dimarts, 31 de maig del 2011

Mississippi Mud per a la Bego del bloc Al Calor del Horno: Repte Film & Food



Enhorabona a les amigues del bloc  Film & Food, per que ha estat un repte molt divertit i interessant.

I la meva aportació va per a la Bego del bloc Al calor del horno. Quan vaig rebre la recepta ràpidament vaig anar al seu bloc i Google per que no coneixia la recepta ni el bloc. Em vaig quedar meravellada d’aquest bloc i de la qualitat de les seves receptes, i sincerament, vaig sentir una mica de por per que tot i que m’encanta la xocolata, sempre tinc problemes amb ella. Mai havia fet cobertura de xocolata, així que us asseguro que per a mi ha estat tot un repte. 

El Mississippi Mud, és un pastís molt dens de xocolata. Probablement el seu origen va ser a EEUU en l’estat de Mississippi. El seu nom, Pastís de fang del Mississippi, es deu a la seva similitud amb el fang del riu Mississipi. Es creu que aquest pastís va ser creat per les persones que cuinaven a casa després de la II Guerra Mundial, ja que està fet d’ingredients que normalment es troben amb molta facilitat i no requereixen estris especials de cuina.

A la xarxa es poden trobar infinitat de variants i s’acostuma a servir amb gelat. Aquesta és la meva versió:  Xocolata i més xocolata, amb un toc de rom, farcit de nous de Macadàmia ensucrades i amb una cobertura de xocolata amb llet.


Espero que us agradi!


Font: Wikipedia

Ingredients pel pastís:
2 cullerades soperes de caramel líquid
2 cullerades soperes de licor rom
250 grams de mantega sense sal a temperatura ambient
175 grams de fructosa
3 ous XL
125 grams de xocolata negre sense sucre per fondre
1 cullerada mitjana de vainilla
3 cullerades soperes de cacau en pols
240 grams de farina de rebosteria

Ingredients per a la cobertura:
125 grams de mantega sense sal
150 grams de xocolata amb llet per fondre
2 cullerada sopera de rom
50 grams de fructosa

Ingredients per a les nous ensucrades:
125 grams de nous  de Macadàmia
4 cullerades soperes de sucre morè
1 cullerada i mitja sopera de mantega


Preparació de les nous ensucrades:
  • Posem una paella a foc suau i afegim el sucre i mantega. Quan la mantega comenci a fondre’s afegim les nous i anem remenant constantment fins que el sucre s’adhereixi.
  • Posar-les en un plat i deixar que es refredin.
Preparació del pastís:
  • Pre escalfar el forn a 180º
  • Batre la mantega i la fructosa en un bol fins que blanquegi. Afegir els rovells dels ous i la vainilla i tornar a batre fins que quedi ben incorporat.
  • Després afegim el caramel líquid i el rom i tornar a batre per incorporar-ho.
  • Desfer la xocolata al microones o al bany maria i afegir a la mescla fins que quedi una mescla homogènia.
  • Afegir el cacau en pols i la farina tamisada a la mescla. Incorporar les nous (en reservem algunes per a la decoració).  Muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb moviments suaus.
  • Posar la mescla en el recipient que anirà al front, prèviament greixat i allisar la superfície.
  • Deixar coure uns 45 minuts fins que punxant amb una broqueta, aquesta surti neta.
  •  Deixem refredar uns 15 minuts, el traiem del motllo i el deixem refredar totalment al damunt d’una reixeta.
Preparació de la cobertura:
  • Batre la mantega juntament amb la fructosa i el rom. Desfer la xocolata al bany maria o al microones i afegir-la a la mescla anterior.
  • Cobrir el pastís amb la cobertura i acabar posant unes quantes nous de decoració.


Bon profit!

55 comentaris:

  1. Quina pintassa..... i jo que he esmorzat un miserable entrepanet....
    Petons plens de xocolata del mississipi ;)!

    ResponElimina
  2. Arran dels blocs ja començo a conèixer la pastisseria americana...no coneixia aquesta recepta. LLàstima que no hi puc ficar cullerada!

    ResponElimina
  3. Jo tampoc el coneixia!!!però la pinta es fantàstica noia!!!felicitats!!!petonet

    ResponElimina
  4. Aquest cop em sembla una proposta molt divertida i original! I a tu t'ha tocat un repte ben difícil, eh? Però te n'has sortit molt bé, té una pinta sensacional! Per a xocoaddictes mooooooolt llaminers ;)

    ResponElimina
  5. WUAUUUUU!!!, Qué pasada de pastel. A mi me encanta que cuando es de chocolate, sea de chocolate pero a"gogó". el tuyo pinta delicioso. Un beso.

