Avui us poso una altre recepta del David Lienas que ens va ensenyar en un taller a l'Espai Consum del Bon Preu. Com sempre, totes les receptes que va presentar em van agradar molt, però aquestes creps en especial, ja que la farina de sarraí li dona als creps un sabor molt característic.
Us animo a que els feu! Són deliciosos amb qualsevol farcit.
Ingredients per a la massa del crep:
150 grams de farina de sarraí
2 ous (XL)
120 ml d’aigua
150 ml de llet
Sal
1 cullerada sopera d’oli de cacauet (o bé d’oliva verge extra)
Un polsim d’orenga
Ingredients pel farcit:
4 rodanxes de formatge de cabra (2 cm de gruix)
8 cebes
3 pebrots vermells
3 albergínies mitjanes
Oli d’oliva verge
Sal i pebre
1 all
2 filets d’anxoves
Mel o caramel d’auró (“jarabe de arce”)
Preparació de la massa dels creps:
- Barregeu la farina de sarraí amb els ous. Hi afegim l’aigua, la llet i l’oli i remenem fins que quedi una massa fina i homogènia. Condimentem amb la sal i el pebre. Deixem la massa reposar a la nevera unes hores tapat amb paper film.
Preparació del farcit:
- Posem les cebes tapades amb paper d’alumini en una plàtera de forn a 170º durant una 1 hora aproximadament, fins que estiguin toves. Les deixem refredar, pelem i quan siguin fredes, les “desfullem” i les reservem.
- Posem els pebrots sobre la flama del foc, fins que la pell quedi cremada i quedin ben negres. Els traiem, els tapem amb un drap humit fins que es refredin. Els pelem ajudant-nos amb un ganivet.
- Fem em mateix amb les albergínies, sense que quedin tan cremades com els pebrots perquè agafen massa el gust de fumat.
- Tallem els pebrots i les albergínies a tires. Pelem i piquem l’all. Tallem el formatge a trossos d’1 cm.
- Barregem les hortalisses escalivades amb l’all, condimentem amb sal i pebre, hi afegim les anxoves picades i el formatge. Reservem el farcit.
Preparació de les creps:
- Escalfem una paella o planxa per a creps. Quan sigui calenta, amb un paper de cuina, posem una mica de mantega i el passem per a la paella.
- Afegim un cullerot de massa de creps (prèviament remoguda per tal de que tots els ingredients s’hagin amalgamat de nou) i l’escampem per tota la superfície i deixem que es cogui a foc lent. Quan estigui daurada li donem la volta i la deixem coure uns instants (una banda ha de quedar lleugerament crua).
- La retirem del foc i l’omplim amb el farcit.
- Li donem un cop de forn per tal que el farcit s’escalfi i la crep s’acabi de coure i la servim amb una mica de caramel d’auró per sobre.
TRUC: En aquest taller, en David Lienas, ens va explicar un petit truc, que va molt bé si voleu fer les creps amb nens. Per tal de posar la mantega a la paella: Agafem mitja patata, li fem un forat i l’emplenem de mantega i la posem al congelador fins que la mantega s’endureixi. Al moment de fer les creps, utilitzem la patata refregant-la per a la paella per a que deixi anar una mica de mantega amb l’escalfor.
Bon profit!
M'agraden molt les galettes bretones, a vegaes anem a un restaurantet de Terrassa que les fan molt bones. Amb aquest farcit ha de ser fantàstica!
ResponEliminaPetonets
Unes crepes diferents...a la pila de pendents!
ResponEliminaExcelente plato.
ResponEliminaDesde que descubrí la escalibada, que no fue hace mucho, me encanta, la preparo mucho en casa.
La idea de los crepes me la quedo, la foto preciosa.
Besines
Nieves
Ostres, avui tinc preparada una entrada de creps, pero dolços, que son els que mes m'agraden. Recordo, pero, aquesta classe amb en David i quedavem força bons...
ResponEliminaPetonets.
He provat les galettes bretones i m'encanten, apuntadíssimes a pendents! Quina delícia!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
qué crepes tan originales y ricas. No me puedo resistir a nada que lleve escalivada, me encanta.
ResponEliminaBesos
Delicioso!!! menudo relleno espectcular...
ResponEliminamare meva nena! no saps la salivera que m'ha vingut!!!!! són ideals aquests creps!!!! petonets guapa
ResponEliminaNena, només de llegir el nom de la recepta, s'em fa la boca aigua.. ñam ñam!!! això ha d'estar deliciòs!!!
