Si hi ha un plat que m’encanta, són las “fabes con almejes”. Trobo que és un plat deliciós i que sovint faig els diumenges a casa per dinar. Pensant en els plats que faria pel dinar de Nadal, se’m va ocórrer que si aquest plat ens agradava tant, per que no canviar-lo per mongetes i llamàntol, versionant una mica la textura... havia d’estar igual de bo no?
I així va ser com va sorgir aquesta recepta, que avui us presento i que ens va agradar molt.
Espero que us agradi!
Ingredients per a 4 persones (per a plats petits):
350 grams de mongetes cuites
200 ml de brou suau de verdures
50 ml de nata líquida (18% MG)
2 llamàntols
Aigua mineral
½ porro
1 pastanaga petita
1 tomàquet madur
1 fulla de llorer
Oli
Sal
Pebre blanca
3 o 4 grans de pebre negre
½ got de vi blanc
Preparació de la crema de mongetes:
- Triturem les mongetes, afegint la nata líquida, el brou de verdures, la sal i el pebre blanc. Amb aquestes mesures queda una crema clara, però hi podeu anar afegint mica en mica la nata i el brou fins que us quedi la textura que més us agradi. Reserveu.
Preparació del llamàntol:
- Tallem el llamàntol, separant el cap, les potes i el cos. Tallem també la pastanaga i el porro en juliana. Ratllem el tomàquet.
- En una cassola de fang posem una mica d’oli i quan estigui calent afegim les potes i el cos del llamàntol. Quan estigui fet, ho retirem i afegim el cap.
- Quan el cap estigui mig fregit, hi afegim el porro, la pastanaga i la fulla de llorer. Quan les verdures estiguin daurades, hi afegim el tomàquet ratllat, la sal i el grans de pebre.
- Deixem coure una mica, fins que el tomàquet estigui fet i llavors, afegim el vi blanc. Quan hagi reduït, posem l’aigua mineral. La mesura de l’aigua és una mica a ull... jo vaig posar-hi uns 250 ml.
- Deixem bullir uns 10 minuts i parem el foc.
- Del cap del llamàntol li traiem la closca i en triturem la carn juntament amb les verdures a màxima velocitat.
- Passem pel colador xinès. Ha de quedar una salseta fina i líquida. Tornar a colar per si de cas ha quedat algun trosset petit.
- Pelem el cos del llamàntol.
Muntatge del plat:
- Posem en el plat, un fons de crema de mongetes. Al damunt mig cos del llamàntol i una pota i una mica de la salsa del llamàntol.
I ja tenim el plat llest!
Bon profit!
Qué buena idea has tenido!!. Yo como tú soy una fan de este plato así que sin duda lo haré algún día. Además de un buen plato tradicional has conseguido "crear" una variante más actual como los buenos cocineros. Te felicito
ResponEliminaUmmmmmmmmmmm, té una pinta deliciosa! Un dinar de Nadal de luxe.
ResponEliminaDoncs un dia podries penjar les "fabes con almejes" i així tenim les dues versions per tastar.;)
Petonets.
molt bo nena, ja diuen que qui no s'arrisca no pisca, felicitats!!
ResponEliminaostres! si tibgués un barret me'l treia ara mateix!!! això és de luxe!!!! petonets guapa
ResponEliminaNyam!
ResponEliminaHa d'estar boníssim.
M'apunto la recepta per fer-la algun dia.
Una abraçada.
Un plat molt festiu! Et felicito!!Una abraçada.
ResponEliminaun plato de categoria y de resultado visual magnifico.
ResponEliminaBons reis
peto
miquel
molt bona pensada, aquesta, sí senyora, no m'estranya que us agradés tant!
ResponEliminaLa vista es genial, i a la boca imagino que també en definitiva un plat genial, que amb el teu permís queda anotat.
ResponEliminaPetons
Has fet una adaptació boníssima, fins i tot millor que l'original. Ha de quedar una crema finíssima, i el llamàntol ha de ser molt gustós. Segur que vas triomfar!
ResponEliminaTé una presència genial!!!!.... M'encanta la idea....
ResponEliminaPetonets
Bons Reis
Una presentació magnífica per un plat super-saborós.
ResponEliminaUna abraçada
Hola Carmen,
ResponEliminaMuchas gracias. A veces estas ideas dan un buen resultado, en otras ocasiones no tanto, pero siempre es divertido ir probando. Que los Reyes se porten muy bien! Besos,
Hola Mònica,
ResponEliminaFet. Un dia d'aquests penjo les "fabes con almejes" que és molt fàcil de fer i amb un sabor fantàstic. Petons i gràcies!