    ResponElimina
  6. Yo tampoco conocía este pastel.
    Pero desde hoy no pase sin que lo pruebe.
    Te ha quedado estupendo.
    Besos

    ResponElimina
  7. Ja ens ho vas dir, i jo tampoc coneixia el pastis, nomes em sonava el nom, pero te una pinta espectacular...

    ResponElimina
  8. Vaya Eri, Bego puede estar feliz con ese pedazo de postre, una delicia. Las nueces en medio me han matado, ¡qué pinta!. Enhorabuena.
    Besos

    ResponElimina
  9. Ummm, jo l'he fet i es delisiós, m'apunto posar la propera vegada nous de macadàmia. T'ha quedat fantàstic!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. E S P E C T A C U L A R!!!!
    Muchisimas gracias por la tarta que has preparado para mi.
    La forma en que la has acompañado con las nueces de macadamia, me han encantado.
    Por cierto,. que no te conocía.... pero me quedo.

    Mil besos.

    ResponElimina
  11. Mare meva, això és una autèntica bomba de xocolata!! M'encanta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Wuwwww!! quin pastis!!! El desconeixia totalmente pero ara ja el tinc a la llista de pendents... mmmmm.... bonissimm!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  13. doncs és la primera vegada que he sentit a parlar d'aquestís, però veient la pinta que té segur que m'agrada!!!! quina pinta nena. Molts petonets bonica

    ResponElimina
  14. Nena Eri, quina bona pinta!!!! a mi el nom em sonava però de fet no l'havia fet ni tastat mai. T'ha quedat fantàstic, segur que li encantarà. Me'l guardo, m'ha agradat molt lo de les nous ensucrades. :)

    ResponElimina
  15. Primera vegada que veig aquesta recepta, peró no la última, quina xulada de pastís!! T'ha quedat de pel.licula!!
    Petonets guapi,
    Esther

    ResponElimina
  16. Un dels millors pastissos de xocolata que hi ha...a nosaltres ens va encantar, i l´he fet més d´una vegada...m´agrada molt la teva versió...petones

    ResponElimina
  17. Aún no lo hice,que maravilla.woooowwww cuanto chocolate,LA presentación,divina,tu versión es fantástica.
    un beso

    ResponElimina
  18. Has fet una aportació espectacular!!!!repte més que aconseguit! m'encanta l'aspecte i ha d'estar deliciós!!!
    Moltes gràcies per participar!!!
    Un petó enormeee

    ResponElimina
  19. Con estos ricos postres de chocolate, se me ponen los dientes largos.
    Besos

    ResponElimina
  20. Uauuuuu!! T'ha quedat un pastís sensacional!!! Quina delícia!! Per ficar el dit a la pantalla!
    Que divertit aquest repte, no?
    Petons!

    ResponElimina
  21. I tu em deies aquest matí no ers el que ert surtia més be... Elen esta molt be... no et diré perfecte...pero t'ha quedat molt be.
    Gràcies per aquest matí tan familiar...
    petons

    ResponElimina
  22. m'agrada aixó de xocolata més xocolata i cobertura de xocolata...

    ResponElimina
  23. Pecado, puro pecado, así veo tu receta de hoy con este despliegue de ingredientes...

    Abrazos

    ResponElimina
  24. Madre mia Eri que pinta tiene este pastel, tengo que probarlo y hacerlo porque me encanta el chocolate y sobre todo me pirran las nueces de macadamia, besos.

    ResponElimina
  25. L'havia vist alguna vegada per algun bloc, tot i que no l'he tastat mai. Ara, si m'he de quedar una versió segur que serà la teva!!!

    ResponElimina
  26. Eri qué maravilla de pastel.

    Fíjate que lo tengo en pendientes desde hace mucho tiempo pero aún no lo he hecho porque en casa la mas chocolatera soy yo, los demás no lo son tanto.

    A Bego seguro que le encantó verlo , es una auténtica delicia y las fotos invitan a pecar con un buen trocito ;)

    Besinos.

    ResponElimina
  27. jo tampoc coneixia aquesta meravella!!! té una pinta insuperable...
    Petons. Helena

    http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com

    ResponElimina
  28. M' agraden molt els pastissos de xocolata. que bo ha de ser aquest!

    ResponElimina
  29. pues yo ni idea ni del nombre ni la receta,Eri te ha salido muy bien y has salido triunfando con este reto el resultado asi lo dice,buenas fotos,receta y buen corte y para los chocolateros un delicia
    peto
    miquel

    ResponElimina
  30. De vici, com dieu vosaltres. Amb les nous ensucrades ja deu ser el summum

    ResponElimina
  31. No coneixia aquest pastís però t'ha quedat genial i per a xocoaddictes totals!

