Potser sembla estrany, però ho vaig veure un estiu a Thailàndia. Ens vam quedar estorats quan vam veure unes noies que demanaven un entrepà de gelat!
Em vaig quedar amb les ganes de tastar-lo i aprofitant La Recepta del 15 que aquest mes va de Gelats i Sorbets, ja havia trobat el moment de fer-ho!
La recepta base del gelat, l’he tret de la Lily del bloc Deliciós Mos. La veritat és que he provat algunes receptes de gelat de vainilla, el preferit de casa, i com aquesta cap!
Us animo a que el feu el gelat, i pels més agosarats.. en entrepà?
Us animo a que el feu el gelat, i pels més agosarats.. en entrepà?
Ingredients:
4 rovells d’ou
400 ml de nata (35% MG)
50 grams de fructosa (o 75 de sucre)
4 cullerades soperes de sucre invertit
1 cullerada de postra de vainilla en pols (o al gust)
50 grams de crocant
Preparació:
- Posem un bol de vidre al congelador.
- Batre els rovell d’ou fins que escumegin, afegim la fructosa i seguim batent fins que la mescla sigui blanquinosa. Reservem.
- Posem en un cassó al foc el sucre invertit per escalfar (no ha d’arrencar a bullir).
- Anem afegint el sucre invertit molt poc a poc i sense parar de remenar a la mescla dels ous i fructosa.
- Posem la mescla en el cassó al foc baix, i anem remenant contínuament fins que espesseixi una mica (no espessirà totalment). Quan la textura canvia una mica, ja està llest.
- Retirem el cassó del foc i afegim la vainilla i el crocant. Remenem fins que quedi ben incorporat.
- Deixem uns 10 minuts fins que refredi una mica i afegim la nata muntada a la mescla, amb moviments suaus i envoltants.
- Traiem el bol del congelador i afegim la mescla que es refredarà molt ràpidament. Tapem amb doble capa de paper film i posem al congelador.
- A la mitja hora, traiem del congelador i batem amb les varetes. Tornem a posar al congelador.
- Fem aquesta operació com a mínim les següents 2 hores (4 cops).
- Deixem congelar, un mínim de 4-6 hores i ja el tenim llest per consumir!
Bon profit!
Uala Eri, aquesta si que no me l'esperava! Sempre ens sorprens, eh? Això s'ha de provar, segur que el gelat és una autèntica delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Ostres!!!!!!!!!!!!!!! No l'havia vist mai i m'agrada, jo sí que el tastaré, gràcies.
ResponEliminaPetonets
BON dia Eri, aixo del bocata de gelat esta molt be, pero no mel puc emporta per treballa,oih,je,je. quina sorpresa quan vaig veure la recepta, m'agrada. molts petons i bon fin de semana
ResponEliminaMmmm de vainilla, el de tota la vida! Jo tmb l´he fet, cap al vespre el poso!
ResponEliminaPetons
Al meu pare li encantzaria, ell tot ho menja amb pa: el gelat, el meló, el flam...
ResponEliminajaajajaja....una proposta arriscada, pero s'ha de tastar!
ResponEliminaLa Isolda és la una autèntica devoradora de gelats. Li apassionen des de ben petita. Smb aixó la sorprendre seguríssim!
ResponEliminaEn petó guapi,
Esther
Si no lo veo no lo creo!!
ResponEliminaMe ha encantado!!! ;-)
Me has dejado de piedra.... ¿helado en bocadillo?
ResponEliminaTodavía no me he repuesto de la sorpresa.
Original es, desde luego.
Besos
Pero que has hecho Eri?...estás bien?...jejeje en la vida lo haía visto así,pero son de las codos cosas que más me gustan...habrá que probar...
ResponEliminaUn beso
Ostres m'has deixat ben gelada, un entrepà?! Al principi xoca molt però si els acompanyem de galetes perquè no un entrepà? Té molt bona pinta el teu ;)
ResponEliminaPetonsss
estrany??? que va! a Italia és molt freqüent!!!! està boníssim. T'ha quedat amb una cremositat increible!!! molts petonets bonica
ResponEliminaQuan he llegit entrepá de gelat he vingut correns, deia s'ha equivocat...jajajaj
ResponEliminaOriginal la presentació, mira que faig marrenades menjant...jajaja pero mai m'ha donat per menjar-lo aixi... ja ho tastaré ja... que aixo em diu que tinc que tastar-ho.
Guardo la recepte pq per al meu petit només vol gelat de vainilla.
Petons maca
Tant que m'agrada el pa i mai m'he fet un entrepà de gelat, molt original, si senyora!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana.
Quina sorpresa !!!!!!m'encanta....petons...
ResponEliminaJajaja molt original! Després del "bocata de calamares" tu ens portes l'entrapà de gelat de vainilla. Això s'ha de tastar :P A França em va sorprendre que posaven patates fregides a l'entrepà, jeje.
ResponEliminaPetons.
Belén.
Mira, perquè ens has posat la foto, perque si no no m'ho crec!!! jejeje. A mi l'altre dia una amiga em va dir que s'havia menjat un bocata d'albondigas, jajaja, avui en dia tot es possible!!! Petonets.
ResponEliminaVaja,vaja...Suposo que per aquesta gent el consum d´entrepà amb gelat deu ser un àpat contundent i nutritiu més enllà del concepte de llepòlia o capritx que li donem nosaltres, no?
ResponEliminaMolt original i gràcies per la recepta.
Que bo Eri!!! ara veig que no sóc rara, quan era petita m'agradava menjar pa amb gelat i tothom s'estranyava... I resulta que és freqüent a altres parts del món!! El meu, que encara s'està congelant... també l'he fet amb sucre invertit, és la primera vegada que ho provo de fer així, a veure què tal surt! La recepta me l'apunto ja que el de vainilla amb crocant és un dels meus preferits, i més si hi poso una mica de xocolata desfeta per sobre...!! petonets
ResponEliminaMai m’hauria imaginat un entrepà de gelat, per gustos........
ResponEliminaPetons
Estorada m'he quedat jo!!!! Però la idea m'agrada, és molt però que molt original!!!
ResponEliminaApa, quines coses s'aprenen per la blogosfera. No se m'hauria acudit mai presentar un gelat així. No sé com deu saber. Si és veritat que en algun restaurant he menjat una versió de pa amb xocolata i oli on la xocolata venia en format de gelat però mai amb la vainilla. Je,je m'agrada molt perquè la trobo molt original.
ResponEliminaPero que curioso y original!!
ResponEliminaNunca hubiera tomado un helado con pan, igual ahora que he visto el tuyo me animo.
Todos los días son de aprender...
El helado delicioso.
Suerte en el concurso.
Que curioso, nunca lo había pensado.
ResponEliminanaaaaaaaah, pan con helado??? y a qué sabía? cómo fue el resultado? contá!
ResponEliminaJa ho pots tornar a dir que és estrany això de l'entrepà. Encara que per gustos no hi ha res escrit. Tot i això a mi m'agrada saborejar el gust dels gelats i el de vainilla també és el meu preferit i potser el pa li treuria protagonisme, no ho sé. Tot és provar-ho
ResponEliminaPetons
El gelat té molt bona pinta, però s'em fa difícil imaginar-me'l dins del pa, encara que té que estar bo.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana maca.
Je,je,jeeeee.... Ja ho dic jo que ets la re-pera! Mira que jo faig entrepans a casa de coses inimaginables per la resta dels mortals, però amb gelat no se m'hauria ocorregut mai! Jo me l'imagino regalimant pels costats en mossegar-lo! Mmmmmmm una golafreria tremendament original! Petonets i molt bon cap de setmana!
ResponEliminaque xulo, un entrepà!! això sí, ha de ser ben bo...!! bé, antigament fins i tot el torró es menjava amb pa, o sigui que el pa és l'acompanyament perfecte per qualsevol menjar!!
