Unes postres fàcils de fer, ràpid i que permeten tenir-ho preparat amb antelació.
Espero que us agradi!
Ingredients per a la sopa:
Maduixes
Fructosa o sucre (al gust)
Ingredients pel gelat:
125 ml de licor de llima
500 grams de mascarpone
175 grams de sucre fi
150 ml de nata per muntar
Ingredients per decorar:
Maduixes deshidratades
Pell de llima ratllada
Preparació de la sopa:
- Rentem les maduixes, les assequem una mica amb paper absorbent i els hi retirem el peduncles. Les posem en un bol juntament amb la fructosa o sucre i les triturem.
- Les passem per un colador xinès i la deixem la nevera fins el moment de servir.
Nota: La sopa ha d’estar molt freda, així que millor que estigui com a mínim 4 o 5 hores a la nevera. El sucre o fructosa dependrà de com de dolces siguin les maduixes, millor anar provant fins trobar la dolçor adequada. Per aquest sopa jo he utilitzat 1,400 Kg de maduixes i 60 grams de fructosa.
Preparació del gelat:
- En un bol posem el mascarpone i el licor de llima i ho batem fins que quedi incorporat. Tamisem el sucre fi i l’incorporem a la mescla batent fins que quedi ben barrejat.
- Muntem la nata i la reservem a la nevera.
- Posem la mescal en un recipient apte pel congelador i la disposem sense tapar, durant 1 o 2 hores, fins que comenci a quallar pels costats.
- La traiem del congelador, la passem a un bol i batem de nou fins que quedi cremosa. Llavors, afegim la nata muntada, la incorporem i tornem a posar al congelador fins que es solidifiqui (unes 2 o 3 hores).
Notes:
1. Per conservar el gelat, s’ha de guardar tapat.
2. Es pot utilitzar en comptes del licor de llima, la mateixa quantitat de suc de llima embotellat.
3. El mascarpone li dona molta cremositat en aquest gelat, però es pot utilitzar qualsevol altre formatge fresc.
Muntatge del plat:
- Disposem en un plat fons la sopa de maduixes. Al damunt una o dues boles de gelat. Per acabar empolvorem amb algunes maduixes deshidratades i ratlladura de la pell de llima.
Bon profit!
Font gelat: Llibre “Helados”
Oh... que bona...el mascarpone ha de quedar molt refrescant a la llima.
ResponEliminaPetonets
ostres Eri! quina passada de postres!!! si avui presentes aixó, ja ens podem anar preparant per la recepta edl 15!!!!! una combinació exel·lent!!! petonets guapa i bon cap de setmana
ResponEliminaEri, avui m'has robat el cor!!! Quina meravella!
ResponEliminaUn petonàs!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Has fet un plat amb uns ingredients fabulosos almenys per a mi...Tinc curiositat per saber el gust que li dóna la llima.
ResponEliminaPer cert,quasi sempre utilitzes fructosa. Per algun motiu en concret, vull dir quina diferència li trobes si possesis sucre?
T'anava a escriure el mateix que la Judith... el 15 ja ens podem preparar!! jajaja
ResponEliminaAquestes postres són de luxe, m'apunto aquest super gelat amb el toc de llima! Una delícia!
Petonets guapa!
Sandra
mmmmmmmm quina cosa mes bona,la veritat que aixo es disfrutar amb un postre,molts petonssss
ResponEliminaCom vols que no ens agradi? ha de ser deliciós!!
ResponEliminaProvarem aquesta manera de fer gelats casolans.
Bon cap de setmana guapa!!
Eri, vols dir que ens deixaràs res per la Recepta del 15?
ResponEliminaCom a fan incondicional de les maduixes et diré que aquest plat em sembla de luxe total! Si per separat les dues receptes ja m'agradarien, juntes han de ser la bomba!
Tinc ganes de provar de fer gelat a casa, a veure si m'animo!
Petonets i bon cap de setmana.
Apuntat queda!!! on para el boto d'imprimir? no estava en cami? :-)
ResponEliminapetons,
De esta sopita repetía yo unas cuantas veces y sin protestar ;)
ResponEliminaUn lujazo total Eri !!!
Besinos, buen fin de semana.
como todo lo que haces espectacular!!!!!
ResponEliminaMaduixes i mascarpone, mmm.... són una combinació sensacional!
ResponEliminaTinc debilitat pels gelats, a l'estiu només menjaria gelats, je je je... Crec que el teu gelat dóna per inaugurada la nova temporada de gelats! :)
He vist la foto i he anat a buscar una cullera !!!
