El meu primer plat amb el Wok, crec recordar que van ser uns fideus d’arròs. El que recordo molt bé, és que els vaig fer amb oli de sèsam. Des de llavors, en moltes receptes elaborades en el wok li poso aquest oli. És un oli amb un sabor i aroma molt intens que no s’acostuma a utilitzar per fregir, sinó per aromatitzar, per això es ven en ampolles molt petites. Cal anar amb cura amb la quantitat per que al ser tant intens pot arribar a “matar” el gust de la resta d’ingredients. Un oli molt recomanable i que també es pot afegir en sopes, verdures, amanides i carns.
Si el voleu provar, aquí teniu una recepta molt senzilla i ràpida de fer, amb un resultat ben bo! Espero que us agradi!
Ingredients per a 2 persones:
250 grams de gambes pelades
250 grams de tirabecs
1 polsim de sal
1 all picat
1 clara d’ou
1 cullerada sopera de gingebre ratllat
1 cullerada sopera de farina de panís (maizena)
1 cullerada mitjana de salsa de soja
1 cullerada sopera de suc de llimona
2 cullerades d’oli d’oliva suau
1 got d’aigua mineral
2 cullerades soperes d’oli de sèsam
Preparació:
- En un bol posem la farina de panís, la clara d’ou, el suc de la llimona, la salsa de soja, el gingebre i la sal i remenem. Un cop incorporats tots els ingredient, hi afegim les gambes i tornem a remenar. Les deixem en maceració uns 10 minuts i anem remenant de tant en tant.
- Mentre tant, rentem i assequem els tirabecs i els tallem en 2 o 3 trossos i els reservem.
- Posem en el wok les dues cullerades soperes d’oli d’oliva i fregim una mica l’all. Abans que estigui ros hi aboquem les gambes i saltem durant un parell de minuts fins que estiguin fetes.
- Hi afegim els tirabecs i els saltem també durant 1 o 2 minuts (si veiem que cal oli, afegim una mica).
- Hi aboquem un got d’aigua i deixem coure a foc mig fins que redueixi. Hi posem l’oli de sèsam, remenen una mica i ja podem servir ben calent.
Bon profit!
Qué ràpid i que bo!L'oli de sèsam està boníssim , i tot cuinat amb el wok , genial!!
ResponEliminaEmma
Eri, un plat senzill i bo. De Tirabecs només n'he menjat una vegada (per aquí on visc no en veig)i em van agradar molt. Segurament el teu plat aromatitzat amb aquest oli li has donat un gust molt especial.
ResponEliminaHola Eri!
ResponEliminaL´oli de sèsam, m´agrada mooolt! I amb aquest plat m´has fet pensar que n´he de comprar, que per aquií no el trobo facilment!
A part d´això, dir-te que he provat la combinació de all i oli amb sucre i m´ha sorprès, està molt bo!
Ah i les patates xips amb xocolata, es tant senzill com: Bossa de patates xips i teula de xocolata i ... anar fent! Potser si faig un post amb aquestes coses raretes que em menjo...truita de plàtan... pa amb tomaquet i xocolata..
que rico,... pues yo en mi huerto planto arbejos, asi que tendré en cuenta tu receta, un besin
ResponEliminawww.lasguisanderas.com
Què bé, el menjar cuinat en el Wok sempre em sembla que té un gust especial, per les espècies que si posen, per poc cuinat o el cruixent que queden les verdures...
ResponEliminaDels ingredients que hi ha al plat m'agraden tots, així que en combinació i al Wok, el plat ha d'estar molt bo.
Me encanta tu plato. Los tirabeques me gustan con locura, la pena es que no los encuentro tan a menudo como me gustaría. La mezcla con gambas y con el aceite me parece explosiva.
ResponEliminaBesos
jo m'afegeixo a la resta de comentaris: on compres els tirabecs? :)
ResponEliminaavui no sé que sopar!!! què em poseu un plat a taula!! aquest és bo i lleuger! justament el que em ve de gust!!! petonets bonica
ResponEliminaCom diu la Judith, bo i lleuger!! M'autoconvido a sopar també! jejeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Precioso y delicioso!!!! y para una cenita............ ideal del todo!!!! me ha encantado!!!
ResponElimina;-)
No he fet servir mai oli de sèsam ni he provat els titabecs, després de les fotos no tinc excusa.
ResponEliminaHauré de comprar aquest oli de sèsam!! Boona recepta. Un petó, Paula
ResponEliminaMai he comprat olí de sèsam... on el compres???
ResponEliminaun petonet
Sempre n'he volgut comprar de tirabecs però no sabia ben bé que fer-ne!
ResponEliminaQuines fotos més maques i quina taula més ben parada, amb llacet i tot!
Petonets.
Una receta perfecta y rica para estrenar el wok.
ResponEliminaBesos
Emma,
ResponEliminaOi que si que és bo? A casa ens agrada molt.
Núria,
Dons si els vas menjar un cop i et van agradar cuinats al wok queden molt bons.
Ana,
Que bé que t’hagi agradat el sucre amb l’allioli. Ara em toca a mi provar la xocolata amb xips.. i la truita de plàtan per més endavant. Si fas aquest post serà molt divertit!!!!!!!!!!!!
Noelia
Pues tu si que lo tienes mas fácil!
Tomi,
Amb el wok pots deixar les verdures menys fetes i això a casa ens agrada molt. Si t’agrada el wok prova-ho i ja ens diràs!
Pilar,
A mi también me gustan mucho los tirabeques. Por suerte casi siempre los encuentro y me los como crudos!
Mandarina,
Visc molt a prop del Mercat de Sant Antoni i els compro en allà. Hi ha en varies de les parades d’interior i en alguna botiga dels voltants. També els pots trobar en el Super d’El Corte Inglés.
Judtih
És ideal per sopar... i tant que et poso un plat a taula!
Sandra,
Doncs vinga, uns quants més i fem la festa del tirabec!
Tito,
Con una copita de vino, una cena ràpida y resultona!
Cristina,
Doncs si t’animes ja ens diràs!
Paula,
És pot utilitzar amb molts plats i té un aroma increïble!
Neus,
En general hi ha en les botigues de productes asiàtics. A la P.Castella anant cap a Tallers hi ha una botiga molt gran i allà l’he trobat vàries vegades , però sinó també pots fer un tomb i anar al Gourmet d’El Corte Ingles.
Mònica
Un soparet així requeria cuidar una mica els detalls i la foto pel bloc, també!!!
Mese,
Pues a ver si le das un buen estreno!
A mi els tirabecs m'agraden bona cosa. I això que fa anys que no en menge. Mon pare en plantava a l'hort i en menjàvem durant una bona temporada. Molt bona la teua recepta. Salutacions
ResponEliminaFa temps que no cuino amb oli de sèssam i tens tota la raó, és molt saborós: segur que la combinació que proposes ha de ser una passada!
ResponEliminaT'ha quedat un plat molt bo i lleuger.
ResponEliminaFa d'alló més anys que no menjo tirabecs, a veure si els trobo, però no es veuen gaire.
Petons.
Eri me gusta mucho las recetas al wok y esta combinacion con el oli de sesamo (si que tengo y uso bastante) esta pero que muy bien,a ver si pillo unos tirabecs y lo copio
ResponEliminapeto
miquel
Aquesta recepta és molt del meu gust, els tirabecs m'encanten i les gambes són ingredients de luxe. I amnb l'oli de sèsam tan gustós, deu quedar saborós i molt bo.
ResponEliminael wok és un gran estri, i l'oli de sèsam tens raó que amb unes gotetes enriqueix molt els plats que es cuinen en aquest estri oriental. una molt bona combinació aquests tirabecs amb gambes marinaes. (per cert que en el darrer pas em sembla que t'has equivocat d'oli).
ResponEliminaMe l ademano de primer avui mateix per dinar. Uhmmm!!! Bonissima.....
ResponEliminaQuan trobi tirabecs el provaré, aquí no sen veuen gaires vegades, te d’estar molt bé i l’oli de sèsam li ha de donar un toc molt bo.
ResponEliminaPetons
Com l´altre Cristina, no n´he provat mai els tirabecs...aviam si m´animo algun dia i els trobo!
ResponEliminaEs un plato perfeceto de entrante ..sencillo y apetitoso ..estupenda fotografia ....besos MARIMI
ResponEliminaNo l'he tastat ami aquest oli (crec) però aquest wok té una pinta...
ResponEliminaFrancesc,
ResponEliminaQuina sort poder menjar-los de casa!! Segur que eren molt bons. Gràcies.
M. Àngels,
Si que queda saborós, si... Petons,
Anna,
A mi els tirabecs m’agraden molt i és cert que sovint costa de veure’ls! Petonets,
Miquel,
A mi me encanta concinar al wok. Me he acostumbrado a comer las verduras un pelin crudas y la verdad es que el wok va muy bien!!
Gemma
Moltes gràcies. A casa ens agraden molt les gambes, cuinades de totes maneres i amb l’oli i els tirabecs queden molt bé!
Manel,
A la carn també li queda bé, però on més el faig servir és amb els plats orientals. Ups! Gràcies, ja ho he canviat... això de copiar i enganxar...
Catieu
Doncs encantada que t’agradi! Petons,
Sion,
Espero que els trobis i puguis provar-los a veure si t’agraden.
Cristina,
Ja em diràs si el trobes i pots tastar-los. Són dolços i molt, molt, bons
Marimi,
Muchas gracias. Yo lo hago más para cenar, bueno por que no como en casa, y por que se hace muy rápido! Besitos,
Albota
Moltes gràcies. Si l’haguessis provat el recordaries per que té un sabor i aroma molt peculiar...
Minha amiga, acho que já estou aprendendo a ler em catalão...hehehe...que maravilha de "gambes", um prato muito sofisticado e gourmet,
ResponEliminaMeus Cumprimentos!
Fantàstic, per la senzillesa, el gust i la presentació!
ResponEliminaHaig de probar els tirabecs, tenen un aspecte boníssim, i acompanyats d'una reina: la gamba...Un plat senzill i bo de debò!Bon cap de setmana.
ResponEliminaM'ha agradat molt la recepta i el suggeriment de l'oli de sèsam. Jo algunes vegades he fet vinagretes amb oli normal o de girasol i llavors de sèsam, però no n'he provat l'oli... Me n'has fet venir ganes!
ResponEliminaPetons!
La Taula d'en Bernat
Un plat senzill però molt saborós!!!m'encanta!
ResponEliminaEls tirabecs han d'estar de vici!!
Molts Petonetss
Me gusta mucho como sabe la combinación de los tirabeques con los langostinos.
ResponEliminaUna receta estupenda.
Besos
Sencillo y delicioso.
ResponEliminaUn beset
Qué sano y rico este plato, lo has clavado.
ResponEliminaUn beso.
Hola Renata
ResponEliminaA mí también me pasa! Cada día aprendo un poco más de tu idioma. Beijos,
Josep,
Moltes gràcies,
Mercè,
Doncs espero que t’agradin molt, molt! Petons,
Anna,
És un oli molt bo, tant de gust com d’aroma.. Si el proves, espero que t’agradi!
Ingrid,
Si que estan de vici, si! Petonets,
Ana,
Me alegro que te guste. Queda muy bien la combinación. Besos
María,
También los platos senzillos son deliciosos ¿verdad? Besitos
Irmina,
Muchas gracias, besos!
M'encanta l'oli de sèsam, el vaig conèixer fa anys en un curs de cuina macrobiòtica i desde llavors el faig servir habitualment. Sembla ser que també és molt sa.
ResponEliminaMolt bona la recepta. Una abraçada!
Que bo! El que pasa que aquí costa una mica trobar tirabecs, però a mi m' encanta el gust que tenen i combinats amb les gambetes, i l' oli de sesam...
ResponEliminaEri quin éxit ha tingut aquesta recepta. Mai he tastat l'oli de sesam peró la teva idea és ben bona.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Elisabet,
ResponEliminaSi, a més de bo és molt sa. Un curs de macrobiòtica.. que interessant! Petons
Anna,
No són fàcils de trobar, és veritat. Així quan els mengem també els gaudim més! Petons
Ana,
Doncs si t'animes ja ens diràs la teva opinió! Petons