Ja feia temps que volia fer
alguna cosa amb xocolata i bacon, i aprofitant que aquest mes a la caixa @Degustabox hi havia unes crispetes de
xocolata, era el moment de fer aquesta explosiva combinació en un pastís! Sorprenent la combinació de dolç i salat i textures!!
Ingredients per a un motllo de 20 cm alt d'alçada:
100 g de mantega a
temperatura ambient
275 g de sucre
3 ous M
200 g de farina de rebosteria
75 g de cacau pur en pols
125 g de llet
125 g de dolç de llet La Lechera
Per a la cobertura i decoració:
170 g de xocolata amb llet Nestlé Postres
200 ml de nata per a muntar
50 g de mantega
50 g de dolç de llet La Lechera
150 grams de bacon i un raig
d'oli d'oliva
Sal de xocolata
Crispetes de xocolate Facundo
Mikados
Pel farcit:
200 g de dolç de llet La Lechera
Preparació:
Cobertura:
Posar la nata
a escalfar i quan arrenqui a bullir, afegir la xocolata, baixar el foc al mínim
i deixar que es fongui. Retirar el cassó del foc i afegir la mantega i el dolç
de llet. Remenar, deixar refredar una mica i reservar a la nevera d'un dia per
l'altre.
Pastís:
Posar esprai
especial per desemmotllar en el motllo i reservar. Pre escalfar el forn a 170º.
Batre la
mantega amb el sucre fins deixar un textura esponjosa. Afegir els ous, un a un
i batent contínuament. Incorporar la llet i el dolç de llet i batre.
Afegir la
farina i el cacau tamisats i remenar bé fins que quedi una massa fina i sense
grumolls.
Abocar en el
motllo i coure a 170º amb funció ventilador uns 50 minuts aproximadament. Si
als 35' comença a torrar-se per sobre, tapar amb paper d'alumini.
Retirar del
forn i deixar refredar al damunt d'una reixeta.
Muntatge:
Obrir el
pastís pel mig i posar els 200 grams de dolç de llet. Abocar la cobertura per
sobre, posant el pastís sobre d'una reixeta i a sota una plàtera o un plat.
Deixar que caigui bé la cobertura, recollir la cobertura que ha caigut al plat
i tornar a posar-la pel damunt.
Fregir el
bacon deixant-lo molt torrat i posar sobre un paper de cuina per treure l'excés
d'oli.
Posar-lo al
voltant del pastís, repartir les crispetes, posar un xic de sal pel pastís i
acabar amb un Mikados posats al centre.
Aprofita l'ocasió per obtenir un descompte amb la teva
Caixa @Degustabox. Amb aquest codi: TWMWX el preu final
serà de 9,99€ en comptes de 14,99€.
Visiteu a @Degustabox i deixeu que una sorpresa
sigui un gaudir pel paladar. Aquí teniu els enllaços per a que doneu un cop
d'ull: Web: http://bit.ly/ZUMSLm. Facebook: http://on.fb.me/105fOQV y Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3
Recepta adaptada del Bloc Recetas de Tía Alia
El bacó combina de meravella amb la xocolata o sigui que aquest pastís està diguent "comeme" ;-)
ResponEliminaCom sempre sorprenent, m'encanta la teva cuina
Petonets maca
Que aspecto tan espectacular además de ser muy ingenioso. Te felicito por el resultado, y eso sin probarlo.
ResponEliminaDesde luego ideas originales y cautivadoras siempre tienes en tu cabeza, tienes una gran inventiva y esta es otra prueba de ello. Sublime¡¡
ResponEliminaPeto
Que preciosa decoración, con estos ingredientes tiene que estar deliciosa.Bssss
ResponEliminaEri tan arriesgada y creativa como siempre, tiene una pinta de escándalo. Besos!
ResponEliminaAna
Hay gente que se asombra por la mezcla bacon y chocolate, pero no saben lo que se pierden con esa combinacion..es brutal asi que con este pedazo pastel, lo has bordado
ResponEliminaBss
A mi el bacó em pirra...i la xoco ja no et dic...Però no m´hauria imaginat mai un pastís com aquest...Sempre hi ha algú que se l´imagina abans.
ResponEliminaJo he probat una xocolata i em va sorprendre molt lo bo que està. Molt maco! Petonets
ResponEliminaUfff ufffff.... aixó és..... no sé, no sé ni com dir-ho.....
ResponEliminaMuas
Ha de ser boníssim!! Ara, m'ha sorprés molt la combinació dels elements!! L'haurem de fer per tastar-lo!!
ResponElimina