ResponEliminaBonisssim !!
Bon cap de setmana
Ummmm un postre de luxe, avuí t´has lluit, bé com sempre però és que és molt xuli aquesta recepta, quins colors!!!Bon CDS
ResponEliminaQue bien combinan las fresas y el mascarpone!!!. hacen una pareja ideal. un beso
ResponEliminaOstres!!! saps que he fet una cosa molt semblant per la recepta del 15??? la vaig fer abans perquè aquest cop en dia 15 tinc examens però bé, m'esperaré a publicar-la! M'agrada molt aquesta combinació amb el gelat, un dia la vaig provar en un restaurant, però mira què et dic, que la teva presentació és molt més bonica que aquella!! Provaré de fer el gelat de la manera que expliques. petons
ResponEliminaNena, quina pinta aquest gelat i amb Mascarpone. Ummmmmmmmmmm, m'ha encantat.
ResponEliminaBon cap de setmana.
fantastico este postre pienso que la mezcla mascarpone y lima tiene que dar muy buen resultado.Te ha quedado una foto muy buena con el color rojo de la sopa de fresas
ResponEliminabon cap de setmana
peto
miquel
No més de veure'l, sem fa la boca aigua.
ResponEliminaFelicitats
ISABEL
Pero quina bona pinta!!!
ResponEliminaMónica-Recetasdemon
Gelat de mascarpone, m'encanta.
ResponEliminaPetons i bon finde!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Hola Eri
ResponEliminaEs nota que ha arribat el bon temps, és el temps de fruita i postres freds.
Ara estic descobrint el mascarpone, aquesta proposta és molt temptadora.
Bon cap de setmana i bona cuina
Amb el gust de la llima tant refrescant segur que m'agrada i la sopa de maduixes li dona molt bon contrast de color i de sabor.
ResponEliminaQueda preciós.
Petons.
Woowwww!! Quina recepta més xula, xula, xula!!! Amb "lo maduixera" que soc!!! Petons
ResponEliminaMe encanta esta receta yo tengo ganas de hacerla!!!!!!!! y la idea del mascarpone genial muy buena. besos
ResponEliminaMaco de debò! M'encanten els colors d'aquest postre!
ResponEliminaHum! Demà compraré maduixots i tinc Mascarpone. Gràcies per la recepta
ResponEliminaamb la caloreta que s'acosta, aquesta sopa ha de substituir sens dubte les que hem pres tot l'hivern. t'ha quedat amb un color preciós!
ResponEliminaQue ricooooo y que contraste de colores,genial ;)
ResponEliminaBuen finde Elena.
besos
Quina delicia de postre! i que ben presentat..
ResponEliminaPetonets.
Ostres, quina casualitat! Acabo de fer unes éclairs amb mascarpone i maduixes. Aquests combinació és boníssima. Tot i que el mascarpone sol és un pèl 'soso'. Crec que amb gelat ha de millorar considerablement. Que bo!
ResponEliminaUna abraçada i bon cap de setmana!
Woww quin postre!! aquesta sopa dolça té un aspecte deliciós i segur que està d'escàndol!! m'ecanta!
ResponEliminaMolts petonetss
Hola guapa tu
ResponEliminaun postres deliciòs, amb una combinació de colors i sabors de 10
mil petonets Susanna
Brutal. Ambdues coses m'agraden molt, les maduixes i el mascarpone, que en forma de gelat ha d'estar suau,fred i saborós i amb gustet a llima.
ResponEliminaUna proposa per pecar!
Ya he sacado los billetes para ir a esas mascarpone-isla y bañarme en ese mar de fresa.
ResponEliminaQué mezcla tan buenaaaaa!!!!!!!!! debe ser refrescante y gustosísimo! me encanta tu propuesta, guapa!!!!
ResponEliminaUn besote!
Qué mezcla más exquisita y que refrescante tu postre. Un lujazo.
ResponEliminaBesos
Bonísima combinació. el mascarpone amb la llima, i la sopeta de maduixes.. mmm.
ResponEliminaEri m'ha agradat molt aquesta recepta i el contrast de colors és brutal. Jo darrerament tinc també moltes receptes de maduixes. Hem d'aprofitar la temporada, oi? Per cert vull donar-te les gràcies pel comentari que m'has deixat al blog i per l'aclariment entre melmelada i confitura. Ningú m'ho havia explicat tant bé com tu (ni el google... ja,ja)
ResponElimina