Fa uns anys vaig trobar, no recordo on, si en un llibre, revista, xarxa... una sopa de peres amb gorgonzola i brandy.
La vam tastar per Nadal i ens va semblar una sopa increïblement bona. La barreja de la pera amb el gorgonzola i el toc final que li dona el brandy, van fer d’aquesta sopa una de les preferides de la família.
He volgut aprofitar aquest sabor per fer aquest rotllets tan senzills i que avui us presento i amb els que participo en l'HEMC 55 que aquest mes l’amfritiona és la Sònia del bloc L'Exquisit:
Espero que us agradi!
Ingredients per 6 rotllets:
6 llesques de pa de motllo
2 peres “conference”
1 cullerada de mantega
Un bon raig de brandy
100 grams de formatge gorgonzola
Un polsim de pebre blanca
50 grams de nous picades
Cibulet (per lligar el rotllet)
Unes fulles d’enciam
Preparació:
- Traiem el formatge una mica abans de preparar els rotllets per que sigui més fàcil treballar-lo.
- Pelem i tallem les peres a quadrats petits. En una paella posem la cullerada de mantega i quan sigui fosa afegim els trossos de pera i ho deixem coure uns minuts a foc alt, remenant de tant en tant. Afegim el brandy baixem el foc al mínim i deixem fins que redueixi. Retirem i reservem.
- Agafem el pa de motllo, i amb un corró l’aplanem fins deixar-lo ben prim. Posem el gorgonzola en un bol amb el polsim de pebre i amb una forquilla l’aixafem fins deixar-lo amb textura de crema.
- Untem el pa amb una capa del formatge, al damunt li posem els trossos de pera i unes quantes nous. Per donar-li un toc de color, podem posar-li algunes fulles petites d’enciam.
- Enrotllem i lliguem amb el cibulet i llestos per servir.
Nota: Aquests rotlles poden servir-se freds (guardar a la nevera fins el moment de servir) o bé tebis (donem un cop de forn uns minuts, només fins que el formatge comenci a fondre’s)
Bon profit!
Uns magnifics rotllets!!... i 10 de presentació..
ResponEliminaUna abarçada
Veus, aquesta si: la pera amb gorgonzola l'hem tastat i ens encanta!!!!!!!!! La propera vegada hi afegiré el brandy.
ResponEliminaM'agraden tant les teves presentacions!!!!!!!
Unes fotos precioses!
Petonets.
Com vols que no ens agradin? la peria i el gorgonzola lligueen perfectament, ara caldrà convidar-hi el brandy. Una presentació de 10 !!
ResponEliminaMolt bons aquest rotllets, m´agrada molt el gorgonzola i amb la dolçor de la pera, bestial!!! molt bona presentació i foto!!!petonets
ResponEliminaDespres d'aquesta presentació, no us fa pena menjar-vos aquets rotllets?,jaja
ResponEliminaPetonets
Qué bo i molt ben presentat!!! Besets!!
ResponEliminaLa pera lliga molt bé amb qualsevol formatge. T´han quedat uns rotllets ideals per gaudir-los en un sopar d´estiu a la fresca i amb una copeta de cava. M´agrada la llaçada...
ResponEliminaEl formatge gorgonzola està de muerte!!! ara tinc prohibits els formatges... però algun dia em desmarcaré i pecaré!!!
ResponEliminaOstres, Eri,quins rollitos mes bons! la pera i el gorgonzola els tinc catats, pero el raig de brandy...aixo s'ha de tastar!
ResponEliminaGracies per participar al HEMC, recorda q pots participar amb dues receptes
quina passada Eri!!!! la primera foto és de revista!!!!! ets una artista nena!!! han d'estar boníssims!!!! molts petonets bonica
ResponEliminaAixo esta de mort, jo m'ho faig amb sandwich calent, aixi q aquesta versió per l'estiu te que estar de mort.
ResponEliminaPetons
Ay se me salen los ojitos!...que cosa más rica y más bonita! Excelente aportación!
ResponEliminaBesitos!
