Havia vist moltes vegades a diferents blocs el Pastís de pinya invertit, però mai l’havia provat ni fet, així que aprofitant que la meva germana em van regalar una pinya en el seu punt just de maduració, havia arribat el moment de posar-se a fer la prova. He seguit la recepta de l’Alba del seu fantàstic bloc Le fabuleux destin du chocolat. Gràcies Alba per la teva resposta tan ràpida als meus dubtes!
El resultat, un pastís extraordinari. La combinació del toffe amb la pinya, la seva textura sucosa, i el seu color, et conviden a delectar-te una estona del plaer d’un pastís ben dolç i gens embafador!
Vull també aprofitar, que fa uns dies l'Agnés i la Trini, em van concedir aquest premi per arribar als 100 seguidors. Moltes gràcies per pensar en mi, us ho agraeixo molt.
I com no, moltes gràcies a tots els que d’una manera o altre, passeu per aquesta cuina, que un 3 de novembre de 2010 va obrir les seves portes amb la intenció de compartir, gaudir, però sobre tot, d’aprendre. Sou una font inesgotable de coneixement, i cada dia, gràcies a tots vosaltres aprenc una cosa nova.
He de passar aquest premi en algú que hagi arribat als 100 seguidors. Així doncs, amb molta il·lusió li passo a la Nyanyels del bloc A daily cuisine. Moltes felicitats!!!!
Ingredients pel pastís:
120 grams de mantega
200 grams de sucre
2 ous
120 ml de llet
1 culleradeta d’essència de vainilla
195 grams de farina
2 culleradetes d’impulsor
Un polsim de sal
Ingredients pel toffe i cobertura:
4/5 rodanxes de pinya natural o almíbar
4/5 cireres confitades
60 grams de mantega pomada
80 grams de sucre morè
80 grams de sucre normal
Preparació del toffe:
- Pre escalfar el forn a 180º.
- Tallem la pinya a rodanxes i buidem el centre.
- Posem en un cassó al foc els sucres i la mantega de cop i deixem que es desfaci i agafi una mica de color.
- Pintem el motlle amb mantega i hi aboquem el toffe. Seguidament posem a les rodanxes de pinya (jo vaig emplenar els espais buits amb més trossos de pinya, i en el centre de les rodanxes posem les cireres.
Preparació del pastís:
- En un bol barregem la farina, l’impulsor i la sal i ho tamisem.
- En un altre bol, barregem la mantega pomada amb el sucre fins que quedi una massa homogènia.
- Afegim l’essència de vainilla, els rovells d’ou, un a un per a que s’incorpori bé.
- Anem afegint mica en mica la farina i la llet i anem barrejant fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls.
- Muntem les clares a punt de neu i ho afegim a la barreja amb suavitat.
- Aboquem la mescla al motlle on tenim el toffe i la pinya i ho deixem coure uns 40 minuts a 180º (el temps dependrà del forn).
- Un cop fet, el deixem refredar uns 10 minuts. Posem a sobre el plat de presentació i li donem la volta. Com diu l’Alba, aquesta és la part de més risc! A mi no se’m va trencar ni enganxar la pinya al motllo... però deuria ser la sort de la primera vegada!
Bon profit!
Primer!
ResponEliminaAvui m´has donat una alegria. Aquest pastís és tot un clàssic de la pastisseria...bieennn!!! Té un aspecte suau i sucós...mmmmmmmmmmmmmm!!!!
Té una pinta deliciosa... i és recepta de l'Alba? no pot fallar! jijiji
ResponEliminaPetonets
Sandra
bon dia bonica! quan li vaig veure a l'Alba ja em va agradar. T'ha quedat la pinya perfecte! amb una lluentor fantàstica, ara vinc a esmorzar!!!!! ;P. Petonets guapa
ResponEliminaTiene un aspecto fantástico, ya me imagino el deliciso sabor del toffe. Me encanta.
ResponEliminaBesos
quin pastis mes boooooo,nyam naym la veritat que et mereixes molts premiss,petons
ResponEliminaA casa el fem molt semblant, però l'emborratxem amb almívar i encara està més bo! I variant la pinya, el pots fer amb la fruita que vulguis, queda sensacional!
ResponEliminaUmmmm m'encanten els pastissos invertits, els trobo boníssims i aquest de pinya és tota una delísia, felicitats!!!!!!!!!!!
ResponEliminaEspero que no triguem massa en tornar-nos a veure, ha estat tot un plaer compartir unes hores amb tu.
Petonets
gràcies per la teva visita !! encara hem falta molt per arrivar als 100 ... FELICITATS PEL PREMI !!!
ResponEliminaCom dius la pinya ha de contrarestar el toffe fent qu el pastís no emfalagui.
ResponEliminaFelicitats!
T,ha quedat perfecte!! La pinya te molt de llustre. Les fotografies molt xules també. Besets.
ResponEliminaPrimer de tot felicitats per el premi i els 100 seguidors, i després el pastís boníssim!!
ResponEliminael feia la meva iaia i la meva mare, a mi m'agrada més el de prèssec amb almibar .
Un Petonàs preciosa
Jo l'he fet alguna vegada i queda molt bo. Enhorabona per el premi.
ResponEliminaPetonets.
Felicitats pel premi!!!no l´he fet encara mai, però per la pinta que te, es una passada!:)) petonets guapi!
ResponEliminaJo he fet de poma i de taronja... pero vaig a tastar el de pinya, ha de ser bonisim-
ResponEliminaPetonets
Un pastís espectacular!
