diumenge, 27 de febrer del 2011

Pa de banana



No se a vosaltres, però a mi només llegir el nom d’aquest pa em va seduir i no em  vaig  poder estar posar-m’hi a fer-lo! La recepta original la vaig veure a  La Cuina Vermella i també a A la taula i al llit.... Veureu que són dos versions molt similars, i totes dues excel·lents. Jo només he modificat el sucre blanc per fructosa, per la resta tot igual.

Coincideixo amb en Francesc de A la taula i al llit... quan opina sobre aquest pa: Gens embafador, una combinació perfecte, on cap sabor predomina per damunt de la resta, una delícia, una temptació irresistible... No us diré aquí les Kcal que porta un tall, però ell si que ho va calcular!

Espero que us agradi! 


Ingredients:
3 plàtans madurs
3 ous
75 grams de fructosa
50 grams de sucre morè
125 grams de mantega pomada
270 grams de farina
1 iogurt natural
2 cullerades petites d’impulsor
1 cullerada petita de canyella en pols
1 cullerada petita de pebre de Jamaica (es pot substituir per la mescla de nou moscada i clau)
La ratlladura i una cullerada petita del suc d’una llima (es pot substituir per llimona)

Preparació:
  • Pre escalfar el forn a 180º.
  • En un bol tamisem la farina. Treure la mantega unes hores abans de la nevera per aconseguir la textura de pomada.
  • Pelem i aixafem els plàtans amb una forquilla.
  • En un bol batem els ous i afegim després el sucre moré i la fructosa. Quan estigui ben incorporats afegim la mantega, el iogurt i els plàtans.
  • Batem tota la mescla, millor si és amb les varetes elèctriques i anem afegint mica en mica la farina tamisada amb l’impulsor, la canyella, el pebre de Jamaica i la ratlladura i suc de la llima.
  • Remenem fins obtenir una mescla ben homogènia.
  • Aboquem la mescla en un motlle prèviament untat amb mantega i ho deixem coure uns 50 minuts (depenen del forn). Anar comprovant amb un escuradents llarg, fins que estigui cuit.
Bon profit!



47 comentaris:

  1. te d'estas molt bo,mmm de plàtan tindre que probar un dia jejejje petons

    ResponElimina
  2. Fa una fila....... amb uns troçets de xocolata.... molt bo.

    Muas!

    ResponElimina
  3. quina gana m'ha entrat!! ara vinc a buscar-te un trosset per sopar!!! molts petonets guapíssima!!!!

    ResponElimina
  4. Val, millor no ens diguis les kcal que porta, quina por!
    Ha d'estar boníssim, ja saps que el pa m'encanta!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. M'encanta!! Ja el vaig veure i em va cridar l'atenció, i ara encara més!! A pendents queda!
    Petonets bonica!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Poca cosa faig amb plátans a casa, tinc que tastar alguna cosa, a veure quin éxit tendría, i aquest pa fa molt bona cara.
    Petonets

    ResponElimina
  7. qué pan más rico. A mi me gusta el plátano, aunque en casa no emociona. Besos

    ResponElimina
  8. Que bo!!! per menjar amb xocolata (i anem sumant kcal... sort que no ens les has dit!)

    ResponElimina
  9. me apunto a un par de rebanadas con nocilla...jejeje
    un saludo
    www.lasguisanderas.com

    ResponElimina
  10. Quina recepta més original!! M'encanta...tenc uns plàtans molt madurs i estava pensant que fer amb ells...a veure si trec un moment per fer aquesta recepta!! Ja et contaré! un petó, Paula

    ResponElimina
  11. El plàtan m´agrada molt, i amb la canyella ha d´estar de por!!Acompanyat amb un bon tros de xocolata...
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  12. Fa molt bona pinta, el plàtan hi deu donar un aroma fantàstic

    ResponElimina
  13. No em sé imaginar el gust, però té molt bona pinta. Fantàstic per aprofitar uns plàtans madurs.

    ResponElimina
  14. Carai Eri, això te molt bona pinta.
    Plàtan, canyella, pebre de Jamaica, llima. Tot això junt ha d’ estar molt bo.
    Bona cuina

    ResponElimina
  15. Eri ya te lo han dicho todos antes pero pienso que con los ingredientes tiene que estar muy bueno y las calorias nada importante luego te vas a la montaña y lo quemas todo, je,je
    bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  16. Nunca hice ningún dulce con mi fruta preferida!!!! y esto tiene que cambiar a la de YA!!!! cosa rica y bonita te ha salidooo!!!!

    Que tengas una maravillosa semana!!!! ;-)

    ResponElimina
  17. en la bona pinta que fa i el que li agrada aquesta fruita al meu fill, no puc deixa aquest pa sense probar-la. Una abraçada.
    la cuina de tots natros

    ResponElimina
  18. Es millor que no ens diguis les caloríes, jejeje.
    T'ha quedat molt bé i penso que el seu sabor també ha de ser molt bo amb els ingredietns que porta.
    Petons.

    ResponElimina
  19. ¡Qué rico!, con lo que me gusta el pan, este lo hago seguro.
    besos y buena semana

    ResponElimina
  20. Gosto muitíssimo dos bolos de banana,

    Com café preto fica perfeito!

    Muy buena semana,

    Cariños
    Renata

    ResponElimina
  21. m'ha entrat gana nomes de veure'l i aixo que he sopat no fa gaire!! fantàstic!!

    ResponElimina
  22. Agnés,
    Doncs ja em diràs si el proves que et sembla.
    Gemma,
    Si, tens raó. Crec que la propera vegada n’hi posaré!
    Judtih,
    S’acaba molt ràpid... o sigui que corre que a casa ningú espera!
    Mònica,
    És un pa molt calòric per de tant en tan, és una meravalla!
    Sandra
    És que amb el plàtan com a ingredient principal si que crida l’atenció, si!
    Neus,
    Sempre ha d’haver-hi una primera vegada oi?
    Pilar,
    Pues mejor! Todo para ti solita, je!je!
    Parella,
    Si amb una pressa de xocolata, tota una delícia calòrica!
    Noelia,
    Que bueno con nocilla, no lo había pensado!
    Paula,
    Doncs perfecte! Ja m’explicaràs.
    Anna,
    Si Anna, amb xocolata però sense xips eh?? Je,je!
    Núria,
    A part del gust, l’aroma és exquisit
    Cristina,
    Quan veig els plàtans que s’estan fent madurs, sempre penso en aquesta recepta!
    Narcís,
    Si, una combinació exòtica molt saborosa,
    Miquel,
    Cierto! Algo de ejercicio y fuera calorias!
    Tito,
    Es verdad, en tu último post pones que es tu fruta preferida.. Pues si lo pruebas..
    Francesc,
    Doncs ja veuràs com el teu fill queda encantat!
    Anna,
    Com diu el Miquel, després d’un tall a fer exercici i llestos!
    Dadá,
    Es un pan muy especial. Espero que te guste!
    Renata
    Con un café, con un poco de chocolate, es un buen almuerzo o merienda. Beijos
    Clàudia,
    Gràcies i benvinguda! Ara passo pel teu bloc!

    ResponElimina
  23. Eri, es veu bonissim, jo els hi vaig veure als vermells, pero encara no l'he tastat....tu m'estas donant una empenta mes...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  24. Elena, m´has encertat de ple...Visca la república bananera!.

    ResponElimina
  25. Doncs jo no sóc gaire de plàtan, però les nenes si, així que com em sembla una recepta molt original me l'apunto per fer-la algun dia.Gràcies!

    ResponElimina
  26. Ai Eri...
    A casa aquest pa s'acabaria abans de refredar-se sortint del forn! Ja-ja-ja
    Mglòria

    ResponElimina
  27. Una recepte molt temptadora.
    La posso a receptes preferides dels blogs.
    Em va agradar molt saludar-te.
    Petons

    ResponElimina
  28. Tienes razón, nada más que el nombre es ya atractivo, para los que nos gusta el pan debe ser una auténtica delicia

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  29. Que delícia de pa ... no ho he provat mai i em ve de gust molt des de fa temps.

    ResponElimina
  30. Mai has de calcular les Kcal dels talls, està totalment prohibit! Je je je... ;)
    Ha de quedar un pa dolcet molt bo, ideal per esmorzar amb el cafè amb llet.

