Pàgines

dijous, 30 de juny del 2011

Loukoumades



Per aquest mes el bloc Film & Food ens proposava fer alguna recepta de Grècia. No he estat, però si que coneixia alguns dels plats típics de la seva gastronomia.

Mirant i remenant per a la xarxa, vaig trobar unes postres, els Loukoumades, uns panets dolços recoberts d’un almívar de mel. Molts similars als dolços de Turquia, que si he provat, em vaig animar a preparar-los.

No he trobat masses receptes i la majoria en anglès, amb el problema que això suposa en alguns casos i sobre tot per a les mesures.  Doncs bé, el resultat ha estat prou satisfactori, però no se si el seu sabor és l’autèntic, ja que crec que no he aconseguit la textura de la massa, segons deien algunes receptes.

Com a casa no són massa de mel, he fet un almívar suau i per acompanyar-los he posat un iogurt grec ben fresquet i uns tallets de figa que li van de meravella al iogurt i així aprofitava per posar l’ingredient secret que ens demanaven les noies del Film &  Food.

Espero que us agradi!

Ingredients per uns 25:
200 grams de farina
15 grams de llevat
50 ml de llet tèbia
50 ml d’aigua tèbia (potser cal afegir una mica més)
1 cullerada petita de sal
1 cullerada petita de sucre
¼ de cullerada petita d’essència de vainilla
¼ de cullerada petita de nou moscada

Ingredients per a l’almívar:
125 grams de mel
50 grams d’aigua
1 cullerada petita de suc de llimona
1 cullerada petita de canyella
Necessitarem a més, oli vegetal per fregir-los i sèsam

Ingredients per a acompanyar:
1 iogurt grec
Figues




Preparació de la massa:
  • En un bol, posem el llevat, amb el sucre i la llet i ho deixem durant uns cinc minuts.
  • Afegim l’essència de vainilla, la nou moscada i la sal. Afegim la farina i l’aigua de mica en mica i alternant, tot remenant fins deixar una massa espessa però suau.
  • Deixem la massa tapada amb un drap fins que dobli el volum.
  • Un cop hagin doblat el volum, posem abundant oli a escalfar en una paella, i amb dues culleres anem formant boles i les posem a l’oli, fins que estiguin daurades. (Així és com s’indica a la recepta, però a mi la massa em va quedar més consistent i era més fàcil fer boles amb les mans).
  • Les anem retirant i posant al damunt d’un paper absorbent per treure l’excés d’oli.
Preparació de l’almívar:
  • Posem en un cassó la mel, l’aigua i el suc de la llimona a foc mig i anem remenant de tant en tant fins que la mel es dissolgui. Retirem el cassó del foc i hi afegim la canyella i remenem fins que s’incorpori.
Aquest almívar, és molt suau, si es vol més espès, reduir la quantitat d’aigua.
Muntatge del plat:
  • Posem el iogurt grec com a base en el plat. Anem banyant-los en l’almívar i els disposem al damunt del iogurt. Els hi posem una mica de llavors de sèsam pel damunt i acompanyem amb unes figues tallades a trossos.
Es serveixen tebis. Posar els iogurt grec no és de la recepta original, però li dona un punt de frescor i suavitza la dolçor de la mel.


Bon profit!

48 comentaris:

  1. ¡Qué buenos! vamos a descubrir un montón de recetas y blogs. Un saludo

    ResponElimina
  2. Que delicia se yan quedado... Se ve muy buenos : ) Me ya encantado la receta.

    Besitos

    ResponElimina
  3. Tens raó amb el iogurt queda més refrescant. No coneixia aquests dolços, però tenen una pinta fantàstica.
    Petons.

    ResponElimina
  4. No conocía estos dulces, pero se ven muyy apetecibles. Muy bonita presentación ;)

    ResponElimina
  5. Una proposta fantàstica!! i que són aquestes cosetes negres... sèsam? jaajajajajaja, que fariem sense ell? petonets guapa

    ResponElimina
  6. Avui es un goig passejar per la red i veure coses tan bones i mediterráneas
    Petons

    ResponElimina
  7. l'aspecte és d'allò més temptador... segur que era una menja dels Déus de l'Olimp...
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. moia dons te d'estar molt bo,ademés ja només per lo maco que queda,ets una artista,un petó

    ResponElimina
  9. T'han quedat perfectes! i la presentació es de 10 com a mínim!!!

    ResponElimina
  10. Dons tenen una pinta fantàstica, tampoc els coneixia i ja m'he guardat la recepta per tastar-la, gràcies.
    Petoents

    ResponElimina
  11. Más o menos lo he entendido todo... ;-)
    Voy a acabar habando catalán!!

    ResponElimina
  12. Jo els he provat a Grècia. Tot i que no sóc gaire de mel em van agradar força. Els teus tenen un aspecte molt suculent.

    ResponElimina
  13. Noia, no sé si és perquè he llegit que era pa o què però es veu deliciós! Així, en petitet, m'encanta!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  14. Qué ricos! Tienen una pinta deliciosa y combinados con el yogur y los higos tienen que quedar fantásticos.
    Un beso.