    ResponElimina
  32. Ja ja, debiamos estar escribiendonos a la vez el comentario.
    Siempre he visto este pastel en los libros de recetas americanos y me llamaba la atencion,pero hoy que lo veo asi, en vivo y en directo ,todavia me parece mas espectacular.Te ha quedado genial.
    Besos Esther

    ResponElimina
  33. T'ha quedat fantàstic, xocolata pura i les macadamies ensucrades un vici, segur. De ganes em menjaria aquest tall.
    Petons maca.

    ResponElimina
  34. QUE RECEITA LINDA, AS FOTOS ESTÃO PERFEITAS! ADOREI A RECEITA SIMPLESMENTE MARAVILHOSA!
    BJS,
    ANDRÉA....

    ResponElimina
  35. goduria allo stato puro!!!da favola!

    ResponElimina
  36. Hola Eri!
    No comeixia aquest pastís, però ja et dic, que a partir d´ara no se m´oblidarà! Quina pinta i xocolata, xocolata, xocolata!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  37. La xocolata m’agrada molt en quasi totes les versions.

    Això de les nous de macadàmia encara enriqueix més el conjunt.

    Sembla molt més gustós que no pas el fang del Mississippi.

    ResponElimina
  38. Quin goig que fa aquest pastís. Boníiiiiiiiiiiiisim!!

    Un petonet.

    ResponElimina
  39. Oooooh,
    te quedó espectacular.

    Un saludo.

    ResponElimina
  40. uhhhhh quines ganes de tastar-ho, un berenar ideal acompanyat d'un got de llet!!moooolt temptador! felicitats!

    ResponElimina
  41. Bellísimo y delicioso.
    Saludos

    ResponElimina
  42. Ja no sé que possar, Eri.
    Donsç enviem un trocet si queda..
    Si no ja tinc la recepte.
    Un peto bonica

    ResponElimina
  43. Això és un pecat! No coneixia aquest pastís i m’acabo d’enamorar. Apuntat queda a pendents! La textura “fangosa” segur que m’encantaria i les nous de macadàmia sempre m’han agradat molt. T’ha quedat fantàstic, ja et pots treure la por de la xocolata que te n’has ensortit més que bé!!

    Molts petoents bonica!

    ResponElimina
  44. Me encanta este cake super denso y super chocolateado! Lo de las nueces caramelizadas es un plus! Qué buenoo! Bss

    ResponElimina
  45. Madre mía que estoy mala! Que cosa más rica! Con esa cobertura con ron...!!!
    Besitos!

    ResponElimina
  46. Espera, que m'eixugo la bava... Ració doble de xocolata i i nous caramel·litzades! Tot d'una, fa olor d'esmorzar de diumenge ;)

    ResponElimina
  47. Quina delicia més bona,es de pastisseria de luxe,mare meua¡¡¡¡es molt original i les fotos són una preciosidad,m'encanta i te felicito per la decoració.
    Un petonet molt gros.

    ResponElimina
  48. Con la propuesta de Film&Food me vaia a matar entre todos.
    Si esto es barro del Missisipi me voy para allá ahora mismo, que delicia.
    Besets

    ResponElimina
  49. FANTÀSTIC!!!! Me l'apunte a pendents, no cal dir-ho!!!

    ResponElimina
  50. Que receta mas buena... Se ya quedado un lujo, esta com un aspecto delicioso : )

    Besitos

    ResponElimina
  51. La de pastissos que estic descobrint! Mira que m'agraden les nous de macadamia i fa temps que les tinc olvidades.
    Que es molt dens ja ho veig però bo ho ha de ser i molt!
    Petonets.

    ResponElimina
  52. gauu!!!!! que rico y que preciosidad de fottos. Como siempre!!!! me encanta!!!!!!!

    ResponElimina
  53. Un pastel fantástico!!que pena que no me llegue el olor.. bueno mejor que no que seguro que metía la mano y me lo llevaba
    mil besossss

    ResponElimina
  54. Hola! :) Acabo de descubrir tu blog, y aquí me quedo, desgustando un buen trocito de esta maravilla de tarta.

    Te ha quedado estupenda, tengo muchísimas ganas de hacerla, la tengo marcada en un libro desde hace tiempo, a ver si me animo pronto.

    Te mando un besote!

    http://mysweetcarrotcake.blogspot.com/

    ResponElimina