Eri que buen rollete que me traes hoy y como tube la suerte de verlo entre bastidores te vuelvo a decir que debe de estar muy bueno y la presentación digan de la mestre.Ala tomo 5 paguina 520
ResponEliminapeto
miquel
El gorgonzola i la pera queden bonissim!! Segur que aquests rollets són un èxit!
ResponEliminaJo demà presentaré la meva proposta que a aquest pas se'm passsa el dia! jejeje Ara la començaré a escriure :P
Un petó!
Aquests rotllets no sé si me'ls menjaria o els emmarcaria per a fer bonic...Noia caic de cul cada vegada que veig una recepta teva! Han d'estar boníssims, verdura+formatge= plat meu preferit! Petonets.
ResponEliminaUhm!! Gorgonzola mío!!!!!!!! Avui publico amb gorgonzola també. Les peres les he tastat amb rulo de cabra, i m'encanta així que ho tastaré aviat.
ResponEliminaUn petó gegant Eri,
Esther
Que delicia de rollitos y que foto tan buena. me encanta!!!. besos
ResponEliminaUna aportación extraordinaria al HEMC.
ResponEliminaBesos
qué receta más rica, me encanta. La pera con el queso es una delicia. Un 10
ResponEliminaBesos
Pera i gorgonzola!!! Quina combinació més deliciosa!!!
ResponEliminaEri Hello!
ResponEliminaOtra receta maravillosa presenta qu, fue maravilloso!
Besos ...
Quina recepta!
ResponEliminaQuina cosa mes bona!!! M'encanta la combinacio del farcit... me l'apunto!!! ;-)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Quins rotllets més bons, pero dubto entre tebis i calents. La presentació com sempre molt bonica.
ResponEliminaPetons.
la pera amb el formatge blau dóna un resultat bàrbar, oi? estic segur que dins d'aquests rotllets estarà boníssima!
ResponEliminaEstos rollitos tienen que estar de lujo, Eri eres un crak, besos.
ResponEliminaSón excel·lents! La pera amb formatge és boníssima. És una proposta boníssima.
ResponEliminaUna abraçada!
"fem un mos" Sión
ResponEliminaUns rotllets de molt bon rollo, han d’estar deliciosos
Petons
Qué pasada de rollitos.
ResponEliminaSon espectaculares, me ha alucinado la foto. Dan ganas de agarrar uno y comérselo.
Besos
quina cosa mes original i segur que molt bona,petonets
ResponEliminaPeres i gorgonzola són una combinació favulosa. I la presentació en rotllets queda super elegant, ideal per a un dia de convidats ;)
ResponEliminaMolt bona proposta. Hi ha qui diu que potser en calent també estaria bé..., podria ser que si.
ResponEliminaM'agrada molt recepta. Ideal per fer un sopar en plan pica-pica
segur que els agrada !!! perfecte com sempre...
ResponEliminapetonets
Quina presentació més xula Eri
ResponEliminaDeu estar boníssim
Bona cuina
Ostres nena, quines plantes més xulis que treus sempre. Aquests rotllets són im-presionants (com diu el Jesulín)
ResponEliminaUn petonet
M'agrada la teva cuina. Em quedo per aqui ;)
ResponEliminaTinc pendent aqueta combinació de peres amb gorgonzola. Quins fotos nena!
ResponEliminaPetons
Que pasada de presentación Eri,estás que lo bordas todo!La combinación la he probado y es riquísima...un buen rollo.
ResponEliminaBesos
Quina passada, t'ha quedat genial!! A tothom li encanta la combinació peres i gorgonzola... llàstima que a mi no m'agrada el formatge!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Qiuna passada de rollets!! Deliciosos!!!
ResponEliminaQuin entrant més bo!!Me l'apunto!!
ResponEliminaAh!Les fotografies super maques!!!!
Emma
Hola ¡¡ vendo re-dirigida desde Margot, ¡¡que lindo rollito, una pena que no entienda algunos ingredientes, como muchas de las recetas tan maravillosas que tienes en tu blog, me gustan mucho las fotos pero no las letras je je.
ResponEliminaDe todas formas felicidades por tan magnifico blog.
Saludos desde Almeria.