Quan el meu fillol l’Enric ve a dinar a casa, no m’he d’esforçar gens, ni en cuinar ni en pensar. Ja se que si li pregunto, sempre em diu el mateix: “Padri” vull llom a la sal amb molta poma, “steack tàrtar” o “foie” en qualsevol versió... tres dels seus plats preferits, a banda del "sushi", que hauré de posar-m’hi en breu per que cada setmana em pregunta quan li faré...
Així que avui us poso aquesta popular recepta Llom a la sal que he acompanyat amb una compota de poma, però que també queda molt bé amb pinya.
Enric, ja tinc els estris i ingredients per preparar-te “sushi”...
Ingredients:
1 cinta de llom
Sal gruixuda
Aigua
Pebre mòlta
3 pomes
1 cullerada de mantega
Canyella en pols
1 rajolí de rom
Opcional pel llom: herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga, etc.)
Preparació del llom:
- Pre escalfar al forn a 190º.
- En el recipient que anirà al forn, posem una capa fina de sal gruixuda. Al damunt posem el llom i li posem una mica de pebre (es poden afegir en aquest moment les herbes). El recobrim sencer de sal, tot apretant-lo amb les mans per que la sal quedi fixada.
- Amb un polvoritzador amb aigua, mullem el llom recobert de la sal i ja el podem posar al forn.
- El temps dependrà del pes però per un llom d’uns 600 grams en el meu forn necessita uns 45 minuts. Ell llom estarà fet, en el moment que la sal faci una crosta i veieu que comencen a fer-se esquerdes a la sal.
- Traiem el llom del forn, el deixem temperar uns 5 minuts, retirem tota la sal i ja podem servir ben calent acompanyat de la compota de poma.
Preparació de la compota de poma:
- Pelem les pomes i les tallem a daus.
- En un cassó posem la mantega, les pomes i un pessic molt petit de canyella (la punta d’un ganivet).
- Quan la mantega d’hagi desfet, afegim l’aigua fins a cobrir la meitat de les pomes.
- Les deixem a foc molt suau que es vagin coent poc a poc i remenen de tant en tant. Quan comencen a desfer-se, hi afegim el rajolí de rom i deixem una estona més. Hem d’anar vigilant que no ens quedem sense aigua.
- Quan s’hagi format un puré ja tenim llesta la compota. Si ha quedat algun trosset de poma i no us agrada, acabem la compota triturant-la.
Per l'Enric |
Bon profit!
M'encanten els plats de carn on es combinen fruites. La poma és increïble. Tot sovint faig llom amb poma, però jo també hi poso crema de llet perquè quedi tot ben banyat amb la salsa.
ResponEliminaUna abraçada!
quina bona pinta!!! i jo malalta al llit sense poder tragar!!!! buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, petonets guapa
ResponEliminaMe encantan todas esas recetas a la sal ...pero tengo un gran problema no las puedo hacer por la hipertension de mi marido ..entonces ..castigados todos...y solo probandolo cuando salgo a comer o cenar ...QUE ESTUPENDA RECETA Y QUE FOTOS ..BESOS MARIMI
ResponEliminaJa veig que l'Enric no es conforma amb qualsevol cosa... Deu marxar ben satisfet, són dinars de luxe, sembla Nadal!
ResponEliminaMolts petonets.
Buenísimo, con ternera lo había probado, con cerdo no, me queda pendiente.
ResponEliminaUn besset
Quina sort te el teu fillol amb aquests plats tant suculents i a més a més molt adequat per avui que és dijous gras.
ResponEliminaPetons!
que bo,,no li he posat mai compota d poma te d'estar molt bo així.petons
ResponEliminaUi, quin fillol que tens més mimat, je je je...
ResponEliminaAquesta recepta és tot un clàssic que té l'èxit assegurat. I la compota de poma lliga molt bé amb el porc.
Mai he fet el llom a la sal, però he de reconèixer que de la forma que l'has presentat donen moltes ganes de menjar-ne'n :)
ResponEliminaUn petó!
Hola guapa tu
ResponEliminasap?, no he provat mai amb llom,...he fet amb pollastre, amb peix...assignatura pendent, te molt bona pinta
petonets Susanna
Hola eri!
ResponEliminaEs un dels meu plats estrella, no embruts gaire, es fàcil i ràpid de fer i a sobre està bonissim! A vegades jo hi poso ceba deshidratada per sobre, amb les herbes, i tmb queda bo.
Ptons
Anna
Això és un plat de cinc estrelles!! Una abraçada, Paula
ResponEliminaMe encanta como te ha quedado esta receta.
ResponEliminaEl cerdo con la manzana es una combinación que me gusta mucho.
Besos
No sap res el teu fillol eh! Té una pinta per llepar-se els dits.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Menjo poca carn, no em fa massa gràcia per allò dels animals i de la grassa animal. El llom si que me’l menjo de vegades perquè és molt magra (normalment), malgrat que les persones a qui agrada la carn diuen que és poc saborós i eixut.
ResponEliminaAmb compota de poma ha d’estar molt bé, crec que la combinació és molt encertada. El plat fa patxoca.
Con manzana o con piña me comía unas tajaditas de este lomo tan rico sin dudarlo ni un sólo momento
ResponEliminaAbrazos
Joé con tu ahijado... Es bien listo, ehhhhh!. A mí también me lo puedes preparar cuando puedas. Y además, te ha quedado con un aspecto de lo más jugoso. Genial!.
ResponEliminaPor cietro, quería agradecerte tus palabras en mi blog. Muchas gracias.
Un besote
Me encanta el llom a la sal i que ben acompanyat està,i quina presentació nena,una delicia de les bones,
ResponEliminaMil petons preciosa.
Mai m'he atrevit a fer cap menjar a la sal. Sempre m'ha semblat complicat però veient com ho has fet potser m'animo.
ResponEliminaT'ha quedat magnífic
Nunca lo he preparado así por miedo, pero seguro que queda muy rico.
ResponEliminaBesos
Una recepta senzilla i boníssima. Recordo que la meva mare ens la feia i atots ens encantava.
ResponEliminaFins aviat.
una bona recepta i facil no habia visto nunca el molde que usas para hacerlo.
ResponEliminame gusta como el teu fillol
peto
miquel
la cuina a la sal és senzilla, gustosa i saludable, ja sigui carn o peix, i aquest llom n'és una molt bona mostra.
ResponEliminaElena, en gral, m´agrada el llom i aquest acompanyament ja sigui en poma o amb cervesa i prunes com el fa la meva mare fa que no el ressequi més...recepta apuntada per la mama.
ResponEliminaNo és tonto l'Enric... aquest llom a la sal ha de ser boníssim!! Esperem el sushi amb moltes ganes!
ResponEliminaPetons!
Sandra
Un plat saníssim i a més ha de ser gustosíssim. Potser baixo en un moment a la carnisseria i el faig avui per dinar. Gràcies per solucuionar-me l'àpat!!!!
ResponEliminaQué buena presencia, este lomo está de bueno...
ResponEliminaUn beso.
Llom a la sal i compota de pota, èxit assegurat un plat de cinc estrelles o messss
ResponEliminaPetons
Quina bona combinació, llom i compota de poma. A mi el llom sempre me fa por que quedi sec, però sembla que el recobrir-lo de sal fa que quedi sabrós.
ResponEliminaPetons
T'ha quedat molt be el llom, la compota de poma li escau molt, per llepar-se els dits.
ResponEliminaEl teu fillol estarà la mar de content.
Petons i bon cap de setmana.
Maravilha de carne, e acompanhada dessa compota de maçãs fica mesmo perfeita!
ResponEliminaPode me convidar para o jantar, hehehe...eu ficaria muito feliz, seu prato ficou divino!!!!
Saludos,
Renata
El lomo de cerdo y la manzana de siempre se han caido bien. pero nunca lo había visto a la sal, y por el aspecto tiene que estar muy rico. me lo guardo. un beso y buen finde.
ResponEliminaostres quina bona pinta i quina bona combinació amb la compota de poma. Ho he de provar!!
ResponEliminaAra vaig a buscar el moxo perque tal com anaves dient els plats m'anava caient la baba jejeje
ResponEliminaIa saps io a casa teva encantat mentre segueixis cuinan coses aixi ^^
Que rico!Me gusta la cocción a la sal,yo hago a menudo el pollo.Anda que la compota le debió haber quedado de lujo.
ResponEliminaUna comida excelente ;))
UN beso...y a ver cuando quedamos que estámos cerca,eh?
M'agrada molt el llom a la sal Eri!! un plat molt fàcil de preparar però amb un resultat molt bo! i amb l'acompanyament de la compota el fa exquisit!
ResponEliminaMolts peonetss
M´encanta la cuina a la sal, trobo que guarda tot el sabor inicial del producte sense enmascarar-lo amb res , el llom, rebó i el guaniment de compota de poma és ideal per gaudir d´un plat complert i saludable com aquest.
ResponEliminauna abraçada
Aquest fillol és un noi savi;) Quin plat que li prepares més suculent, jo també el vull provar!
ResponEliminaMmmmmmmmmm me llevo un trocito.
ResponEliminaNyanyels,
ResponEliminaTindré en compte això de la crema de llet. Bona opció.
Judith
Moltes gràcieeeeeeess!
Marimi,
Bueno pues cuando salgas aprovechas!
Mònica,
Si que es conforma, però que no és fa per un fillol..
Maria,
Pues yo no lo he probado con ternera. A la lista!
Elisabet,
Si, la veritat es que ell gaudeix i jo també!
Agnés,
Doncs prova-ho que queda molt bé!
Gemma,
Si que el tinc mimat, si!!
Anniki,
Doncs a veure si t’animes que queda boníssim...
Susanna,
Doncs jo amb pollastre tampoc, només llom i peix. Gràcies,
Anna,
Què bé va això.. quantes noves opcions m’esteu donant! Gràcies,
Paula,
Moltes gràcies maca!
Ana,
ResponEliminaMuchas gracias. Si que es una buena combinación.
Ana,
Moltes gràcies.. I fa uns anys no li agradava res!
Tomi,
A la sal queda molt melós i fins i tot pels els que no els hi agrada massa com a tu, crec que és una bona opció i a més barrejat amb la poma, dissimula. Petonets
Javier,
Muchas gracias. Con cualquiera de las dos, es delicioso.
Laura,
Gracias a ti. Mi ahijado cada vez tiene el paladar más fino!
Ague,
Moltes gràcies maca. M’alegro que t’agradi.
Núria,
Doncs fes-ho per que no hi ha res més senzill, saborós i no embrutes!
Mese,
Aunque no lo pueda parecer, queda muy jugoso..
Elisabet,
Senzilla i bona, si. Moltes gràcies!
Miquel,
Muchas gracias. Fácil y buena, que más podemos pedir ¿verdad? Besos
Manel,
Tens raó, a mi em sembla que queda molt bé i una cuina sense complicacions també és una molt bona opció.
Cristina,
La sal no reseca en absolut, sinó al contrari, treu tot el suc i queda bo. Ara amb les prunes i la cervesa a mi també m’agrada. Fem un canvi? Tu em passes una mica del de la teva mare i jo aquest d’acord? Petonets
Sandra,
El sushi, ... ostres aparentment sembla fàcil, però la primera no m’ha quedat massa bé... a veure a la segona i us l’ensenyo!
Albota,
Doncs si ho vas fer, espero que us agradés. Petons,
Irmina,
ResponEliminaMuchas gracias.
Sion,
Si que acostuma a tenir èxit oi? Petonets,
Roser,
Queda molt bé, i gens sec, pas tot el contrari. Ara bé, s’ha de menjar calent, després queda com la sola d’una espardenya..
Ana,
Si que està content si! Ja veus, que a vegades ens conformem amb plats ben senzills.
Oi Renata,
Você pode vir para jantar sempre que quiser. Eu amo a. Besos
Anna,
Pues si lo pruebas, espero que te guste mucho.
Claudia,
Gràcies. A veure si t’agrada.. Petons,
Enric,
Si ja ho se.. no et puc fer macarrons que això ja ho menges a casa teva. Gràcies carinyet!
Sílvia,
Ya sois dos que me comentais el pollo y yo no lo sabía. Lo haré, seguro. No sabia que estábamos cerca.. pues seria perfecto que nos viéramos. Me encantaría. Besos
Ingrid,
Si que és així, fàcil i molt, molt bo. Moltes gràcies.
Mai,
Totalment d’acord amb el que dius!! Petonets,
M. Àngels,
La culpa és meva per ser el meu conillet d’índies.. té el paladar fi el nen! Petonets,
Trini,
Y dos también si quieres! Besos
La meva mare en fa i a tots ens agrada molt. Li passaré la teva recepta de la compota de poma per acompanyar que segur que hi queda molt bé.
ResponEliminaHola, soy Irina, yo vivo en Italia, pero de origen ruso :-) Me gusta tu blog y te sigo y te invito a seguir mis recetas y blog .
ResponEliminaEste plato se ve riquísimo!!!
besos
Irina
jejeje Que ben acostumat que tens al teu fillol! Aquest llom a la sal és deliciós! I senzill de preparar.
ResponEliminaPetons!
Ei!
ResponEliminaQuina bona pinta! M'ha agradat molt la foto: una manera original de presentar un plat que potser força "avorrida" i difícil de fer amb un mínim interès... EM sembla que la, si em dones permís, la copiaré per algun llom o peça rostida sencera!!!
Salut!
Hola Anna,
ResponEliminaEspero que li agradi a la teva mare! petonets
Irina,
Gracias por tu visita. Ahora me pasaré por tu blog!
Mercè,
A vegades per fer un plat saborós no calen moltes complicacions oi?? Petonets
Massitet,
Doncs tens tota la raó.. I tant que tens el meu permís, encantada!!!