I seguim aprofitant les carabasses!
Avui fent un pa de pessic suau i molt esponjós que podeu fer sense la cobertura en un motllo de 24 cm o bé amb plàtera i servir-lo en petites porcions amb la cobertura de formatge.
Ingredients:
300 g de farina
300 g de carbassa cuita (feta
al forn i triturada)
5 ous M
250 g de sucre
100 g d'oli de girasol
2 cullerades de postres de
canyella en pols
1 cullerada de cafè de
vainilla en pols
1 cullerada de cafè de bicarbonat
sòdic
2 cullerades de cafè de
llevat químic
400 ml de nata per a muntar
200 g de formatge fresc
pasteuritzat
Ametlla crocanti
2 cullerades soperes de sucre
glas
Preparació
Pre escalfar el forn a 180º
Batre uns minuts el sucre amb els ous fins que
blanquegin. Afegir l'oli i el puré de carbassa (veure recepta de carbassa al forn: Aquí) i batre.
Afegir la farina, el llevat, el bicarbonat, la
canyella i la vainilla i barrejar bé.
Abocar en un plàtera plana folrada amb paper de forn i
coure uns 35'-40'. Punxar amb una broqueta de fusta per assegurar bé la cocció.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta.
Batre el sucre glas amb el formatge i muntar la nata.
Barrejar-ho amb moviments suaus i posar en una màniga pastissera.
Posar-hi una capa sobre el pa de pessic i allisar amb
una espàtula. Refrigerar unes dues hores fins que agafi consistència.
En el moment de servir posar l'ametlla granet pel
damunt.
Em sembla una recepta fantàstica, quines ganes de pegar-li una mossegada!!
ResponElimina