A casa ens agrada tant el bacallà com l’arròs, així que aquest és un plat que ens satisfà doblement!
Espero que us agradi!
Ingredients per a 4 persones:
4 trossos de bacallà al punt de sal
300 grams d’arròs “arborio”
4 gambes grans
1 litre i mig de brou suau de peix
12 tomàquets secs
1 ceba mitjana
Oli d’oliva
Sal i pebre blanca
75 grams de formatge parmesà
1 cullerada sopera de mantega
250 ml de vi blanc
Preparació:
- Posem el brou a escalfar. Tallem el bacallà a trossos grans i ratllem la ceba.
- En una cassola de fang posem una mica d’oli i fregim les gambes, un cop fetes, les reservem. En el mateix oli afegim la ceba i la deixem coure fins que estigui rossa. Afegim el bacallà i els tomàquets secs i el deixem coure cinc minuts.
- Afegim l’arròs i deixem coure un parell de minuts més. Afegim el vi banc i deixem que redueixi totalment.
- Ara s’ha d’anar afegint el de brou de mica en mica. A mida que redueixi el líquid tornem a afegir-ne més. I anem remenant cada cop que afegim el brou.
- Cinc minuts abans de finalitzar la cocció, afegim la sal, el pebre i la mantega, tornant a remenant per que a la mantega es dissolgui. Afegim el formatge, rectifiquem de sal, si cal, i barregem de nou. Deixem reposar 5 minuts i ja podem servir posant una gamba pelada a cada plat
Bon profit!
A nosaltres ens agrada l'arròs i el bacallà també, i tinc uns tomàquetes secs a punt de fer servir. Em sembla que la teva recepta pot ser perfecta!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
M´agrada molt i molt, el farè, t´ha quedat espectacular!!! i com ´has presentat també. Ptons
ResponEliminaMmmmmm!! Un altre risotto per la col·lecció!!! M'encanta tot el que porta, t'ha quedat de luxe!!
ResponEliminaPetonets guapa!
Sandra
Qué buenísimo, no sabes cómo nos gustan en casa los risottos, y el tuyo es una pasada de rico, me encanta. La foto está para comérsela.
ResponEliminaBesos
És increïble la quantitats de receptes que podem trobar dels risottos i l´amalgama d´ingredients que s´hi pot fer...Aquest el batejo com el risotto de quaresma...Mira ja té un nom!
ResponEliminaumm que rico y tan bien presentado.
ResponEliminaBesos
Ostres, mai no he fet risotto amb bacalla salat...en quan tingui, ho tasto!
ResponEliminaEri, què dius? que m'esperes!!! ok, ara vinc! ja porto jo el vinet!!! aquest risotto ha de ser una delicia!!!! quina gana m'ha entrat!!!!! (s'està fent el sopar) petonets bonica
ResponEliminaPerò que bó!! Amb lo que m'agraden els risottos i el bacallà... i ademès segur que el tomàquet sec li dona un toc meravellós! M'emporto la recepta!
ResponEliminaUn petonet :)
Hola guapa,veig que per fi s'ha arreglat el tema blogger.
ResponEliminaQuina bona pinta que te aquest arros!!!!!
Petonets
he fet arròs de bacallà peró mai amb risotto !!! bona idea .
ResponEliminapetonets
Eiiii!!!Als bloggers els hi han xiulat les orelles! Som un criticons canyeros!
ResponEliminaI ara la recepta del 15 sense excusa.
mmmmmmmm que boooo,ja tenia ganes de poder veure l'entradaaa,aquesta l'apuntooo,petonss
ResponEliminaTorno a comentar aquest super risotto, té una pinta fantàstica!!!! La combinació de sabors la trobo boníssima, ens l'apuntem per la col·lecció de risottos bordeteros! jejeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Com s'ha fet esperar aquest risotto, les coses bones es el q tenen...jajaj
ResponEliminapetonets
M'agrada l'arròs, i el bacallà, però encara no m'he fet mai arròs amb bacallà! A tu també t'ha quedat molt bé el risotto!! :) petons
ResponEliminaA casa també triomfaria, té un aspecte deliciós!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMe encanta el risotto, muy buena receta y muy buena pinta. Un beso
ResponEliminaEri te ha quedado estupendo y muy fotogenico este rissoto, me encantan los rissotos y en casa nos gusta tambien este.
ResponEliminaLo he pasado estupendo esta tarde,hasta la proxima
peto
miquel
Un aspecte magnífic i de ben segur un gust exquisit.
ResponEliminaM'agrada molt el rissoto
Ostres! ha de ser boníssim!
ResponEliminaFins aviat!
Aixó s'ha de probar! Quina pinta!!
ResponEliminaPetons,
Esther
I taaaaaaant que ens agrada!!
ResponEliminaAquest risotto em sembla boníssim i al meu mairt l'hi agrada molt. Una bonica presentació.
ResponEliminaPetons.
Hola Eri, un plat sensazional. Encara no m'he atrevit a fer un risoto. Peró ho faré.
ResponEliminaUn petonet
Que delicia de arroz. me ha encantado mezclar el bacalao con el tomate seco. tiene que estar exquisito!!. besos
ResponEliminaA mi també em va fer molta gràcia coneixe't.
ResponEliminaQuina bona pinta aquest risoto, ara que ja ens coneixem si vols vinc a provar-lo!!
En a mi em dius arròs i ja anem bé. Si hi ajuntes els tomàquets encara anem millor i si hi poses bacallà ja és per començar-s'ho a menjar sigui l'hora que sigui.
ResponEliminaTé que està boníssim!
Tiene razón Miquel que es fotogénico el risotto...pero el que es guapo sale guapo....trenedón este arroz Eri,es que se aprecia rericoooo.
ResponEliminaOOLé ;))
UN besote