Què deuen tenir les maduixes que són tant atraients? El color, l’aroma, la forma, el sabor... Què ens anuncien que anem de cara al bon temps? No ho se pas, suposo que és el conjunt de tot, el que fa que siguin les Reines de casa quan estem en temporada.
Soles, amb una mica de llimona o vinagre, les Maduixes no necessiten res més, però si els hi donem un toc més sofisticat amb espècies... també està bé oi?
Doncs aquesta mousse és el simple resultat, d’afegir només unes quantes espècies i macerar-les unes hores. Mantenint el seu sabor, les espècies el potencien més i desprenen un aroma extraordinari!
Espero que us agradi!
Ingredients:
200 grams de maduixes
200 ml de nata líquida per muntar
2,5 fulles de gelatina
3 cullerades soperes de fructosa
El suc de mitja llima
Espècies (orientatiu): les llavors de 3 beines de cardamom, 4 grans de pebre rosa, 1 polsim de nou moscada, 1 polsim de canyella, ½ clau.
Preparació:
- Rentem, traiem els peduncles i tallem les maduixes a trossos. Les posem en un bol amb el suc de la llima i 1 cullerada de fructosa. Afegim les espècies, que haurem picat molt en el morter, i barregem bé. Deixem en maceració a la nevera. Jo ho vaig preparar al matí i vaig fer la mousse a la tarda.
- Posem les fulles de gelatina en aigua per hidratar-les.
- Triturem les maduixes amb el suc que hauran deixat i dues cullerades de fructosa i ho portem a foc suau. Quan estigui calent, retirem del foc i afegim les fulles de gelatina. Remenem fins que es dissolguin completament.
- Muntem la nata. Quan hagi baixat la temperatura, l’afegim.
- Posem en els recipients de servir i deixem a la nevera fins que qualli.
Nota: La quantitat d’espècies dependrà del gust de cadascú, però tot i que no ens hem de passar, si que cal que hi hagi suficient per que amb la nata es redueix tant el sabor com l’aroma.
Bon profit!
A mi m´agradarà segur aquesta mousse. No he fet servir mai la fructos, però crec que l´altre dia la vaig vore al Mercadona, la tindré que comprar.
ResponEliminaPetons
Quines fotos més maques, noia. La presentació és preciosa. Ets una artista!!
ResponEliminaPetonets maca!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
MMMM!!M'apunto la recepta! Les maduixes m'encanten i aquesta mousse ha d'estar boníssima!!
ResponEliminaAh! Les fotos molt maques!
Emma
Quina recepta mes bona!!!! Acabo de descubrir el teu blog i em quedo a la teva cuina!!!
ResponEliminaEm poso a xafardejar... jejejeje
Un petonas!
Quina delícia!! Així m'agrada... escalfant motors per la Recepta del 15!! jijijijiji T'ha quedat fantàstic, i amb el toc especiat ha de quedar genial!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Unes maduixes exòtiques, sí senyora!. A mi m'agraden molt amb vinagre, i vaig canviant els tipus de vinagre que hi poso.
ResponEliminanena, entre el Barça i aquesta recepta aniré a dormir contenta!!! espera que vinc a buscar-te un gotet!!!! petonets guapíssima
ResponEliminaQue entrada más atractiva Eri...he de hacer esta mousse,me gusta mucho las espeica que has elegido.LA foto bárbaras,dar ganas de degustar una copa.
ResponEliminaNos vemos el martes?...que bueno ;))
UN beso
Noia, a mi les maduixes m'agraden de tota manera!
ResponEliminaPero així han de ser "una passada".
Petonets
Aiii!! jo com la Judith, maduixes o aquest postre i barça a dormir contentes!!!petons!!!
ResponEliminaLas fotos son preciosas, pero esa mousse especiada me parece de escándalo de buena.
ResponEliminaBesos
Quina bona pinta!!! hem d'aprofitar tota la temporada de les maduixes!!! i se'ls pot treure molt partit!!! Segur que està per llepar-se els dits!!!
ResponEliminaPetonets
Miel
Quina recepta més bona i quina presentació més estupenda! M'agraden molt les maduixes i la teua proposta també. Me l'apunte! Salutacions
ResponEliminaQuina delícia! Les maduixes m'encanten i les espècies... no ho sé. No en solc utilitzar massa. Ho hauré de provar.
ResponEliminaUna abraçada!
Per cert, no sé si acceptes premis, però n'ha ha un per tu al meu bloc.
ResponEliminaUna abraçada de nou!
Una recepta molt fàxcil de fer i deu estar genial amb aquestes especies! Encara que no ho he provat mai m'ho imagino, pq m'encanten les coses especiades!
ResponEliminaQue bo! ahir vaig estar mirant receptes per fer per la recepta del 15 i vaig descobrir les bavareses, que també porten gelatina. Em sembla que en faré una, encara que la teva proposta amb espècies ha de ser boníssima!
