dissabte, 17 de desembre de 2016

Pastís de carbassa i formatge


I seguim aprofitant les carabasses!
Avui fent un pa de pessic suau i molt esponjós que podeu fer sense la cobertura en un motllo de 24 cm o bé amb plàtera i servir-lo en petites porcions amb la cobertura de formatge.




Ingredients:
300 g de farina
300 g de carbassa cuita (feta al forn i triturada)
5 ous M
250 g de sucre
100 g d'oli de girasol
2 cullerades de postres de canyella en pols
1 cullerada de cafè de vainilla en pols
1 cullerada de cafè de bicarbonat sòdic
2 cullerades de cafè de llevat químic
400 ml de nata per a muntar
200 g de formatge fresc pasteuritzat
Ametlla crocanti
2 cullerades soperes de sucre glas









Preparació
Pre escalfar el forn a 180º
Batre uns minuts el sucre amb els ous fins que blanquegin. Afegir l'oli i el puré de carbassa (veure recepta de carbassa al forn: Aquí) i batre.
Afegir la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella i la vainilla i barrejar bé.
Abocar en un plàtera plana folrada amb paper de forn i coure uns 35'-40'. Punxar amb una broqueta de fusta per assegurar bé la cocció.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta.
Batre el sucre glas amb el formatge i muntar la nata. Barrejar-ho amb moviments suaus i posar en una màniga pastissera.
Posar-hi una capa sobre el pa de pessic i allisar amb una espàtula. Refrigerar unes dues hores fins que agafi consistència. 
En el moment de servir posar l'ametlla granet pel damunt. 




1 comentari:

  1. Em sembla una recepta fantàstica, quines ganes de pegar-li una mossegada!!

    ResponElimina