dijous, 15 de desembre de 2016

Semi esfera de torró amb cor de xocolata i coulis de gerds, crumble d'ametlla, pinya caramel•litzada i galeta de cacauet amb xocolata



Tornem amb un nou Repte amb els amics de Retos Gastroamig@s i aquest cop amb postres per Nadal. 

He preparat unes Semi esferes de torró amb cor de xocolata i coulis de gerds, crumble d'ametlla, pinya caramel•litzada i galeta de cacauet amb xocolata

Tenen moltes elaboracions però l'avantatge és que moltes d'elles es poden preparar amb dies d'antelació, i que només us caldrà fer el muntatge del plat en el moment de servir.

Podeu veure les seves delicioses propostes de receptes aquí:
Mi gran diversión
Chez Silvia
Les receptes del Miquel
5 Sentidos En La Cocina
Dulces Bocados
Cocinando con Neus
Blog de cuina de la dolorss


Ingredients per a 8:

Ingredients per a les pastilles:
2 cullerades de postres de pasta de gerds
40  g de sucre
100 g d'aigua + 2 cullerades soperes
1 cullerada de postres de farina de blat de moro
75 g de xocolata negre Nestlé Postres 
25 g de mantega de cacau o de porc
Nota: Podeu substituir la pasta de gerds, per un puré de fruita àcida i afegir sucre glas al gust

Ingredients per a la mousse de torró:
200 g de torró de Xixona
1 ou M
200 ml de nata per a muntar
2 fulles de gelatina
50 ml de llet

Ingredients per a la cobertura:
200 ml de nata per muntar
180 g de xocolata intens Nestlé Postres 

Ingredients pel Crumble:
75 g de mantega freda tallada a daus
75 g de farina
75 g de farina d'ametlla
75 g de sucre
75 g d'ametlla granet

Ingredients per a la pinya caramel·litzada:
8 talls de pinya en conserva
sucre

Ingredients pel Transfer de xocolata:
50 g de xocolata blanca Nestlé Postres 
Xocolata transfer

Ingredients per a les galetes de cacuet i xocolata:
Veure aquí  els ingredients per a les galetes
150 g de xocolata negre Nestlé Postres

Decoració:
8 gerds congelades


Preparació de les galetes:
Veure aquí  la preparació.
Un cop fredes, fondre la xocolata al bany maria o microones y submergir-les. Passar a una reixeta i després reservar a la nevera.

Preparació de les pastilles (cor de xocolata i coulis de gerds):
Posar el sucre i 60 g d'aigua a escalfar en un cassó i fer un almívar. Afegir la pasta de gerds i 40 g d'aigua, baixar el foc al mínim i deixar coure mig minut.
Dissoldre la farina de blat de moro en les dues cullerades soperes d'aigua i afegir.
Remenar fins que comenci a espessir.
Aboquem la mescla en una glaçonera o motllos de silicona per a bombons. Deixem congelar.
Un cop congelades, procedim a fer la cobertura. Desfem al microones la xocolata juntament amb la mantega. Quan hagi perdut una mica de calor i abans que es refredi del tot, banyem les pastilles amb la cobertura ajudant-nos d'una forquilla, les posem al damunt d’una reixeta i ràpidament al congelador.

Preparació de la mousse:
Ratllar el torró i posar les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
Muntar la clara d'ou i la nata i reservar les dues.
Posar la llet a escalfar al microones i afegir la gelatina ben escorreguda. Remenar fins que es dissolgui.
Afegir el rovell de l'ou i batre fins que s'incorpori. Afegir el torró i barrejar bé. Incorporar la nata muntada amb moviments suaus i després la clara d'ou.
Omplim la meitat dels motllos i posem les pastilles al mig, acabem d'omplir els motllos i al congelador de nou. Deixarem mínim unes 6 hores (o tota la nit)

Preparació del crumble:
En un bol, barrejar tots els ingredients amb la punta dels dits fins deixar una textura de sorra.
Posa-ho  a una safata de forn, coure a 180º amb el forn precalentat fins que quedi torrat, remenant de tant en tant i vigilant que no es cremi.
Retirar del forn i deixar refredar.

Preparació de la cobertura:
Posar a escalfar la nata i quan arrenqui a bullir, retirar el cassó del foc i afegir la xocolata. Deixar un minut i remenar fins deixa una crema.

Preparació de la xocolata transfer:
Tallar tires d'uns 4 centímetre d'ample del tranfer i posar sobre paper de forn.
Fondre la xocolata al bany maria o microones.
Abocar la xocolata i estirar amb una espàtula fins deixar un capa fina. Posar a la nevera i abans que se solidifiqui amb un ganivet marcar triangles.
Deixar refredar totalment i retirar el paper transfer. Deixar a la nevera fins el moment de servir.

Preparació de la pinya caramel·litzada:
Posar sucre generosament per sobre de la pinya i cremar amb un bufador. Deixar refredar.

Muntatge:
Desemmotllem els mousses i els posem al damunt d’una reixeta. A sota posarem una safata per recollir l’excés de la cobertura de xocolata.
Aboquem per sobre de les mousse. Podem cobrir-les totalment o deixar caure una part fins que cobreixi la meitat.
Reservem a la nevera fins els moment de muntar el plat. (posar sobre de paper de forn que ens resultarà molt fàcil així posar en el plat de presentació).
Posar en el plat de presentació la pinya. A sobre la mousse, al voltant el crumble i un gerd tallat a trossets petits. Clavar un triangle al damunt de la mousse  i un altre al costat de decoració. Posar una galeta i servir ràpidament.



10 comentaris:

  1. El nom és llarg, però el resultar pensó que de 10
    Muas

    ResponElimina
  2. Ole tú con el super postre!!! Tiene varios pasos, pero el resultado tiene que ser de lujo y ver la cara de los comensales al romper la esfera y ver el relleno no tiene precio. Besos guapi!

    Ana

    ResponElimina
  3. Ostres Eri és una recepta de restaurant de estrelles, sàpiguis que ja l'he guardat i no trigarem a tastar-la, em sembla una passada ;-)
    Un petonas

    ResponElimina
  4. Impresionante postre nos traes, desde luego es de estrella.... Bss.

    ResponElimina
  5. Eri una receta 10 por buena por completa por presentacion.Genial
    Petons

    ResponElimina
  6. Un senyor postre Eri, per deixar de menjar algunes coses i poguer arribar a les postres. Moltes textures com a mi m´agraden! Petonet

    ResponElimina
  7. Dios miooooo, si solo leyendo el título se me ha caído la baba y viendo el resultado ya he muerto, jajajaj
    Bss

    ResponElimina
  8. Sempre em quedo embadalida amb les teves elaboracions, aquesta vegada no havia de ser menys.
    Sublim de debò.
    Bones festes!!!!

    ResponElimina
  9. Ja ja ja el Mestre té raó es la recepte més llarga que has escrit mai al bloc, pero espectacular com totes les que fas.

    Un petonet vecina

    ResponElimina
  10. La recepta és elaborada però és un 7 x 1. Mires aquesta recepta i tens 7 postres a la vegada!! Això és el que m'agrada: entretingut però que pots avançar-ho i tenir-ho mig preparat. Ets la reina de les postres! Petonets preciosa!

    ResponElimina