    ResponElimina
  31. Lo he visto en otro blog ..de be estar buenisimo ,pues me encanta el platano ...buenas fotos

    ResponElimina
  32. Ostres, què interessant!
    No n'havia sentit a parlar mai i trobo que té molt bona pinta! A més, les masses dolces que porten plàtan ens encanten: els anglesos tenen un munt de receptes que en porten i ens hem afeccionat pels llibres que ens hem dut d'allà...

    Apuntat a pendents!! ;-)

    ResponElimina
  33. Aquest pa és deliciós per esmorzar o berenar... mmm!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  34. En vull un trosset ara per esmorzar amb una miqueta de xocolata Ummm
    Petons

    ResponElimina
  35. Sònia,
    és molt bo! A veure si t'animes i li dones el teu toc personal!
    Cristina,
    Visca! Mira que es poden fer coses amb la fruita!
    Mercè,
    Si els hi agrada tens l'èxit garantit!
    Mglòria,
    A casa també els he de frenar una mica..
    Isabel,
    A mi també. A veure si ens veiem un altre dia..
    Javier,
    es un pan .. diferente, que vale la pena probar!
    Oteador,
    Doncs si t'animes, espero que us agradi!
    Gemma,
    Si és veritat, millor no mirar-ho.
    Marimi,
    Me parece que es un pan popular!
    Massitet,
    Doncs no ho sabia que els anglessos en tenien tantes. A mi com m'agrada molt el plàtan hauré d'informar-me
    Mercè,
    Fàcil i tant ràpid de fer que val la pena!

    ResponElimina
  36. Sion,
    Doncs això està fet! El proper et guardo un trosset!

    ResponElimina
  37. Ma fa molta gana i m'encanta la idea de posar-hi plàtan al pa,té una deliciosa pinta,
    mil petonets guapa.

    ResponElimina
  38. Boníssim!! Una pinta deliciosa. Hauré de provar-ne de fer algun dia...
    Petons!

    ResponElimina
  39. Els i les que feu pa busqueu combinacions i combinacions per trobar nous sabors d’una menja de la qual alguns mai ens cansem, el pa.

    La recepta promet una molt bona experiència.

    S’ha de provar el pa amb cafè i xocolata, tot junt. No se com, però és un repte.

    ResponElimina
  40. Hola guapa tu

    tinc que provar la teva recepta,..original amb ganes, i segur que molt bo

    mil petonets Susnna

    ResponElimina
  41. Hola Eri,
    em desconnecto una temporadeta i em trobo amb tot de receptes boníssimes, com aquest pa i el xoco-plàtan, que m'ha captivat!
    No cal que comptem les calories dona!! si és bo és que s'ha de menjar! jaja!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  42. Tengo pendiente hacer este pan, pero con un poco de chocolate jeje. Te ha quedado con un corte estupendo. Bss

    ResponElimina
  43. Les calories no són cap problema, una mica d'exercici després i llestos!. Una recepta així bé val l'esforç d'anar a córrer una mica!

    ResponElimina
  44. Qué rico.... tiene que estar estupendo, me encantan los plátanos. Un besote, guapa!!

    ResponElimina
  45. Ague,
    Moltes gràcies! M’alegro que t’agradi la idea.
    Marina,
    Doncs si el fas, espero que t’agradi moooolt!
    Tomi,
    Si que tens raó, sempre provant nous pans. Aquesta combinació amb cafè i xocolata, segur que és un repte amb èxit assegurat!
    Susanna,
    Si que és ben original, si. Moltíssimes gràcies,
    Gemmota,
    Ja tenia ganes de veure’t de nou.. i estic esperant a veure quines galetes ens fas! M’alegro que t’hagin agradat les receptes!!
    Lydia,
    El chocolate... no podemos vivir sin el!!! Muchas gracias.
    Glòria,
    I tant que val l’esforç! Petonets,
    Nieves,
    Me alegro mucho que te guste.!!!

    ResponElimina
  46. Una combinació molt bona, i original!

    ResponElimina
  47. Hola Anna,
    Què bé que t'agradi. Moltes gràcies

    ResponElimina