dilluns, 9 de febrer del 2015

Sopa de cloïsses a la farigola




Tornem un cop més, amb nou repte dels Gastroamig@s. I ara va de plats de cullera, que tant bé ens van aquests dies d'hivern!

Les suculentes propostes que han preparat els companys les podeu veure aquí:

Chez Silvia
Les Receptes del Miquel
Cocinando con Neus
Dulces Bocados
Mi gran diversión
5 Sentidos en la Cocina
Blog de Cuina de la Dolorss
Cuinant a Canet
A bell bulto


Ingredients per a dues persones:
  • 400 g de cloïsses
  • 3 o 4 branques de farigola fresca
  • 1 porro petit (la part blanca)
  • 1 ceba tendra petita
  • 100 ml  de vi blanc
  • 100 ml de nata per a muntar
  • 50 ml de Agua de Mar Mediterranea
  • 100 ml d'aigua mineral
  • Mantega i oli d'oliva


Preparació:
  • Cobrir les cloïsses amb aigua de mar i deixar reposar un parell d'hores. Colar i rentar-les. Reservar.
  • Pelar i tallar en brunoise la ceba i el porro. En una olla, posar una nou de mantega i un raig d'oli d'oliva. Sofregir a foc suau amb les branques de farigola i afegir les cloïsses. Deixar coure un minut.
  • A continuació afegir el vi, l'aigua i aigua de mar amb i deixar coure tapat uns minuts a foc molt suau.
  • Afegir la nata i deixar coure uns tres minuts més a foc suau. Proveu i rectifiqueu de sal si cal. Serviu ben calent amb unes flors fresques de farigola.

13 comentaris:

  1. Quin profit que li estas donant a " l aigua de mar".
    Aquests caldet es ben bo i molt aromatic.
    un petonet

    ResponElimina
  2. Buena combinacion facil,muy sana, diuretica y sutil de aromas¡
    Petons

    ResponElimina
  3. Dons mira aquest caldet amb una mica de peix també deu quedar be, un altre pendent
    Petonets

    ResponElimina
  4. Això de l'aigua de mar s'haurà de provar! Aquesta sopeta fa una pinta sensacional i per descomptat serà la reina en minerals i oligoelements de tota la mostra! Bona proposta! Petonets

    ResponElimina
  5. Una crema molt ben acompanyada, l´aigua de mar també la utilitzo per el marisc. Petonets

    ResponElimina
  6. Yo nunca he cocinado con agua de mar, pero visto el resultado de esta sopa habrá que probar, rica, rica. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. Jo a casa en tnc aigua de mar i mai no la he probat per cuinar, l'utilitzo diariament però per depurar-me jo, em falta informació ;(
    I la sopa quin olor debia de fer a casa, aixó ja em reconforta
    Muas

    ResponElimina
  8. Un plat de diumenge i a part de ser fàcil i ràpid, te tot el sabor del mar i l'aroma de la muntanya.
    Com sempre genial!!
    Una gran abraçada

    ResponElimina
  9. No se que estará mas bueno si las almejas o el caldito con ese agua de mar!!! las dos cosas juntas, jajaj
    Bss

    ResponElimina
  10. Que rico, hace mucho que no los pongo pero muy apetecible.Bsssss

    ResponElimina
  11. Oi tant que va bé! la farigola és un gran remei pels constipats...però les cloïsses ho són per l´estómac..jejeje.

    ResponElimina
  12. Quina sopa més bona1 i es veritat, no hi ha res pel fred com els plats de cullera! un petó!

    ResponElimina
  13. Molt bo!!! Un plat d'un aspecte deliciós!!

    ResponElimina