Hola Montse!
ResponEliminaÉs ben cert! Aquesta vegada el risc ha sortit bé. Petons,
Hola Judith! Moltes gràcies, el teu comentari si que és de luxe! Petonets,
ResponEliminaHola nyanyels,
ResponEliminaSi qué és bo. Doncs ja em diràs si t'ha agradat. Moltes gràcies. Petons,
Hola Miquel
ResponEliminaMuchas gracias. Y que los Reyes se porten muy bien. Besos,
Hola Manel,
ResponEliminaA vegades dones moltes voltes a alguna cosa per fer quelcom diferent i no hi ha manera, i altres és molt senzill. Gràcies i Bons Reis!
Hola Fem un mos,
ResponEliminaEncantada que t'ho apuntis per fer-ho. Petons,
Hola Gemma,
ResponEliminaMoltes gràcies. Si, la crema queda molt fina i és un plat que sense tenir res d'especial i que es pot fer fàcilment queda molt saboros. Petonets guapa!
Hola Neus,
ResponEliminaM'alegro que trobis una bona idea. Bon Reis també per a tu.Petonets,
Moltes gràcies Josep,
ResponEliminaQue tingueu un Bons Reis, Una abraçada
En a mi també m’agraden les fabes amb almejes fins i tot m’agrada sucar-hi pa.
ResponEliminaPel que fa a la versió que presentes, estic segur que també m’agradaria molt, ja que tots els ingredients són del meu gust.
ostres aquesta recepta te la agafo segur ,quina pintarra que teeee,el llamantol m'encanta i les mongetes encara mes jjajaj ets una artista.felicitats.petons
ResponEliminaHola Tomàs,
ResponEliminaM'alegro molt que t'agradi aquesta versió. No és per sucar-hi pa.. però també està bé. Bons Reis,
Moltes gràcies Agnés,
ResponEliminaDoncs ja em diràs que et sembla. Petons,
Hola Emma,
ResponEliminaMoltes gràcies! petons,
Eri, Eri.. m'has d'invitar a dinar!!!!! I m'has de fer aquest plat!!!!
ResponEliminaFa escassament una hora que he sopat..i tornaria de nou!
Un petó!
Gourmenderies
Oooooohhhhhhh!!!! mira que jo no sóc de mongetes, però aquest me´l menjaria, molt bona idea i molt bona presentació!!
ResponEliminaAquesta recepta és e restaurant d'estrella michelin, i no t'ho dic per dir, eh? Quina pinta que té mare meva!!!!!!!!!
ResponElimina(no sé què passa que no em surt quan actualitzes les receptes, hi ha de posar remei JA!)
Bons reis!
Petons,
Sandra
Molt bona idea i genial la presentació!!!
ResponEliminaFeliç 2011
Hola Mglòria!
ResponEliminaQuan vulguis, només has de dir el dia i fem un tast de la meva cuina. Espero que els Reis s’hagin portat molt bé!!! Petons,
Hola Sandra,
ResponEliminaMoltes gràcies! Doncs mira que és ben fàcil de fer! Això de la tecnologia... espero que puguis solucionar-ho. Petons,
Hola Vero,
ResponEliminaGràcies i benvinguda! Amb crema el gust de les mongetes queda més suau. M’alegro que t’agradi. Petons,
Hola Xaro,
ResponEliminaGràcies i benvinguda! Ara vaig a fer una volta pel teu raconet. Feliç 2011 i que els Reis s'hagin portat molt bé!
madre mía que platazo, este de estrellas michelin , te felicito te ha quedado de lujo, un abrazo.
ResponEliminaHola Marisa,
ResponEliminaMucahs Gracias!!! lo repetiré por que ha gustado mucho.
Besos,
Hola Eri i amb retard... Uau quin platàs! Jo m´imagino a punt de menjar-me aquest plat, amb la música de fons d´un piano i amb el meu George!
ResponEliminaPetons,
PD.De vegades se me´m va la xaveta
Ei Cristina,,, i a qui no se li va l'olla de tant en tant! a mi si! Li has demanat al Reis que et portin el George? O ja el tens? Quan torni a fer el plat posare la música a veure si m'apareix a mi un, assegut a taula! Petons guapa!
ResponElimina