L’Alba i l’Ingrid del bloc Film & Food pel seu primer repte, ens proposen cuinar una recepta de la famosa cuinera Julia Child. Si encara no heu tingut oportunitat de visitar aquest bloc, us aconsello que ho feu, veureu quina iniciativa més interessant i divertida.
Finalment, després de donar-li moltes voltes, em vaig decidir pel Pastís de crepes a la Florentina, però que he adaptat una mica als gustos de casa.
Els crepes els he fet de la recepta del bloc Cotó de sucre, modificant alguns ingredients per a que no fossin unes crepes molt dolces. M’han encantat, veureu que porten cervesa i oli, uns ingredients que mai havia vist en cap de recepta de crepes. Molt recomenables!!!
I per acabar, vull agrair a la Nyanyels del bloc A daily cuisine que m’hagi concedit aquest premi. M’ha fet moltíssima il·lusió rebre’l de les seves mans. No us explicaré algunes coses meves, per que ja ho he fet en un altre premi. Vull compartir-lo amb tots vosaltres!!
Ingredients pels creps:
400 grams de farina
150 grams de sucre (jo 60 de fructosa)
4 ous
½ l de llet (jo de soja)
150 grams de mantega pomada
250 ml de cervesa
2 cullerades d’oli
1 polsim de sal
1 polsim de sucre de vainilla (jo no l’hi vaig posar)
50 cc de rom (jo no l’hi vaig posar)
Ingredients pel farcit:
600 grams d’espinacs nets i tallats
250 grams de xampinyons nets i tallats
1 ceba gran
10 tomàquets secs
Un grapat de panses, pinyons, dàtil i nabius
6 orellanes
Nata líquida per cuinar (uns 150 ml)
Formatge parmesà en pols (unes tres cullerades soperes)
Ingredients per a la beixamel de ceps:
600 ml de llet de soja
3 cullerades soperes de farina
1 ceba gran
15 grams de ceps deshidratats
1 cullerada de mantega
Oli
Sal i pebre
Formatge per gratinar
Preparació dels creps:
- En un bol hi posem tots els ingredients líquids i batem. Afegim la resta d’ingredients i la farina tamisada i tornem a batre fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls.
- Deixem a la nevera tota la nit.
- En una crepera o una paella sinó en teniu, posem una punta de mantega, escampem amb cura de no cremar-nos amb un paper vegetal i hi aboquem un cullerot de la massa de crepes. Quan veieu que comença a daurar-se per les bandes, amb una espàtula li donem la volta i deixem que es cogui. El traiem i anem repetint la mateixa operació, fins acabar amb la massa.
Nota: Amb aquesta quantitat surten molts crepes, jo per a la recepta només he utilitzat uns quants i la resta els he congelat. No havia provat mai de congelar-los i queden molt bé. Els congelem d’un amb un amb paper film i traient-los 20 minuts abans de consumir estan llestos!
Preparació del farcit:
- Passem els espinacs per una paella amb una mica d’oli, i reservem.
- Fregim els xampinyons i reservem.
- En una paella, posem oli i afegim la ceba tallada a juliana. Quan comenci a daurar-se, afegim els tomàquets secs tallats a trossos petits, les orellanes i els dàtils tallats i deixem un parell de minuts.
- Afegim després els pinyons i quan comencin a fer-se, afegim les panses i els nabius.
- Després posem els xampinyons, els espinacs i la nata líquida. Afegim la sal i el pebre i deixem que es redueixi la nata líquida.
- Afegim el formatge parmesà i remenem per a que s’incorpori bé. Rectifiquem de sal, si cal i reservem.
Preparació de la beixamel:
- Posem els ceps amb aigua per a remullar-los. Un cop hidratats, els escorrem molt bé i els tallem a trossets petits.
- Posem la llet en un cassó i la posem a escalfar.
- Ratllem la ceba i la portem a una cassola on haurem posat la cullerada de mantega i un raig d’oli. Quan comenci a daurar-se, afegim els ceps i els deixem coure uns minuts, tot remenant de tant en tant, fins que estiguin fets.
- Afegim la farina i remenem, fins fer un roux. Comencem a afegir mica en mica la llet calenta, tot remenant amb unes varetes manuals per que no es facin grumolls. Afegim la sal i el pebre. És millor deixar-la una mica líquida per que després espessirà quan la portem al forn.
Muntatge del plat:
- En un safata apte pel forn, posem un crep i una capa del farcit. I així successivament. Jo he fet capes amb 8 creps.
- Posem la beixamel pel damunt i després el formatge ratllat. Portem al forn amb funció de gratinar i un cop estigui daurant ja podem treure i servir.
Bon profit!
Quin plat mes complert!!! he menjat una vegada pastís de truites però amb crepes ha de ser mes lleuger, i m´agraden molt els espinacs amb panses. Suculent!!!Bon cds, petons
ResponEliminaQuina xulada de plat!! Súper complet i amb els espinacs perfecte.
ResponEliminaPetonets maca!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Quin farcit i el gratinat espectacular.
ResponEliminaBon cap de setmana
Petonets
Es veu impressionant...no soc gaire amant de les crepes, pero aquestes me les cruspia segur..m'encanta tb el farcit!
ResponEliminapetons,
Mmmmmmmmmm... crepes farcits amb espinacs!! això a casa ens encantaria!! Té una pinta espectacular maca!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Tiene una pinta deliciosa, el corte una gozada.
ResponEliminaFelicidades por el premio.
Aquest pastís de crêpes està Escpectacular!!!!! el tall on es veuen bé les capes em sembla deliciós!!! segur que estava de vici!! M'ha encantat la teva proposta, molt original i saborosa!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Un petonàs!!
Quin pastís de creps més bo!! Recepta apuntadíssima!
