divendres, 30 de desembre del 2016

Panettone de xocolata i taronja confitada




El panettone és una d'aquella receptes pendents que van passant els anys i no hi havia manera de trobar el temps per fer-la. Em va animar veure les receptes de 5 Sentidos en la Cocina i Chez Silvia

He fet la de 5 Sentidos en la Cocina que es fa amb preferment i el resultat ha estat boníssim. Es una recepta que cal tenir una paciència infinita però val la pena!!!


Ingredients:

Preferment
110 g de llet
110 g de farina de força
6 g de llevat fresc

Primera massa
4 ous M
2 rovells
500 g de farina de força
El preferment
130 g de sucre
140 g de mantega a temperatura ambient
2 cullerades soperes de rom

Segona massa
La primera massa
270 g de farina de força
3 ous mitjans
3 rovells
140 g de mantega
75 g de sucre
10 g de mel
1 pessic de sal
1 beina de vainilla
175 g de taronja confitada a dauets
175 g de xocolata amb llet Nestlé Postres

Preparació
Preferment
Barrejar els ingredients en un bol, tapar i deixar fermentar tota la nit a temperatura ambient.

Primera massa
En el bol del robot de cuina, batre els ous i els rovells. Afegir la resta d'ingredients menys la mantega i començar a batre a velocitat lenta.
Anar afegint la mantega a daus poc a poc, a mida que es vagi integrant. Continuar amassant uns 5-7 minuts fins que la massa lligui. Deixar-la reposar tapada uns 10' i repetir l'operació, amassant i deixant reposar-la. Al final dels amassats i repòs heu de tenir una massa fina i mol elàstica.
Passem la massa a un bol molt gran, lleugerament pintat amb oli d'oliva i tapada amb paper film també pintat amb oli d'oliva, d'aquesta manera no es formarà costra.
Cal deixar-la fins que dobli el seu volum. El temps dependrà de la temperatura ambient. Jo vaig deixar-la des de les 9:00 h del matí fins 21:00 hores

Segona massa
Repetirem l'operació amb la 2a. massa. Batem els ous i els rovells, amb la mel el sucre i les llavors de la vainilla.
Afegim la farina i la primera massa i batem a velocitat lenta. Anar afegint la mantega a daus poc a poc, a mida que es vagi integrant. Continuar amassant uns 5-7 minuts fins que la massa lligui. Deixar-la reposar tapada uns 10' i repetir l'operació, amassant i deixant reposar-la. Al final dels amassats i repòs heu de tenir una massa fina i mol elàstica.
Sobre el marbre de treball estirem la massa i afegim la taronja i la xocolata picada a daus.
Tallem la massa en dos i posem a una sobre l'altre. Fem una cola i fem dues parts. Fem dues boles, i les posem dins dels motllos amb la part lletja a baix.
Les tapem amb una bossa i deixem llevar de nou. Jo les vaig deixar de les 21:00 a les 5 del matí.
En el meu cas baix deixar massa estona ja que la massa sortia del motllo uns 3 cm i hagués hagut de deixar que just estigués a la vora del motllo. Quan deixem que llevi per la nit,... és el que pot passar que costa controlar els temps. Tot i així, el resultat ha estar boníssim de sabor i textura.
Hem d'introduir-los amb el forn pre escalfat a 180º i deixar coure entre 30-40', posant a la part més baixa del forn . Farem un tall en forma de creu al mig  i posarem una nou de mantega a sobre.
Si durant la cocció veiem que es torra un xic, cobrir amb paper d'alumini.
Comprovar que estan cuits punxant amb una broqueta de fusta.
Retirar del forn i clavar per la part de sota unes broquetes o agulles de fer mitja i posar-los al revés penjant entre dues cadires, dues piles de llibres, etc. fins que es refredin totalment.

Podeu veure el pas a pas amb les fotos que il·lustren molt com fer-ho en el bloc de 5 Sentidos en mi Cocina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada