Quan vaig veure el Mousse de Mojito de la Carmen en el seu bloc Dulces Bocados, sabia que el faria per alguna ocasió especial. Diumenge passat va ser el dia.
Però quan vaig anar a veure si tenia rom per fer-lo, vaig veure algunes ampolles de licors, d’aquelles que van quedant una mica arraconades a l’armari. Va ser quan vaig decidir que potser podia aprofitar, ja que tenia temps, i fer un assortit de diferents gustos per tenir contents a tota la família. Amb aquests mini mousse tenien la opció d’escollir per sabor o tastar un de cada.
I així, mica en mica... van anar sortint ampolles de licors de l’armari i vinga a fer mousses de diferents sabors:
Mojito: Molt, molt refrescant. Com diu el Miquel, que fa pocs dies també va publicar aquesta recepta, fins i tot als avis els hi agradarà!
Curaçao Vermell: Elaborat a base d’escorces de tres varietats de taronja, aquest licor juntament amb el iogurt de maduixa queda d’un sabor dolç, lleugerament àcid.
I pels petits de la casa?
Blue Tropic: I pels no tan petits... Va quedar molt bé, i això que no les tenia totes amb mi. Tant de textura com de sabor, molt recomanable. Us animo a que el feu, us encantarà!
Kiwi: En aquest primer intent, no va quedar com esperava, però estic convençuda, que corregint alguna cosa, com us explico a la recepta, ha de quedar una mousse molt bona!
I com deia la Cristina en el seu darrer post: Tenia la inspiració a flor de pell! A mi em va passar el mateix i així vaig acabar decorant el plat..
Espero que us agradi!
Mousse de Mojito
Ingredients pel pa de pessic:
1 ou
25 grams de fructosa
25 grams de farina de rebosteria
1 llima
Preparació:
- Batem l’ou amb la fructosa fins que quedi blanc i dobli el seu volum. Afegim la farina tamisada amb la ratlladura de la llima. Posem la barreja en la safata (26cm x 19cm) que anirà al forn. Ens podem ajudar amb una màniga pastissera, així quedarà uniforme.
- Ho posem al forn pre escalfat a 180º entre 10 i 12 minuts (dependrà del forn).
- Traiem del forn, desemmotllem i el deixem refredar. Posem un cèrcol d’acer (6 cm de diàmetre) per muntar plats i anem marcant les peces i les tallem amb un ganivet.
- Posem a cada peça un cercle de PVC de rebosteria (acetat) i tanquem amb cel·lo.
Ingredients per a la mousse:
75 ml de rom
150 grams de formatge mascarpone
50 grams de sucre morè
2 clares d’ou
2 llimes
2 fulles de gelatina
3 branques de menta
Preparació de la mousse:
- Posem un cassó al foc amb el rom i el sucre morè fins que es dissolgui.
- Posem les fulles gelatina en un bol amb aigua freda.
- Piquem les fulles de menta ben finetes i les afegim al cassó amb la ratlladura de les llimes i el suc.
- Agafem les fulles de gelatina ben escorreguda i les afegim al cassó juntament amb el formatge mascarpone i incorporem bé amb unes varetes.
- Muntem les clares a punt de neu suau i afegim amb compte amb moviments suaus a la barreja.
- Posem la crema en els motllos que tenim preparats i portem a la nevera tota la nit.
- En el moment de servir, retirem l’acetat i decorem al gust.
Mousse de Curaçao vermell
Ingredients i preparació pel pa de pessic:
Utilitzarem els mateixos ingredients i procediment que el del Mojito, substituint la llima per una culleradeta petita d’essència de vainilla.
Ingredients per a la mousse:
75 ml de curaçao vermell
1 iogurt de maduixa
50 grams de fructosa
150 ml de nata per muntar (35% MG)
2 fulles de gelatina
Una mica de colorant vermell
Preparació de la mousse:
- Posem un cassó al foc amb el licor i la fructosa fins que es dissolgui.
- Posem les fulles gelatina en un bol amb aigua freda. Un cop hidratades, les afegim al cassó juntament amb el iogurt i el colorant vermell i incorporem bé amb unes varetes.
- Muntem la nata i l’afegim amb compte amb moviments suaus a la barreja.
- Posem la crema en els motllos que tenim preparats i portem a la nevera tota la nit.
- En el moment de servir, retirem l’acetat i decorem al gust.
Mousse de Blue Tropic sense alcohol
Ingredients i preparació pel pa de pessic:
Utilitzarem els mateixos ingredients i procediment que el de Curaçao Vermell.
Ingredients per a la mousse:
150 ml de Blue Tropic
1 iogurt grec sense sucre
50 grams de mascarpone
50 grams de fructosa
2 clares d’ou
2 fulles de gelatina
Una mica de colorant blau
Preparació de la mousse:
- Posem un cassó al foc amb el Blue Tropic i la fructosa fins que es dissolgui.
- Posem les fulles gelatina en un bol amb aigua freda. Un cop hidratades, les afegim al cassó juntament amb el iogurt grec, el mascarpone i el colorant blau i incorporem bé amb unes varetes.
- Muntem les clares a punt de neu suau i afegim amb compte amb moviments suaus a la barreja.
- Posem la crema en els motllos que tenim preparats i portem a la nevera tota la nit.
- En el moment de servir, retirem l’acetat i decorem al gust.
Mousse de licor de Kiwi sense alcohol
Ingredients i preparació pel pa de pessic:
Utilitzarem els mateixos ingredients i procediment que el de Curaçao Vermell
Ingredients per a la mousse:
75 ml de licor de kiwi sense alcohol
3 kiwis
1 iogurt natural
50 grams de fructosa
150 ml de nata per muntar (35% MG)
2 fulles de gelatina
Una mica de colorant verd
Preparació de la mousse:
- Pelem i triturem el kiwis.
- Posem un cassó al foc amb el licor i la fructosa fins que es dissolgui.
- Posem les fulles gelatina en un bol amb aigua freda. Un cop hidratades, les afegim al cassó juntament amb els kiwis i el colorant verd i incorporem bé amb unes varetes.
- Muntem la nata i l’afegim amb compte amb moviments suaus a la barreja.
- Posem la crema en els motllos que tenim preparats i portem a la nevera tota la nit.
- En el moment de servir, retirem l’acetat i decorem al gust.
Aquest mousse va quedar amb un aroma esplèndid, però al final tenia un regust una mica amargant. Al dia següent vaig llegir a la revista “Cuina” que les llavors quan el Kiwi es liqua, pot arribar a amargar. També la consistència era la que m’esperava, així que questa mousse, la tornaré a fer ben aviat i quan em surti bona, la compartiré de nou amb vosaltres!
Nota:
Amb aquestes quantitats, us sortiran 7 peces del pa de pessic. I de la mousse si no ompliu massa els motllos, us quedarà per fer una/dues copes a part.
Espero que us agradi!!
Mare meva quin assortiment de mousses més primaveral i colorit!!
ResponEliminaM'agrada molt...però no sabria amb quin quedar-me. Dius que són petits...potser un de cada?? ;DD
Petonets,
Paula
Acabo d'obrir el blog i hem trobo amb la teva entrada... no se per hon començar. A mi m'encanten les mousse i no se quina triar. Jo, com la Paula, un de cada....
ResponEliminaPetonets
Em deixes sense paraules Eri. A part de boníssimes són molt maques i la foto es genial. T'he de felicitar una vegada més!!
ResponEliminaPetonassos!!!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
noia, quin plat més vistós, em trec el barret!
ResponEliminaUna salutació,
Eri! Quina feinada has fet!! Jo també em trec el barret!
ResponEliminaBesades,
Rogeret
OOOooh quin descobriment... felicitats. Si faig això a casa meva crec em fan un monument. Em sembla genial poder fer tot això a casa. si me'n surto t'ho faig saber.. Bs. Montse.
ResponEliminaGenial!!!!!!!
ResponEliminaMe encanta la receta, muy original y creo que riquísima. Besos.
ResponEliminaAmb la boca oberta estic! Estaves inspiradíssima, si sempre ho diem... de la improvisació en surten les millors receptes!! Fantàstiques Eri, en provo un de cada!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Caram! quin assortit de mousses i de fotografies!!
ResponEliminaGenials!
Lindíssimos, chiquérrimos, e muito bem apresentados!
ResponEliminaEstou encantada com tanta beleza!
Sim, genial!
recoi! quines mousse i quina presentació més extraordinàries!
ResponEliminaQue divertit! M'encanten els colors poc normals en el menjar. És una presentació molt xula.
ResponEliminaUna abraçada!
Oh, que divertit! Quina varietat! Fa molt goig amb tants colors diferents... Jo en voldria tastar una cullerada de cada, es pot? :)
ResponEliminaDoncs ara entén el per què de l´inpiració...jo estic disposada a provar-los,ja saps eh? ;-D
ResponEliminaApa, com t'has lluit....sembla un postre d'un gran restaurant...
ResponEliminapetons,
Caram noia quina feinada!! ara que el resultat s'ho val! Nosaltres també estem de mousses darrerament, a viam si en pengem la recepta aviat!
ResponEliminaBon dia guapa! nena, cada dia et superes!!! això és ben digne d'un restaurant de 5 estrelles Michelin! jajajajajaja. No sé amb quin em quedo. No haig d'escollir, oi? petonets guapa
ResponEliminaM'ENCANTA!!! Quin assortiment més acolorit i bonic! Fa honor al Girona temps de flors que va començar aquest cap de setmana!! Bravo!
ResponEliminaPetons!
Que xulos tots i cada un d'ells!!! t'han quedat xulíssims!!! quina gran imaginació!
ResponEliminaMolts petonetss
N'has fet per tots els gustos!
ResponEliminaSempre tens la inspiració a flor de pell perquè sempre et queden els plats molt macos!!!!!!!!
Molts petonets.
Ostres! quines delicies de mouses!!! quins colors més atractius i quina presentació!!! petó
ResponEliminaNo m'ho puc creure !!! semblen de restaurant !!! segur que a casa no van durar ni mig segon ...
ResponEliminapetonets i Moltes felicitats per la recepta
Filla quin post més complert i primaveral, un luxe de postres!!!!felicitats!
ResponEliminafantastico que colorido de mousses, y en la cocina hay que arriesgar y tu lo has echo muy bien y la inspiracion a flor de piel te funciona muy bien.
ResponEliminaademas un gran post de recetas muy bien explicadas,gracias por el enlace a mi receta
Mol be Elena me gustan todosssssssssssss
peto
miquel
M'has deixat sense paraules davant d'aquestes maravelles. Quina paciencia que tens i com dius la inspiració a flor de pell.
ResponEliminaAmb aquest sabors es difícil triar, tots boníssims i presentats amb tanta cura i elegancia, envoltats de flors. Els teus convidats segur que varen quedar al.lucinats.
Petons maca.
Wacaaaaaaa yo quierooooooooo, a cual mejor, no se por cual decantarme, me los llevo todos jaja...
ResponEliminaQué arte tienes ;)
Besinos.
Quin plat més atractiu.
ResponEliminaÉs d’aquells que te’l menges encara que no t’agradi. Entra per la vista.
El de color blau sembla una esponja!
Crec que els que més m’agradarien són els de curaçao vermell, el de mojito i el de blue trópic.
Pero qué cosa más bonita y estupenda.
ResponEliminaSe me había ocurrido aprovechar lo que te va quedando en el frigorífico pero nunca se me hubiera ocurrido hacerlo en el mueble bar.
Una idea maravillosa.
Besos
Eri, ets una artista! :) a la meva germana li encanta el gelat de mojito, així que algun dia la sorprendré amb una mousse... Recordo que tenim un licor de mora a l'armari, a veure què tal surt!
ResponEliminaUnes mousses amb molt de color, m’apunto a la de mojito amb el teu permìs
ResponEliminaPetons
Pero QUÉ BUENAS!!!
ResponEliminaLa veritat Eri que el color de la mousse de Kiwi es molt atractiu.
ResponEliminaPetonets
Que bones aquestes mousses, ideals per al temps que ve, ja fa calor i apeteixen coses suaus i fresquetes.
ResponEliminaPetons
aixo si que la primavera en estat pur, quin asortit de colors, em rendeixo als teus peus jeje. petons i una abraçada
ResponEliminaM'han encantat tots i estic segura que són boníssims, però encara m'ha deixat més maravellada aquesta presentació tan colorida. Quin gust menjar aquest postre!!
ResponEliminaMolts petonets!!
Quines propostes més guapes, m'apunto a fer-les a casa i a inspirar-me també!
ResponEliminaOndia Elena!!!!!! quin assortiment, m'han encantat tots i la decoració una passada!!!!!!
ResponEliminaM'alegro que us hagi agradat la mousse, i moltes gràcies per l'enllaç.
Ens veurem dijous???
Petonets
Deu n'hi do amb aquest assortiment. Espectacular es poc pels que ens hem de conformar amb les fotos.
ResponEliminaUna abraçada
Hola guapa tu
ResponEliminanena quina delicia, gràcies per compartir-les amb nosaltres, anotat queda
mil petonets Susanna
Quin assortiment....
ResponEliminaMolt divertit.
T'ha quedat algún?
Si es que no, em conformo amb les fotos.
Felicitats
Delicia!!bjs
ResponEliminaQué bonitos y coloridos están estos mousses, me han encantado y están preciosos.
ResponEliminaUn beso.
Pero... qué cositas más lindas!!!!!!!!!!! Ayyyyy, me da pena comérmelos; son tan coquetos!!!!! Te han quedado como una bandeja pastelera de lo más profesional.
ResponEliminaUn besote
I tant que ens ha agradat! Quina paciència anar fent tots els sabors diferents i quin goig que fan totes les mousses de coloraines acompanyats de les floretes. Una autèntica obra d'art!
ResponEliminaFelicitats a la pastissera!
La Taula d'en Bernat
Com m'ha agradat aquesta entrada, és molt bonica de veure tot de colors i flors, dóna gust de mirar! i han de ser boníssims, el de mojito cau segur!
ResponEliminaM´encanten totes! Quins colors i que ben posat tot! Es com de restaurant dels cars!
ResponEliminaPetons
oh pero quina preciositat!!! em faria llastima de menjarmuuuuu
ResponElimina