Vaig ser l’afortunada de guanyar el sorteig del mes passat que proposava Film & Food que anava de receptes gregues.
Com podeu imaginar em va fer molta il·lusió i més encara quan vaig obrir el paquet: Unes meravelloses olives de Kalamata i un llibre de receptes de cuina grega.
El llibre ja està ple de pos-it per anar fent les receptes i avui us deixo amb unes Galetes de sèsam, a les que només he variat dos ingredient, llima per llimona i farigola per romaní. Les vam tastar fa uns dies a un sopar a casa i a tots ens van agradar molt.
Noies, moltes gràcies per aquest fantàstic regal!
Espero que us agradin!
Ingredients:
150 grams de farina
3 cullerades de llavors de sèsam
L’escorça ratllada d’una llima (o llimona)
2 cullerades soperes de romaní fresc picat (o farigola)
½ culleradeta de sal
Pebre
2 cullerades soperes de mantega
Aigua freda
1 clara d’un ou petit
Preparació:
- En un bol posem la farina, 2 cullerades del sèsam, la llima, el romaní, la sal i el pebre i remenen.
- Tallem la mantega a daus i l’anem incorporant poc a poc a la mescla fins que quedi una textura de pa ratllat.
- Anem afegint l’aigua freda mica en mica, fins que ens quedi una massa consistent i uniforme.
- La passem a la taula de treball prèviament enfarinada i l’estirem amb el corró fins que quedi una capa fina.
- Tallem les galetes amb el tallador de galetes que tinguem. Les pintem amb la clara d’ou i posem pel damunt les llavors que havíem reservat.
- Les posem al foc pre escalfat a 170º entre 20 i 25 minuts, fins que quedin torrades.
- Les retirem i deixem refredar al damunt d’una reixeta.
- Per conservar, guardar en una caixa hermètica.
Bon profit!
ostres quina recepta mes bona,la veritat que tenen d'estar mmmm,felicitats per aquests premis,la veritat que els veig fantástics,tot be?.petons
ResponEliminaVaja i jo sense provar-les ahir,eh???La propera farem un super berenar d'acord?
ResponEliminaAquestes galetes tenen una pinta estupenda, com ens tens acostumats. Quins regals més xulos!!!
ResponEliminaPetonets
Que maravillosas, tienen un aspecto estupendo...
ResponEliminaA ver que recetitas nos preparas con ese libro estupendo ... ¿las veremos no?
Besines
Nieves
Molt bona pinta...!!!!!!
ResponEliminaqué galletas más ricas, son buenísimas.
ResponEliminaEstupendo regalo, me encanta la cocina griega.
Besos
Un bon regal, felicitats!!! i unes galetes fantàstiques!!! bon cap de setmana!
ResponEliminaSempre van bé unes galetes i aquestes no les he provat mai. Tenen un molt molt bon aspecte.
ResponEliminaMoltes felicitats pel premi. Ara ha explorar el llibre de cuina grega.
Eri,
ResponEliminaEnhorabona pel premi i anoto la recepta de les galetes.
Fan una pinta exquisita.
Com fa dies que no he estat per aquí, vaig llegint de mica en mica, els teus posts anteriors.
Salutacions.
:)
Ohh!! la recepta té bona pinta, potser algun dia la faig
ResponEliminaApa, quina bona pinta,les galetes. Podies haver-les portat ahir, per berenar,eh!
ResponEliminaPetonets.
Que bones deuen estar.. només per les fotos ja es veu.
ResponEliminaSi no tingués la cuina feta un cristo perquè estic fent dissabte del rebost... les faria ara mateix!! No trigaran gaire...
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana guapa!
Les galetes salades m'agraden moltissim, però son massa adictives, aquestes les haig de provar.
ResponEliminaEnhorabona pel premi, ja anirem veient les receptes que segur faràs.
ResponEliminaEls teus convidats deuen estar molt contents amb tu, les teves receptes sont de 10 i aquestes galetes una maravella.
Petons maca.
A gaudir del regal i de les galetes, que semblen d'allò més saborós!
ResponEliminaHummm, nada más entrar me huele a galletas, qué buenas...
ResponEliminaMe voy con buen sabor de boca.
Un beso.
OOOOOOOOOOOOhhhh! Què bones han de ser aquestes galetones i tu que les presentes així tan bé...Molt bé, tu ves treient post-it's i fent receptes que a mi m'encanta tot el que fas! A mi també em va agradar molt conèixer-te!! De moment he aconseguit una connexió a pedals, alguna coseta us podré seguir...Molts petonets!
ResponEliminaquines galetes.. se'm fa la boca aigua només de mirar les fotografies
ResponEliminaMoltes felicitats, Eri!! :D Així m'agrada, que ja treguis partit del regal! Aquestes galetes tenen pinta de ser tant aromàtiques com cremoses, com m'agradaria tastar-les!! jaja Veig que d'aquí poc tindrem una experta en gastronomia grega :)
ResponEliminaMolts petonets!!
Anna
Felicidades por el premio y ya le estas quitando possit al libro con estas fantasticas galletas con sesamo, me gusta la cocina griega asi que estare atento a tus proximas recetas de esta pais mediterraneo.
ResponEliminate han quedado muy bonitas y ricas seguro me gusta todos los ingredientes que lleva.
Bona setmana i fins dijous
petons
miquel
Quein regal més maco, moltes felicitats pel premi i per les galetes, semblen delicioses!! un petonet
ResponEliminaVaya galletas más ricas!!! Las fotos son tan impresionantes que me parece que las saboreo, jejeje!!! Me quedo. Un saludo.
ResponEliminafelicitats pel premi... no més faig que mirar-me aquesta llauna d'olives de kalamata... i aquestes galetones.. no se per on començaria!! fantastiques
ResponEliminaUna abraçada
Moltes felicitats per aquest premi tan saborós! Jo també tindriua el llibre ple de punts per anar fent les receptes...
ResponEliminaLes galetes tenen una pinta fantàstica!!!
Petonets!
Anna
ja em vaig morir d'enveja quan vaig veure que eres la guanyadora, i ara més amb aquestes galetes!!!!! són fantàstiques, i amb sèsam? jajajaajajja. Molts petonets bonica
ResponEliminaUnes galetes boníssimes!!!! m'encanten!! Moltes gràcies per fer aquesta entrada i el detall de posar els regals!!
ResponEliminaMolts petonets guapa
Que regalazo Eri,así que estámos de estreno...te has lucido con la receta....me gustaría tener ese sésamo negro,como puede ser que no lo haya visto?...jejeje
ResponEliminaLo buscaré.
besotes
Aquests llibres de la Parragón son una meravella, tenen receptes molt bones i molt fácils.
ResponEliminaT'han quedat molt be les galetes.
Petons
Felicitats pel premi!!! Quin bona pinta!!!
ResponEliminaAh !! debio ser mientras que estuve de vacaciones,no sabia que lo habias ganado!! Enhorabuena,pero la verdad no se porque te la doy porque tu trabajo cocineril se merece ese premio y muchos mas.
ResponEliminaSolo basta mirar estas galletitas,ya se ve una gran cocinera detras de ellas,me ha encantado la receta.
Besos mil,Esther
què bones!!!moltes felicitats!!! :)
ResponEliminaJo tinc aquest llibre, té receptes molt xules!
ResponEliminaM'agrada la mida de les galetes, millor dues de petites que una de gran!
Petonets.
Quines galetes noia!!! Tenen un aspecte fabulos! ;)
ResponElimina