Aquest mes des del bloc Memòries d'una cuinera ens conviden a preparar Gaspatxo o Salmorejo.
Aquesta és la meva aportació: Una crema de freda de poma amb un lleuger toc de formatge roquefort acompanyada d’un sorbet de salmorejo.
Espero que us agradi!
Ingredients per a la crema:
1 ceba petita de Figueres
3 pomes golden
400 ml de brou suau de pollastre
200 ml d’aigua mineral
200 ml de nata líquida (18% MG)
15 grams de formatge roquefort
Sal, pebre, oli
Ingredients pel sorbet de salmorejo:
500 grams de tomàquet madur
100 grams de molla de pa sec
100 ml d’oli d’oliva
Aigua
1 all
Sal i pebre
2 clares d’ou
Preparació del sorbet:
- Posem el pa en un bol amb aigua.
- Triturem els tomàquets i passem pel colador xinés. Afegim al tomàquet l’all (sense el cor) i tornem a triturar. Afegim el pa que haurem escorregut molt bé de l’aigua i la sal i el pebre. Tornem a triturar i afegim l’oli poc a poc fins aconseguir una textura cremosa. Posem al congelador.
- Muntem les clares a punt de neu i reservem a la nevera.
- Quan el salmorejo comenci a congelar-se per les vores, amb unes varetes remenen i afegim les clares i les incorporem amb suavitat.
- Deixem congelar i cada mig hora remenen el salmorejo per a que no cristal·litzi. Ho fem unes 3 o 4 vegades.
Preparació de la crema:
- En una cassola posem una mica d’oli d’oliva i posem la ceba tallada i deixem a foc suau que es vagi coent.
- Abans que es posi rossa, afegim les pomes pelades i tallades quadrets petits. Deixem uns 10 minuts tot remenant de tant en tant.
- Afegim el brou, l’aigua, la sal i pebre i deixem coure fins que la poma estigui ben tova (el brou haurà reduït a la meitat).
- Afegim la nata líquida, el formatge i remenem. Quan el formatge estigui dissolt, parem el foc, rectifiquem de sal si cal i deixem uns minuts que perdi l’escalfor.
- Triturem i la passem pel colador xinès. Quan la crema estigui a temperatura ambient portem a la nevera i reservem fins el moment de servir.
Muntatge del plat:
- Trenta minuts abans, traiem el sorbet de la nevera.
- Servim la crema en un plat fons. Haurà espessit una mica al estar a la nevera, batem per fer-la una mica més líquida.
- Amb una cullera rasquem el salmorejo i amb dues culleres fem un parell de “quenelle” i posem al mig. Decorem al gust.
Bon profit!
Quina currada, té una pinta immillorable! Crec que és un plat molt original i que combines molt bé els sabors. Els hi faig aquest plat als meus amics (que són més de pa amb tomàquet) i cauen de cul.
ResponEliminaPetons
Eri m'encanta!! :D Ha d'estar boníssim el roquefort amb el salmorejo... mmmm!! Jo en vull un platet per sopar! jejej
ResponEliminaUn petó maca
Pero que delicatessen nena...dónde te inspiras?...vaya receta de luxe.la presentación,todo,fantástica Eri.
ResponEliminabesos
Quina bona pinta!!
ResponEliminaDelicioso, me encanta la combinación que has hecho de la crema con el sorbete. Un lujo, como siempre.
ResponEliminaBesos
Wuau... a tu els aires de la platja et senta de meravella... quin luxe de plat... tinc que fer versió mini... per a mi... o potser aquesta familia meva en sorpren i tambe en volen.
ResponEliminaPetonets
Dema vas amb el mestre Miquel no???
Que preciosidad de presentación Eri!! eres una genia! y tu plato una delicia! :)
ResponEliminaÉs possible un tàper per divendres?
ResponEliminaQuina presentació més xula!!! Una combinació genial i molt original. Ets una crack!!!
ResponEliminaBuff quina combinació més atractiva. M'agradaria tastar-lo. Quan et va bé que em passi?.. je,je queda original això de fer el salmorejo o el gaspatxo en format sorbet, oi? a més a més de que dona un toc molt refrescant al plat.
ResponEliminaQué plato tan maravilloso Eri, me ha encantado, mogollón!! ;-)
ResponEliminaM'has deixat bocabadada!!!! Impressionant!!! Plas, plas, plas...
ResponEliminaAixo si, la meva iaia (es cordobesa, el bressol del salmorejo) al·lucinaria amb el sorbet!!!!
