Tornem amb un nou Repte amb els amics de Retos Gastroamig@s i aquest cop amb postres per Nadal.
He preparat unes Semi esferes de torró amb cor de xocolata i coulis de gerds, crumble d'ametlla, pinya caramel•litzada i galeta de cacauet amb xocolata
He preparat unes
Tenen moltes elaboracions però l'avantatge és que moltes d'elles es poden preparar amb dies d'antelació, i que només us caldrà fer el muntatge del plat en el moment de servir.
Podeu veure les seves delicioses propostes de receptes aquí:
Mi gran diversión
Chez Silvia
Les receptes del Miquel
5 Sentidos En La Cocina
Dulces Bocados
Cocinando con Neus
Ingredients per a les
pastilles:
2 cullerades de postres de
pasta de gerds
40 g de sucre
100 g d'aigua + 2 cullerades
soperes
1 cullerada de postres de
farina de blat de moro
75 g de xocolata negre Nestlé Postres
25 g de mantega de cacau o de
porc
Nota: Podeu substituir la pasta de gerds, per un puré de fruita àcida i afegir sucre glas al gust
Ingredients per a la mousse
de torró:
200 g de torró de Xixona
1 ou M
200 ml de nata per a muntar
2 fulles de gelatina
50 ml de llet
Ingredients per a la cobertura:
200 ml de nata per muntar
180 g de xocolata intens Nestlé Postres
Ingredients pel Crumble:
75 g de mantega freda tallada
a daus
75 g de farina
75 g de farina d'ametlla
75 g de sucre
75 g d'ametlla granet
Ingredients per a la pinya caramel·litzada:
8 talls de pinya en conserva
sucre
Ingredients pel Transfer de
xocolata:
50 g de xocolata blanca Nestlé Postres
Xocolata transfer
Ingredients per a les galetes
de cacuet i xocolata:
Veure aquí els ingredients per a les galetes
150 g de xocolata negre
Nestlé Postres
Decoració:
8 gerds congelades
Preparació de les galetes:
Veure aquí la preparació.
Un cop fredes,
fondre la xocolata al bany maria o microones y submergir-les. Passar a una
reixeta i després reservar a la nevera.
Preparació
de les pastilles (cor de xocolata i coulis de gerds):
Posar el sucre
i 60 g d'aigua a escalfar en un cassó i fer un almívar. Afegir la pasta de
gerds i 40 g d'aigua, baixar el foc al mínim i deixar coure mig minut.
Dissoldre la
farina de blat de moro en les dues cullerades soperes d'aigua i afegir.
Remenar fins
que comenci a espessir.
Aboquem la
mescla en una glaçonera o motllos de silicona per a bombons. Deixem congelar.
Un cop
congelades, procedim a fer la cobertura. Desfem al microones la xocolata
juntament amb la mantega. Quan hagi perdut una mica de calor i abans que es
refredi del tot, banyem les pastilles amb la cobertura ajudant-nos d'una
forquilla, les posem al damunt d’una reixeta i ràpidament al congelador.
Preparació
de la mousse:
Ratllar el
torró i posar les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
Muntar la
clara d'ou i la nata i reservar les dues.
Posar la llet
a escalfar al microones i afegir la gelatina ben escorreguda. Remenar fins que
es dissolgui.
Afegir el
rovell de l'ou i batre fins que s'incorpori. Afegir el torró i barrejar bé.
Incorporar la nata muntada amb moviments suaus i després la clara d'ou.
Omplim la
meitat dels motllos i posem les pastilles al mig, acabem d'omplir els motllos i
al congelador de nou. Deixarem mínim unes 6 hores (o tota la nit)
Preparació
del crumble:
En un bol, barrejar
tots els ingredients amb la punta dels dits fins deixar una textura de sorra.
Posa-ho a una safata de forn, coure a 180º amb el forn
precalentat fins que quedi torrat, remenant de tant en tant i vigilant que no
es cremi.
Retirar del forn
i deixar refredar.
Preparació de la cobertura:
Posar a
escalfar la nata i quan arrenqui a bullir, retirar el cassó del foc i afegir la
xocolata. Deixar un minut i remenar fins deixa una crema.
Preparació de la xocolata transfer:
Tallar tires
d'uns 4 centímetre d'ample del tranfer i posar sobre paper de forn.
Fondre la
xocolata al bany maria o microones.
Abocar la
xocolata i estirar amb una espàtula fins deixar un capa fina. Posar a la nevera
i abans que se solidifiqui amb un ganivet marcar triangles.
Deixar
refredar totalment i retirar el paper transfer. Deixar a la nevera fins el
moment de servir.
Preparació de la pinya caramel·litzada:
Posar sucre generosament per sobre de la pinya i
cremar amb un bufador. Deixar refredar.
Muntatge:
Desemmotllem
els mousses i els posem al damunt d’una reixeta. A sota posarem una safata per
recollir l’excés de la cobertura de xocolata.
Aboquem per
sobre de les mousse. Podem cobrir-les totalment o deixar caure una part fins
que cobreixi la meitat.
Reservem a la
nevera fins els moment de muntar el plat. (posar sobre de paper de forn que ens
resultarà molt fàcil així posar en el plat de presentació).
Posar en el plat de presentació la pinya. A sobre la
mousse, al voltant el crumble i un gerd tallat a trossets petits. Clavar un
triangle al damunt de la mousse i un
altre al costat de decoració. Posar una galeta i servir ràpidament.
El nom és llarg, però el resultar pensó que de 10
ResponEliminaMuas
Ole tú con el super postre!!! Tiene varios pasos, pero el resultado tiene que ser de lujo y ver la cara de los comensales al romper la esfera y ver el relleno no tiene precio. Besos guapi!
ResponEliminaAna
Ostres Eri és una recepta de restaurant de estrelles, sàpiguis que ja l'he guardat i no trigarem a tastar-la, em sembla una passada ;-)
ResponEliminaUn petonas
Impresionante postre nos traes, desde luego es de estrella.... Bss.
ResponEliminaEri una receta 10 por buena por completa por presentacion.Genial
ResponEliminaPetons
Un senyor postre Eri, per deixar de menjar algunes coses i poguer arribar a les postres. Moltes textures com a mi m´agraden! Petonet
ResponEliminaDios miooooo, si solo leyendo el título se me ha caído la baba y viendo el resultado ya he muerto, jajajaj
ResponEliminaBss
Sempre em quedo embadalida amb les teves elaboracions, aquesta vegada no havia de ser menys.
ResponEliminaSublim de debò.
Bones festes!!!!
Ja ja ja el Mestre té raó es la recepte més llarga que has escrit mai al bloc, pero espectacular com totes les que fas.
ResponEliminaUn petonet vecina
La recepta és elaborada però és un 7 x 1. Mires aquesta recepta i tens 7 postres a la vegada!! Això és el que m'agrada: entretingut però que pots avançar-ho i tenir-ho mig preparat. Ets la reina de les postres! Petonets preciosa!
ResponElimina