ResponEliminauna salutació,
Ole mi mestre, desde luego viajando siempre se aprende y ves cosas sorprendentes,cuando he visto el titulo y la foto me he quedado de piedra.Buena idea y estupendo helado que tendre que poner en el tomo 6 pagina 1001 je,je
ResponEliminabon cap de setmana
petons
miquel
Òndia!, però s'ha de menjar al moment,no?... Mira que es descobreixen coses pel món... Fins i tot hi ha llocs on si en acabar l'àpat no fas un rot ho prenen com un insult, com si no t'hagués agradat...uf...Una proposta que no deixa indiferent. Però Jo probaré el gelat...sense el pa...A reveure!
ResponEliminaOstres Elen, que original!! No m'hauria passat mai pel cap fer un entrepà de gelat!!!!!!! Quantes coses que s'aprenen viatjant...
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
Aquest entrepà no deixa indiferent. El pastís de xoco és tota una delicia i amb el teu permís, me'n porto un trosset.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Muerta me quedao yo tambien.
ResponEliminajajaja.
Y una creer que lo ha visto todo en la vida. ajajaja.
Besos
M'agraden tant els gelats que fins i tot així me'l menjaria.
ResponEliminaMolt original la proposta.
Que original!!!. eso habrá que probarlo, seguro que nos sorprende. un beso.
ResponEliminaostres que bo i ademes super original jaja en entrepá,m'agrada molt,petons guapa.
ResponEliminaRealment sorprenent!. A més de receptes noves, també descobrim costums d'altres llocs del món, que interessant!.
ResponEliminaEncara que jo no sé com ho portaria això de l'entrepà de gelat, je, je.
Que no te quepa la menor duda de que lo probaré...qué curioso! Gracias por compartirlo!
ResponElimina¡Qué buena pinta!, yo me animo a probarlo que seguro que está buenísimo. El pastel de chocolate te quedó tremendo.
ResponEliminabesitos
està clar que l'entrepà ho admet tot, oi? no me faria res tastar-lo, té molt bona pinta!
ResponEliminaPero esto es una pasada,es original de verdad y de esas cosas que nunca se me hubieran ocurrido.
ResponEliminaEsta vez nos has traido una delicattesen.
Besos Esther
Bocabadat, esmaperdut i astorat!! Forts aplaudiments!!!!!!!!
ResponEliminaMai m'hauria pogut imaginar un entrepà de gelat, enhorabona per l'originalitat!!
ResponEliminaQue diferente... Nuca lo ya provado pero me quede curiosa : ) Se ve muy bueno en las fotos. Como mi madre lo diz " creciendo y aprendendo" Gracias por la receta.
ResponEliminaBesitos guapa!
Increible¡¡ Un helado con pan. No se si me atrevería a probarlo, junto o separado. Ya que lo propones y parece delicioso, lo mejor es probarlo tal y como aparece en la foto. Tu imaginación no tiene límites. Felicidades.
ResponEliminam'agrada la idea.... possiblement m'atreveixi a provar-ho amb algun tipus de pa dolç ... tipus briox .. però m'agradaria més provar-ho a la mateixa Tailandia ..
ResponEliminauna abraçada
M'ha sorprès molt aquest entrapà de gelat. Haig de confessar que no ho havia vist mai.
ResponEliminaUna proposta molt atrevida.
Bona cuina
Si que es curiosa la receta , pero tengo que probarlo, me ha sorprendido mucho
ResponEliminamil besosssss
Ostres!!! m'he quedat sorpressa amb aquesta recepta!! jajaja bueno, imagino que tot es probar-ho, segur que te un sabor molt bó! Petons
ResponEliminaUna combinación interesante, en vez de galleta en el helado ponen pan no? Bss
ResponEliminaHi ha coses extranyes, pero un entrepà de gelat???? no ho havia sentit mai, pero haig de dir que queda de mort
ResponElimina