qué pasada!!!! Enhorabuena.

    Cocina y más ...
    http://persemoon.blogspot.com

    ResponElimina
  26. Pel poc que hi havia, el que has inventat està més que bé.

    Les propostes són espectaculars. Què vagi bé el repte.

    ResponElimina
  27. Quin menú que t´has marcat! Fantàstic, sense paraules!
    Petons

    ResponElimina
  28. Menu completito si señor rico rico,un abrazo de Doris.

    ResponElimina
  29. Sense paraules!!! quin menú que t'has marcat!!! m'encanta! ets un crack!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Un petonàs i molt bones vacances

    ResponElimina
  30. Me ha encantado la crema de lechuga!!! Yo sólo la uso para ensalada, está claro que aún tengo mucho que aprender. Con tu permiso, me quedo por aquí para enterarme de todo.
    Bicos!

    ResponElimina