Una setmana força complicada, m’ha tingut bastant apartada del bloc i de poder visitar i comentar els blocs com habitualment faig. Posar-me al dia, serà força complicat, però no per això deixaré d’intentar llegir les vostres receptes. Ja sabeu que no em perdo ni una!
Tenia previst publicar la Coca de Sant Joan el dia 24, ja que havia fet de diferents tipus: la de fruita que és la que avui poso, de crema pastissera, de xocolata i de llardons, però ni les fotos vaig poder fer!
Amb aquesta Coca participo en el repte mensual proposat pel bloc Memòries d'una cuinera.
Espero que hagueu passat una Bona Revetlla!
Ingredients per a la massa mare:
125 grams de farina de força
75 ml d’aigua (pot ser necessari una mica més)
¼ d’una culleradeta de cafè de sal
5 grams de llevat fresc
Ingredients:
250 grams de farina de força
3 grams de sal
20 grams de llevat fresc
1 ou
35 ml de llet
50 grams de mantega temperatura ambient
La pell de mitja llimona ratllada
La pell de mitja taronja ratllada
50 grams de fructosa (o 75 grams de sucre)
10 ml de rom
10 ml d’aigua de tarongina
Ingredients per al cobriment:
Pinyons, fruita confitada, 1 ou i sucre
Preparació de la massa mare:
- En un bol, posem la farina i la sal. Barregem. Diluïm el llevat fresc en una mica d’aigua.
- Anem afegint a la farina, l’aigua i el llevat diluït i la treballem fins donar-li consistència. La deixem tapada amb un drap fins que dobli el volum. La podem deixar tota la nit a la nevera tapada amb paper film.
Preparació de la coca:
- Posar a la panificadora (programa d’amassar i llevar) els ingredients en el següent ordre: l’ou, la llet, la mantega a temperatura ambient, el rom, l’aigua de tarongina, el llevat esmicolat i l’escorça ratllada de la llimona i taronja. Després posem la farina i a sobre el sucre o fructosa i la sal.
- En el segon procés d’amasat afegim la massa mare.
- Un cop finalitzi el procés d’amassar, traiem la massa, la posem en un bol tapada amb un drap en un lloc calent i sense corrent d’aire i la deixem doblar el volum.
- La posem en el marbre de treball que haurem posat una mica de farina tamisada, i amb el corró l’estirem donant-li la forma de la coca.
- La deixem de nou doblar el volum. Pintem la coca amb ou batut, i afegim els pinyons i fruita confitada. Li posem sucre per tota la coca.
- Portem al forn pre escalfat a 190º durant 20 o 25 minuts, fins que estigui cuita i daurada.
- Retirem del forn i la deixem refredar.
Bon profit!
apa, quina coca mes bona...temps per menjar-te-la si q tindiries, espero...
ResponEliminaEm preguntava perquè no publicaves...Es veu molt esponjosa. Suposo que t´ho vas passar bé fent-la. oi?
ResponEliminaTé una pinta espectacular!!! Espero que comencis a tenir més temps i ens deleitis amb coses tan xules com aquesta coca
ResponEliminaPetonets!
Sandra
Tranquila, jo encara no he publicat la meva,jaja.
ResponEliminaEs un rotllo, anar tant de bolid!!!
Fa una pinta fantastica.
petonets
Qué maca que t'ha quedat! Jo estic com tú de cul tota la setmana i ara vaig a intentar escriure alguna coseta.
ResponEliminaPetonets maca!
Esther
Es difícil posar-se al día, tu tranquil.la ;). Al menys has pogut fer les coques!!! Jo no he pogut i em moro d'enveja quan veig les vostres... Aquesta t'ha quedat fantàstica!!! Petonets.
ResponEliminaHola macaaa!!
ResponEliminasi que has estat desconectada... jo aquest 3 dies també, per fi un cap de setmana tranquil amb els nens.
Vaja coca l'any vinet vinc a casa teva.
Petonets
Veo que estamos un poco en las mismas. yo entre cerrar casa y organizar nevera para abrir casa y organizar de nuevo nevera, se me ha pasado la semana. La coca se ve deliciosa, yo no he podido hacer ninguna este año, pero con todas las que he visto, me he quedado con las ganas. Un beso guapa.
ResponEliminaApa!! quin goig que fa aquesta coca, has estat fora descansant eh?????? jo casi que estic més estresada i tinc ganes de tornar a la feina, els nens son esgotadors......
ResponEliminaUn petonet
Guapa, guapa, guapa. Una coca magnífica
ResponEliminaBona cuina
Per anar tan de bòlit t'ha quedat una coca espectacular!!!
ResponEliminapetonets guapa!
S'ha fet esperar aquesta coca però ja veig que s'ha vestit de gala. Fantàstica!
ResponEliminaUna abraçada
Ja m'extranyaba tants dies sense veure't, però pensava que estaves ja de pont.
ResponEliminaUna meravella la coca, té molt bona pinta.
No he posat l'enllaç, només era agraïr a la gent que m'ha votat, però si vols veure la recepta es la 2: http://lacociadecristina.blogspot.com/2011/06/las-dos-finalistas-para-el-concurso.html#comments
Però no et sentis obligada Elen, només vota si t'agrada i si no, no passa res.
Espero que hagis menjat molta coca aquest dies amb tanta quantitat que has fet.
Petons maca.
Què maca !!Es veu molt esponjosa!
ResponEliminaFelicitats!!
Emma
Me imagino lo deliciosa que debe ser, esas frutas glaseadas son una tentación.
ResponEliminaBesos
Uma receita maravilhosa! Deve estar muito boa
ResponEliminaUna coca tan bona.. les fotos fan venir ganes de fer-ne una queixalada.
