No se a vosaltres, però a mi només llegir el nom d’aquest pa em va seduir i no em vaig poder estar posar-m’hi a fer-lo! La recepta original la vaig veure a La Cuina Vermella i també a A la taula i al llit.... Veureu que són dos versions molt similars, i totes dues excel·lents. Jo només he modificat el sucre blanc per fructosa, per la resta tot igual.
Coincideixo amb en Francesc de A la taula i al llit... quan opina sobre aquest pa: Gens embafador, una combinació perfecte, on cap sabor predomina per damunt de la resta, una delícia, una temptació irresistible... No us diré aquí les Kcal que porta un tall, però ell si que ho va calcular!
Espero que us agradi!
Ingredients:
3 plàtans madurs
3 ous
75 grams de fructosa
50 grams de sucre morè
3 ous
75 grams de fructosa
50 grams de sucre morè
125 grams de mantega pomada
270 grams de farina
1 iogurt natural
2 cullerades petites d’impulsor
270 grams de farina
1 iogurt natural
2 cullerades petites d’impulsor
1 cullerada petita de canyella en pols
1 cullerada petita de pebre de Jamaica (es pot substituir per la mescla de nou moscada i clau)
La ratlladura i una cullerada petita del suc d’una llima (es pot substituir per llimona)
Preparació:
- Pre escalfar el forn a 180º.
- En un bol tamisem la farina. Treure la mantega unes hores abans de la nevera per aconseguir la textura de pomada.
- Pelem i aixafem els plàtans amb una forquilla.
- En un bol batem els ous i afegim després el sucre moré i la fructosa. Quan estigui ben incorporats afegim la mantega, el iogurt i els plàtans.
- Batem tota la mescla, millor si és amb les varetes elèctriques i anem afegint mica en mica la farina tamisada amb l’impulsor, la canyella, el pebre de Jamaica i la ratlladura i suc de la llima.
- Remenem fins obtenir una mescla ben homogènia.
- Aboquem la mescla en un motlle prèviament untat amb mantega i ho deixem coure uns 50 minuts (depenen del forn). Anar comprovant amb un escuradents llarg, fins que estigui cuit.
Bon profit!
te d'estas molt bo,mmm de plàtan tindre que probar un dia jejejje petons
ResponEliminaFa una fila....... amb uns troçets de xocolata.... molt bo.
ResponEliminaMuas!
quina gana m'ha entrat!! ara vinc a buscar-te un trosset per sopar!!! molts petonets guapíssima!!!!
ResponEliminaVal, millor no ens diguis les kcal que porta, quina por!
ResponEliminaHa d'estar boníssim, ja saps que el pa m'encanta!
Petonets.
M'encanta!! Ja el vaig veure i em va cridar l'atenció, i ara encara més!! A pendents queda!
ResponEliminaPetonets bonica!
Sandra
Poca cosa faig amb plátans a casa, tinc que tastar alguna cosa, a veure quin éxit tendría, i aquest pa fa molt bona cara.
ResponEliminaPetonets
qué pan más rico. A mi me gusta el plátano, aunque en casa no emociona. Besos
ResponEliminaQue bo!!! per menjar amb xocolata (i anem sumant kcal... sort que no ens les has dit!)
ResponEliminame apunto a un par de rebanadas con nocilla...jejeje
ResponEliminaun saludo
www.lasguisanderas.com
Quina recepta més original!! M'encanta...tenc uns plàtans molt madurs i estava pensant que fer amb ells...a veure si trec un moment per fer aquesta recepta!! Ja et contaré! un petó, Paula
ResponEliminaEl plàtan m´agrada molt, i amb la canyella ha d´estar de por!!Acompanyat amb un bon tros de xocolata...
ResponEliminaPetons
Anna
Fa molt bona pinta, el plàtan hi deu donar un aroma fantàstic
ResponEliminaNo em sé imaginar el gust, però té molt bona pinta. Fantàstic per aprofitar uns plàtans madurs.
ResponEliminaCarai Eri, això te molt bona pinta.
