divendres, 13 de febrer de 2015

Pastís de xocolata i dolç de llet amb bacon i crispetes de xocolata


Ja feia temps que volia fer alguna cosa amb xocolata i bacon, i aprofitant que aquest mes a la caixa @Degustabox hi havia unes crispetes de xocolata, era el moment de fer aquesta explosiva combinació en un pastís! Sorprenent la combinació de dolç i salat i textures!!


Ingredients per a un motllo de 20 cm alt d'alçada:
100 g de mantega a temperatura ambient
275 g de sucre
3 ous M
200 g de farina de rebosteria
75 g de cacau pur en pols
125 g de llet
125 g de dolç de llet La Lechera   

Per a la cobertura i decoració:
170 g de xocolata amb llet  Nestlé Postres 
200 ml de nata per a muntar
50 g de mantega
50 g de dolç de llet La Lechera   
150 grams de bacon i un raig d'oli d'oliva
Sal de xocolata
Crispetes de xocolate Facundo 
Mikados

Pel farcit:
200 g de dolç de llet La Lechera     


Preparació:
Cobertura:
Posar la nata a escalfar i quan arrenqui a bullir, afegir la xocolata, baixar el foc al mínim i deixar que es fongui. Retirar el cassó del foc i afegir la mantega i el dolç de llet. Remenar, deixar refredar una mica i reservar a la nevera d'un dia per l'altre.
Pastís:
Posar esprai especial per desemmotllar en el motllo i reservar. Pre escalfar el forn a 170º.
Batre la mantega amb el sucre fins deixar un textura esponjosa. Afegir els ous, un a un i batent contínuament. Incorporar la llet i el dolç de llet i batre.
Afegir la farina i el cacau tamisats i remenar bé fins que quedi una massa fina i sense grumolls.
Abocar en el motllo i coure a 170º amb funció ventilador uns 50 minuts aproximadament. Si als 35' comença a torrar-se per sobre, tapar amb paper d'alumini.
Retirar del forn i deixar refredar al damunt d'una reixeta.
Muntatge:
Obrir el pastís pel mig i posar els 200 grams de dolç de llet. Abocar la cobertura per sobre, posant el pastís sobre d'una reixeta i a sota una plàtera o un plat. Deixar que caigui bé la cobertura, recollir la cobertura que ha caigut al plat i tornar a posar-la pel damunt.
Fregir el bacon deixant-lo molt torrat i posar sobre un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Posar-lo al voltant del pastís, repartir les crispetes, posar un xic de sal pel pastís i acabar amb un Mikados posats al centre.


Aprofita l'ocasió per obtenir un descompte amb la teva Caixa @Degustabox. Amb aquest codi: TWMWX  el preu final serà de 9,99€ en comptes de 14,99€.

Visiteu a @Degustabox i deixeu que una sorpresa sigui un gaudir pel paladar. Aquí teniu els enllaços per a que doneu un cop d'ull: Web:  http://bit.ly/ZUMSLmFacebookhttp://on.fb.me/105fOQV y Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3

Recepta adaptada del Bloc  Recetas de Tía Alia

10 comentaris:

  1. El bacó combina de meravella amb la xocolata o sigui que aquest pastís està diguent "comeme" ;-)
    Com sempre sorprenent, m'encanta la teva cuina
    Petonets maca

    ResponElimina
  2. Que aspecto tan espectacular además de ser muy ingenioso. Te felicito por el resultado, y eso sin probarlo.

    ResponElimina
  3. Desde luego ideas originales y cautivadoras siempre tienes en tu cabeza, tienes una gran inventiva y esta es otra prueba de ello. Sublime¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Que preciosa decoración, con estos ingredientes tiene que estar deliciosa.Bssss

    ResponElimina
  5. Eri tan arriesgada y creativa como siempre, tiene una pinta de escándalo. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  6. Hay gente que se asombra por la mezcla bacon y chocolate, pero no saben lo que se pierden con esa combinacion..es brutal asi que con este pedazo pastel, lo has bordado
    Bss

    ResponElimina
  7. A mi el bacó em pirra...i la xoco ja no et dic...Però no m´hauria imaginat mai un pastís com aquest...Sempre hi ha algú que se l´imagina abans.

    ResponElimina
  8. Jo he probat una xocolata i em va sorprendre molt lo bo que està. Molt maco! Petonets

    ResponElimina
  9. Ufff ufffff.... aixó és..... no sé, no sé ni com dir-ho.....

    Muas

    ResponElimina
  10. Ha de ser boníssim!! Ara, m'ha sorprés molt la combinació dels elements!! L'haurem de fer per tastar-lo!!

    ResponElimina