Un petonet
Sònia
Quin plat més ben presentat!! I original!! M'agrada, m'agrada!
ResponEliminaPetons!
Ha de ser boníssim!! ho has presentat de luxe...petonets
ResponEliminaJo Eri cocinas poco como me dijistes... pero lo que sacas tela marinera, que bien pensado el plato la decoración la combinacion de sabores,total un plato 10
ResponEliminame ha gustado mucho
ala me voy a dormir que se me acaba la pila
petons fins dema al taller
miquel
Eli quina meravella!!!!!!!!!!!!!!!!!!! M'encanten aquests plats "deconstruits" t'he de dir que m'ho he copiat i el tastarem, segur que triomfa. Moltíssimes gràcies!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Quina foto mes fantàstica i el plat fa molt bona pinta.
ResponEliminaEspero que ens veiem demà a clase....
Petonets
uau, és la versió de salmorejo més original que he vist!!! M'encanta la idea de la crema de poma amb roquefort, me l'apunto ara mateix!! :D el que ja no em sembla tan fàcil de fer és el sorbet de salmorejo... però tal com ho planteges deixa de semblar impossible! jeje
ResponEliminaUna recepta fantàstica, sí senyor! (ara em falta provar-la, però jaja)
Petonets!
Molto raffinato, complimenti davvero!
ResponEliminaEri, quan em vas dir que haviem de venir a dinar a casa teva??? cada cop que veig que has actualitzat estic desitjant veure la teva proposta!!! ets una artista! molts petonets bonica i gràcies per participar!!! ;)
ResponEliminame parece una receta verdaderamente original y fantástica! el helado de salmorejo tiene que estar de muerte! :)
ResponEliminaLa presentación excelente, el plato me parece súper original, vamos que me llevo la receta. Bss(Elena)
ResponEliminaQue res, que ara mateix vinc a dinar!!!!
ResponEliminaAquest plat és la bomba!!
Petonets
Eri, m'has deixat sense paraules, realment E-S-P-E-C-T-A-C-U-L-A-R!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets i moltíssimes gràcies per participar.
Quina combinació més interesant!!! i la presentació impecable!!! un 10.
ResponEliminaQuin contrast. M'agrada.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
el salmorejo és una crema genial, però en sorbet i amb aquesta sopeta em sembla senzillament genial, felicitats.
ResponEliminaUna combinació interessant. Mai he provat aquests ingredients d'aquesta manera, en crema i en sorbet.
ResponEliminaMolt bona també la presentació.
Quina meravella de presentació, a més, amb aquests ingredients ha d'estar realment deliciós.
ResponEliminaQuè diuen? Què hi ha dinar a casa teva? Quan??? Osti tu noia, això és una p a s s a d a!!! Petonets guapa.
ResponEliminaQue maravilla de plato y de presentación. me ha encantado!!!!. besos
ResponEliminaOstres!! has deixat la blogosfera amb la boca oberta eh!! molt original, refrescant, boníssim... no es pot demanar res més! :)
ResponEliminaQue original ets, té una presentació de 10 i em sembla molt bo.
ResponEliminaPetons.
Pero chiquilla como nos traes siempre estas recetas tan originales!!
ResponEliminaEsta tiene pinta de estar de muerte pero encima es que es elegante y fotogenica.
BesosEsther
boníssima la teva proposta!!!molt original i refrescant!!! :)
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaOhhhhhhhhh quina passada!!!! Deu estar bonissim!!!!mmmmmmmmmmmmm
ResponEliminaOstres, sorbet de salmorejo!!! quina pensada més original! amb aquesta crema tant refrescant, quin bon entrant!!
ResponEliminaÉste plato tiene muy buena pinta. Pero quería realizar una queja formal ya que todos tienen galletas con nombre menos yo. He escuchado que tus pizzas estan muy buenas... podría ser una forma de compensación... bueno, bueno, y algun panecillo de los que me gustan que nose como se escribir "brioche".
ResponEliminaEstimat amic Pere,
ResponEliminaVaig fer una suposició errònia, tot pensant que una galeta decorada amb el teu nom no seria del teu gust.. Veig que vaig equivocar-me. I com no, espero que un pizza i un brioix siguin pera tu una bona compensació per a que no m’ho tinguis en compte!!!!!!!!!!!!
També en breu, tindràs una super galeta! Petons
ostras quin plat mes original no??? la veritat que m'agradat molt.petons guapa
ResponEliminaUna recepta super original, mai se m'hauria acudit fer una crema de poma al roquefort. Tot i que jo canviaria el tipus de formatge.....
ResponEliminaUn petonet