ResponEliminaUna abraçada!
Qué rica se ve.....!!!. felicidades por los vasitos y por el barça!!!!. beos
ResponEliminaque originals! ho hauré d eprovar...felicitats!
ResponEliminaHa de quedar una mousse ben elegant i gustosa! nosaltres també sóm fanàtics de les maduixes.
ResponEliminaPetonets
Pues no sé qué tendrán las fresas, pero las has dado un toque especial con la maceración y las especias
ResponEliminaAbrazos
A mi també em tornen boja les maduixes! Soles o cuinades, sempre són delicioses i molt sanes.
ResponEliminaHa de quedar una mousse boníssima, el toc de les espècies deu ser sensacional!
waw, ha d'estar boníssim!!
ResponEliminaUna salutació,
Un postre muy rico y una presentación preciosa.
ResponEliminaBesos
No hi ha dret, i jo tinc que conformar-me només mirant...
ResponEliminapetonets
quina cosa mes bona,a mi les maduixes m'agraden molt,apuntat queda,petonsss
ResponEliminaJo tampoc sé que tenen les maduixes però m'encanten.
ResponEliminaEspeciades encara no les he tastat, a veure si ho faig aviat!
M'agrada molt la segona foto!;)
Petonets.
Eri las fresas combinadas asi un postre de lujo me gusta mucho y las fotos muy bien de fiestaaaaaaaa
ResponEliminapeto
miquel
Ya me imagino el sabor de esta mousse y babeo solita mientras disfruto de estas fotos tan bonitas que nos regalas.
ResponEliminaTomo buena nota ;)
Besinos.
No sé que tindràn les maduixes, però a mi m'han agradat desde sempre.
ResponEliminaSegur que aquests gots amb les especies que porten ha de sorprendre pel seu sabor.
Petons.
Que bó!! Com m'agrada el mousse cassolà!
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaAquesta proposta teva es de 10,..anotada queda...hummm
mil petonets Susanna
solo verlas se me cae la baba, me encantan las fresas y como tu dices no necesitan mucho, así que estas tienen que estar de vicio, besitos.
ResponEliminaM'agrada molt el sabor de la maduixa. De fet les menjo naturals (si són madures), en iogurt, en gelat, en mousse...
ResponEliminaCrec que és molt bona proposta ajuntar maduixa i espècies. Fantàstica idea!
A mi també m'agraden molt les maduixes!!
ResponEliminaLa teva mousse presentada en aquets potets es veu boníssima i moníssima!! M'ha agradat molt la proposta!!
Petonets bonica!
Guaaaaaaaau!!!
ResponEliminaQué rico tiene que estar.
Vengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Bronce, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 100 seguidores.
Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html
Hooola!
ResponEliminaQuan de temps! Quina mousse, amb el que m´agraden a mi les espècies! LA combinació ha de ser fantàstica!
Molts petons
Anna
Quina mousse!!! m'encanten les maduixes!! de totes les maneres possibles!1 aquesta no pot ser menys...em sembla deliciosa!
ResponEliminaMolts petonets bonica!
Es veritat, les maduixes tenen algo que no fa que pasin desapersegudes.
ResponEliminaEl color, el seu perfum....
Una mol bona mousse.
Felicitats
Provaré aquesta recepta: a casa no podem de menjar maduixes mentre n'hi ha!
ResponEliminaguau esta receta si que me vuelve loca!!!! Me encanta , me encanta ...
ResponEliminaGracias!!!! Me la apunto. Un besazo
Moltes gràcies pels vostres comentaris/Muchas gracias por vuestros comentarios,
ResponEliminaRoser,
La fructosa és més sana que el sucre i també més dolça. Al Mercadona en tenen i bé de preu.
Sònia,
Moltes gràcies i benvinguda. Ja m’he passat també per a la teva cuina!
Sandra,
Exacte!! Jo ja estic en fase de provar...
Glòria!
Què guapa que estàs a la foto!!
Sílvia,
Hasta el martes. Que ganas que tengo... !
Miel,
Benvinguda i moltes gràcies per passar-te pel meu bloc!
Nyanyels,
M’ha fet molta il•lusió rebre aquest premi de les teves mans. Estic molt agraïda i l’accepto amb molt de gust!!!!!
Mari,
Moltes gràcies i benvinguda! Si que és bo si el mousse casolà!
Trini,
Muchísimas gracias!!!!!!! Me hace mucha ilusión este premio. Supongo que a todos nos hace mucha ilusión llegar a los 100!! Buscaré un blog y lo paso. Besos
Anna,
Ja he vist que estàs molt liada! M’alegro de veure que has pogut participar en Memòries d’una cuinera.
Em pensava que ho sabia tot sobre les maduixes però m´has ampliat el receptari.
ResponElimina