Mai havia fet una Trena de Pasqua i aquest any en tenia ganes. Així que quan li vaig veure a la Silvia del bloc Y sigo en la cocina em vaig posar mans a la massa. He fet algunes modificacions, canviant sucre per fructosa, afegint massa mare, etc. però n’estic segura que amb aquests petits canvis no he variat l’essència original.
Us animo a que la feu, està boníssima! No cal que sigui Pasqua, a casa segur que la farem tot sovint.
Espero hagueu passats tots/es uns bons dies de vacances!!!!
Ingredients per a la massa mare:
10 grams de llevat fresc
25 ml de llet
35 grams de farina de força (o la que admeti)
Ingredients:
3 ous grans
60 grams de fructosa
40 grams de mantega sense sal
La ratlladura de la pell de mitja llimona i mitja taronja
85 ml de llet
10 grams de llevat fresc
Les llavors de 4 beines de cardamom
450 grams de farina de força
1 cullerada sopera de rom
1 culleradeta petita de sal
Ingredients per a la decoració:
1 ou
Sucre
Rom
Preparació de la massa mare:
- Barregem el llevat esmicolat amb la llet tèbia.
- Anem incorporant la farina poc a poc i fem una bola.
- Posem la bola dins d’un bol amb aigua, i quan estigui a la superfície la massa mare ja estarà feta (calculeu uns 15minuts aproximadament).
Mentre, anem preparant la resta de la massa.
Preparació nit anterior:
- Posem la llet en un cassó al foc amb les llavors del cardamom aixafades. Quan arrenqui a bullir, parem el foc, ho deixem infusionant fins que la llet quedi tèbia.
- En el recipient de la panificadora (programa d’amassar i llevar) posem els ingredients en el següent ordre: els ous, la fructosa, la mantega, les ratlladures de llimona i taronja, la llet que haurem colat prèviament, el llevat esmicolat i el rom. Acabem posant la farina de força i la sal.
- A meitat del procés d’amassar, incorporem la massa mare, que ja haurà pujat a la superfície i deixem que continuï amassant fins 30 minuts.
- Passat aquest procés, posem la massa al damunt d’un paper vegetal, que ens ajudarà a treballar-la millor, i amb les mans anem formant una bola, treballant des de l’exterior de la massa cap el centre i anem donant voltes.
- Pintem amb oli un bol molt gran i posem la massa. La tapem amb paper film prèviament pintat amb oli i la deixem a la nevera fins el dia següent.
Preparació:
- Traiem la massa de la nevera i la deixem fins que agafi temperatura ambient.
- Dividim la massa en tres parts iguals. Fem la forma d’un cilindre amb cadascuna d’elles i donem la forma de trena.
- La deixem llevar com a mínim 2 hores. Pintem amb ou batut i escampem el sucre que haurem humitejat amb el rom.
- Portem al forn pre escalfat a 180º durant uns 20 minuts aproximadament.
- Deixem refredar al damunt d’una reixeta.
Bon profit!
Hola Eri
ResponEliminaDesconeixia aquestes trenes. Les teves tant a la vista com en el tall es veuen molt bones
Aquesta fotografia amb els ous decorats fantàstica.
Com sempre cuidant els detalls
Bona Pasqua
Uma maravilha de pão! E os ovinhos de Páscoa deram um charme especial!
ResponEliminaOntem assisti a uma película que se passa em Barcelona - Biutiful - com o Javier Barden, que eu adoro! Uma pena que mostra só o lado feio da cidade...mas tenho certeza que Barcelona é linda, e sonho ainda poder conhecê-la!
Esperando que tenhas tido uma Páscoa muito feliz,
Deixo um abraço,
Renata
T'ha quedat una trena preciosa!! Fa temps que em vaig comprar una panificadora i allà la tinc morta de fàstic... es que m'haig d'animar o sé, i quan veig les vostres receptes més ganes me'n venen! Al final m'hauré d'imposar un límit a mi mateixa per provar-la! :)
ResponEliminaUn petó maca
Caram Eri, quina esponjositat que té. Quan veig delícies d'aquestes em venen ganes de berenar amb la meva tasseta de llet i cola cao. Hummm
ResponEliminauns ous preciosos
Una manera diferent de celebrar la pasqua. Deu estar molt bona...s'haurà de provar.
ResponEliminaJo tampoc he fet mai una trena de pasqua i realment té molt bona pinta! La teva smebla molt esponjosa, t'ha quedat molt bé!!
ResponEliminaMolts petonets!!
Qué bonita foto y qué trenza mas deliciosa.
ResponEliminaDe buena gana me comía un trocito.
Besinos.
hola guapa!!!Encara que passi la pasqua,dona igual,la faré per què te una pinta increible!!!petons!
ResponEliminanena! t'ha quedat magnífica aquesta trena!! I els ouets són molt monos! Jo en volia pintar però al final no ha pogut ser! fa molt de goig tot! enhorabona!
ResponEliminabesets!
Roger
Quina trena més xula!! Té una pinta tremenda! :P
ResponEliminaI els puets són una monada :)
Espero que també hagis passat unes bones vacances, bonica!
Petonets
Sandra
Quina magnifica pinta, te aquesta trena.
ResponEliminaSi t'ha quedat un trosset m'el guardes.
No cal que torni a ser Pascua, per fer aquesta trena.
Felicitats
Eri fantastica trena y espectacular foto con los huevos colgando y decorados.Muy bien, me gusta y me la guardo a pendientes que la trena todavia no la he echo nunca.