ResponEliminaPlàtan, canyella, pebre de Jamaica, llima. Tot això junt ha d’ estar molt bo.
Bona cuina
Eri ya te lo han dicho todos antes pero pienso que con los ingredientes tiene que estar muy bueno y las calorias nada importante luego te vas a la montaña y lo quemas todo, je,je
ResponEliminabona setmana
peto
miquel
Nunca hice ningún dulce con mi fruta preferida!!!! y esto tiene que cambiar a la de YA!!!! cosa rica y bonita te ha salidooo!!!!
ResponEliminaQue tengas una maravillosa semana!!!! ;-)
en la bona pinta que fa i el que li agrada aquesta fruita al meu fill, no puc deixa aquest pa sense probar-la. Una abraçada.
ResponEliminala cuina de tots natros
Es millor que no ens diguis les caloríes, jejeje.
ResponEliminaT'ha quedat molt bé i penso que el seu sabor també ha de ser molt bo amb els ingredietns que porta.
Petons.
¡Qué rico!, con lo que me gusta el pan, este lo hago seguro.
ResponEliminabesos y buena semana
Gosto muitíssimo dos bolos de banana,
ResponEliminaCom café preto fica perfeito!
Muy buena semana,
Cariños
Renata
m'ha entrat gana nomes de veure'l i aixo que he sopat no fa gaire!! fantàstic!!
ResponEliminaAgnés,
ResponEliminaDoncs ja em diràs si el proves que et sembla.
Gemma,
Si, tens raó. Crec que la propera vegada n’hi posaré!
Judtih,
S’acaba molt ràpid... o sigui que corre que a casa ningú espera!
Mònica,
És un pa molt calòric per de tant en tan, és una meravalla!
Sandra
És que amb el plàtan com a ingredient principal si que crida l’atenció, si!
Neus,
Sempre ha d’haver-hi una primera vegada oi?
Pilar,
Pues mejor! Todo para ti solita, je!je!
Parella,
Si amb una pressa de xocolata, tota una delícia calòrica!
Noelia,
Que bueno con nocilla, no lo había pensado!
Paula,
Doncs perfecte! Ja m’explicaràs.
Anna,
Si Anna, amb xocolata però sense xips eh?? Je,je!
Núria,
A part del gust, l’aroma és exquisit
Cristina,
Quan veig els plàtans que s’estan fent madurs, sempre penso en aquesta recepta!
Narcís,
Si, una combinació exòtica molt saborosa,
Miquel,
Cierto! Algo de ejercicio y fuera calorias!
Tito,
Es verdad, en tu último post pones que es tu fruta preferida.. Pues si lo pruebas..
Francesc,
Doncs ja veuràs com el teu fill queda encantat!
Anna,
Com diu el Miquel, després d’un tall a fer exercici i llestos!
Dadá,
Es un pan muy especial. Espero que te guste!
Renata
Con un café, con un poco de chocolate, es un buen almuerzo o merienda. Beijos
Clàudia,
Gràcies i benvinguda! Ara passo pel teu bloc!
Eri, es veu bonissim, jo els hi vaig veure als vermells, pero encara no l'he tastat....tu m'estas donant una empenta mes...
ResponEliminaUna abraçada,
Elena, m´has encertat de ple...Visca la república bananera!.
ResponEliminaDoncs jo no sóc gaire de plàtan, però les nenes si, així que com em sembla una recepta molt original me l'apunto per fer-la algun dia.Gràcies!
ResponEliminaAi Eri...
ResponEliminaA casa aquest pa s'acabaria abans de refredar-se sortint del forn! Ja-ja-ja
Mglòria
Una recepte molt temptadora.
ResponEliminaLa posso a receptes preferides dels blogs.
Em va agradar molt saludar-te.
Petons
Tienes razón, nada más que el nombre es ya atractivo, para los que nos gusta el pan debe ser una auténtica delicia
ResponEliminaAbrazos y buena semana
Que delícia de pa ... no ho he provat mai i em ve de gust molt des de fa temps.
ResponEliminaMai has de calcular les Kcal dels talls, està totalment prohibit! Je je je... ;)
ResponEliminaHa de quedar un pa dolcet molt bo, ideal per esmorzar amb el cafè amb llet.
Lo he visto en otro blog ..de be estar buenisimo ,pues me encanta el platano ...buenas fotos
ResponEliminaOstres, què interessant!
ResponEliminaNo n'havia sentit a parlar mai i trobo que té molt bona pinta! A més, les masses dolces que porten plàtan ens encanten: els anglesos tenen un munt de receptes que en porten i ens hem afeccionat pels llibres que ens hem dut d'allà...
Apuntat a pendents!! ;-)
Aquest pa és deliciós per esmorzar o berenar... mmm!! ;)
ResponEliminaPetons!
En vull un trosset ara per esmorzar amb una miqueta de xocolata Ummm
ResponEliminaPetons
Sònia,
ResponEliminaés molt bo! A veure si t'animes i li dones el teu toc personal!
Cristina,
Visca! Mira que es poden fer coses amb la fruita!
Mercè,
Si els hi agrada tens l'èxit garantit!
Mglòria,
A casa també els he de frenar una mica..
Isabel,
A mi també. A veure si ens veiem un altre dia..
Javier,
es un pan .. diferente, que vale la pena probar!
Oteador,
Doncs si t'animes, espero que us agradi!
Gemma,
Si és veritat, millor no mirar-ho.
Marimi,
Me parece que es un pan popular!
Massitet,
Doncs no ho sabia que els anglessos en tenien tantes. A mi com m'agrada molt el plàtan hauré d'informar-me
Mercè,
Fàcil i tant ràpid de fer que val la pena!
Sion,
ResponEliminaDoncs això està fet! El proper et guardo un trosset!
Ma fa molta gana i m'encanta la idea de posar-hi plàtan al pa,té una deliciosa pinta,
ResponEliminamil petonets guapa.
Boníssim!! Una pinta deliciosa. Hauré de provar-ne de fer algun dia...
ResponEliminaPetons!
Els i les que feu pa busqueu combinacions i combinacions per trobar nous sabors d’una menja de la qual alguns mai ens cansem, el pa.
ResponEliminaLa recepta promet una molt bona experiència.
S’ha de provar el pa amb cafè i xocolata, tot junt. No se com, però és un repte.
Hola guapa tu
ResponEliminatinc que provar la teva recepta,..original amb ganes, i segur que molt bo
mil petonets Susnna
Hola Eri,
ResponEliminaem desconnecto una temporadeta i em trobo amb tot de receptes boníssimes, com aquest pa i el xoco-plàtan, que m'ha captivat!
No cal que comptem les calories dona!! si és bo és que s'ha de menjar! jaja!!
Una abraçada!
Tengo pendiente hacer este pan, pero con un poco de chocolate jeje. Te ha quedado con un corte estupendo. Bss
ResponEliminaLes calories no són cap problema, una mica d'exercici després i llestos!. Una recepta així bé val l'esforç d'anar a córrer una mica!
ResponEliminaQué rico.... tiene que estar estupendo, me encantan los plátanos. Un besote, guapa!!
ResponEliminaAgue,
ResponEliminaMoltes gràcies! M’alegro que t’agradi la idea.
Marina,
Doncs si el fas, espero que t’agradi moooolt!
Tomi,
Si que tens raó, sempre provant nous pans. Aquesta combinació amb cafè i xocolata, segur que és un repte amb èxit assegurat!
Susanna,
Si que és ben original, si. Moltíssimes gràcies,
Gemmota,
Ja tenia ganes de veure’t de nou.. i estic esperant a veure quines galetes ens fas! M’alegro que t’hagin agradat les receptes!!
Lydia,
El chocolate... no podemos vivir sin el!!! Muchas gracias.
Glòria,
I tant que val l’esforç! Petonets,
Nieves,
Me alegro mucho que te guste.!!!
Una combinació molt bona, i original!
ResponEliminaHola Anna,
ResponEliminaQuè bé que t'agradi. Moltes gràcies