ResponEliminaQue colorazo bueno tiene esta coca Eri!!! me encanta como te ha quedado!!!! las fotos hablan por si solasssss!!! aisss que rica omaaaaaa!!!!
ResponEliminaque tengas una maravillosa semana, amiga!!!
:)
quina cocaaaaaa,la veritat que esta tant bonaaaa,i a tu t'ha quedat super be,petons
ResponEliminaAquests dies tots anem de bòlit!
ResponEliminaPerò has tingut temps per fer una coca fantàstica, t'ha quedat genial!
Felicitats Eri, et va quedar preciosa!!! sembla de pastisseria, de veritat! :) petonets
ResponEliminanena! ni la Valenciana i el forn Mistral! per la revetlla de Sant Pere vinc a casa teva!!!! t'ha quedat espectacular!!! a veure si la propera vegada el brioix em queda com el teu!!!! ets una artista. Gràcies solet per participar. Petonets
ResponEliminaNena, quina coca súperbona! jo em vaig menjar un bon trosset, tot i que estic a dieta i tinc algun lector del blog que si poso una recepta que no és de dieta comenta amb "recochineo" que quina "dieta" que faig......... aix!
ResponEliminaEspero veure les altres receptes, guapa!
Petons!
Ep, la coca molt maca però espero que no sigui res important el que et fa estar apartada.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar al memòries.
Molts petonets.
Ondia!! l'aspecte d'aquesta coca és d'autèntic professional!!..
ResponEliminaUna abraçada
Te ha quedado de lujo, preciosa y tiene que estar muy rica.
ResponEliminaUn beso
quina bona pinta!!! jo també en volia fer una pero el de sempre... que passen els dies i no et dona temps de res!! segur que estava bonissima. ara que estic de nou per aqui ja no em perdre les teves receptes. petonets maca
ResponEliminaSe ya quedado con un aspecto delicioso... Ya comia un troco, se ve muy buena : )
ResponEliminaBesitos
Ai Eri, t'entenc tant... El juny, si no fos per la caloreta (si se'n pot gaudir) i per Sant Joan i alguna festeta és tant intens, que arribes a la revetlla treient la llengua...Doncs tot i així la coca t'ha quedat de luxe, noia. Es veu deliciosa. I ja m'imagino les altres coques, sense veure la foto...Espero que la complicació se t'hagi solucionat i puguem gaudir de les teves receptes i fotos tant precioses. Un petó.
ResponEliminaDichoso tiempo Eri,yo voy igual...cuando empiezan las vacaciones escolares ya todo se desmadra,horarios comidas,lsas salidas em fin,hasta septiembre es imposible la disciplina en mi cas....La coca se ve divina,desde luego las que rondan por la blogesfera no se pueden ni comparar con la de pasteleria,que nivelazo hay,eh!
ResponEliminaTe mando un beso y me alegré mucho al saber que todo va muy bien ;))
Quina coca més maca que t'ha quedat!! Ja poden anar tancant les pastisseries de la teva zona!! Petonets!
ResponEliminaMuy buena pinta que tiene esta coca, la verdad Eri estas echo un crack, besos.
ResponEliminaQuina bona pinta!!! Ja me'n menjaria una tallet...
ResponEliminaEspero que les coses se't vagin calmant. Tots passem èpoques que el dia se't fa curt per a tot.
Tiene unas aspecto delicioso.
ResponEliminaMi marido no hace más que pedirla, pero como que no me atrevo con esta masa...
Besos.
Bé, un clàssic que no pot faltar. En a mi, particualrment, les coques de sant Joan que més m'agraden són la que has fet i la que porta crema.
ResponEliminaTantes coques vas fer? Jo amb una ja anava estressada!!! T'ha quedat de pastisseria de luxe!
ResponElimina¡Qué buena pinta tiene!, deliciosa.
ResponEliminabesos
Jo no he parado de ver cocas estupendas esta semana,la verdad es que vaya bolla que teneis en Cataluña mas deliciosa,la tuya se ve buenisima.
ResponEliminaTengo que implantar esta tradicion en Asturias!!!!
besos esther
T’ha quedat espectacularment bonica. A mi la fruita confitada no m’agrada massa, però m’encanta el color que li dóna i n’acabo posant igualment (després la regalo als altres comensals, menys la taronja que sí m’agrada).
ResponEliminaQuantes coques vas fer. Llàstima que no poguessis fer fotos a la de xocolata, jeje!! :P
Molts petonets bonica!
Les coques m'agraden TOTES, però tinc especial debilitat per les de cabell d'àngel i per les de fruites confitades (cireres, meló i taronja) amb pinyons.
ResponEliminaPer tant me n'emporto una d'aquestes que tan bé llueixen a la foto!
Eri Hello!
ResponEliminaUna receta bien, tu blog es maravilloso!
besos,
Andrea ....
Ja fa una estona que em mire blogs i veig coques de Sant Joan i la teua també és fantàstica!!! Quina llàstima que estic a règim i tinc prohibidíssims els dolços. Però, si haguera de "pecar", triaria una mossegada bona de la teua coca. Salutacions
ResponEliminaEstupenda coca... qué fotos, se come con la vista.
ResponEliminaUn beso.
Eri, no em puc creure que m'oblidés de posar-me a seguidors del teu blog!! Ara mateix me'n faig :)
ResponEliminaT'haig de dir dues coses: una, que aquesta coca té una pinta que tomba d'esquenes, m'hauria encantat provar-la! I dues: per Sant Joan vaig fer les brotxetes de formatge de cabra amb melmelada de tomata i sèsam que havia vist al teu blog i van ser un èxit total! :D Moltes gràcies per penjar la recepta :)
Petonets,
Anna
(de "la felicitat es menja" jeje)