ResponEliminaAra hauré de buscar que és el sarraí que pel que sembla sóc la única que no sap que és!:((
ResponEliminaA mi les galettes m'encanten i les fan tan variades que no te'n pots cansar!
Petons.
Ese relleno es ideal para los míos,que ricooo Eri!!para las cenitas de verano,tremendones.
ResponEliminabesos
Unes creps salades, mai se m'havia acudit. Han de ser super bones. Un dia ho provaré, ha de ser més lleuger que les fajitas, que són molt més gruixudes.
ResponEliminaUna abraçada!
Nunca he probado este tipo de harina. Me encanta el relleno que le has puesto!
ResponEliminaQuina crep salada més bona....la degustaria encantada ara mateix! Llàstima que a mi les creps no em surtin gens bé..
ResponEliminaPetons! ;)
M'encanten les galettes bretones! Però aquí no he trobat la farina de sarraí que fan servir a França. En vaig comprar una vegada en una tenda de dietètica i no era el mateix... On l'has comprat, tu?
ResponEliminaPetonets!
Anna
Elena todavia la tengo en pendientes estas creps bretones del David,te han quedado muy bien y la presentacion marca de la casa fantastica,buenas ya lo se que lo son.
ResponEliminapeto
miquel
rico, rico. harinas y queso son lo mio. :)
ResponEliminaQue ricas se ven!!. tengo que probarlas con esa harina tioenen que estar deliciosas. besos
ResponEliminaQue be que ho paseu amb aquestes classes... i quan apreneu que el el millor.
ResponEliminaBona recepte.
Petons i cuidat
Es leyendo la receta y babeando! Tengo harina de sarraceno en la despensa...me falta el queso de cabra...pero esto lo pruebo si o si!
ResponEliminaSembla una mena de crêpe.
ResponEliminaCrec que ha d'estar molt bo, m'agrada tot el que porten i la presentació està fantàstica.
Bones fotos!
Esto tiene una pinta espectacular. Me encantan los crepes y si llevan queso mejor que mejor. La presentación es exquisita. Solo con verlos les pegaría un mordisco. Bessines guapa.
ResponEliminaEm sento molt afortunada de haver-les provat...Encara recordo l´olor i el sabor d´acabades de fer.. Ah! També de l´interrogatori al Lienas, je, je, je....
ResponEliminaFins a la tornada.
Sírveme uno, así tal cual, que me lo como ya.
ResponEliminaUn beso.
buone les crepes bretoni!poi così presentate impossibile resistere!
ResponEliminaHola, guapa! quant de temps sense venir a la teva cuina! si és que m'estic desvinculant de tot! jopé, semblo una monja de clausura! jajaja.... quins crepes més bons. I què bé que hagis posat què és el caramel d'auró, no en tenia ni idea de com es deia en català al jarabe de arce!!!
ResponEliminaI el truc de la patata....... genial!!!
Gràcies per passar per la meva cuina a donar-me ànims per les obres! Petons, i bones vacances si no sóc capaç de tornar a passar-me per aquí abans!!
Ohhhhh, jo tinc al blog uns creps amb escalivada que ens van agradar moltissim, segur que aquestes son delicioses.
ResponEliminaNenaaa, pero qué rico.
ResponEliminaMe he quedado babeando delante del ordenador.
Me encanta.
Besos
Ostres Eri!!!! se m'ha fet la boca aigua amb la foto, i no vegis amb l'explicació!!!!! és genial, i jo que ara estic a un lloc on hi fa una mica de fred, ve molt de gust, els faré segur!! per cert aquesta farina on es pot trobar? petonets!
ResponEliminaBuffs!!! Però que bones, tenen una pinta exquisita. Però jo com la Mònica, ni idea del sarraí. Ho hauré de buscar....
ResponEliminaTota la raó, segur que el sarraí els hi ha de donar un gust ben peculiar i amb aquest farcit han de ser brutals! ;)
ResponEliminaPetons!
Unes creps amb molt de contingut, han d’estar delicioses, la pròxima vegada que faixi creps te les copiaré
ResponEliminaPetons
mmm potser els hi va bé qualsevol farcit, però el que tu has triat m'està fent caure la bava, i mira que ja he dinat... jaja
ResponEliminaSegur que estan espectaculars!!
Petonets!
Anna
justament avui hem passat per davant d'un restaurant especialitzat en creps bretones i. .. l'havien tancat !!!... així és que aquesta recepta teva és quelcom més que una coincidència... és tota una premonició
ResponEliminaUna abraçada
Les galettes ens encanten a casa, amb aquest farcit han de ser una delícia!
ResponElimina