ResponEliminaEriiiiiiiiiiiiii!!!! enhorabuena por el premio y por ese pastel dao la vuelta tan maravilloso que has hecho!!! lo has presentado de una forma alucinante!!! bonito bonito!!! ;-))
ResponEliminaEnhorabuena por el premio.
ResponEliminaTe ha quedado un pastel precioso.
Me encanta.
Besos
Què bo, no?
ResponEliminaA l'inrevés, com un Tatin. Aquest sembla molt saborós. M'agrada més la pinya que la poma.
Felicitats!
T'ha quedat preciós!!! Me l'apunte i, a més, m'has ensenyat la recepta del "toffe" aquest que no sabia com es feia. Salutacions
ResponEliminaT'ha quedat espectacular!!!
ResponEliminaEri estas en forma cada dia lo bordas te ha quedado de lujo este pastis inverti,y con banda y todo je,je me gusta el resultado de como te ha quedado.Y muchas felicidades por el premio y a seguir hasta 1000 por lo menos,je,je
ResponEliminapeto
miquel
Un 3 de novembre peró del 2001 va neixer el meu fill, et donarà molta sort aquest dia. Encara que la teva sort no és tal. És el teu Savoir faire. Moltíssimes felicitats Eri!!!
ResponEliminaEl pastís invertit no l'he tastat mai peró sembla deliciós.
Petonets maca!
Esther
Mai he provat de fer pastissos invertits, però els trobo molt curiosos i divertits. Tinc ganes de provar-ne de fer algun dia. El de pinya amb tempta molt. Té un aspecte deliciós.
ResponEliminaMoltes gràcies pel premi. La veritat és que quan vaig començar el bloc mai m'hagués imaginat que tindria 100 seguidors. És una passada. Em feu venir més ganes de fer coses. Gràcies una altra vegada.
Una abraçada!
Quan mes el miro, mes m'agrada, té un color preciós i ha de estar boníssim.
ResponEliminaFelicitats pel premi.
Petons.
Tiene un aspecto fantástico!
ResponEliminaBeijinho.
Que bó que es veu, pero la melmelada de papaya ma robat el cor.
ResponEliminaMe la llevo!!!;)
Petons
Hola Eri, por favor como no vas a tener premios con estas recetas que nos haces! Hay a estas horas de la mañana esta tarta me la comería enterita, Felicidades y besitos.
ResponEliminaQué pastel tan apetitoso, Eri, con lo rica que es la piña, imagino el sabor tan delicioso.
ResponEliminaMuy bonita la presentación.
un beso, guapísima y feliz finde
Este bizcocho me gusta un montón. Yo lo he hecho varias veces y tiene el éxito asegurado.
ResponEliminaCuando puedas, prúebalo con melocotón. Ti cagas neng!!!!
Besazos
No l'he fet mai,peró vegent el resultat d'aquet pastis no estaré molt en fer-lo,quin coloret más bó que té.
ResponEliminaLa pinya te un resultat excellent al forn.
Un petonet molt gros i bon cap de setmana per tu també preciosa.
Parece que esté diciendo ¡cómeme! vaya pinta tan rica para hincarle el diente...
ResponEliminaAbrazos y buen fin de semana
Quin aspecte més meravellós que té aquest pastís, jo l'havia fet fa molts anys, em sembla que ja és hora que el torni a provar!
ResponEliminaMai he fet un pastís invertit, tinc la impresió que se'm desfarà...
ResponEliminaEnhorabona pel premi i bon cap de setmana!
ESTÁ COM UM ASPECTO FANTÁSTICO, LINDO DEMAIS!!
ResponEliminaBEIJOS,
ANDRÉA.....
Enhorabuena por el premio. La tarta te ha quedado preciosa y con una presentación chulisima!!!. besos guapetona.
ResponEliminaHola! Jo només l'he fet un cop a la meva vida i va quedar molt bé i no es veia tant flonjo com el teu. Crec que ara que me n'has fet recordar no em podré resistir de tornar-hi
ResponEliminaHola eri
ResponEliminaJo l´he fet aquest pastís, però sense el toffe, ho haurè de provar. Ei, felicitats per els mes de 100 segidors!
Petons
Jo també he vist la recepta un munt de vegades i encara no m'he animat a fer-la. Té una pinta fantàstica i una presentació molt acurada, amb llacet i tot!
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
Hola preciosa! 100 seguidors son molts! Felicitats pel premi i pel pastís que t'ha quedat preciós.
ResponEliminaVisca el Barça! haurem de pensar en altres receptes de cous cous per la temporada 2011-2012 ;)
M´agraden molt els pastissos de fruita, i aquest teu ha de ser boníssim!! felicitats pel premi...petonets
ResponEliminacomplimenti per il tuo bellissimo blog! se ti va sei la benvenuta nella mia cucina! un bacione!
ResponEliminaQue luxe de pastís ... i el millor, es veu senzill de fer per a aquells que la pastisseria ens fa una mica de por
ResponEliminaT'ha quedat PERFECTE!!! I es veu ben sucós!! I amb el toffee ha de ser brutal! ;)
ResponEliminaPetons!
Eri,
ResponEliminaQue pastel mas bueno... Se ya quedado con un aspecto delicioso. La presentacion y fotos esta lindas : )
Besitos
qué preciosidad!!!1 ademñas de rica impecable presentación. Me encanta!!!!!
ResponElimina