ResponEliminapeto i bona semana
miquel
Hola maca!!! com han anat aquests díes??? Ja veig que has menjat molt be...jajaj
ResponEliminaAquesta trena es espectacular també li vaig veure a la Silvia, donen ganes de posar´si a la cuina per preparar-la.
Un petonet
Ole ole y olé Eri!!!Mil gracias,que ilusión me hace.te ha quedado fantástica,la miga se aprecia divina...es que por eso animé hacerla,la masa es fantástica de trabajar y de gustosa...es que Cristina es única para este tio de preparaciones.
ResponEliminaMe ha encantado,no,lo siguiente.
GRaaaciasss
Un besazo
No havia sentit mai a parlar de la trena de Pasqua, però m'ha semblat molt dolça i esponjosa, gairebé millor que les mones, que enfarfeguen massa!!!
ResponEliminaPetons!
La Taula d'en Bernat
Apa noia, quina trena mes apetitosa. Pero els ous de la decoració, m'encanten. Son molt bonics.
ResponEliminaJo també tinc panificadora i tot i que la faig servir, penso que no li trec tot el rendiment que podría.
Petonets.
Quina trena més bona i quina foto més bonica!
ResponEliminaBon final de pasqua guapa
Hola Eri, quina pinta té aquesta trena, m'encanta la foto on la tens oberta, és veu tan tendre....UMMMMMMMMMMMMMM!! me la guardo per fer-la, Per cert m'encanta la decoració de la foto principal!! Molt original.
ResponEliminaUn petonet
guauuuuu que pinta. tiene que estar buenisima. Un besazo
ResponEliminaLa trena fa un aspecte deliciós i el ouets són una cucada!
ResponEliminaPetonets maca!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Quina bona cara!!! I les fotos, amb els ous decorats, molt maques!!
ResponEliminaFelicitats!
Emma
qué rica trenza, me encantan las masas con cardamomo. Te ha quedado preciosa y tiene que estar divina.
ResponEliminaBesos
hola guapa, acabo d'arribar i després de sopar em connecto i em trobo amb aquesta preciositat!!! olé, t'ha quedat fantàstica, enhorabona guapa. molts petonets!!!!!
ResponEliminaPots estar ben segura que la provarem, es veu súperbona!
ResponEliminaQuina trena més maca t'ha sortit, sembla que tinguis molta pràctica.
ResponEliminaPetons.
quına pınta mies flonja que tie..ı aquests ıngredıents (el cardamom, les ratlladures...) lı han de donar molt bon gust!
ResponEliminaPues para ser la primera el aspecto es inmejorable, espero que pasaras un buen día de Pascua disfrutando de esta fantástica trenza en familia
ResponEliminaAbrazos
T'ha quedat sensacional! I això que les masses tipus brioix són super complicades de fer a casa...
ResponEliminaQuè original!!! els ous maquíssims!! Petó
ResponEliminaQuina cosa més bona. A mi aquestes trenes m'encanten!
ResponEliminaM'agrada molt la primera foto, quants detallets!
Petonets.
t'ha quedat fantastica,cada cop que la veig m'agrada mes i mes jejje o sigui que l'apunto .petonets
ResponEliminaEri, quina preciositat!! Desconeixia que la trena fos típica de Pasqua!! Jo en faig cada setmana i per esmorzar és deliciosa. :p
ResponEliminaPetons!
Nunca había visto la trenza de pascua pero me ha encantado la tuya.
ResponEliminaTiene una pinta deliciosa.
Besos
Hola guapa tu
ResponEliminate que estar divina, jo també la vaig anotar de la Silvia, però encara no la he provat,...la teva segur que no va durar..
mil petonets Susanna
Encara que hagi pasat Pasqua potser m' animaré a fer-la, em sembla boníssima.
ResponEliminaM'apunto a la trena de Pasqua.
ResponEliminaTambé la podríem prova farcida d'alguna cosa bona.
També pot estar bé amb xocolata desfeta.
OH!. qué bonita y esponjosa. yo aún no me he decidido a hacer ninguna. soy una perezosa para lo dulce. un beso.
ResponEliminaUna trena de brioix preciosa, i un ous molt bonics. Dóna gust veure coses tan ben treballades! Una abraçada.
ResponEliminaEri, no sé si auràs canviat l'essencia o no però, mare meva quina trena, si això fas per pasqua, estic desitjant que arribi Sant Joan...
ResponEliminaUff, hi fet un roduli!!
Petons, espero que ja puguis veure les meves fotos.
Deixa't d'essències, aquesta trena es veu fantàstica!;-) Em venen unes ganes de donar-li una mossegada a la pantalla! M'agraden molt els ous pintants, queden molt bonics abm la trena. A casa en tinc uns quants buidats per pintar però no ho vam fer. Potser algun dia d'aquests ho fem, encara que la Pasqua hagi ja passat.
ResponEliminaUna forta abraçada Eri
Fa molt bona cara. Es veu esponjosa i abellidora. Me l'apunte per a més endavant. Salutacions.
ResponEliminaMmmm!! veig que la massa mare ha estat un encert, fa cara de ser ben esponjosa!
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris!!
ResponEliminaAnirac, molt benvinguda!
Petons,
Et felicito per la trena i per la decoració es presiosa,prenc nota i ma l'emporto aquesta delicia s'ha se testar¡¡¡
ResponEliminaMil petonets guapísima.
Tens raó en el que dius, no fa falta esperar tot un any per menjar-la, però no m´imagine diumenge de Pasqua sense mona. Que bonaa devia d´estar.
ResponEliminaPetons
Vaig xafardejant per aquí, i em trobo aquesta recepta tan bonica! me la guardo, té pinta de brioix més o menys oi? ha d'estar super super bona!!! :)
ResponElimina