ResponEliminaPetons
Quina delícia!!! Quan dius que venim a sopar?
ResponEliminapetonets
Molt bona presentació i molt bona proposta.
ResponEliminaPel que expliques sembla una recepta que porta molta feina. Ara bé, el resultat també sembla esplèndid.
Vols dir que necessites rebre una classe de creps?
ResponEliminaEi guapa! moltes felicitats pel premi i per aquesta recepta tant espectacular! tens raó, no he fet mai crepes amb cervesa! però m'agrada aquests ingredients tant de casa nostra! Una abraçada i bon cap de setmana!
ResponEliminaEri crec que la feinada s'ho val. Deus tenir als de casa ben contents. Una pinta exquisida.
ResponEliminaNo me gusta, me encanta. Es un plato delicioso.
ResponEliminaFelicidades por el premio
Besos
La foto preciosa me imagino lo rico que esta.
ResponEliminaFeliz fin de semana.
Un pastís molt bo!!! la foto ho diu tot!!! i com porta verd... podem dir que és una mica de règim...no? Bon cap de setmana!
ResponEliminaAixò també és de la Julia!!?? quina dóna tu!! M'encanta, té una pinta deliciosa i és molt vistós.
ResponEliminaUna proposta genial i bona!! Moltíssimes gràcies per participar!!
Molts petonets guapa!!
Quina entrada més complerta: barreja de receptes per acabar fent aquest pastís tan bo i a sobre premi!
ResponEliminaEl farcit és bo però amb la beixamel de ceps ha d'estar encara més bo això si, per a l'operació bikini diguem que no em serviria, no? ja,ja,ja.
Bon cap de setmana!
Quina meravella de recepta!!! Se'm fa la boca aigua!!!!
ResponEliminaUn petonas!
Sònia
T'ha quedat un plat de luxe, fa venir gana.
ResponEliminaFelicitats pel premi, t'el mereixes.
Petons i bon cap de setmana.
Quina pinta té aquest pastis!!!!!!!!! amb aquest plat com no vas a guanyar el premi enorabona. M´agrada molt el teu blog i tens unes mans molt bones a la cuina moltes grácies per ferte seguidor del meu blog, saluts i petonets
ResponEliminafelicidades por el premio!!! Te lo mereces!!! este plato tiene una pinta espectacular. Estás que te sales. Un besazo
ResponEliminaM'encanta la recepta. Té una pinta deliciosa. El premi te'l mereixes. El teu bloc és increïble.
ResponEliminaUna abraçada!
una maravilla este pastis y muy bueno seguro.Felicidades por el premio y tambien por pasar de 100 seguidores.Eres grande ya Eri
ResponEliminabon cap de setmana
peto
miquel
que receton! Me ha encantado y lo pienso hacer en cuanto tenga una cena con amigos.
ResponEliminaMuy buena aportacion al reto.Besos Esther
arribo tard, oi? segur que ja no en queden! 8( tenen una pinta xulíssima! ja tinc ganes de tastar-los!!!
ResponEliminapetonetssssssssssssssssssss
Molt bona pinta aquest pastís. M'encantan les crepes.
ResponEliminaUn petonet.
Qué rico se ve....... no conocía este plato de Julia. me ha encantado!!!. besos
ResponEliminaEspectacular! Ara men'n menjaria un trosset per a sopar.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
M´agradat molt aquesta recepta i la beixamel de ceps m´ha paregut sensacional. Que bona.
ResponEliminaEnhorabona pels premis.
Petons
Te una pinta molt bona! M'agrada molt molt!!
ResponEliminaMe gusta mucho!!!!! Me resulta muy original que se haga con crêpes, porque igualmente cabría con placas de lasaña, aunque ya hablaríamos de otra receta.
ResponEliminaMe guardo tu idea!!!!! El relleno es ideal.
Un besote
Després d'uns dies de desconnexió he estat xafardejant pel teu bloc les receptes tan xules que tens: la trena, les roses i aquets pastís de creps que ha d'estar boníssim. Felicitats pel premi.
ResponEliminaMas que receita tão rica!
ResponEliminaMe convidaria à sua mesa para jantar essa noite...hehehe...
Mare meva........... quina recepta més fantàstica!!!! ha d'estar boníiiiiiiiiiiiiiiiiiisima!!!!!!! quina gana m'has fet entrar, i mira quines hores que són!!!!!
ResponEliminaUn petonàs, reguapa!
Ha de ser boníssim aquest pastís. Tan com ens agraden les crpes a casa! No sabia que es podien congelar, em sembla perfecte perquè a vegades e'n fan de sobres.
ResponEliminaQuina delicia¡¡¡i tant original quina ricura i quina delicatess,prenc nota.
ResponEliminaMolta de sort al concurs però amb aquesta delicia no te farà falta.
Mil petonets guapa
Quin pastís més bó...l'última foto és espectacular!! Enhorabona pel premi.
ResponEliminaun petó.
Una receta espectacular la que has triat, m´ha agradat molt perquè és molt diferent de la resta, les fotos molt maques...un petonet
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris!
ResponEliminaMuchas gracias por vuestros comentarios!
Pero qué aspecto tan fantástico, esto tiene que estar de bueno para arriba...
ResponEliminaAbrazos
Simplement deliciós!!! M'encanten les creppes, tan dolces com salades. Aquest plat m'agradaria segur segur. I per això, m'emporto la recepta....
ResponEliminaAy Eri es IMPRESIONATE,si lo viera mi mamá...que delicia,le lo gusrdo para hacerselo,es que le encantará.A nosotras nos encantan los pasteles de panqueques y esta combinación es una delicia,el gratinado te ha quedado de escándalo.
ResponEliminaLuego te doy el beso jeje