    ResponElimina
  15. Parecen riquísimos y muy bonita presentación.
    Saludos

    ResponElimina
  16. Quina presentació!! t'ha quedat de luxe! La noxstra recepta és més senzilla però t'avanço que porta el mateix acompanyament!! És clar l'ingredient secret obligava...
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  17. No els havia sentit mai, però em sembla que m'agradarien molt. Me'n podries enviar per berenar.... :P
    Petonets!

    ResponElimina
  18. Enhorabona per aquesta super proposta!! aquests panets amb l'almívar han d'estar de mort!! quina cosa més bona! i l'ingredient secret amb el iogurt boníssim!
    Moltes gràcies per participar!!
    Un petó ben fort

    ResponElimina
  19. Pues no sé si tendrán el sabor original, pero el aspecto es inmejorable.

    ResponElimina
  20. Cuantas recetas vamos a descubrir... es lo mejor de estas propuestas.

    Me parecen deliciosos.

    Besos

    ResponElimina
  21. M'encanta la teva proposta!!
    Amb "lo panarra" que sóc, si hi afegim almívar de mel, sèsam, iogurt grec i les figues em lleparé els dits una bona estona segur!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  22. Això té una pinta tremenda!! m'encanta!
    petonets
    Sandra

    ResponElimina
  23. Fa una pinta fantástica i les fotos....com sempre.
    Petonets.

    ResponElimina
  24. A mi no m'entusiasmen les figues, però aquestes amb la pinta que tenen i conjuntament amb els pastissets, ara mateix li faria una bona caixalada....
    Petonets

    ResponElimina
  25. Només hi ha una manera de posar nota a aquestes boletes tant temptadores: probar-les!, no saps què donaria per clavar-hi les dents!, es veuen tan cruixents... Una abraçada.

    ResponElimina
  26. tenen una pinta excel·lent, aquest oucomballa.... o com se diguin! això sí, el iogurt, que no falti mai... aquests grecs!

    ResponElimina
  27. No coneixia aquests dolços grecs, quan vam estar a Kalymnos per setmana santa no el vaig veure... Però encara que no sàpigues com són els autèntics, crec que t'han quedat fantàstics ;)

    ResponElimina
  28. Tenen pinta d'estar molt bons, però força dolós veritat?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  29. Fantàstica proposta amb una presentació de 10 !!!! Seguríssim que estan mmmmmmmm
    Petonets
    Lily

    ResponElimina
  30. ¡Guauuu!, está espectacular. Las fotos son preciosas.
    besos

    ResponElimina
  31. Quina pena no poder probar esa delicia mañana.
    Creo que no te había contestado al correo, cuanto siento que no puedas venir.
    pero nos vemos en el próximo sarao.
    Mil besos

    ResponElimina
  32. T'han quedat espectaculars i les fotos esplèndides. El sèsam negre sempre dóna un toc especial als plats. M'encanta!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  33. ummm tiene una pinta buenisima y la foto preciosa!!!!! Un besote

    ResponElimina
  34. Me sumo a lo dicho por MARGOT,me apena que no puedas venir,pero me alegra el porqué no vienes,con lo cual,que paséis un lindo día....otro pan que te ha queado de vicio,aunque lo lo conocías.

    Un beso grande

    ResponElimina
  35. ole ole eres una crak de verdad cada dia mes sorprendes mas divina presentacion.
    que tengas buen dia hoy con la familia se lo merece tu cuñado
    petons
    miquel

    ResponElimina
  36. Molt bona la presentació! Només que estiguin la meitat de bons ja valdria la pena.

    Això del pa i la mel és molt Mediterrani.

    ResponElimina
  37. Aquestes segura que si ens mengem un parell d'aquests Loukoumades no ens anirem de cap a l'Infern. Bé, tant és, a pecar sense contemplacions que el món s'acaba.

    ResponElimina
  38. Com sempre una presentació excel.lent per a un plat que deu ser de bo...

    ResponElimina
  39. Minha amiga

    Agradeço todo o carinho que me deixou, e deixo meus cumprimentos por mais uma preparação deliciosa e original!

    Petons,

    Renata

    ResponElimina
  40. Una mica a deshores...però no volia deixar de comentar! Aquestes bombetes han d'estar delicioses. Realment, la teva presentació és brutal!! Petonets

    ResponElimina
  41. Hola Eri, un dolç deliciós, digne del primer premi. Et felicito. Hem quedo com a seguidora i dono un tomet pel teu blog. Petons,

    ResponElimina
  42. Desde la cajita queremos desearte felicidades por el premio. Bss Nieves y Elena

    ResponElimina
  43. Eri, la teva proposta m'encanta i a més a més la he descobert ara que ja sé que has guanyat el concurs. Doncs felicitar-te perquè realment és una recepta que mereix el premi. Té una pinta suculenta!!!

    ResponElimina
  44. ¡enhorabuena a tu merecido premio por Film & Food! La receta se sale. Ahora a disfrutar de la gastonomia griega de pleno.

    Saludos.

    ResponElimina
  45. Eri! Enhorabuena por el premio!!!!!...la receta es estupenda y tú la has presentado divinamente!
    Besitos!

    ResponElimina
  46. Enhorabuena por el premio sin duda la receta lo merece espero que disfrutes de los productos y compartas con nosotros alguan de tus recetas. ¡Felicidades!

    ResponElimina